• 9.374.148 stemmen

Geregisseerd door: Giorgio Serafini

Met onder meer: Wesley Snipes, Zoë Bell en Robert Davi

Plot Game of Death

"Winning is everything."

CIA-agent Marcus (Snipes) werkt undercover als bodyguard voor een wapenhandelaar, die in dienst is bij de baas van een hedgefonds, met als doel hem en zijn baas uit te schakelen. Wanneer een paar corrupte CIA-agenten het voorzien hebben op het geld van deze financier, moet Marcus het opnemen tegen zijn collega's.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van defender278

defender278

Heb Game of Death gisteren bekeken, zeker geen topper!

Heb er al véél betere gezien van hem, dus een 3 is zeker voldoende!

Had er meer van verwacht.

avatar van Lennert

Lennert

Wat ik nog het allerergste vind aan dit soort films zijn niet de kogels die nooit opraken, maar het feit dat niemand ooit naar het toilet gaat. Zeg nu zelf, van al die actie moet men toch ooit een keer een flinke boodschap doen, maar nee hoor, nooit gebeurt dit in dit soort films. Ze slaan er maar op los en schieten alles aan gort, maar niemand die een keer moet poepen of iets dergelijks. Werkelijk waardeloos!

Maar goed, het zal mij persoonlijk verrotten of Snipes en Bell om de zoveel tijd een nieuw magazijn in hun wapen steken, zolang de actie maar goed gefilmd is en de geluiden realistisch klinken. Een klein beetje door dit soort pietluttigheden heen kijken kan een filmervaring toch een behoorlijk stuk aangenamer maken dan het nu was. Zeuren over echt belangrijke zaken als dramatische dialogen en vreemde camera-trucjes is in ieder geval een stuk logischer, want dit was bij vlagen absoluut een probleem.

Wat echter geen probleem was, was de behoorlijke harde actie: sinds Blade en Demolition Man heb ik Wesley niet meer zo goed zien vechten in een film. Niet teveel flashy kicks (die zijn voor Gary Daniels in een van zijn beste rollen so far), maar heerlijke snelle slagen, worpen en klemmen. De ledematen worden niet ontzien en de finishing moves zijn heerlijk krachtig. Dit alles in beeld gebracht op een manier dat we ook nog kunnen zien wat er precies gebeurt, petje af voor de regisseur in dat geval.

De cast was verder voor een DTV film behoorlijk. Ik zie Snipes liever een lolliger of stoerder persoon spelen, maar hij deed het zeker niet slecht. Daniels was erg goed, terwijl Hudson en Davi ook doen waar ze goed in zijn. Zoe Bell vond ik persoonlijk een zeer irritant personage, al kan dat ook aan de rampzalige teksten liggen die men de acteurs voorschotelde. Dat is jammer, want het verhaal was simpel genoeg om niet te verwarren (zie een hoop Seagal films die tussen 2003 en 2007 uitkwamen) en had met wat betere dialogen zeker voor een beter eindproduct kunnen zorgen.

Visueel was het best mooi. Detroit moet een van de lelijkste steden uit de hele USA zijn, maar door het juiste kleurenfilter kwam het allemaal wel mooi melancholisch over. Soundtrack was weinig opzienbarend en had iets spectaculairder gekund om de momenten waarop de film stilviel te verbergen. Edoch, het hand-, en voetenwerk, de shootouts en de achtervolgingen waren zeer aangenaam om te zien. Geen perfecte film, maar op actie gebied een stuk beter dan enkele andere Snipes films.

avatar van patrick17

patrick17

''Winning Is Everything''

Ik vind het zelf een lekkere actie film voor tussendoor. Het is geen top film

en dat moet je er ook zeker niet van verwachtten. Het is als een tussendoortje

prima te doen. Er zit actie in de film, tevens vind ik het verhaal

wel aan elkaar gebonden al is het maar heel erg dun.

Voorlopig zullen we geen films meer zien van Snipes dus,

opzich wel jammer want in de actie gerne vind ik hem nog altijd

aardig goed meekomen.

Nogmaals verhaal is erg dun, actie zit er in, als actie liefhebber

is de film goed te doen.

Ik ga voor een 3.0 *!

avatar van stinissen

Wesley Snipes en Robert Davi zijn B-acteurs in een typische jaren 90 B-film met de opmerking dat de film uit 2010 komt! Voor de catogorie denk ik jonge jongens film maar helaas niet aan mijn besteed.

avatar van Lange Darm

Lange Darm

mcdaktari schreef:

incl. de Blade reeks

De Blade reeks staat volledig buiten de eerste Blade dat was voor die tijd een mooi geheel van horror, een goed staaltje knokken en het mooiste was het gaf het beeld van een soort subcultuur.

Ik vond deze film Game of Death wel aardig maar het ontbrak aan verhaal, verhaalopbouw, personageachtergrond maar de actie was aardig om naar te kijken

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Bleh, geen goede film, had ik ook niet verwacht, maar ik had er wel iets meer van verwacht dan dit. Behalve Snipes (prima acteur voor dit soort rollen) acteerde de rest matig tot zeer slecht (ik ergerde me kapot aan Daniels als Zander). Het script was matig met veel rare beslissingen en een onverwoestbare Snipes. Ik werd ook een beetje moe van al die vage camerabeelden omdat ie dan zogenaamd diabetes zou hebben.

De vechtscenes waren ok, maar ook goed over de top, met wederom een niet klein te krijgen Snipes! Wat me ook nog irriteerde waren die niet leeg te krijgen pistolen, iets realistischer is wel fijn.

