• 9.375.326 stemmen

Met onder meer: Jean Reno, Kad Merad en Jean-Pierre Darroussin

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 6 mei 2010

Plot L'Immortel

"The revenge of the Professional."

Charly Matteï heeft de pagina van zijn wetteloze geschiedenis omgeslagen. Hij leeft sinds drie jaar een vredig, rustig leventje, toegewijd aan zijn vrouw en twee kinderen. Maar op een winterochtend wordt Charly voor dood achtergelaten op het parkeerterrein van een oude haven in Marseille, met 22 kogels in zijn lichaam. Hoe dan ook, Charly weigert te sterven...

Charly Matteï

Aurelio Rampoli

Mrs. Fontarosa

avatar van johnrambo

johnrambo

Weer één van de betere Franse films van de laatste tijd. Het verhaal is niet origineel en meestal voorspelbaar, maar de uitwerking mag er zeker zijn. De film zakt geen minuut in en weet de spanning tot de laatste minuut te behouden. Het acteerwerk van Jean Reno, Kad Merad en Jean-Pierre Darroussin is top.

avatar van eduard

eduard

potverdorie wat een verdomd goeie film. Echt lang geleden dat ik zo'n mooie film gezien heb.

4 sterren!!!!!!!

avatar van Raynay

Raynay

In de eerste shots...het gevoel van " ik heb zin in vakantie". Daarna komt het verhaal goed op gang. Sfeerisch goed geschoten. De straten van Marseille en het besef dat daar ook gewoon de zware misdaad aanwezig is. Het verhaal is aardig, de verfilming prima!

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

mcdaktari schreef:

wat mij betreft zit ie vol met afgaanse "shit" of wat voor shit dan ook, maar ik vond de film goed.

Ik denk daar `t zelfde over.

avatar van eppo349

eppo349

Genadeloos harde misdaadfilm gesitueerd in het zuiden van Frankrijk.

Bewijst weer dat de Franse cinema t.o.v de Amerikaanse zwaar ondergewaardeert is.

Heel goed te doen deze film. De volgende Franse film wordt Pour Elle, ben benieuwd.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

hannes64 schreef:

Ik denk daar `t zelfde over.

Leuk hoe mensen een ander cultuur Shit vinden...Is alles wat niet westers en een beetje Islamitisch tegenwoordig Shit? Schaam jullie diep. In andere films zit het altijd vol westerse Shit, maar niemand klaagt erover.

avatar van TekJohnny

TekJohnny

Goed !!!!! Ben fan van Reno, daarbij de Franse actie en voila. De fransen, de scandinaviërs en de duitsers gaan Hollywood écht voorbij ! Goede film !!

avatar van dragonmaster

dragonmaster

net gekeken : prachtfilm. mooi geschoten beelden, goed acteerwerk van Reno. ook mooie klassieke muziek. snelle wagens, prachtige omgevingen, kortom, zou goed als alles klopt aan dit plaatje !!!

avatar van donmarko22

donmarko22

Heerlijke film. Je zit vanaf de eerste seconde geboeid te kijken. Spannend, goed acteerwerk, Reno is geweldig op dreef. Zeker de moeite waard.

avatar van 3din

3din

Sterke Franse mafia film, goede sfeer, muziek locatie (Marseille) etc. Last but not least: een zeer spannende film van begin tot eind

Na een uur gekeken te hebben, viel ik in slaap, dus ik geef deze film een 0,5*

De film is losjes gebaseerd op de echte ruzie tussen 2 grote maffia mannen Jacques Imbert en Tany Zampa die plaatsvond in de jaren 70. Ik kan wel merken dat het inderdaad losjes is, want voor een film die erg geloofwaardig wil zijn, vind ik het niet erg geloofwaardig overkomen. Maar ik kijk hem nog wel even af.

avatar van SpikeR

SpikeR

Goed neergezet, sterk acteerwerk

ik ben geen fan van Franse films, maar deze heb ik met veel plezier gekeken

JacoBaco schreef:

Na een uur gekeken te hebben, viel ik in slaap, dus ik geef deze film een 0,5*

Ik word soms zo moe van mensen die dingen beoordelen zonder het in totaal te hebben gezien, wacht dan met stemmen tot je de film hebt afgekeken

JacoBaco

Wellicht kun je mijn slechte grappen gewoon negeren, want ik had nog helemaal geen officiële stem uitgebracht.

avatar van jipt

jipt

Wel een leuk Kill Bill rip off, had allemaal wel wat gruwelijker en origineler gemogen voor een moderne film. Verhaaltje was niet heel uitdagend en zaten er een hoop saai zijplotjes in.

avatar van rtt

rtt

Goede en spannende fim met zo nu en dan mooie shots van Frankrijk. Jean Reno speelt een prima rol en eigenlijk verwacht je van hem niet anders. De film heeft soms keiharde en ook zelfs menselijk trekjes (slot). Ik ben een fan van Jean Reno en heb erg genoten van deze film. Voor mij een sterke 4.

JacoBaco

Een krappe 3,5 voor deze film. Tijdens de aftiteling hoor je dit prachtige nummer wat toevallig ook nog in (een veel betere) andere film zit!

YouTube - Inva Mula Tchako - Il Dolce Suono

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Spannende franse maffia film! Wel keihard en niet echt geschikt voor al te jeugdige kijkers. Ik had met sommige scenes best ff moeite.
Met name toen ze Karim te pakken kregen en maar tegen z'n hoofd bleven schoppen, dat vond ik heel grof en m'n maag draaide om

avatar van Mega-Video

Mega-Video

Wat een weldaad om naar te kijken! Europa staat een mooie toekomst te wachten als Blockbuster producent. En wat is Jean Reno toch een topacteur!!

