• 9.379.100 stemmen

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Mystery / Thriller | 124 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: David Slade

Met onder meer: Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner

Releasedatum: 30 juni 2010

Plot The Twilight Saga: Eclipse

"It all begins... with a choice."

Bella Swan is wederom omcirkeld met gevaar als Seattle wordt geteisterd door een opeenvolging van geheimzinnige moorden en een kwaadwillige vampier die haar zoektocht naar wraak voortzet. In het midden van dit alles wordt zij gedwongen om tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob te kiezen - wetend dat haar besluit de potentie heeft om de eeuwige strijd tussen vampier en weerwolf opnieuw aan te wakkeren. Terwijl haar eindexamen snel naderbij komt, wordt Bella geconfronteerd met het belangrijkste besluit van haar leven.

avatar van clockwork72

clockwork72

BandietjeXL schreef:

Dus ik van onder de " tienerjongens"

Rofl, thanks

Graag gedaan.

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Tonypulp schreef:

Misschien moeten jullie maar gaan daten..

hou u onnozele commentaren voor u.

TomaskeX schreef:

hou u onnozele commentaren voor u.

Vind het geen slecht idee hoor, kunnen jullie daar over twilight praten in plaats van hier de score te verzieken met al die vijf sterren.

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Ha, maar dat is alleen omdat de film ook 5 STERREN verdient. Jij bent gewoon te onnozel om dat in te zien. Of te begrijpen dat ik de films zo goed vindt

TomaskeX schreef:

Neen, dat is omdat een stelletje filmhaters bij voorbaat al weet dat ze de film vijf sterren gaan geven, onafhankelijk van of de film daadwerkelijk goed is of niet.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

TomaskeX schreef:

hou U onnozele commentaren voor U.

Wat voel ik me ineens oud..

avatar van Thom1994

Thom1994

MoFeDu schreef:

Kinderlijk vampierverhaaltje dat binnen no-time is gereggisseerd om zo bakken geld binnen te slepen met een waardeloze film, althans, het verhaal op zich vind ik al van waanzinnig laag niveau, daarbij vind ik het werkelijk belachelijk om binnen een paar maanden een vervolg op een film uit te brengen.

Éen ding is leuk aan dit alles, en dat is dat er met Twilight ook 'vampierfilms' voor de kinderen zijn.

P.S. na het zien van de TOP10 van TomaskeX ben ik niet zo verwonderd over het feit dat hij deze film (óók) heeft gewaardeerd. Er is niet veel variatie te zien in zijn persoonlijke favorietenlijst.

Nou deze film is toch niet geschikt voor kinderen. De andere twee overigens wel

Elineloves

Het heeft toch geen 16+ rating, of wel?

weet ik niet wat is eigenlijk zijn rating 12 denk of niet

Elineloves

Lijkt me wel, anders mogen onze tienerfans ook niet gaan zonder paps of mams he...

12 jaar is wel goed maar daar onder is toch echt te jong voor deze film

12 ja,

link

iets naar beneden scrollen

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Ik ben vanmiddag naar deze film geweest, en ik vond hem leuk, en ik geef toe als Robert er niet in had gespeeld had ik hem waarschijnlijk minder leuk gevonden, al vond ik dit deel beter dan zijn voorgaande.

Het viel me toch op dat er veel volwassenen in de zaal zaten, zelfs vrienden onder elkaar met een biertje, waarschijnlijk durven ze aan niemand toe te geven dat ze naar deze film zijn geweest hahahah.

avatar van xBrownie

xBrownie

Q Jones schreef:
Nou deze film is toch niet geschikt voor kinderen. De andere twee overigens wel
Hoezo niet? Door de afgerukte ledenmaten/gepraat over seks? Vooral dat 1e was echt heel nep xD Ik denk dat kinderen er eerder om lachen dan er bang voor zijn... en dat 2e, tja, kinderen kijken over zulke dingen heen.

TomaskeX schreef:

Dit is dus ook meteen een bericht naar ieder ander die hier geen reet aan vindt. Belachelijk.

avatar van Thom1994

Thom1994

Nancy1980 schreef:

Dan zet je jezelf wel flink voor schut.

avatar van Tim_FilmGek

Tim_FilmGek

Zwijmel, nog meer zwijmel.. onvoorstelbaar voorspelbaar.. traag.. cliche, zelfde als de vorige 2 delen..

wie kiest ze.. van wie houd ze.. homo Edward of anabolen billy Jacob? meer is het niet! zonde... Ik kreeg echt een gevoel van: SPOEL AUB DOOR!!

