• 9.378.044 stemmen

Life as We Know It (2010)

Komedie / Romantiek | 115 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Geregisseerd door: Greg Berlanti

Met onder meer: Katherine Heigl, Josh Duhamel en Josh Lucas

Releasedatum: 14 oktober 2010

Plot Life as We Know It

"A comedy about taking it one step at a time."

Wanneer de beste vrienden van Holly en Eric (Katherine Heigl & Josh Duhamel) tijdens een ongeluk om het leven komen, staat hun leven op de kop. Ze moeten namelijk niet alleen het verlies verwerken, maar ook het geadopteerde kind van hun vrienden onder hun hoede nemen.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

leuke film wel wat meer voor de vrouwtjes...toch een leuk verhaal

avatar van reneaukema

reneaukema

Hierbij mijn eerste berichtje op moviemeter;

Ik vond het een erg vermakelijke film.

Goede humor, niet over de top. Er werd goed geacteerd door de hoofdrolspelers. Ook een goede balans tussen humor/drama/romantiek.

Ik geef deze film daarom 4 sterren.

avatar van SunChaser

SunChaser

Prims film. Doet precies wat dit genre moet doen, je vermaken. Wie niet van romcoms houdt moet dit sowieso overslaan.

avatar van Boomschors

Boomschors

Een magere voldoende... Een paar aardige momenten, maar veel te veel cliché's... De miljoenste achter-je-geliefde-aan-op-het-vliegveldscène... Kom op zeg, dat kan echt niet meer anno 2010.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

@Boomschors: In 2011 mag dat weer.

Erg braaf en erg zoetsappig. Maar deze feel good film is best leuk hoewel ik er niet zo heel erg veel mee kan. Moet dat dan altijd? Nee, dat hoeft niet altijd. Alleen in dit geval heb ik er naar zitten kijken en that's it. Het zijn de acteurs wie het leuk weten te houden. Katherine Heigl is werkelijk altijd geweldig en met Josh Duhamel is ook niets mis. Er zitten gelukkig ook voldoende leuke momenten in. Ik zeg het eigenlijk niet graag, maar dit is de perfecte film om samen met je vriendin te kijken of samen met je vriend als je een vrouw bent. Vrouwen kunnen zich identificeren met Holly en mannen met Eric. Maar dat is sowieso vaak met romcoms en andere films.

avatar van goon

goon

heb deze gisteren gekeken en merkte dat de verschillende genres in deze film heel goed gemixt zijn.

leuke film

avatar van gillie24

gillie24

Deze film is prima te doen, al is het allemaal vrij voorspelbaar.

Katherine Heigl heeft al vaker dit soort rollen gespeeld, maar je kunt haar niet ontzeggen dat deze rollen haar op het lijf geschreven zijn. Goede actrice, is zeker ook aangenaam om naar te kijken.

avatar van melvddonk

melvddonk

Wat een heerlijke feelgoodmovie was dit zeg!

Katherine Heigl vind ik (bijna) altijd leuk en Josh Duhamel is ook niet verkeerd op beeld, dus voor mij was het een match made in heaven. De chemie tussen die twee was erg goed en ook het acteerwerk was prima.

De film begint erg vlot. Je leert heel snel alle personages kennen op een erg leuke manier. Ik kreeg de glimlach dan ook niet meer van mijn gezicht afgetoverd, totdat het verschrikkelijke ongeluk gebeurde. Dat was even slikken, maar al snel volgen de grappen weer en zat de glimlach weer op mijn gezicht. De dosering tussen de humor, de drama en de romantiek is dan ook bijna perfect. Het blijft een luchtig filmpje, maar het laat je toch af en toe met een brok in je keel zitten.

Heerlijk.

avatar van jeeke21

jeeke21

Mijn vrouw vond dit een heel mooie film ! Helaas ben ik er bij in 't slaap gevallen !

avatar van Miss A

Miss A

Vond het een hele mooi film!

Tuurlijk er zitten voorspelbare momenten in maar de verhouding humor/drama vond ik heel erg goed gedaan en daardoor vond ik hem ook zo mooi

Ik vind dit vooral een heel schattig en lief filmpje !

De drama en de humor elementen vond ik soms wat ver te zoeken, bij mij kwam het vooral schattig over. Katherine vind ik dan wel weer een geweldige actrice and Josh is ook fijn om naar te kijken ! tja en dat kindje, daar kun je helemaal niet omheen natuurlijk he hihi

ik had er wel iets meer van verwacht, niet bijzonder, maar wel goed geacteerd.

3.5 ster

avatar van 4leafclover

4leafclover

jaaaaa wat een heerlijk filmpje weer!

heerlijke cast en een heerlijk verhaaltje

wel een aanrader, maar dan moet je wel van dit genre houden

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Lekker filmpje.

Hoewel dit de zoveelste print is waarbij Katherine Heigl een controle-freak speelt met een losbandige mannelijke acteur, verdient 'Life As We Know It' wat krediet. Want naast de doorsnee romantische komedie cliché's , moet de film ook nog de zonnodige ouders-sterven-en-laten-hoofdpersoon-met-voogdij films verbreken.

Op de een of andere manier slaagt de film op alle fronten. Ok, echt hilarisch is de film nooit. Maar met Greg Berlanti aan het roer en Melissa McCarthy en Christina Hendriks in bijrollen kan het niet fout gaan.

Heerlijke, vermakelijke film die niet alleen een koppel weergeeft waar je voor kan juichen, maar ook een lieve situatie uitbeeld waar je om kan geven. Puik gedaan.

