And Now for Something Completely Different (1971)
Genre: Komedie
Alternatieve titel: Monty Python's And Now for Something Completely Different
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Ian MacNaughton
Met onder meer: John Cleese, Michael Palin en Eric Idle
Releasedatum: 30 augustus 1979
Plot And Now for Something Completely Different
"If the Motion Picture Industry dies… Monty Python killed it!"
Regisseur Ian McNaughton liet de beste sketches uit de tv-serie Monty Python's Flying Circus voor bioscoopgebruik opnieuw opnemen in - wat John Cleese noemde - 'hun natuurlijke omgeving': in echte restaurants, winkels, kantoren en met meer figuranten.
Brother / Policeman / Defence attorney / British pedestrian / Mr. Harrison (Apricot) / The Colonel / 'Hell's Grannies' policeman / Jimmy Blankensop / Sir Edward Ross / Restaurant patron #1 / Letter Writer / Oliver St. John Mollusk / Mountie / Town Guild Lady
Announcer / Hungarian Citizen / self - Defence Teacher / Sir George Head / Policeman / Interviewer / Mr. Praline / Second General / Christopher Columbus / Mungo the Cook / Bank Robber / Accountant #2 (falling past the window) / Vocational Guidance Counselor / Vivian Smith Smythe Smith / Mountie / Town Guild Lady
Zichzelf-Defence Nun / Flasher / Uncle Sam / Caterpillar Man / Sign Holder / Conrad Poohs
Prosecutor / Marriage Counselor / Arthur Nudge / zichzelf-defence student #4 (interested in pointed sticks) / 'Hell's Grannies' analyst / Arthur Wilson / Arthur Wilson Two / Nightclub Emcee / Linkman / First General / Restaurant Manager / Lingerie Shop Owner / Accountant #1 (falling past the window) / Fairy Godmother / Rita Fairbanks / Simon Zinc Trumpet Harris / Mountie / Lady With Cookbook
Stage Manager / Tobacconist / 2nd Hungarian Man / Squire / zichzelf-defence student #3 / Tenant #1 / Flasher / Mouse Organist Ken Ewing / Fat Soldier / Waiter / Nude Organist / Brian / Nigel Incubator Jones
Gumby / Man with tape recorder / Phrasebook Author / Arthur Pewtey / Second self - defence student / Second Tenant / Lost His Wallet / Shrill Petrol Announcer / Milkman / Ernest Scribbler / Pet shop employee / Lumberjack / Headwaiter Gilberto / Herbert Anchovy / Blackmail Presenter / Gervais Brookhamster / Town Guild Lady
Dierdre Pewtey / Storyteller / Milkman Collector / Restaurant Patron #2 / Elsbeth
Best Girl
Distraught Mother
FisherKing
Stond dit meesterwerk er nog niet op?
'E's not pinin'! 'E's passed on! This parrot is no more! He has ceased to be! 'E's expired and gone to meet 'is maker! 'E's a stiff! Bereft of life, 'e rests in peace! If you hadn't nailed 'im to the perch 'e'd be pushing up the daisies! 'Is metabolic processes are now 'istory! 'E's off the twig! 'E's kicked the bucket, 'e's shuffled off 'is mortal coil, run down the curtain and joined the bleedin' choir invisibile!! THIS IS AN EX-PARROT!!
Magistraal en onvergetelijk.
Yak
Joh, geen idee dat dit als film is uitgebracht. Geniale, ongeëvenaarde humor.
Hitler: "My dog has no nose!"
Crowd: -"Well then, how does it smell?"
Hitler: "Terrible!"
BoordAppel
Toch raar dat dit na zoveel jaar toch nog ontzettend grappig is.
T.O.
Toch raar dat dit na zoveel jaar toch nog ontzettend grappig is.
Ze waren hun tijd dan ook wel ver vooruit. Legendarische humor!
BoordAppel
Ze waren hun tijd dan ook wel ver vooruit. Legendarische humor!
De ode van Matt Stone en Trey Parker met de Dead Kenny laat al zien dat nog meer mensen dat vinden. Ik heb laatst ook nog The Holy Grail gekeken en die blijft echt ontzettend grappig.
moviefreak#1
Absoluut hele leuke humor, op een wat mij betreft geniale manier aan elkaar verbonden oa door de leuke "animatie" van terry Gilliam, een 3 1/2
Derkje
Minder dan The Holy Grail en Life of Brian.
The One Ring
Inderdaad minder dan The Holy Grail en Life of Brian, maar nog steeds geniaal. Ik heb gisteren de dvd gekocht. Echt meesterlijk, al beschouw ik het niet echt als een film. De Dead Parrot, het dodelijke grapje, de bergbeklimonderneming en nog meer leuke scene's. Jammer genoeg zitten er ook stukjes tussen die dan weer te slecht voor woorden zijn. Wat ik wel jammer vond is dat ze niet al te lang door zijn gegaan met "Stop it, it's Silly". Dat vond ik echt meesterlijk. Chapman op zijn best dan.
