• 9.375.093 stemmen

Nanny McPhee and the Big Bang (2010)

Komedie / Familie | 109 minuten

Genre: Komedie / Familie

Alternatieve titels: Nanny McPhee Returns / Nanny McPhee 2: De Vonken Vliegen Eraf

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Frankrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Susanna White

Met onder meer: Emma Thompson, Ralph Fiennes en Maggie Gyllenhaal

Releasedatum: 24 maart 2010

Plot Nanny McPhee and the Big Bang

"The magic's back, warts and all."

Nanny McPhee (Thompson) arriveert om een jonge moeder te helpen (Gyllenhaal) die probeert haar familieboerderij te runnen, terwijl haar echtgenoot van huis is. De magische kinderjuf gebruikt haar krachten om de kinderen van de moeder en hun twee verwende neven vijf nieuwe lessen te leren.

Nanny McPhee

Norman Green

Agatha Rose Doherty

Phil Green

Blenkinsop

Farmer MacReadie

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

De trailer lijkt wel bijzonder veel op het eerste deel.. Ben benieuwd.

avatar van acrazylady

acrazylady

eerste deel was heel erg leuk. ben benieuwd naar het tweede deel

avatar van BS

BS

ik wist niet dat er een deel 2 kwam !

Leuke trailer, ziet er goed uit. Ben benieuwd

avatar van Skylar_Malfoy

Skylar_Malfoy

Leuker dan deel 1, echt een gezellige film.

avatar van soom

soom

Ik had er niet echt zin in, eerlijk gezegd, omdat ik wist dat het allemaal Nederlands gesproken zou zijn. En als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel om niet de originele stemmen te horen. Maar goed, ergens was ik toch ook wel benieuwd, dus uiteindelijk toch maar gegaan, met begeleiding H. en 2 andere huisgenoten.

Het was ontróerend, dat laatste beeld, my gosh. Waarom ik huilde daar, moge duidelijk zijn, omdat het beeld van de vader die thuiskomt, mij in alle hevigheid treft. Ik ben dan ook best een echt sentimentele dwaas aan het worden. Huilen doe ik nu eenmaal, en ik schaam me er niet voor.. Maar toch meld ik dat dan wel, omdat ik nu eenmaal niets beters te schrijven weet..

avatar van shockdog

shockdog

Draait nu al voor de 14e week in Merral Goes

avatar van Nancy1980

Nancy1980

dit deel is net zo leuk als deel 1, een warme, gezellige , magische film, met een prachtig einde.

avatar van Anjin

Anjin

ja klopt deze was net zo leuk als Deel 1,wat je bij andere films vaak

niet ziet..

Vooral gelachen met die varkentjes,heel komisch gemaakt:-)

avatar van james_cameron

Niet zo charmant en magisch als het eerste deel, maar aangenaam genoeg. De film valt in dezelfde valkuil als zo veel sequels: het moet allemaal groter en beter, met als resultaat dat de impact kleiner en minder is. Hier en daar wat te dik aangezette grappen en grollen; ook iets teveel special effects. Gelukkig is de cast ook ditmaal dik in orde en weet het sentiment grotendeels doel te treffen. Voor een herhalingsoefening niet verkeerd.

avatar van pardalis

pardalis

Leuke film maar kan echter niet tippen aan de vorige. Zoals al beschreven lijkt het veel te veel op de vorige. Ik was wel aangenaam verrast door de biggetjes; dit maakte veel goed. Aangenaam voor de kinderen en voor het hele gezin. Maar ze mogen het daarbij wel laten. Op een derde film zit ik in ieder geval zeker niet te wachten !

een 2.5

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Minder sterk dan het eerste deel. De nadruk ligt meer op grappen en grollen waardoor dit meer een kinderfilm dan een familiefilm is geworden. Neemt niet weg dat het al met al prima gedaan is. Leuke rollen van de kinderen en de overige acteurs. Waar ik me van deel 1 slechts een pratende ezel kan herinneren is hier half Artis aanwezig en zijn bijhorende special effects zo 'overdone' dat het romantische en magische aspect van het eerste deel volledig overboord gaan.

avatar van Charmelein

Charmelein

Het verhaal is leuk en toch wel anders als het eerste deel. Maar het ligt er allemaal net iets te dik bovenop. Hierdoor worden sommige dingen erg nep en te onrealistisch. Zoals een varken dat in een boom kan klimmen en varkens die figuren zwemmen in het water.. tsja... Verder wel vermakelijk en vooral voor kinderen een erg leuke film.

avatar van mathias265

mathias265

Super film !

avatar van Sesing

Sesing

De film is geweldig leuk als vervolg op het eerste deel.:D

avatar van Boogie1963

Boogie1963

leuk vervolg op deel 1,echter deel 1 was nog origineel, dit deel is zeer voorspelbaar en verrast niet. Toch kijkt de film lekker weg.

avatar van moviechick-99

moviechick-99

de 1 was beter.deze film was iets kinderachtigers.maar toch blijft het prachtig.van het einde was ik een beetje telleurgesteld maar uiteindelijk het einde....niemand kan het radenik kreeg echt kippenvel op het einde zo mooi. de 1 was doorlopend beter en het einde ook.maar het einde maak bij deze film veel goed.een beetje kinderachtig maar het einde is weeral magisch.ik raad het aan voor elke leeftijd.want misschien is het wel een kinderfilm maar zeker het einde niet.want het einde zouden ze zelf misschien nog niet kunnen raden beautiful!!!

