• 9.372.320 stemmen

Extraordinary Measures (2010)

Geregisseerd door: Tom Vaughan

Met onder meer: Brendan Fraser, Harrison Ford en Keri Russell

Plot Extraordinary Measures

"Don't hope for a miracle. Make one."

John en Aileen Crowley hebben drie kinderen. De twee jongste, Megan en Patrick, hebben de ziekte van Pompe. Een erfelijke en aangeboren stofwisselingsziekte. De kinderen lijkt een kort leven beschoren, totdat John in contact komt met de wetenschapper Dr. Robert Stonehill (Harrison Ford). Samen met hem begint hij een race tegen de klok, de ontwikkeling van een behandeling om de ziekte te kunnen genezen.

John Crowley

avatar van Raffael77

Raffael77

Q Jones schreef:

JCvD kan wel degelijk acteren zie de film JCVD

Ik wil niet vervelend zijn maar dat is me toch een draak van een film.

Q Jones

Echt niet maar als je een discussie met me aan wil, graag zelfs, maar dan wel in het JCVD topic

avatar van boemboem27

boemboem27

wat een prachtfilm,nu vindt ik zulke films"based on a true story"

altijd wel interessant.

met oa de geweldige acteur Harrison Ford kan het dan al bijna niet meer mis voor mij en wat een prachtrol van deze man.

bij deze film krijg je ook al een beetje het idee wat er allemaal aan vooraf gaat bij het ontwikkelen van een nieuw medicijn,de belangen etc etc.

echt de moeite van het kijken waard toppie

Goed te doen. Waargebeurd, zo ongeveer, geeft goed inzicht in hoe dingen kunnen werken. Bij tijd en wijle meeslepend. Leuk voor saampjes op de bank.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Vreemde film, de film was mij over het algemeen ook veel te zoet, ik twijfelde na 10 minuten zelfs om m maar uit te zetten. Maar alleen maar een zoet verhaal was het niet, ik vond zowel Brendan Fraser als Harrison Ford ten eerste erg goed spelen. De achterliggende politiek en de vergaderingen waar dit werd uitgevochten vond ik echt klasse, de aanvaringen tussen de verschillende partijen knap gedaan. Het menselijke aspect en gedrevenheid van de vader van de zieke kinderen paste daar soms goed in. Dat had een perfecte mix kunnen zijn als het niet zo zoet zou zijn gebracht. Het gegeven en genoemde aspecten maakte dat ik het toch geen totaal mislukte film vond, maar het had 10 x zo goed kunnen zijn.

avatar van amanda3785

amanda3785

Film met goede acteurs waarbij ik het fijn vind om te kijken. Rustig verhaal waarvan je zou verwachten dat het inzakt, maar met wat humor en soms een goede wending heb ik me goed vermaakt.

Niet echt een topfilm, maar zeker niet slecht. Als ik kijk naar andere films die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen, dan lijkt het toch moeilijk te zijn om van dat soort verhalen een topfilm te maken. Op een paar uitzonderingen na zoals bijvoorbeeld mijn favoriet; Into the wild.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

amanda3785 schreef:

Wat dachte je van White Lightnin' ook berust op waar gebeurde feiten en bijna een kunstwerk.

avatar van ezra mendez

ezra mendez

prima film...ik heb toch altijd een beetje mijn twijfels bij bredan fraser maar hij komt toch goed weg in dit verhaal. Het mooie verhaal is wel wat de film vooral draagt.

amanda3785 schreef:

Ik wil je Evelyn ook graag aanraden, ook na een waar gebeurt verhaal gemaakt

avatar van queenie

queenie

Aardige film. Beetje voorspelbaar, maar leuk om te kijken. 3*

avatar van Zeriel

Zeriel

Slaapverwekkende, voorspelbare, drakerige film, een ouderwetse EO-film.

Overgoten met obligate strijk- hobo- en piano-klanken.

Dan kan het "inspired by a true story" zijn. De film zelf is bepaald niet gemaakt met inspiratie.

avatar van tal1b

tal1b

E-xtra O-rdinary

EO film voor tussendoor

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Frasers rol kwam niet overtuigend over. Ford daarentegen was sterk.

