And Now for Something Completely Different (1971)
Genre: Komedie
Alternatieve titel: Monty Python's And Now for Something Completely Different
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Ian MacNaughton
Met onder meer: John Cleese, Michael Palin en Eric Idle
Releasedatum: 30 augustus 1979
Plot And Now for Something Completely Different
"If the Motion Picture Industry dies… Monty Python killed it!"
Regisseur Ian McNaughton liet de beste sketches uit de tv-serie Monty Python's Flying Circus voor bioscoopgebruik opnieuw opnemen in - wat John Cleese noemde - 'hun natuurlijke omgeving': in echte restaurants, winkels, kantoren en met meer figuranten.
Brother / Policeman / Defence attorney / British pedestrian / Mr. Harrison (Apricot) / The Colonel / 'Hell's Grannies' policeman / Jimmy Blankensop / Sir Edward Ross / Restaurant patron #1 / Letter Writer / Oliver St. John Mollusk / Mountie / Town Guild Lady
Announcer / Hungarian Citizen / self - Defence Teacher / Sir George Head / Policeman / Interviewer / Mr. Praline / Second General / Christopher Columbus / Mungo the Cook / Bank Robber / Accountant #2 (falling past the window) / Vocational Guidance Counselor / Vivian Smith Smythe Smith / Mountie / Town Guild Lady
Zichzelf-Defence Nun / Flasher / Uncle Sam / Caterpillar Man / Sign Holder / Conrad Poohs
Prosecutor / Marriage Counselor / Arthur Nudge / zichzelf-defence student #4 (interested in pointed sticks) / 'Hell's Grannies' analyst / Arthur Wilson / Arthur Wilson Two / Nightclub Emcee / Linkman / First General / Restaurant Manager / Lingerie Shop Owner / Accountant #1 (falling past the window) / Fairy Godmother / Rita Fairbanks / Simon Zinc Trumpet Harris / Mountie / Lady With Cookbook
Stage Manager / Tobacconist / 2nd Hungarian Man / Squire / zichzelf-defence student #3 / Tenant #1 / Flasher / Mouse Organist Ken Ewing / Fat Soldier / Waiter / Nude Organist / Brian / Nigel Incubator Jones
Gumby / Man with tape recorder / Phrasebook Author / Arthur Pewtey / Second self - defence student / Second Tenant / Lost His Wallet / Shrill Petrol Announcer / Milkman / Ernest Scribbler / Pet shop employee / Lumberjack / Headwaiter Gilberto / Herbert Anchovy / Blackmail Presenter / Gervais Brookhamster / Town Guild Lady
Dierdre Pewtey / Storyteller / Milkman Collector / Restaurant Patron #2 / Elsbeth
Best Girl
Distraught Mother
Guyke
Eigenlijk is deze grap geen film maar een compilatie van een televisieprogramma.
En toch...zo ontzettend grappig.
Monty Python bracht (toevallig) een groep mensen bij mekaar die qua humor, absurditeit en originaliteit nadien hun weerga niet hebben gehad.
Het is erg duidelijk dat dit een low-budged-productie is. Maar dat geeft nu net extra charme. De humor is, typisch voor Monty Python: absurd, onwezenlijk, over-the-top en vaak erg grof.
Politieke correctheid hoefde nog niet in de jaren zeventig... gelukkig maar.
Een film zonder geweldige acteerprestaties, zonder ook maar enig idee van een scenario, zonder art-direction, zonder budget... maar wat een lol.
thomzi50
- 1991 berichten
Zitten meesterlijke sketches tussen, alleen helaas ook net wat teveel niet meer dan aardige en zelfs enkele die helemaal niet komisch zijn. Daarom slechts 3,5* en nu maar eens achter de films aan.
neo
Erg leuke film, maar die animatie stukjes zijn voor de zoveelste keer een minpunt. Qua stijl zijn deze altijd wel aardig, maar erom lachen heb ik nooit echt gedaan.
silverfaustx
als je de serie al hebt gezien, heb je deze niet nodig
tis meer voor de verzamelaar
wwelover
Hilarisch. Monty Python is echt top. Animaties zijn af en toe ook erg geinig
A.L.I.E.N
Ik had ham als kleine jongen eens gezien en vondt hem toen ontzettend slecht (nogal logisch). Maar als ik hem nu nog eens herkijk denk ik dat ik hem veel beter zal vinden. Heb op het internet mij echt dood gelachen met de sketch:Worlds funniest joke.
moet hem eens heerkijken
A.L.I.E.N
Meb hem herkeken. HILARISCH! ik heb mij echt een breuk moeten lachen! komt ook wel door het feit dat ik al wat ouder ben en de absurde humor meter begrijp.
1.5 wordt 4.0
AddictedToMovies
Voegt niks toe aan de serie. De serie vind ik persoonlijk leuker. Maar het blijven natuurlijk geweldige sketches!
Montorsi
Monty Python kun je altijd kijken, en ook blijven kijken. Een monument.
De eerste bioscoopfilm is dan ook gewoon een verzamelijk losse sketches, maar dat komt de totale waanzin en willekeur ten goede. Gewoon belachelijk grappig
Helaas heel af en toe iets minder scherp dan in de serie.
gukker
Geweldige humor!!! Maar echt een film kun je het natuurlijk niet noemen. (Heb de film nu al een tijdje op DVD maar dacht dat het gewoon een paar stukken uit de TV-serie waren.
