• 9.370.166 stemmen

Geregisseerd door: Rigoberto Pérezcano

Met onder meer: Harold Torres, Alicia Laguna en Sonia Couoh

Gesproken taal: Spaans

Plot Norteado

Andres bereikt Tijuana en staat op het punt via de Mexicaanse grens de Verenigde Staten binnen te treden. In de tijd die hij in Tijuana verblijft, ontdekt hij dat het een stad vol problemen is, maar wordt hier ook geconfronteerd met zijn gevoelens en alles wat hij achtergelaten heeft. Hij ontmoet drie mensen; Cata, Ela en Asensio.

avatar van voskat78

voskat78

Leuk en aangenaam filmpje met het op de achtergrond spelende schrijnende emigratie / vluchteling beleid.

avatar van dimi303

dimi303

Won gisteren de Amoukouro prijs, de prijs van jeugdjury, op het Cinema Novo Festival 2010.

avatar van voskat78

voskat78

En morgen 28/8 al op tv!!

avatar van stinissen

Aangename film die goed laat zien hoe een Mexicaanse jongen die wil oversteken naar de VS even een moment van vreugde brengt in een leven van twee vrouwen die aan de grens wonen in Tijuana.

Wie kan me vertellen van wie de mooie melancholieke muziek is in de film volgens mijn is dit ook van een andere film (Een bekende) maar kan er niet opkomen ik bedoel dus niet de Mexicaanse muziek.

avatar van Zeriel

Zeriel

Prima kleine film. Er gebeurd alleen wel heel erg weinig. Daarom kon het me nauwelijks boeien. De personages blijven vrij oppervlakkig, zodat je niet goed mee kunt leven met ze. Verder is het technisch wel goed gemaakt qua camerawerk en muziek.

avatar van Darbie

Darbie

Bij films waarvan ik aan de inhoud twijfel, kijk ik altijd even naar het stemgemiddelde op MovieMeter en als dat 3+ is, wil mij dat nog wel eens over de kijkstreep trekken.

Dat zulks niet altijd werkt ( zoals hier met een 3,32) is dan domweg pech hebben.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Dreigt even te beginnen als de zoveelste NPS-wereldcinema-film en van Mexico de oversteek maken naar de VS dat hadden we ook al vaker gezien....gelukkig gaat het hier een andere kant op, want die oversteek mislukt en zo strandt onze hoofdpersoon in Tijuana bij twee vrouwen die een klein supermarktje runnen. Intiem, rustig en bovendien zeer mooi gefilmd bordertown-drama.

avatar van Movsin

Movsin

Geen sensatie in deze film maar een echt menselijk verhaal.

De weinige woorden zijn heel gevat; de weinig muziek is heel mooi (vooral "Claire de Lune" van Debussy wordt een paar keer heel passend ingelast)

Het einde kan als onvoltooid overkomen, maar het slotbeeld benadrukt nogmaals het pijnlijke en het wanhopige van de toestand.