• 9.374.784 stemmen

Met onder meer: Jean Reno, Kad Merad en Jean-Pierre Darroussin

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 6 mei 2010

Plot L'Immortel

"The revenge of the Professional."

Charly Matteï heeft de pagina van zijn wetteloze geschiedenis omgeslagen. Hij leeft sinds drie jaar een vredig, rustig leventje, toegewijd aan zijn vrouw en twee kinderen. Maar op een winterochtend wordt Charly voor dood achtergelaten op het parkeerterrein van een oude haven in Marseille, met 22 kogels in zijn lichaam. Hoe dan ook, Charly weigert te sterven...

Charly Matteï

avatar van mario_arnhem

mario_arnhem

Vette film 4 sterren

avatar van stinissen

Jean Reno is weer terug in een vigilante film , het geweld is heerlijk in beeld gebracht en ziet er realistisch uit.

Het verhaal hebbeb we wel eens gezien maar wat is deze film goed uitgewerkt, ik kan haast niet wachten op deel 2 want die komt er zeker.

avatar van fotzenbikkel

fotzenbikkel

Erg goede film met een wederom sterk acterende Reno. Net geen 5 sterren omdat het hier en daar soms toch even net iets te ongeloofwaardig wordt; Hoe berijd je bv een crossmotor op volle snelheid in heuvelachtig gebied als je één nagenoeg verlamde hand hebt? (dit was dan ook wel het ergste "o ja moment") Verder heb ik mij overigens prima vermaakt met deze lekkere rauwe misdaadfilm.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

fotzenbikkel schreef:

De film zit vol met 'o ja momenten' omdat je nergens aan het doen en laten van Reno merkt dat hij vol met kogels heeft gezeten. Het feit dat hij dat al overleeft maakt het al enigszins ongeloofwaardige (ondanks dat het waargebeurd is) maar wanneer hij dan vrolijk op een motor door de bergen rijdt en opzettelijk in volle vaart tegen een geparkeerde auto aanrijdt dan vind ik dat een groot minpunt.

avatar van Anjin

Anjin

Jean Reno is echt een goede acteur.

Deze film had ook echt wel verhaal en een mooi plot.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Is verhaal en plot niet hetzelfde?

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Prima film. Lekker rauw en hard.

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Nou zeg, ik had hier veel van verwacht na alle positieve kritieken hier. Maar ik vond de film nogal flut. Hij is wel heel erg ongeloofwaardig. In het ziekenhuis steekt hij een vork in zijn dode hand waar geen gevoel meer in zit. En even later in de film zie je iemand met een zwart vizier op een crossmotor de sterren van de hemel rijden. Blijkt het die slome te zijn met zijn lamme arm. En de film zit vol van die ongeloofwaardigheden. Het is natuurlijk een aktie-film, en daarvan weet je dat niet alles klopt. Echter, bij deze film schiet het allemaal te ver door. Hier is totaal geen moeite gedaan om het een beetje te laten kloppen. Echt een flutfilm. Als een zak met van die lauwe, slappe, melerige patatjes doordrenkt door mayo en een sigaret erin uit gedrukt.

avatar van Archaon

Archaon

Ben de Hoog schreef:

Oja zo' n film...

avatar van petrovski34

petrovski34

Ben normaal niet zo kapot van franstalige films, maar deze was echt goed. was erg goed van begin tot einde.

krijgt van mij 4 sterren echt het kijken waard!...

avatar van mug13

mug13

Wederom een ijzerSTERKE rol van Jean Reno in een franse film.Ik ben het met jullie eens van begin tot het einde een mooie harde film.Vond de muziek in de film ook erg mooi en passend.(Een franse gothfather film)Heb genoten,voor mij 5,0*.Ik lees ook hier boven dat deel 2 er zeker aankomt.Mijn advies niet doen afblijven van deel 1,deel 2 niet maken dat zal een belediging zijn voor deel 1. Deel 1 is ijzersterk en goed goed AFBLIJVEN.

avatar van jojo50

jojo50

Film die lekker wegkijkt en geen moment verveelt. Prima acteer prestaties, leuke actie en Jean Reno wederom in een glansrol.

avatar van jeeke21

jeeke21

Goede actiefilm , goede acteur, mooie muziek , echt een topper !

Hou wel van Franse films !

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Aardige actiefilm met een daverend mooi begin het fraaie landschap van de Franse zuidkust, de interactie tussen een lelijke oudere man en een schattig klein jongetje, beelden van Marseille, verzopen in de bende van de (eeuwig?) stakende Franse vuilnisophalers, maar die later wat verzuipt in voorspelbaarheid. Toch wordt de film niet vervelend door de vlotte acties en regelmatig spannende momenten. Irriterend is de voortdurende operamuziek. Goed, maar niet groots.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Helemaal eens met wat Semsoethot hierboven zegt: prachtig begin, met mooie beelden en een sterke sfeer. Daarna wordt het helaas minder: nutteloze en lelijke flashbacks, een warrig verhaal en minder strakke beelden. Maar wel een paar hele vette scènes, mooi in beeld gebracht geweld en goede acteerprestaties. Dus inderdaad: goed, maar niet groots.

avatar van Minotaures

Minotaures

Een geweldige Franse misdaadfilm. Jean Reno blijft nog een uitstekende acteur.

Inderdaad mooie beelden, af en toe dat heerlijk klassieke muziek, goed verhaal en spannende scènes. Het begon erg sterk waar het je aandacht zeker wist te pakken en wat je interesse goed deed opwekken door je met vele vragen achter te laten zodat je er zelf achterkomt. Wat ik wel wat jammer vind, is dat de flashbacks hierin soms wat verwarrend en snel met de camera doorheen is gegaan.