Ik kan best begrijpen dat mensen (meisjes van een jaar of 13) deze film helemaal het einde vinden, maar dat zal vooral aan de gespierde body van Jacob liggen en aan het knappe koppie van Edward. En ja, als je zo een film beoordeeld krijg je vanzelf zo'n belachelijk gemiddelde op MM. IMDb laat de ware score zien die deze film verdient, naar mijn mening.

De gevechtsscene's waren goed, maar zeer ZEER kort.. en overigens te 'nep'. Maar dat vergeef ik, het is en blijft een kinderfilm

avatar van Laoslander

Laoslander

Tim_FilmGek schreef:

Ik ben het volledig met je eens Twilight is een naïeve chick flick voor chicks die hun eerste kus nog niet al te lang achter de rug hebben, regelmatig de frase "oh my God" uiten, niet toekomen met duizend gratis sms'jes per maand en het woord "echt" met de regelmaat van een klok met een g schrijven

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Na lang wikken en wegen om naar Twilight Eclipse te gaan omdat er nog zoveel mooie zomer releases komen, toch maar geweest.

Nadat we een kort inleidend stukje voorgeschoteld kregen kwam een maan te voorschijn met daarin de letters: Eclipse (verrassend). Hierna volgt een groot gehannes dat in letterlijk drie regels neer te pennen is. Het plot is dus jammer genoeg weer flinterdun ook in deze Twilight Episode, Ook vind ik het jammer dat we aan het eind weer zo'n wagenwijd open eind voorgeschoteld krijgen waar Goede Tijden Slechte Tijden nog een puntje aan zou kunnen zuigen.

Kristen Stewart is een mooie meid dit kijkt dan ook gemakkelijk, je merkt ook echt dat haar acteertalenten en die van haar twee vriendjes, de stijgende lift hebben genomen.

Twilight Eclipse is een prima film met toch wel 2 minpunten:
Het langzaamopbouwende plot dat plotseling word afgebroken door de credits waardoor je over een aantal maanden weer €9,50 kan neerdokken.

Ik kan haast niet anders dan voor deze film 4* aanteklikken.

Elineloves

groot gehannes.. flinterdun plot, minpunten....

Klinkt allemaal vrij negatief, en dan toch 4.0?

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Laoslander schreef:

Maar dat wisten we al.

avatar van m1701

m1701

Heerlijke film.

Verhaal zelf was erg dun. Maar het sfeertje en de chemie, tussen Bella en Jacob was absoluut goed te voelen! Dat maakt deze film ook erg prettig. Ook Edward deed het weer erg goed. Vond het ook prettig dat de andere vampieren wat meer uitgediept werden.

Zeker de moeite waard om te kijken

MoFeDu

Mooi, nu hoef ik hem niet meer te zien

Hij heeft alles al uitgelegd.

Flipman

Tja, voordat mensen mij kwaad gaan aankijken als ze dit filmpje zien en er dan achter komen dat er spoilers in zitten; Chester waarschuwt wel van tevoren .

avatar van Pudna

Pudna

Als je de boeken hebt gelezen ken je de personages beter, en dan is de film wel leuk (ik heb de boeken wel gelezen), maar als je dat niet hebt gedaan hebben de personages volgens mij geen enkele diepte en is het geen goede film. Maar naast de boeken vind ik het leuk om te zien. Wel mooi gemaakt weer!

Flipman

Da's dan inderdaad een groot gebrek aan de films; als ik de boeken nodig heb om de films te waarderen dan hebben de films gruwelijk gefaald. Zo'n film moet ook op zichzelf kunnen staan.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Elineloves schreef:

groot gehannes.. flinterdun plot, minpunten....

Klinkt allemaal vrij negatief, en dan toch 4.0?

Tsjaa, daar heb je een punt, ik denk dat ik mijn recensie iets te negatief heb gemaakt. Ik ga altijd uit van 5* dan de minpunten eraf, die hierbij voor mij nu ook weer niet zo zwaar wegen als ik ze heb opgeschreven dus vond ik 4* een goede uitkomst.