Genre: Misdaad / Actie
Met onder meer: Jean Reno, Kad Merad en Jean-Pierre Darroussin
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 6 mei 2010
Plot L'Immortel
"The revenge of the Professional."
Charly Matteï heeft de pagina van zijn wetteloze geschiedenis omgeslagen. Hij leeft sinds drie jaar een vredig, rustig leventje, toegewijd aan zijn vrouw en twee kinderen. Maar op een winterochtend wordt Charly voor dood achtergelaten op het parkeerterrein van een oude haven in Marseille, met 22 kogels in zijn lichaam. Hoe dan ook, Charly weigert te sterven...
Charly Matteï
Mrs. Fontarosa
Eva Matteï
Anatole Matteï
Padovano
Redelijke misdaadfilm over een afrekening binnen het criminele circuit die niet slaagt. Veel informatie tijdens het begin, maar het uiteindelijke verhaal is minder gecompliceerd en ook wat minder boeiend. De film ziet er wel goed uit en bevat een aantal gewelddadige momenten. Jean Reno doet het goed, Kad Merad als de bad-guy is een gewaagde keuze en hij is dan ook niet dreigend genoeg. Wel nog een goeie dialoog tijdens hun laatste confrontatie.
shrink
Goede film. Had er misschien iets meer van verwacht. Ach dat krijg je als je Leon hebt gespeeld. Dan wordt het moeilijk om een eerlijke vergelijking te maken.
HALVE TAMME. (moderator series)
Wederom een ijzerSTERKE rol van Jean Reno in een franse film.Van begin tot het einde een mooie harde film.Vond de muziek in de film ook erg mooi en passend.(Een franse gothfather film)Heb genoten,voor mij 4,0*.
tattoobob
Helemaal met Halve Tamme eens,echt een topfilm.
Zeker een van de beste franse film die ik gezien heb
K. V.
'k vond het geen misse film, maar misschien mocht hij toch een tikkeltje korter. Wel heel veel actie en ook wel bruut geweld, maar het was wel vlot verfilmd en het zag er allemaal wel goed uit.
De cast deed het zeker ook niet slecht, Jean Reno was weer in topvorm.
Het verhaal was anders niet mis, net als de muziek trouwens.
Geen meesterwerk, maar prima filmvoer om eens mee te pikken als ze hem eens op tv uitzenden.
knusse stoel
Geweldige film met een kei van een acteur; Jean Reno, die meestal garant staat voor een goede film en ook nu weer!
In tegenstelling tot K.V. vond ik de film niet te lang, een goede film duurt mij nooit te lang. In deze film zit een goed verhaal, de acteurs doen goed hun best en het aan het filmen is ook niet veel aan te merken.
MissS1982
Wat een heerlijke film. Echt genoten. Ik heb gewoon een zwak voor Jean Reno. Ik zal 'm nooit meer als een ander zien dan Leon en ik moet zeggen dat dit karakter dicht in de buurt kwam. Mooie dialogen én een mooie monoloog met de kat op de het strand. Ook het feit dat hij best wel wat principes aanhoudt, ook al laat hij er een aantal varen gedurende de film, vind ik typisch Jean Reno, ook al is het natuurlijk maar net de rol die hij speelt.
Het einde vond ik ook heerlijk,. Ik hoopte zo dat hij niet zichzelf dood zou schieten en ik dacht het echt even! Maar toen uiteindelijk bleek dat hij z'n advocaat een lesje wilde leren was ik ontzettend opgelucht. Ook komt er trouwens best wel wat gore bij kijken. De prikkeldraad scene, vork scene in het ziekenhuis, kokend water en het hoofd tussen de autodeur... Heerlijk!
Al met al een dikke vier na een fijn filmavondje.
rodneyVL
Goeie genade. En óf we hier een aktiefilm met hoofdletter A hebben. Ik heb werkelijk van begin tot eind in een soort van 'daze', een spanningsboog gezeten. Het rauwe en vliegensvlugge stijltje van Besson kennen we wel, voeg daar nog eens de briljante beelden in Marseille aan toe en er staat een dijk van een film op je te wachten. 4.5.
MovieMind
Wat een tegenvaller...na enkele recensies hier gelezen te hebben en aan het gemiddelde te zien verwachte ik een topfilm, maar kwam bedrogen uit.
