• 9.372.253 stemmen

Geregisseerd door: Daniel Wolfe

Met onder meer: Sameena Jabeen Ahmed, Conor McCarron en Gary Lewis

Gesproken taal: Engels en Punjabi

Plot Catch Me Daddy

Laila, een meisje op de vlucht voor haar familie, leeft ondergedoken in West Yorkshire samen met haar vriend, klaploper Aaron. Zij werkt nu bij een plaatselijke kapper en hij zoekt werk, maar vindt afwassen beneden zijn stand. Wanneer haar broer in de stad arriveert, met een bende geboefte in zijn kielzog, worden ze gedwongen om te vluchten voor hun leven.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Gitzwart drama, benauwende thriller.

Wat jammer dat het IFFR geen ondertiteling bood. Het Engelse accent bleek zelfs voor de Amerikaan die naast me zat geen makkie. Het verhaal zuigt je mee in een verwarrende en ijskoude sfeer waarin liefde onmogelijk lijkt en de mens een meedogenloos monster blijkt.

Uitstekende rol van S.J. Ahmed.

avatar van gauke

gauke

Een authentiek overkomend, troosteloos, tragisch en grimmig klein drama, in essentie over een miserabel bestaan, duurde wat te lang. Visueel werd er een knap staaltje werk afgeleverd, in het bijzonder de beelden van de nachtelijke achtervolging van de vluchtelingen. Er werd gedeeltelijk met een niet-professionele cast gewerkt en dat wreekte zich.

avatar van SPT

SPT

Het begon allemaal nog vrij sterk, maar helaas zakte de film in. Het duurde allemaal veel te lang, en het einde van de film vond ik ronduit een afknapper met een kinderachtige Laila die 'Dad, I'm your chum chum' jammert terwijl haar vader op het punt staat haar af te maken. Cast blonk inderdaad ook niet altijd uit, maar dat was wat mij betreft niet het grootste probleem in deze film.

avatar van Berthil

Berthil

De film komt wat mij betreft juist langzaam op gang, hard verhaal over conflict tussen traditie en gevoelens in de 'moderne' tijd. Een niet professionele cast geeft meer realiteit, grens tussen documentaire en film. Einde is open en je wil graag een beslissing zien, maar als de film je pakt weet je het einde.

avatar van BBarbie

BBarbie

Rauwe thriller over een jonge Pakistaanse vrouw, die in opdracht van haar vader achterna wordt gezeten door haar broer en een bende meedogenloze onderwereldfiguren. Na een kalm begin verandert het plot gaandeweg in een boeiend achtervolgingsverhaal. Hoewel dat niet altijd even plausibel in elkaar zit, spannend is het wel. Daarom is het zo jammer dat het acteerwerk nogal te wensen overlaat, vooral van Sameena Jabeen Ahmed als het beoogde slachtoffer van eerwraak. Het zogenaamde open einde is te gekunsteld, want iedereen kan op zijn klompen aanvoelen hoe het afloopt.

avatar van John Milton

John Milton

F*ck, ik dacht dat ik deze had klaarliggen in mooie kwaliteit na al die podcast tips dat hij de moeite ward is, maar dat blijkt niet zo. Dat gaat wat worden om hem nu te vinden. VOD tips worden op prijs gesteld