Hardwired (2009)
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Ernie Barbarash
Met onder meer: Val Kilmer, Cuba Gooding Jr. en Rachel Luttrell
Plot Hardwired
"They stole his past, now he's taking back his future."
Na een tragisch ongeluk verliest Luke Gibson niet alleen z’n zwangere vrouw; ook z’n complete geheugen is hij kwijt. Hope Industries, een innovatief psychisch centrum, installeert echter een implantaat in Luke’s hoofd waardoor hijzelf in leven blijft. De implantaat is daarentegen niet zonder gevolgen als blijkt dat Hope Industries sinistere plannen heeft met de nieuwe technologie.
Luke Gibson
Dr. Price
Aide
Randolph Hope
Dooz
vond hem wel aardig, geen topper, maar heb me vermaakt.
movielife
het gaat bergaf met Cuba Gooding Jr ..wat een teleurstellende film.
1/2 sterretje om het gemiddelde FLINK omlaag te helpen!!!
Ik heb je stem verwijderd.
Manipulatie van het stemgemiddelde door een extra lage stem te geven is niet toegestaan. Gewoon stemmen wat je de film waard vindt.
Xstriem
Net zitten kijken.... Pff heb 'm uitgekeken, maar... ben het wel eens met sommige anderen. B-filmpje in mijn ogen.
En inderdaad: de poster klopt niet-het haar van Kilmer was in de film toch echt meer "coup de chaos".
Ik ben eigenlijk niet iemand die een film zomaar uitzet als het me niet bevalt. Gewoon ff uitkijken en deleten van je HDD.
D-pulse
Serieus slechte film met slechte special effects, onbedoeld grappige personages (Val Kilmer wint deze strijd met slechtste pruik ooit) en ook de plotwendingen kun je van een kilometer afstand aan zien komen. Ergste is dat op het einde van de film (ja ik heb het helemaal doorstaan) duidelijk wordt gehint naar een vervolgfilm op deze "kraker". Cuba what happened???
Timecop
inderdaad, helemaal vergeten: die pruik
Vermakelijke film met een leuk verhaal.
Acteren is ook aardig gedaan.
MovieHolic
Een beetje een aftreksel van the Matrix. Daar deed hij me in ieder geval meer dan eens aan denken. Maar ik heb me 90minuten vermaakt
. Een leuke fiml met een leuk verhaal.
PliniusdeOudere
Ik heb net Hardwired gezien en ik ben het eens de mensen die zeggen dat Kilmer en Gooding de laatste tijd vaak in B of zelfs C films spelen..en dat terwijl ze echt wel in goede films gespeeld hebben..maar goed Hardwired is gebaseerd op een boek uit 1986 van Walter Jon Williams en maakt deel uit van een trilogie...gezien het einde waarin wordt onthuld dat Lance Henriksen (Millennium, Alien) Hope is ben ik bang dat er een deel 2 en misschien (god verhoede) een deel 3 komt..omdat het op zich een aardig gegeven is en ik de film toch af kon kijken zonder comateus-autistisch te worden 2 sterren
bladerunner2007
De film heeft mij ook gedwongen tot het einde te blijven kijken, want hoopte op goede finale, helaas,(was reeds gewaarschuwd) en idd wordt er naar een vervolg gewezen.
Enigzins toch een lekker verhaal dat met goede muziek van start gaat en ergens toch iets mist.
Vond dat Kilmer wazig neergezet was met een verschrikkelijk kapsel, dat hij dit zelf niet gezien heeft(Dronken of onder invloed van drugs?) Cuba vond ik daarentegen een goed karakter neergezet.
De 2 wizzkids in de vrachtwagen vond ik niet sterk genoeg en deed A-team achtig aan.
Michael Ironside (op gewicht), moest het geheel nog even aan elkaar praten in een achterafkamertje.
Net te zwakke film.
chrisje2525
ik ga hem nu kijken ben benieuwd want de meningen zijn behoorlijk verdeelt
cyfer geef ik na de film