Een aantal goede scenes (waar de fransen over het algemeen wel goed in zijn) en de gemiddelde kijker is tevreden.
Nee...deze film kon mij niet overtuigen, aardig om eens te zien maar daar blijft het bij.
cantforgetyou
- 1952 berichten
Goede actie film. Maar de personages zijn niet veel zeggend. Allemaal kinderen in volwassen lichamen, die maffia. Spelen met pistolen, drugs, dure auto's, etc. De film is wel erg hard en grof. Omdat de personages geen diepgang krijgen en allemaal stuk voor stuk af worden gemaakt, is het minder heftig om naar te kijken.
panax
keiharde film ,maar niet over de top
mooie beelden van frankrijk
heel spannend ,mooie achtervolgingen ,goeie aktie !!!
jean reno speelt weer ijzersterk
maar niet zo geweldig als in leon
blurp194
Vakwerk.
Wel wat erg een stereotype 'nieuwe' Franse misdaadfilm - zoals zowat alles uit die hoek met veel zorg voor detail gefilmd, mooie beelden met de juiste kleurtoon, een wat grimmige sfeer, en behoorlijk wat rauwe gebeurtenissen in het verhaal.
Ook nogal stereotype is dat de bijrollen weinig aandacht krijgen, hun karakter wat oppervlakkig blijft. Goedbeschouwd de hoofdrol ook, maar door meer screen time valt dat wat minder op.
Jean Reno speelt een rol die een soort kruising is tussen harde maffiabaas en familieknuffelbeer. En draagt de film. Da's ook nodig in zo'n rol, maar het gaat hem prima af. Maakt dat het gebrek aan verdieping nauwelijks opvalt, niet storend wordt. Niks mis mee, in dit genre.
Vandaar: vakwerk.
Piratje
Keurig verhaal over een ongeslaagde uitstap uit de mafia.
Zowel politie, als tegenstanders, als families spelen een opmerkelijke rol op hun manier.
De bijrollen waren wat ondermaats dat goedgemaakt wordt door de aandacht van het Franse detail.
Zeker de hoofdpersonage Jean Reno.
Het was wel even wennen om nog eens een Franse film te kunnen volgen.
Maar wie van een vlotte actie houdt mag deze prent niet missen.
Cellulord
Eventjes Richard Berry's vorige film La Boîte Noire (2005) pluggen want die heeft slechts 4 stemmen en ik vond hem toch een stuk sterker.
Wel geduld gevraagd indien men gaat pindakazen maar wel de moeit en het geduld waard
Left4Dead
Wat mag ik deze film graag zien. Prachtige opname met een perfecte soundtrack en klasse acteerwerk. Een genot, een halve punt erbij.
dvdcrusher
Hoewel ik het over het algemeen niet zo heb voor de Franse film, neem ik deze film graag mee op in mijn kransje van 5 sterrenfilms. Meeslepend verhaal over een Franse gangster op retour die een aanslag met 22 kogels overleeft en eigenlijk tegen zijn zin weerwraak neemt nadat ook een aantal vrienden worden geliquideerd. Mooie soundtrack en een schitterende Jean Reno. Twee uur lang film om van te snoepen. 5 sterren
boemboem27
net als "dvdcrusher"heb ik het meestal niet zo op Franse films.
maar zo zie je als Jean Reno meespeelt dat dit dus niet opgaat.
net als de film Leon.zet Jean Reno weer een ijzersterke rol neer
lang geleden dat ik 4 sterren voor een film heb gegeven
echte aanrader dus
kelama3
Kwam deze film tegen op Netflix,zegt mijn man: deze is goed joh,die moet je kijken!
Nooiiiittt van gehoord,maar ik let ook niet echt op Franse trailers eigenlijk...
Nou,geen spijt van hoor! Hoogstens dat ik deze vijf jaar eerder had moeten kijken!
Ongeloveloos dat deze film maar een 6.7 kreeg op iMDB, wat een goede film zeg!
Jean Reno
en ook de rest doet het zeer goed!
De beste Franse film die ik heb gezien!
Zwolle84
Brrrr, deze heb ik héél snel weer afgezet. Wat een vreselijk kitscherig sfeertje met die neppe, gemaakt snelle montage en overdreven 'epische' muziek.
