• 9.371.574 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Nick Cohen

Met onder meer: Karl Ashman, Geoff Bell en Anna Brewster

Plot The Reeds

Een groep jonge Londenaren heeft een feestje op een boot. Maar dan raken ze verdwaald op de wateren van Norfolk Broads. Dit is echter niet hun grootste probleem; ze worden de slachtoffers van een angstaanjagend geheim, dat verborgen zit tussen het riet...

avatar van IcU

IcU

Wat een belachelijk gemiddelde! Ik ben zo verrast door deze film. Vooral door het slim geschreven script, goede spanningsopbouw en prima spel van de acteurs. Echt helemaal niets mis met deze film, en kan mij ook totaal niet vinden in het commentaar wat hier geleverd wordt.

Deze film is de positieve verassing van de afgelopen Horrorfest.

avatar van Ralf81

Ralf81

Heb The Reeds met moeite uitgekeken. De film valt van de ene warrige gebeurtenis in de andere. Er is ook niets unieks aan; alles wat we voorgeschoteld krijgen is cliché en alle elementen hebben we al in andere films gezien, maar dan beter. Vond de film ook nogal wat weg hebben van Children of the Corn.

Een pluspuntje was dan nog de sfeer in het begin van de film, toen de groep het water opging. Daarna was het hakken en zagen en was de spanning er wel af. De manier waarop het 'iets' in het riet zich openbaarde, een rennend en hijgend object, vond ik ook niet echt bijdragen aan de spanningsopbouw.

Ik ben wel een After Dark Horrorfest liefhebber, maar The Reeds voegt voor mij niets toe aan het genre. Jammer.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

De film zelf was wel vermakelijk maar werd tegen het einde toch wel een beetje vervelend. Naar mijn idee duurde het allemaal te lang of ging het gewoon te traag. Ook heb ik de film met totaal verkeerde verwachtingen bekeken. Ik had meer het idee dat het om een killer animal ging en niet om een of ander vage moord toestand. Jammer want dat deed de film niet goed. Het werd op een gegeven moment te vaag, waardoor de concentratie bij mij ook een beetje verdween. Begin was goed, spannend en ook erg sfeervol, maar het laatste half uur vond ik stukken minder. Acteerwerk was zeer matig en ook het gore viel mee. Behalve die verbrande hond dan bah!

Soundtrack was wel goed, net als het begin van de film. En dat zorgt er dan ook voor dat ik het nog wel vermakelijk vond en ook geen moeite had om de film helemaal af te kijken. Er had gewoon qua verhaal veel meer in kunnen zitten.

avatar van perceived

perceived

scorepio schreef:

Spannende film met een goede opbouw. Helaas vind ik het naar het einde toe wat verwarrend worden. Deed me idd wat denken aan Triangle die vele malen beter is.

Mee eens!

avatar van Martyr

Martyr

Leuk engels horror/thrillertje met een leuke spanning en toch wel verrassende plotwendingen.
Het script is doordacht en zeker niet slecht.

Naar het einde toe zwakt de film wat af maar blijft overeind.
Op een gegeven moment volgen de gebeurtenissen elkaar vrij snel op en weet je niet goed meer of je te maken hebt met het heden, het verleden of de toekomst. Desondanks blijft de film goed te volgen.

avatar van Marcow_nl

Marcow_nl

Zeker in het begin heel erg vaag. Moeilijk om de personages een beetje uit elkaar te houden en te volgen wie wat waar wanneer zich afspeelt. Hou van stevige horror, dat is dit niet naar mijn mening.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

ben een fan van de reeks van after dark.

er zit elk jaar wel een pareltje tussen,maar soms ook niet.

zoals deze,erg jammer

avatar van Boeikens

Boeikens

Aanvankelijk best goed en sfeervol maar de film ontbreekt aan vaart waardoor alles halverwege begint in elkaar te zakken. Ook niet echt origineel en deed veelal denken aan Children of the Corn.

Acteren vieel nog mee en enkele kleine gore scènes maakten de prent meevallen voor 1 kijkbeurt.

avatar van tattoobob

tattoobob

Er valt weinig positiefs over deze film te zeggen behalve ....erg slecht!!!!!!!!!!

avatar van Shinobi

Shinobi

"Fucking reeds."

Dit lijkt op een mislukte poging tot een Triangle (2009).

De opzet is dan ook nagenoeg hetzelfde; een vriendengroep die erop uit gaat met een boot om te gaan feesten. Hierbij is te merken dat alle clichés uit de kast worden gehaald, ondersteund door een zeer matige cast die geen potten kan breken.

Op zich begint het nog wel interessant, omdat de locatie iets onheilspellend over zich heeft. Maar naargelang de film vordert neemt de spanning af en gaat het de langdradige kant op. Daarvoor is de gang van zaken te verwarrend, waardoor je als kijker op een gegeven moment de rode draad kwijtraakt. Tevens is het soms wel erg donker, wat ervoor zorgt dat je vrij weinig mee krijgt van de actie.

Al met al een stuurloze horror gevuld met onlogica. Overigens is de soundtrack wel aardig.

Kleine 2,0 sterren.

avatar van tattoobob

tattoobob

Dat er in de"8 films to die for"reeks die in het verleden elk jaar verscheen(helaas niet meer)films met wisselvallig succes ontvangen werd wisten we al,maar ik vind dit toch wel het ergste geval van al die jaren.

De film ziet er enorm cheap uit en is waarschijnlijk voor een appel en een ei gemaakt.

Dit in combinatie met verschrikkelijk acteerwerk en een verhaal wat ook niet echt boeiend is geeft mij tot een besluit dat je deze lekker kan overslaan.

avatar van Rickyman

Rickyman

Vermakelijk horrorfilmpje, maar verder weinig hoogstaand. Het verhaal schiet alle kanten op en wordt je eigenlijk met een kluitje in het riet gestuurd. (;

avatar van joolstein

joolstein

Ten oosten van Norwich domineren moerassen, meren en rivieren gevuld met riet, het uitgestrekte landschap van het Norfolk Broads National Park. Een ideale plaats om met de boot te verkennen. Zodoende gaan in deze creatieve en ambitieuze low budget Britse horror, een groep jongvolwassenen op een excursie Het moet een weekend vol plezier worden...wat kan er mis gaan? Tja het is natuurlijk niet voor niets een horrorfilm! En eentje die voor een zeer effectieve en goede sombere sfeer zorgt. Naast horrorfilm, is het ook een spookverhaal en er is iets daarbuiten -thriller. Het speelt met de cliches van de slasher-film, maar komt dan met de toevoeging van bovennatuurlijke elementen en het werkte echt erg goed in deze film! De film was behoorlijk intens, het geweld was bloederig en pijnlijk (en de meeste zijn praktische effecten) en het mysterie werd goed bewaard tot het einde. Positief ook, was dat de angsten niet met hippe effecten werden ondersteunt, maar gewoon effectief een ​​vreemd gemixt horrorverhaal vertelde. De locatie was perfect, het acteerwerk is in orde, en visueel had het een fijne korrelige grind-house-look (16mm film) Voor een film met een laag budget bezat het opvallend veel goede kwaliteiten, ik kan genoeg genrewerkjes die zoveel meer kosten en daarin falen...Ja dit was allesbehalve slecht!

avatar van Phantasm

Phantasm

Verwarrende film met totaal geen spanning.