• 9.372.224 stemmen

Geregisseerd door: Yuri Kanchiku

Met onder meer: Nozomi Sasaki, Shosuke Tanihara en Hikaru Yamamoto

Gesproken taal: Japans

Plot Tenshi no Koi

De 17-jarige middelbare scholiere Rio (Nozomi Sasaki) staat altijd in de aandacht vanwege haar schoonheid. Rio zelf daarentegen heeft nooit aandacht voor iemand anders, vanwege een traumatische ervaring in het verleden. Ze heeft alleen vrienden en een vriendje zodat ze daar zelf beter van wordt. Daarnaast is ze ook alleen geïnteresseerd in geld. Op een dag komt ze de 35-jarige docent Kouki tegen en wordt voor het eerst echt verliefd. Ze is verward door het gevoel, en drukt haar oprechte liefde voor Kouki uit. Hoewel Kouki ook geïnteresseerd raakt heeft hij een reden om geen relatie aan te gaan...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Weer zo'n typisch coming-of-age filmpje maar toch wel één van de betere die ik tot nu toe zag. De Aziatische cinema leent zich hier eigenlijk veel beter voor. Mede door hun esthetiek. Geen enkele actrice kan een introverte fragiele vrouw spelen als een Aziatische vrouw.

De film begint erg veelbelovend, het lijkt echt een erg origineel coming-of-age filmpje te worden. Met een enorm sterke performance van Nozomi Sasaki, erg knap voor haar eerste leading role. Enorm bereik weet ze ook te creëren, erg knap. Ze is formidabel als egoïstische bitch maar als ze op een gegeven moment haar afweer mechanisme uitzet weet ze ook een zeer goede fragiele performance neer te zetten. Tanihara's personage is in alles haar tegenpool, en dat werkt altijd het beste.

Helaas houdt Kanchiku niet echt stand. In de tweede helft verzand Tenshi no Koi toch in een standaard coming-og-age filmpje, sowieso het euvel in dit genre. Al werkt Kanchiku het wel veel beter uit dan in andere coming-of-age films, helaas zag ik deze niet eerder. Erg mooi geschoten ook en ook de thematiek van controversiele leeftijdsverschillen vind ik hier interessant, en hierdoor toont de film toch meer 'balls' dan zijn counterparts.

Jammer dat Kanchiku het niveau va nde eerste helft niet kon doorzetten. Al is de uitwerking erg sterk en is de leading role in handen van een actrice die wel heel erg sterk speelt. Aanrader voor de coming-of-age fans en van Sasaki natuurlijk.

Goed.

Maar inderdaad een beetje binnen de lijntjes. Niet eens zozeer omdat het een coming of age filmpje is, maar omdat het wel de zoveelste Japanse er gaat iemand dood romance is. Blijft redelijk in te zijn.

Vind het meestal niet super werken omdat er teveel drama van de gebeurtenis zelf komt. Ik apprecieer Japanse dramas liever om de kleine verhaaltjes en gebaren, dit is meteen altijd al erg zwaarmoedig, zelfs al wordt het nog redelijk luchtig gebracht.

Film begint wel iets gedurfder en ruiger, maar valt al redelijk snel in een voorspelbaar stramien. Kanchiku regisseert zorgvuldig (af en toe met prachtige shots) en ook het koppeltje is best aandoenlijk. Zoals ook wel vaker duurt het uiteindelijk net wat te lang en is het iets te gelikt, een oertypisch modern Japans drama dus.

Verre van slecht, maar ze zijn uiteraard tot meer in staat.

avatar van BBarbie

BBarbie

Heel aardig melodrama dat in de tweede helft z’n belofte van het begin niet helemaal waar kan maken. Dat is voornamelijk te wijten aan het acteren van Nozomi Sasaki. Ze ziet er heel lief en charmant uit, maar is toch te licht om een romantisch drama als dit te dragen. Haar tegenspeler Shosuke Tanihara zet daarentegen een prima rol neer. Geen topper, maar kijkt toch best lekker weg.

avatar van macrobody

macrobody

Zeker niet onaardig. Nozomi Sasaki kan goed switchen van keihard zakenvrouwtje naar puberaal verliefd meisje. Soms tegen het irritante aan maar dat is voor mij een teken dat ze het goed doet. Verhaal is prima en uitwerking ook. Dik voldoende.