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Heerlijke film, genieten!

avatar van RickZ

RickZ

Zelfde verhaal als eerste deel maar nu met andere kinderen, maar als compensatie wel meer en betere humor.

avatar van BS

BS

Mijn reactie op Nanny Mcphee ( 1 ) geplaatst op 10 juli 2007, 20:20 uur

Wat een heeerlijk film is dit !

Ja oke, daar sta ik dan met me 28 en moet gaan vertellen over een kinderfilm zoals hierboven genoemd. Nou, het is toch wel degerlijk een familiefilm

Een mooi sprookje wat prachtig in beeld is gebracht. Verveelt niet, blijft leuk om te kijken en natuurlijk met een nogal happy end.

Nu kan ik natuurlijk zeggen dat het op punten een beetje blij en nogal kleurig is, dat het verhaal niet echt diepte heeft of echt orgineel wordt. Maar dat maakt niet uit. Ik stoor me er in ieder geval niet aan en vind het een magisch sprookje om naar te kijken.

Denk dat de kids het ook wel zo gaan zien.

4* meer dan verdient !

Eigenlijk kan ik die reactie hier weer plaatsen ( en dat doe ik dus ook ) maar wel met een kleine ps eronder.

Aangezien dit natuurlijk deel 2 is, is het ook inderdaad iets groter en nog sentimenteler op het eind. Het verhaal is iets dunner en hier en daar zit een hele kleine shot die ik niet mooi vond.

Voor de rest is dezelfde magie ook in dit deel terug gekomen ( das knap )

en is de film weer heerlijk om naar te kijken ( zeg ik nu met me 31 jaar )

Wat knap is is dat ze met een nieuwe cast precies hetzelfde neerzetten als in de eerste film.

De moeder ( Maggie Gyllenhaal ) speelt prima. De kinderen spelen prima en links en rechts een erg bekende acteur in een gastrol ( met Bill Bailey als persoonlijk hoogtepuntje ) En laat ik vooral Emma Thompson niet vergeten die het wederom erg goed doet ( en deze keer met veel meer humor! )

Andere cast, andere plek, andere "tijd" zelfde gevoel, zelfde magie.

Een knap gemaakt vervolg dus wat van mij hetzelfde krijg als deel 1:

avatar van aspers

aspers

HÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉRLIJKE FILM!!!!

punt

avatar van Phantasm

Phantasm

Aardige film al zal de jeugd er meer plezier aan beleven.

avatar van jtsterkenburg

jtsterkenburg

het einde maakt erg veel goed, maar voor de rest toch wat minder dan het eerste deel, waarin de vaderrol veel interessanter was dan de moederrol hier.

avatar van miss_efron

miss_efron

Minder dan de eerste maar het einde maakte alles super!!! het einde vond ik zelfs nog verassender dan bij de 1

avatar van DVD-T

DVD-T

De vonken vliegen er niet af bij Nanny McPhee 2.

Het eerste deel had nog wel wat charme, al was dat ook niet al te best. Hier is het toch wel duidelijk een rip-off van Mary Poppins. Alles gaat wel erg snel en makkelijk. De lessen zijn al snel voltooid, en Nanny McPhee zelf wordt heel erg naar de achtergrond gedrukt. De situaties zijn een stuk minder leuk, en ook de cast doet het erg slecht. Het einde is wel weer erg leuk als blijkt dat het omaatje de baby uit deel 1 is.

avatar van Rodger

Rodger

Ja.. leuk vervolg op de eerste film, maar meer ook niet...

Film is niet vervelend, maar 1 keer gezien te hebben is genoeg...

2.5

avatar van Decec

Decec

Ik vond een leuk Familie/Fantasyfilm...

Grappig film...

Eigenlijk is voor de jeugdfilm...

Heel leuk verhaal...

Prima acteerwerk...

(Ik wist het niet, 1e deel heb ik niet gezien )

avatar van Ajacied16

Ajacied16

Nanny McPhee viel me een beetje tegen. Dit is natuurlijk deel twee en die is sowieso minder dan deel één (waar ik een deel van heb gezien). Het is wel een leuke kinderfilm, maar voor mij gaat het allemaal net wat te ver (vliegende varkens, de vogel die het graan oogst enz.) Het hielp ook niet mee, dat ik hem nederlands gesproken heb gezien, maar als ik daar doorheen kijk kom ik op een 2.5*. De kleinste van allemaal, Vincent, bezorgde mij nog wel een paar keer een glimlach.

avatar van Boenga

Boenga

Zinkt in het niets in vergelijking met deel 1...

avatar van m1701

m1701

Minder leuk dan deel 1..... het was niet meer verrassend.

Al deed Gyllenhaal het wel erg leuk

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

De eerste helft viel me niet mee, een ontzettende herhalingsoefening van deel 1, maar de tweede helft was toch wel leuk en ontroerend, met de vele sterren die keurig hun momenten grepen zonder de rest te overschaduwen. Vooral Ralph Fiennes was prachtig. Leuke (kinder)film.