Aardige film voor de liefhebber van drama.

avatar van bounze

bounze

Brendan Fraser kan beter komedie genereren, in dit soort films komt hij niet erg geloofwardig over. Verder is de film redelijk; echt een woensdagavond film.Deasondanks 3,5 sterren van mij.

avatar van Bruens

Bruens

(genre)Range van Vaughan is behoorlijk

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Viel toch niet tegen. Het was gewoon weer eens iets anders. Inderdaad wel in dezelfte trent als John Q maar dan zonder een gijzeling. Ok, ik moet wel toegeven dat het vaak wel aan de zoetsappige kant is maar het verhaaltje en het acteerwerk konden er zeker mee door. Brendan Fraser was goed als vader van zijn zieke dokter (heb trouwens nog nooit van de ziekte van Pompe gehoord) en Harrison Ford mocht weer zo'n driftkikker spelen als dokter.

Maar voor de rest heb ik me nog best weten te vermaken met deze film. Een hoogvliegertje is het niet, maar wel te doen voor een maandagavond.

avatar van gauke

gauke

Goed bedoeld, maar melodramtisch verhaal over een gezin in crisis, met een hoopvolle boodschap dat vooral op het gebied van emoties en aandoenlijkheid flink wordt aangedikt, maar dat ook inzicht geeft hoe research op medisch terrein gedirigeerd en gefinancierd wordt. De film blijft echter visueel en qua stijl wat achter.

avatar van Goto

Goto

Pfff. Echt niet te geloven dat acteurs als Ford en Fraser hier hun tijd aan verdoen. Wat dit beter maakt dan alle andere 'waargebeurde-woensdagavondzooi-films' is mij een raadsel. Vals sentiment zonder enige vorm van spanning, gevoel of nuance.

avatar van nightbreed

nightbreed

Het verbaast me dat dit geen TV-film is (volgens IMDb; ik dacht toch echt dat ik CBS zag staan), want de film lijkt in alles maar dan ook alles op een standaard waargebeurde 13 in een dozijn TV-film, van het kleffe feelgood script tot de eendimensionale karakters. Eén keer kijken en heel snel weer vergeten.

avatar van Decec

Decec

Een goede drama film...

Mooi ontroerend verhaal...

Een ware gebeurtenissen....

Uitstekend acteerwerk...

Bekende acteurs Brendan Fraser en Harrison Ford spelen zeer goed...

Ook een bekende actrice Keri Russell...

Mooi HD kwaliteit...

Prima achtergrond muziek/geluid (Dolby Digital)...

Het is wel een moeite waard...

avatar van Bushidomus

Bushidomus

Is er dan niemand die het heeft over het feit dat het The Mummy en Indiana Jones acteurs zijn

Zeer vergelijkbare films in het genre actie/avontuur en dan nu een drama verhaal

ik vind het werkelijk hilarisch^^

kga hem binnenkort maar eens kijken, lijkt me toch de mogelijke tijdverspilling waard

avatar van scorsese

Matige film waarin een vader van twee kinderen met de ziekte van Pompe samen met een wetenschapper aan de slag gaat. Afgezien van de cast is dit meer een waargebeurd tv-drama. Niet vervelend, maar allemaal clichématig neer gezet. Absoluut vergelijkbaar met stukken betere Lorenzo's Oil.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Uitermate voorspelbaar, vooraf denk je precies te weten wat er gaat komen en achteraf blijk je dat ook precies te hebben gekregen. Niet slecht, èrg feel-good en totaal nietszeggend. Brendan Fraser lijkt me een erg aardige jongen, jammer dat hij zo totaal niet weet te overtuigen als serieus acteur met zijn "zieke cocker spaniel"-uiterlijk (Semsoethot op 2 juli 2010), en die dikke kop had hij toch ook nog niet in zijn enige echt goede rol (in Gods and monsters (1998) tegenover Ian McKellen).

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet een echte top film, is voor een keertje te doen.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Vrij overtuigende film gebaseerd op ware gebeurtenissen met sterke rollen van Brendan Fraser en Harrison Ford. De film is niet overdreven sentimenteel wat gelet op het onderwerp een potentieel gevaar was.