Een must see voor iedereen die verstand heeft van 'KUNST'!

Hollywood: 'Eat your heart out!'

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Een degelijke franse maffiafilm met een sterk spelende Reno. Tussen al het hollywoodgeweld is het geen straf om naar L'Immortel te kijken. Het tempo ligt redelijk hoog, er wordt goed geacteerd en de minimale actie ziet er verzorgd uit.

Ondanks dat het verhaal anders doet vermoeden is het geen actiefilm en draait het vooral om het karakter van Mattei, die na een aanslag een eind maakt aan zijn teruggetrokken bestaan en op wraak zint. Reno zet een goede rol neer als de gangster die rust zoekt en zijn oude leven achter zich wil laten. Ook Merad zet een geloofwaardige rol neer als gangsterbaas.

Tot zover de positieve punten van L'Immortel. Het is vooral het gebrek aan realisme dat dit geen topfilm maakt en jammer genoeg niet de rauwe film geworden waarop ik gehoopt had. Uiteraard zijn er de welbekende (typisch maffia) gewelddadige scenes waarbij men zich op creatieve manieren een rivaal uit de wegruimt, maar is het verder allemaal erg braaf en zijn de 'gangsters' als het er op aan komt ook maar watjes. Er wordt moeite gedaan om de verschillende karakters meedogenloos neer te zetten, terwijl de meesten ronduit hilarisch worden wanneer er een pistool op hun wordt gericht. Bijvoorbeeld wanneer Mattei hun opzoekt in de club en ze alle 8 gewapend en wel onder de tafel kruipen. Nergens krijg je het gevoel dat dit nu leden van de Marseillese onderwereld zijn en worden ze allemaal wel erg simpel uit de weggeruimd door Mattei. Waar ik me ook aan stoorde was het feit dat hij sowieso de aanslag heeft overleefd, maar blijkbaar ook alles weer kan (schieten, motorrijden, klimmen, etc.) zonder problemen.

Het resultaat is een brave gangsterfilm die lekker wegkijkt en niet te serieus genomen moet worden. Verwacht niet de rauwe sfeer van Marseille zoals bijv. in La Haine (waarop ik gehoopt had) maar de rollen van Reno en Merad geven de film nog enigszins een ruig randje.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Man, hier heb ik zin in!

avatar van Bodhi

Bodhi

Waanzinnig goede film, goede score. Jean Reno ouderwets goed op dreef!

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Eindelijk nog eens een goeie franse misdaadfilm

Reno acteerd weer goed in deze l'immortal, verhaal is niet spectaculair, beetje doorsnee wraakverhaal (dat wel niet 100 procent realistisch is want ja wie overleeft er een aanslag van 22 kogels.maar toch wist deze film me zeker te bekoren.

De film kon me geen moment vervelen de actiescenes (nog eens een goeie autoachtervolging (reno op moto) waar ik ook zeker van genoten heb.

Gebeurte steeds weer iets in de film waar ik dan weer de afloop wou van weten en ik aan het scherm gekluisterd bleef (zoals ontvoering van zijn zoon, vriend die vermoord werd).

Geen meesterwerk maar toch een van de betere franse gangsterfilms van laatste tijd.

avatar van Banjo

Banjo

• 2034 berichten

De snelst lopende franse (drama) film die ik heb gezien en daardoor verveel je je geen moment. De actie stukken die vond ik sterk! maar het drama pakt je niet bij de keel..(wat ik wel gewent ben van franse films!)

daardoor geef ik hem 3 1/2 ster.

avatar van grandpa

grandpa

leidsehoodie schreef:

Man, hier heb ik zin in!

Man dan moet je hem zeker zien, net gekeken een echte Reno film

avatar van filmobsessie

filmobsessie

rtt schreef:

Het is als het eten van rode kool wat je niet lust en daar een cijfer aan geven.

tja behalve als je is een keer een ander recept probeer en rode kool toch lekker wordt. wat dacht je van roerbakken, heb je dat wel is geprobeerd??

alle gekheid op een stokje, als er iemand op deze site een liefhebber is van de franse film dan ben ik 't wel. tel daar bij op dat ik jean reno een top acteur vind, dan blijf ik bij mijn mening dat 't verhaal van deze film het toppunt van cliche is in een al met cliche's volgestopt genre.

avatar van Banjo

Banjo

• 2034 berichten

rtt schreef:

nou daar zit inderdaad wel wat in...

maar volgens mij kun je niet zo heel veel meer uit gangsters halen.

die zijn nu eenmaal niet zo diepgaand..

grof geweld, drugs, wapens, etc

avatar van samiero

samiero

super film sowieso 5 sterren waard.

vond het Franse taal alleen wat minder.

tegenwoordig heb je helemaal geen leuke films meer.

shutter island was super ingewikkelde film.

nu maar wachten tot begin volgend jaar ben benieuwd.

avatar van grandpa

grandpa

iemand die weet welke muziek hij opzet (in het begin van de film) in de auto vlak voor hij de parkeergarage inrijd?

avatar van ivaro

ivaro

prachtige film zeker een film die je een keer gezien moet hebben

avatar van Oosie

Oosie

Dit is echt een TOPPERRR , van mij krijgt ie 5***** en zeker omdat ik net achter komt dat er waar gebeurde feiten in zitten .

Prachtige film .

LEON van hem heb ik ook genoten .