Deze kan je beter overslaan, 1.5*.

avatar van El  Loco

El Loco

Zeer slechte actiefilm.

Game of Death is zo’n typische actiefilm waarvan je denkt dat hij je wel eens een leuke avond kan bezorgen, maar de film was niet meer dan een opeenvolging van een paar lompe schietscènes. Zoals het schietgevecht op de trappen tussen Marcus (Snipes) en zijn belager, waarbij er een tijd lang op elkaar wordt geschoten, zonder ook maar één raak schot. Ook de scène waarbij Marcus op de hielen wordt gezeten door zijn vrouwelijke collega is barslecht. Ook het feit dat het hele verhaal wordt verteld in een flashback is geen meerwaarde voor de film.

Wesley Snipes bevestigde wat ik al van hem wist. Een slappe acteur zonder enige uitstraling. Ook in deze film loopt hij de hele tijd rond alsof het hem allemaal geen reet kan schelen. In Blade kon ik hem nog wel appreciëren, ook U.S. Marshals kon er nog mee door, maar voor de rest is het allemaal slappe kost bij hem. De rest van de casting is nog niet eens het vermelden waard. Zijn tegenstander, Zander is een waardeloze badguy.

Een draak van een film. 0.5*

avatar van sirecc

sirecc

Redelijke film

verhaal stelt niks voor maar kan er mee door

word aardig geacteerd goed tempo

is gewoon zo'n film met 13 uit een dozijn

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Een film die, gezien de titel, al van in het begin veroordeeld was om in de schaduw van Bruce Lee's klassieker te staan. Echter is 'Game of Death' voorlopig meer gekend als de laatste film met Wesley Snipes alvorens hij de gevangenis in vloog. Hierdoor liep hij jammer genoeg een rol in 'The Expendables' mis, een film waar tegenspeler Gary Daniels overigens wel een (weliswaar kleine) rol in kreeg.

Enfin, terug naar 'Game of Death'. Vanaf de eerste scènes tracht deze mits kleurenfilters en zwart-wit shots wat extra te brengen, maar dit is lsechts een afleiding voor het slecht vertelde verhaal. In het begin moet je dan ook allert zijn om uit het rommelig eerste gedeelte op te maken hoe de vork nu eigenlijk in de steel zit. Eens het verhaal zich verder afspeel in het ziekenhuis beginnen de eerste man-tegen-man gevechten boven te komen en wordt de film wat amusanter, zonder echt uit te blinken in andere facetten. Daarna verplaatst de aktie zich naar locatie 2 en kabbelt de film rustig verder richting het langverwachte eindgevecht tussen Snipes en Daniels, dat echter even teleurstellend is als het gevecht tussen Li en Lundgren in het eerder vernoemde 'The Expendables'.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/thriller film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel leuk bekende acteurs Wesley Snipes ,

Ernie Hudson en Robert Davi...

Mooi HD kwaliteit, maar soms geruis...

Perfect achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Visueel vind ik het wel erg mooi, soms wat snel en chaotisch gemonteerd of iets te los uit de hand gefilmd, maar over het algemeen aangenaam en boeiend om naar te kijken. De audio bestaat o.a. uit instrumentale rocktunes op de achtergrond met een stoere uitstraling, best mooi gedaan. Wesley Snipes acteert goed, de hartpatient wat minder (later beter), de arts en de CIA agenten prima. Stuntvrouw Zoe Bell is ook wel een favorietje van mij. Scenes zoals op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis vind ik erg goed, weird op precies de juiste wijze. De overall sfeer is kil te noemen, afstandelijk en daarom geschikt voor het medogenloze misdaad/thriller verhaal.

De actie en gevechten in deze film vind ik echt verrassend strak gedaan, terwijl ik helemaal niet zo van het genre hou, zowel de schietscenes als bv de Aziatische vechttechnieken. Bepaalde effecten vind ik echt heel interessant en goed ingepast. Ook zijn er voldoende snelle wendingen in het script/scenario.
Het geheel maakt een verzorgde indruk en voelt eerder aan als een product wat met een bepaalde eigenheid en met passie gemaakt is als een doorsnee gefabriceerd massaproduct.

Ik vind de film dus helemaal niet zo slecht als hij aangeschreven staat en hij heeft mij prima vermaakt. Aangezien dit niet de standaard Hollywood formule heeft en zaken als overbodige flauwe humor en een overdaad aan explosies en andere ongein weggelaten zijn, is het veel beter naar mijn zin.
Verfrissend in zijn eenvoud.
"Go with God my son, you are forgiven" als laatste tekst..... hm (gezien het voorgaande?)

avatar van Leno

Leno

Waardeloze actiefilm met slechte acteurs en een waardeloos verhaal. Zelfs de acteiscenes stellen weinig voor. Met moeite afgekeken terwijl ook de climax totaal niet boeiend is.

avatar van Piratje

Piratje

Een meeslepende prachtige actiefilm met een wat ingewikkeld verhaal. Maar ok het was de actie die het hem in deze film doet. Het verhaal was er wat onrealistisch bijgesleurd. Nogmaals een pikuurtje aan de CIA en politie.

Kogels met de vleet en de doden verrijzen constant.

Wesley Snipes speelt zijn rol behoorlijk. Alleen de regie laat af en toe wel wat slordige steken vallen met beelden die betere montage verdienen.

Het basketslot tempert een beetje The End. Spijtig op zulke eenzaam afscheid nemen van een boeiend verleden.

Maar algemeen: weinig te vertellen maar genieten van de rouds, gevechten, kogels. De verpleegsters mochten van betere kwaliteit.

Een aanrader met 3,5 punten.