Slechts een stief kwartiertje gezien, dus geen score. Wel kiespijn.
elhopper
Boeiende en sfeervolle franse maffia film.
Reno kent iedereen natuurlijk van Leon, maar vergeet ook ff Ronin niet. helemaal met de A8 die je in het begin ziet! :d Andersoortige film dan Ronin of leon. Leuk om eens n keer zo'n film op zn Frans te zien. is weer eens wat anders hollywood.
Fijn actiefilmpje.
Van de regisseur van La Boîte Noire, een toffe mysterieuze thriller. Deze film gooit het over een andere boeg, eerder een straight-forward revenge film, met de immer leuke Jean Reno. Een wat vlottere Léon, maar dan zonder het drama en zonder de flair van Besson.
Maar Berry maakt er toch een leuke film van. Best sfeervol in beeld gebracht, visueel netjes en qua actie ook best hard. Had ik niet meteen verwacht. Qua plot is het redelijk eenvoudig, al komen er dan wel een hoop personages voorbij. De meeste echter redelijk kort, aangezien Reno weer een onverwoestbare kracht is die z'n wraak niet al te lang uitstelt.
Beetje lang voor een film als deze misschien, er had hier en daar wel een beetje afgekund voor een wat vlotter filmpje, maar echt slepen doet het nu ook weer niet. Fijn vermaakt dus, voor z'n genre zeker bovengemiddeld, maar het mist dat échte indrukwekkende voor een nog hogere score.
FillumGek
Lekker filmpje. Hoewel het verhaal niets meer is dan een simpele confrontatie tussen twee rivaliserende bendes zoals we het al vaker hebben gezien, toch ziet alles er behoorlijk chique uit. Sterke sfeer die naar het depressieve neigt en vlotte actiescenes.
Ijzersterke rol van Jean Reno als ijskoude killer. Grof geweld wordt zeker niet geschuwd. Neppe schietscénes uit een Van Damme of Seagal kom je hier niet tegen. Het geweld is lekker rauw in beeld gebracht waarbij de nodige gore door je beeld loopt.
Film had wel ietsje korter gemogen, maar is wel onderhoudend genoeg. Bovengemiddeld misdaaadfilmpje.
Alathir
Het verhaal is niet al te origineel maar weet wel te vermaken. Het ziet er heel aardig uit allemaal, goed geregisseerd en ook de muziek was wel in orde. Bovendien wordt er ook nog is goed geacteerd. De film vond ik op zich niet zo spannend, maar de actie was degelijk. Ook een paar leuke scènes zoals het gevecht met de prikkeldraad, de waterkoker-scène en de monoloog tegen de kat. De film bevatte hier en daar een beetje drama, waarbij het mooi was om te zien dat Charly, ondanks dat hij iedereen koelbloedig neerschiet, er toch alles aan doet om zijn familie te beschermen.
Geen topfilm, maar wel 1 van de betere actiefilms.
Toontje G
Wat een goede film met een schitterende hoofdrol van Jean Reno. De rest van de cast doet het trouwens ook erg goed. Lekker sfeertje met mooie beelden van Marseille.
Baggerman
Onderhoudend, maar 13 in een dozijn.
Inderdaad, niets aan de film oogt ook maar een beetje origineel. Maar het geheel is wel vlot en mooi in beeld gebracht en staat garant voor bijna twee uur kijkplezier. Jean Reno blijf ik altijd een plezier vinden om naar te kijken.
(verwijderd)
Herzien. Valt niet zo veel uitgebreid over te vertellen. Nog steeds een lekker vlot filmpje met een simpel maar strak script die geen moment verveelt, iets wat in 2017 me nogal tegenstaat tot zover. Alles wat Frans is, de taal, beelden en muziek, helpen hierbij. Oja, met Reno, nuff said. Één van de weinige films die volgens mij in MovieMeter ruim boven IMDb uitschiet.
Totaal niet eens met de 13 in een dozijn opmerking hierboven trouwens, stuur maar een DM met zulke vergelijkbare 'simpele' films waarin je het gehele middenstuk NIET in slaap valt.
JanLo

MR 73
Misdaad / Drama, 2008

Kill the Irishman
Misdaad / Biografie, 2011
gebaseerd op boekbegraafplaatsontvoeringjachtonderzoekschietenwraakmoordmaffiagangsterziekenhuiswreedheidgeweldleft for dead