• 9.371.658 stemmen

By the People: The Election of Barack Obama (2009)

Documentaire | 116 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Gekozen door het Volk: Barack Obama

Geregisseerd door: Amy Rice en Alicia Sams

Met onder meer: Barack Obama en Michelle Obama

Plot By the People: The Election of Barack Obama

Documentaire over de historische campagne van senator Barack Obama in zijn jacht op het presidentschap van de Verenigde Staten. De regisseuses begonnen met schieten op de dag dat hij zijn kandidatuur aankondigde tot presidentiële kandidaat voor 2008. We volgen met name alle sleutelfiguren in het campagneteam chronologisch tijdens de gebeurtenissen die zich voltrekken.

avatar van tn2543

tn2543

Interessante film die een kijkje achter de schermen geeft ten tijde van de campagne van Barack Obama. Van het prille begin van de campagne, tot het glorieuze einde waarbij hij tot president verkozen werd.

Vooral de momenten waarop ze hem zwart probeerde te maken ( beschuldingen van terrorisme en dat gebeuren met de dominee) vond ik interessant om te zien hoe het aan de kant van Obama werd opgevat en hoe hij samen met zijn team deze blokkade aanpakte.

Ik geef een 3,5

avatar van james_cameron

Eersteklas documentaire die een mooi beeld geeft van Obama, zijn gezin en het hele campagnecircus op weg naar het presidentschap. Wanneer je de uitslag niet zou kennen zou de documentaire ook nog eens heel spannend zijn, maar ja, dat is nu eenmaal niet anders. Onderhoudend gemonteerd, met veel leuke en ontroerende momenten. Natuurlijk zal de film minder de moeite waard zijn voor die hard-republikeinen, maar ook zij zullen moeten toegeven dat een film over hun kandidaat McCain lang niet zo enerverend en aangrijpend zou zijn geweest.

avatar van Wilfred Genee

Wilfred Genee

Een mooie documentaire over een naar mijn mening prachtige verkiezingsronde.

Zeker als je al geïnteresseerd bent in Obama en in politiek is het erg interessant om te bekijken.

Erg van genoten en werd zelf ook deels meegesleurd in de Obama hype op dat moment (gelukkig is dat getemperd maar dat is politieke praat ).

avatar van helleke

helleke

Redelijk goeie documentaire die zeker niet verveelde.

Wel zoals steeds de typische Amerikaanse toestanden die wij hier in België moeilijk kunnen snappen om zo mee te gaan in die verkiezingsstrijd.

3 sterren.

avatar van NKS

NKS

Als je deze kijkt, moet je ook The Obama Deception kijken, en welke richting het eind van zijn eerste (en laatste?) termijn nog rechtop staat....

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Die is momenteel wel interessanter om te zien inderdaad.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Leerzame documentaire over de strijd die de glimlachende Obama en zijn volgers moest leveren om het volk achter zijn rug te krijgen. De filmcrew bereikt vele locaties en weten de gedachtes van omstanders en betrokkenen goed in kaart te brengen. Naast de uiterst formele toespraken en zware beveiliging die we altijd gewend zijn zien we Barack hier ook piekeren achter het podium, huilen na de confrontering met zijn overleden grootmoeder en op een stoeprand zitten in afwachting tot hij weer wat handen kan schudden. Er werd prima opgebouwd naar de uitslag en het is mooi om een inzicht te krijgen van de verkiezingen in Amerika zo'n vier jaar geleden.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Mooie documentaire, die veel inzicht geeft in de gekte en de intensiteit van een Amerikaanse verkiezing. De betrokkenheid van de medewerkers is prachtig om te zien, en het charisma van Obama zelf is en blijft onweerstaanbaar. Jammer dat Obama nu te lijden heeft van de hoge verwachtingen, blijkbaar begrijpen sommigen niet dat ook een president geen ijzer met handen kan breken, of een economische crisis kan oplossen (damage-control is vaak al het hoogst haalbare). Maar als docu zeer geslaagd, echt een mooi kijkje van binnenuit.

avatar van Gish

Gish

Mooi en hoopvolle docu over de enorme drive die de aanhangers van Obama hebben.

Van deur tot deur, stemmers bellen, een grote geoliede machine met veel idealistische jonge mensen. Daar kunnen we in Nederland echt nog wat van leren.

De glans was er bij de herverkiezing deze week wel wat af, maar uiteindelijk is het Obama gelukt om, ondanks de enorme werkeloosheid in de US, herkozen te worden.

Aanrader !

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Ik hoorde een prachtige term voor de jonge mensen die opnieuw op Obama stemden; 'dream-defenders'.