3,5

avatar van Skrean

Skrean

Loved it. Moest lachen om de womenizer praktijken van Josh. En ik irriteerde me dit keer niet aan Katherine. Ook geen verkeerde soundtrack.

avatar van kova

kova

veel goede muziek in deze film!

verhaal is leuk, grappig, droevig en ook wat voorspelbaar.

avatar van RickZ

RickZ

Romantische dramakomedie met voorspelbaar verhaal, typische vrouwenfilm. Maar door Katherine Heigl ook interessant voor mannen

De charmante cast maakt dit verder nogal voorspelbare en niet overal even goed gelukte filmpje nog wel de moeite waard.

avatar van diaan11

diaan11

Doet wat het moet doen: niet verassen, wel vermaken.

Prima chemie tussen Heigl en Duhamel, leuk verhaaltje, o.k geacteerd.

avatar van Villeneuve Jr.

Villeneuve Jr.

Jee wat een saaie film...

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Nice, Goed,

Redelijke open deur qua verhaal en dan ook onvermijdelijk voorspelbaar.
Maargoed, daardoor kijkt de film die verder prima gefilmd en gemonteerd is ook erg gemakkelijk en lekker weg.

Voorzien van mooie soundtrack en netjes gebalanceerd wat betreft de verhoudingen van de verschillende genres.
IMO getuigt dit van goede regie, althans regie die gewoon bij dit plaatje hoort.

Wel een echte halve ster aftrek voor de vreselijk slechte break-up scene met Sam nabij het einde.
Echt ongelooflijk slecht om zo in het verhaal te passen, en "omdat het moet" afgeraffeld.
Heb me hieraan eigenlijk tot het einde (wat al dichtbij was toen) zitten irriteren.
Het einde zelf is echter wel weer een prima afsluiter en zorgt voor een fijne feel-good, alwaar we dan uiteindelijk de openstaande deur mee intrappen.

Kun je best eens doen deze, geen spijt van.

eigenlijk 3,5* maar na bovengenoemde 3*

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Na terugkijken cijfer bijgesteld naar 3.5*

dat verdient ie wel

avatar van Spitfire-film

Spitfire-film

Aardige film.. Wel erg voorspelbaar hoor..

Zeker leuk voor op een avondje. Natuurlijk pluspunten voor mevrouw Kathrine Heigl voor zowel acteerwerk als uiterlijk!

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Extreem voorspelbare chickflick. De titel is eigenlijk niet passend bij deze film. Alsof elke Amerikaan een blanke is met een huis van 1 miljoen en een social life met alleen maar fan-tas-tische mensen.

De film zit vol duidelijke clichee grapjes over mannen en/of single vrouwen.

Ook opvallend dat in deze "het leven zoals we het kennen"-film de eerste neger die we zien een simpel taxichauffeurtje is tussen al die blanke executives, engineers en winkeldirecteuren.

Net als in het echt....... volgens deze film dan.

Wat ook sneu is dat er steeds meer typetjes al 2 sterren geven voor het feit dat er een lekker wijf in mee speelt. How sad

avatar van riinyosa

riinyosa

Voorspelbaar? Check!

Zoetsappig? Check!

Cliches? Check!

Life as we know it weet op geen enkele manier te verrassen maar het is te danken aan Katherine Heigl en Josh Duhamel dat de film 114 minuten lang genietbaar blijft. Een beetje jammer was het wel dat beide personages niet lang stil stonden bij de dood van hun beste vrienden (aan de andere kant loop je dan dichter aan tegen een draak van een film als Raising Helen). Foutloos is het geheel zeker niet maar zeker voor de doelgroep is het aangenaam vertoeven.

avatar van FullMoon

FullMoon

Uiteraard was de film erg voorspelbaar... De zoveelste film wanneer ze aan het einde zich haasten naar het vliegveld voor hun geliefde. Al met al, blijft de film je boeien. Af en toe hier en daar wat grappige momenten. Het acteerwerk was ook prima in orde. Een dikke 3.

avatar van skipy05

skipy05

Erg mooie film. Katherine Heigl en Josh Duhamel speelden beide erg goed. Verhaal is goed. Alleen wel voorspelbaar.

avatar van jess1

jess1

Het is al vaker gezegd, de film is voorspelbaar. Maar dat is helemaal niet erg of storend. Dat zijn toch vrijwel alle romantische komedies? Erg leuke film, leuke acteurs. Ik heb af en toe ook echt hardop moeten lachen. Beetje jammer vind ik alleen de maatschappelijk werkster, die was echt te flauw. Verder een leuke film!

avatar van Kippie.

Kippie.

Jammer, té veel clichés en waarom lijken ze maar één dag te rouwen om hun beste vrienden die overleden zijn? Ik kan me niet voorstellen dat je na één dag al zegt: "Ach, maakt niet uit, verder maar weer." Verder weet je natuurlijk in het begin de verloop van het verhaal al, maar dat is bij dit soort films voor mij niet het probleem. Ik ga daarin dan ook mee in de mening van jess1. De maatschappelijk werkster was ook naar mijn mening zeer storend en totaal niet grappig. Ook de dikke buurvrouw viel niet bij me in de smaak met de irritante en flauwe grappen. Het einde is ook weer te geforceerd en je gaat totaal niet meer mee met de gevoelens van de personages. Duhamel en Heighl doen het wel leuk, maar van chemie zag ik niet veel. Nee, jammer.

avatar van harpastum

harpastum

tis cliche maar vond het heel leuk om deze te bekijken, ook al ben ik niet 100% te vinden voor het genre romantische komedie. leuk voor een luie avond op de bank

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Ik ben toch zeer verbaast dat deze film zo'n hoog gemiddelde heeft. Eigenlijk zegt bijna iedereen dat de film voorspelbaar en vol clichés zit....

Blijkbaar toch een succesformule. Knappe vrouw, dommige vent en saaie grappen.