Ace Hanlon
Deze film kan gemakkelijk in één woord worden samengevat: HEERLIJK!!
Ace Hanlon
Op nieuwjaarsnacht om 1uur op Nederland 3...
Doe maar NEDERLAND 2 (TWEE!!!!)
Deze film zenden ze wel vaker uit op nieuwjaarsavond (in dit geval in de nacht). De film bestaat allemaal uit losse sketches waarvan een aantal legendarische zoals de "Lumber jack song". Niet alle sketches zijn even geweldig en op een gegeven moment heb je er ook wel genoeg van.
namingway24
Auw, niet mijn soort humor. De andere films zijn aardiger qua opzet. De leukste scène is die met Hell's Grannies.
planet_of_death
Helaas alleen de laatste tien minuten kunnen kijken.
Wel met een sublieme oliebol.
JDSsmetje
Monty Python, het blijft geweldig, ook bij aparte sketches. Geweldige en ietwat absurde humor. Toch heb ik liever een aaneensluitend geheel, en geen aparte sketches, maar dat mag de pret uiteraard niet bederven. Sta ervoor open, en lach je kapot, Monty Python!
Bottleneck
Film met erg goede en wat matige sketches. Vind peroonlijk die van de bekakte atleten en het solliciteren geweldig, en die animatieplaatjes horen er toch wel bij als compilatie van de Flying Circus afleveringen. De dodelijke grap is natuurlijk ook te flauw voor woorden
Rosicky
Wederom bijzonder grappig. Niet alle sketches zijn even leuk. Voor de WTF-momenten en de gave om grappig te zijn met minder dan niks verdienen de Pythons respect.
Chainsaw
Dit 'filmdebuut' van de Pythons is misschien niet zo hoogstaand als hun echte speelfilms The Holy Grail en Life of Brian, het is en blijft ontzettend leuk. Mits je natuurlijk opgewassen bent tegen anderhalf uur de meest absurde en flauwe idioterie naar je hoofd geslingerd te krijgen. Niet alle sketches zijn even sterk, maar de meeste zijn toch op z'n minst een lach waard. The Funniest Joke Ever en Upper Class Twit of the Year waren in ieder geval duidelijke hoogtepunten. Maar ook die hele kleine momenten (als de animatie van de kapper of de 'come to my place' scène) zijn niet minder dan hilarisch.
3,5 sterren.
Minotaures
Hoort dit nou bij de Monty Python trilogy of is het gewoon een extra'tje?
planet_of_death
Kijk naar de titel, dan weet je genoeg.
Gewoon een complicatie uit de serie.
kramersietse
Ben het daar niet mee eens dude, het is geen complicatie, maar gewoon een mooie compilatie.
planet_of_death
Dat zeker. Zeg ook niet dat het een slechte complicatie is.
chevy93
Ik vind het een aardige compilatie, maar zelfs naar Monty Python maatstaf was het af en toe te flauw. Het werd nergens echt slecht, maar dit haalt het bij lange na niet bij hun films.
erik neuteboom
Begin jaren '70 kwam Monty Python''s Flying Circus op de Nederlandse tv (VPRO?), ik was meteen fan, wat een inventieve en tijdloze humor! Deze film is een compilatie van hun beste sketches met legendarische momenten zoals How Not To Be Seen (met die ontploffende bosjes en doodskreten), Silly Walks (John Cleese op z'n best met die maffe motoriek), Lumberjack Song (stoere cowboy blijkt travestiet) en de Spanish Inquisition (martelen op z'n Monty Python's ..). Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij Monty Python ook momenten heb dat ik het te grof of te absurdistisch of gewoon niet leuk vind, dat is ook hier maar het leeuwendeel heb ik me suf gelachen en dat doe ik nog steeds, ook nadat ik het al vele tientallen malen heb gezien, nogmaals tijdloze humor!
Leuk, maar wat veel. De vaak opnieuw gefilmde Flying Circus scenes werken beter in de 25-minuten porties van de serie. Monty Python-films werken weer beter met iets meer samenhang zoals in The Holy Grail en Life of Brian. Nietemin toch aardig vol met soms tamelijk briljante scenes.
yesplease
Geweldige scenes. Voor mij lenen deze zich beter voor een duur van 20 minuten. Dat geldt voor veel grappige series, kijk maar eens naar 5 afleveringen van Blackadder achter elkaar. De oplossing is natuurlijk om de film over 3 avonden te verdelen.
OK, ik zie nu dat starbright hierboven vrijwel hetzelfde zegt
SnakeDoc
Na het zeer succesvolle Meaning of Life en de toch wat teleurstellende Life of Brian en Holy Grail besloten deze eens te gaan kijken. Was benieuwd of ik nou wel of niet de smaak te pakken had met de Monty Python reeks, maar helaas... wat viel deze tegen.
Vond de sketches vaak erg gedateerd en totaal niet grappig. Je moet hier gewoon van houden, dat blijkt wel!
De Meaning of Life was waarschijnlijk een uitschieter. Iets moderner en dat ligt mij dan net iets beter.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

The Taking of Pelham One Two Three
Misdaad / Drama, 1974

The Spy Who Came In from the Cold
Thriller, 1965
chantagestupiditygebaseerd op tv-seriesspoofcompilatie musical numberlumberjackmonty pythondead parrottwitphysical comedyintentional mistranslationfoot raceobstacle course anarchic comedy