De actie die hierin volgt is op een goed tempo en heeft vaak genoeg je aandacht te pakken.

Een grappig detail is dat de meeste Franse films alleen maar hun eigen merk auto's gebruiken (Peugeot, Citroën en Renault). Hierin is het kennelijk geen zorg voor hun geweest, aangezien er ook Duitse merken hierin rondrijden. Een kleine leuke weetje.

Een uitstekende misdaadfilm.

avatar van total_confusion

total_confusion

Heerlijke film!

Vond het een zeer vermakelijke film. Jean Reno staat garant voor succes. Aanrader!

avatar van Prudh

Prudh

Wat een bizar hoge score voor deze verschrikkelijk ongeïnspireerde en bovenal slecht geschreven thriller. Men neme een simpel wraakplot en een hoop ongeloofwaardigheid binnen een context die wel geloofwaardig moet overkomen. Voila: anderhalf uur lang ergernis. Een vleugje gemakkelijk sentiment erdoorheen maakt de boel ten slotte onuitstaanbaar. Oh ja, wat een belabberde montage. In een simpele dialoogscène mag een shot wat mij betreft langer duren dan twee seconden. En Jean Reno is geen geloofwaardige maffiabaas. Mijn wenkbrouwen fronsen bij de aanblik van deze score. Dit is hap-slik-weg-meuk voor een groot publiek dat zich blijkbaar gemakkelijk laat verleiden door een grote naam, wat actie en enkele sentimentjes.

avatar van Tyoom

Tyoom

Prudh schreef:

Totaal niet mee eens.......

Niet geweldig, maar wel een dikke voldoende.

avatar van tboezem

tboezem

Prachtig opgezet misdaadephos van Franse bodem. Grootste deel van de film vol vermaak gekeken, dankzij een Reno in prima vorm!

Op een moraliserende oma na, sowieso allemaal goede personages in deze film vol vlotte en vermakelijke actiescènes.

Voor mij de beste Franse film. Vond hem vele malen aangenamer om naar te kijken dan bijvoorbeeld Un Prophète.

4,5 welverdiende sterren voor een bijna perfect misdaadspectakel.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima Franse thriller, die volledig wordt gedragen door Jean Reno, mijn favoriete Franse acteur, die het ook internationaal, vooral in Amerikaanse filmen, heeft gemaakt.

Ook het scenario is zeer goed, met af en toe wat pittige actie in de straten van Marseille.

Wel is het een wat ongeloofwaardig verhaal, dat gebaseerd zou zijn op ware feiten, maar dan denk ik toch niet dat je een aanslag van 22 kogels, op de manier ook waarop, niet overleefd.

Maar als film, het is een goed verhaal met de nodige spanning, en hoewel ik niet echt van de Franse film houd, dit is wel een zeer goede. Aanrader dus...

avatar van Fortune

Fortune

Lekkere harde Franse actiefilm.

Geloofwaardigheid had ik me totaal niet aan gestoord al zitten er natuurlijk wel wat dingetjes in waarbij je, je wenkbrauwen fronst.

Ik had niet echt een geweldige ondertitel hieronder, maar denk dat ik het verhaal voldoende heb meegekregen.

Jean Reno doet me denken aan de broer van Raymond van Everybody loves Raymond. Maar dan wel een stuk cooler gelukkig.

Heb me de hele film vermaakt en er zitten een aantal vette shoot outs in. En als wraakfilm die er al heel veel zijn, vind ik de uitwerking van deze erg goed.

avatar van Betamax

Betamax

Vond deze af en toe wat indutten maar genoeg actie en een spannend verhaal.

avatar van joko16

joko16

Goede film: Aanrader!

avatar van Resurrection

Resurrection

Verre van originele vertelling in het genre. Ook had ik het idee dat hij soms bleef hangen in dezelfde versnelling en je weet al snel welke kant het verhaal zich zou ontwikkelen. Desalniettemin is het wel een aardig filmpje, het verhaal zelf snijdt hout en ook het acteerwerk is verzorgd; dat is tegenwoordig al heel wat in het misdaadgenre.

avatar van Rutte

Rutte

Sterke film met wederom een uitblinkende Jean Reno.

Niets nieuws onder de zon maar verder wel vakkundig in elkaar gezet.

Zeker eens zien!

avatar van mnrk

mnrk

Een prima film van Franse bodem met wederom een zeer sterke Jean Reno....

Het verhaal is zeer sterk en de vaart zit er ook goed in waardoor deze misdaad film geen moment verveeld.

Ook het overige acteerwerk was goed verzorgd en de actie scene's kwamen ook goed over en voeg daarbij de muziek bij en je hebt een prima misdaad film.

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Een hele sterke Franse maffia/wraak film. De vaart zit er de hele film goed in. Actiescenes zijn sterk en volgen elkaar snel op. Jean Reno speelt geweldig. Oftewel een hele goede film van Franse bodem. 4 dikverdiende sterren!

avatar van Zonderiaan

Zonderiaan

Weinig inspirerend prul. Te veel van dit soort films gezien, daarnaast echt totaal onwaarschijnlijke situaties zoals de eerder genoemde brommerscene, maar wat dacht je van politieagenten die vanuit hun auto op een busje schieten en wanneer dit busje vervolgens weg rijdt er achteraan rennen, je hebt toch een auto stelletje slappe dildo's

Simpele film voor de opgefokte actieknabbelaar