3,5 sterren
FisherKing
Oh zo actueel nog met een show over Blackmail op TV en hoe ver je kunt gaan op TV. Dit is satire. SBS doet het slechter. Kunnen inmiddels vertrekken uit NL wat mij betreft.
Over de film: En door deze film wou ik geen boekhouder worden.
"Want ik wil leeuwentemmer worden. Je weet wel die leeuwen met een lange neus en zo'n 30 cm hoog.
Ooh Die eten mieren ?
Ja ja. "
Ik wil geen boekhouder meer worden
4.5* minimaal
Dustyfan
Deze film vol hilariteit en rake statements (waarvan sommige nog steeds actueel) is heerlijk ter ontspanning. Mijn 4,5* blijft staan
lukske00
leuke film(al is het idd moeilijk om dit een film te noemen). De beste sketch is die van de "upperclass twat of the year"
Redlop
Staat het verhaal van de buitenaardse bavarois hier ook op? Erg om gelachen vroeger.
Dustyfan
Dat verhaal staat hier niet op. Ik denk dat dat verhaal in een van de 'Flying Circus' afleveringen zit, maar daar ben ik dus niet 100% zeker van.
The One Ring
Na herziening, een tijdje terug al, verhoogd naar 4. Het is gewoon geweldig.
Hierboven staat trouwens dat Terry Gilliam erin meespeelt, maar dat doet ie niet. Hij doet alleen de animaties. Misschien kan zijn naam beter vervangen worden door Michael Palin of zo.
Redlop
...Ik denk dat dat verhaal in een van de 'Flying Circus' afleveringen zit, maar daar ben ik dus niet 100% zeker van.
Dat sowieso, want daar ken ik de scetch van.
Het kwam erop neer dat buitenaardse Bavarois vanuit vliegende schotels iedereen in Schotten veranderde. De achterliggende reden daarvan was dat het algemeen bekend is dat Schotten niet kunnen tennissen en de reden van hun bezoek aan de planeet Aarde was om Wimbledon te winnen.
Dustyfan
Terry Gilliam speelt wel mee, maar alleen kleine rollen:Self-defence nun, Uncle Sam, Caterpillar man, Sign holder. Maar je kunt een verbetering natuurlijk altijd doorgeven met de 'correctie'-link bovenaan.
lelici
Wat een waardeloze troep. Sorry, maar ik kan er niets anders van maken. Dat mensen zoiets leuk vinden? Begrijp ik helemaal niets van!
Ik ben best een liefhebber van Engelse humor, maar hier heb ik niet 1 x om moeten lachen.
1,5 ster!
Ash Krueger
heb hem al 3x gezien en hij blijft grappig!
vindt alleen de overgang tussen de sketches soms toch niet helemaal lekker en sommige sketches zijn idd wel een beetje flauw, maar als ik kijk naar wat er goed was en niet naar wat slecht was, geef ik hem 4.5*.
predator
- 1952 stemmen
Briljant; voor Engelse humor kan je me sowieso 's nachts wakker maken, maar dit is errug goed en tijdloos goed ook.
Poisonthewell
Terry Gilliam's animaties heb ik eigenlijk nooit zoveel van moeten hebben, en ik vind het eerder storende onderbrekingen dan een goede manier om de sketches aan elkaar te lijmen. De sketches zelf zijn natuurlijk wel genoeg om je over de vloer te doen rollen van het lachen. Dikke 3,5*
mister blonde
Hoewel ik een fan van Monty Python ben vond ik dit toch een beetje tegenvallen. Natuurlijk; erg leuk. Maar haalt nergens het niveau van de films Holy Grail of Life of Brian. Desalniettemin een must.
Sven Vermant
Er zitten enkele briljante sketches is, animaties vind ik persoonlijk ook minder.
De sketch met de papegaai is om je dood om te lachen.
4* verdient de film wel.
Pacino88
Deze film bevat een aantal zeer aardige scenes, maar ook nogal veel ongrappige situaties.
Cleese die onzichtbare mensen ziet enzo, is niks voor mij.
Die 'vieze vork' scene en the deadliest joke in the world' zijn toch wel erg grappig.
Ik ben alweer vergeten waar , maar 1 keer heb ik hard gelachen, en dat noem ik niet veel.
Hopelijk zijn die monty python films beter.

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

The Taking of Pelham One Two Three
Misdaad / Drama, 1974

The Spy Who Came In from the Cold
Thriller, 1965
chantagestupiditygebaseerd op tv-seriesspoofcompilatie musical numberlumberjackmonty pythondead parrottwitphysical comedyintentional mistranslationfoot raceobstacle course anarchic comedy