chrisje2525
heb hem gezien aardige film
vind dat sommige mensen iets minder critisch naar een film moeten kijken HET IS FICTIE
ik geef hem een 3,5
Timecop
heb hem gezien aardige film
ik geef hem een 3,5
Volgens mij heeft de mate van kritiek niets te maken met het soort film
b00ts
Nee, erg matig dit. Vooral het acteren van die blauwe en rode. Snel vergeten deze prent.
lordhumangus
Wat een baggerfilm met drie uitgebluste acteurs (Gooding, Kilmer en Ironside) en een filmposter die niet overeenkomt, kan het nog erger ?
kirstentjuhh
Ik lees hier allemaal negatieve reacties, tijd voor een positieve, zou ik zeggen!!!
Ik vond het een leuke, spannende, boeiende film, met een heel leuk verhaal (ook omdat ik van dit soort verhalen houd). Ik vond alleen de hoofdpersoon niet zo leuk, hij toonde nogal weinig emotie en keek alleen de hele tijd moeilijk.
Wanneer komt deel 2? Ik ben benieuwd naar de rest!
Ik raad deze film zeker aan om een keer een avondje te huren, hij verveelt geen moment.
Precies
Een 1 voor mezelf voor de moeite, omdat ik deze heb afgekeken.
Waardeloos acteerwerk.
Anamorph
Aardig. Leuk concept maar matig uitgewerkt. Had met deze acteurs iets meer verwacht. Komt erg B-film over...
kalehein
Hij is nu net 5 minuten bezig...
1e indruk: pOEp met een grote OE
Het ongeluk alleen al doet vermoeden dat we te maken hebben met een B-film. Komt in iedergeval behoorlijk amateuristisch over
2e indruk (na 20m reclame): nog steeds pOEp.
Inmiddels is al duidelijk dat hetgeen in zijn hoofd is aangebracht is, niet meer dan een reclame apparaatje is. Nu we het over reclame hebben... als die schijnwerpers op het dak deden me aan batman denken, deed Kilmer dat ook niet ooit haha
3e indruk (50m 2e recl): Nee, ik denk definitief dat dit géén goede film is.
Het is een beetje Total-recall meets Matrix. In eerste instantie dacht ik dat die goudvis het "oracle" was haha. Wat ook totaal niet klopt is het gegeven dat hij zijn vrouw helemaal niet meer kan herinneren maar wel over de rooie gaat als ze aangereden worden. Als je iemand niet (mee) kent is die emotie volgens mij nogal overdreven.
Ik denk dat ik genoeg gezien heb en vind de film dan ook niet de moeite waard om te beoordelen.
De eerste helft van de film is in één woord: Schijt!
Op voorhand krijgt hij van mij (officieus) een 1 voor de moeite.
Dreiecke
Een vreemd 'punk' filmpje met een aantal grappige 'cyber' vindingen. Ook wat aparte visies op gezondheidszorg en/of reklame in de toekomst (Hope Industries, lol).
Een film met een enorme B-uitstraling, maar het verhaal intrigeerde mij wel.
De soundtrack.......... héél vreemd. Het wende niet, bleef opvallen.
Weet nog steeds niet precies wat ik er nu van moet denken. Maar dat is mij ook wel punten waard
Carl
Leuk verhaal, goed in elkaar gezet, zonder echter een topfilm te zijn.
Decec
Een goede actie en SF film...
Prima verhaal..
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Cuba Gooding Jr. speelt goed...
Mooi HD kwaliteit...
Prima achtergrond muziek...

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

End Game
Thriller / Actie, 2006

Hero Wanted
Actie / Drama, 2008
geheugenverliesmind controlsamenzweringop de vluchtcorporate world special forcessabotagecorporate conglomerationcommercial shootcommercial spotcorporate mogulburied memoriescorporatismcorporate statecorporate powercorporate controlformer employeehead explosionpainful memories vrouwelijke regisseur