Genre: Misdaad / Actie
Met onder meer: Jean Reno, Kad Merad en Jean-Pierre Darroussin
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 6 mei 2010
Plot L'Immortel
"The revenge of the Professional."
Charly Matteï heeft de pagina van zijn wetteloze geschiedenis omgeslagen. Hij leeft sinds drie jaar een vredig, rustig leventje, toegewijd aan zijn vrouw en twee kinderen. Maar op een winterochtend wordt Charly voor dood achtergelaten op het parkeerterrein van een oude haven in Marseille, met 22 kogels in zijn lichaam. Hoe dan ook, Charly weigert te sterven...
Charly Matteï
Eva Matteï
Anatole Matteï
Padovano
critic
Top,goed verhaal en lekker veel aktie en Jean Reno levert weer goed werk af!
Ricochan38
Goed om jean reno eindelijk weer eens in een topfilm te zien, van begin tot einde entertaining, een aanrader.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Ik houd van misdaadfilms, ik houd van Franse films, ik houd van de sfeer en de stijl. Ik heb dus weer een leuke besteding van mijn avond gehad.
Maar toch vond ik het geen topfilm. Eigenlijk had het alle ingrediënten, maar ik denk dat het echte wow-gevoel (echt gepakt worden door de film) bij mij niet is gelukt. Nog altijd een dikke voldoende, maar geen prima.
Picker
prima harde gangster film!
Sinds tijden weer eens genoten van Reno1
3.5 *
Cristo
Ongekend, weer enorm genoten van alweer een zeer sterke franse film. 4,5 *
mcdaktari
Dit vind ik nou weer eens een echte goeie film van Reno, ik vind hem zeker zo goed als Leon.
Het viel me op dat er ook goed geacteerd werd door alle acteurs en het verhaal was ook een prima mafia story.
Een echte aanrader voor liefhebbers van mafia/gangster films.
Raffael77
Schitterende film. Goed uitgewerkt en acteer werk vind ik geweldig van alle acteurs.
Film werk is ook prima en zelfs het gore gehalte vond ik goed gedaan en vooral in het begin.
De film kijkt lekker weg en blijft boeien tot het einde.
Het verhaal is dan niet orgineel maar wel goed in beeld gebracht en de film is met diepgang en emotie gemaakt en dat maakt deze film goed in zijn klasse.
Mondragon
Prima vermaakt bij deze film. Echte topfilm is het m.i. niet, maar zeer goed onderhoudend zeker.
DDT
Goeie film,veel beter dan die vorige van hem.Jean Reno past heel goed in dit soort films
mipha
Goeie wraakfilm, met een uitstekende spelende Jean Reno. Voor net iets te veel personages , beetje 'hak op de tak' om het goed te kunnen volgen..
kruipscene door het prikkeldraad was zo zonde.. beetje overbodig SAW gehalte.
Zeer sterke maffia / ganster wraak film met een uitstekende Jean reno.
Er zit genoeg actie in en alles wordt ook erg mooi weer gegeven.
De overige acteurs zijn ook behoorlijk goed in hun rol.
gijsvogel
Goede film, maar niet mijn genre.
Zeer goed acteerwerk van oa de kleinste acteur in deze film.
Word wel een topper deze franstalige film, maar dus niet aan mij besteed, vandaar de 3
Insignificance
Een niet te harden stortregen aan (maffia) clichés met een leeghoofdig verloop en actie die de middelmaat nergens overstijgt. Film ziet er best goed uit en het begint nog wel bruut met de afrekening, maar eenmaal aangekomen bij een warrig gemonteerde achtervolging met Reno op een motor is de film inmiddels in lachwekkende sferen terecht gekomen. Zowel qua voortgang als enkele personages.
Vooral de aanwezigheid van Kad Merad als Zacchia, één van de bazen, is gênant. Ik moest aan een criminele Louis de Funès denken. Merad blijkt achteraf inderdaad een professioneel grappenmaker te zijn. De beide politiemensen zijn te dom voor woorden en de pop met de dope is zo'n oppervlakkig moment waar L´Immortel bomvol mee zit. Stel je voor dat we vergeten dat zij de bad guys zijn..
Niet dat een actiefilm iets nieuws of een daverend verhaal moet hebben, maar het zou wel fijn zijn als er íéts is dat aanspreekt. Deze film is niet interessant, cool, grappig, stoer of imponerend. Het is nogal bespottelijk, met lastig prikkeldraad als bonus. Dertien in een afgekeurd dozijn.
lauwi_b
Een van de betere Misdaad films van dit moment. Film blijft boeien tot het eind. 3,5*
filmobsessie
wat is misdaad toch een oer oer saai genre. alle verhalen in dit genre zijn inwisselbaar als doperwten. jij hebt mijn vriend gedood nu dood ik jou vrienden. oh oh wat een verrassing
lau12345
Lees verschillende uit een lopende reacties .
Ga hem nu kijken zal mij benieuwen .
Vind J Reno wel een goede speler normaal .
bagger123
Echt weer is een goede franse film met Jean Reno, blijft een van mijn favoriete acteur in dit soort films
Gewoon een vette 4 voor het verhaal en de sfeer, en omdat ik heerlijk heb genoten van deze film.
Lancher
- 1914 stemmen
Echt een vette film!
Van begin tot het eind heeft de film mijn aandacht gehad en de acteurs spelen daarnaast hen rol ook goed.
Lang geleden dat ik Jean Reno op het witte doek heb gezien, maar dan wel weer in een hele goede film!
mixmaster
en wederom een top franse film !!!
ik ben echt een liefhebber van de franse stijl , gewoon vele male beter als die hollywoodshit .
ook deze film was weer volop genieten van keiharde actie en goede acteurs .
Insignificance
ik ben echt een liefhebber van de franse stijl
L'ennemi public n°1 kan je ook Franse stijl noemen, terwijl die film wezenlijk anders (ook beter) is dan deze.
Dat kan best zo zijn, maar L'Immortel is juist een film die heel veel leent van die Amerikaanse 'shit'. Het zit er vol mee.
mcdaktari
wat mij betreft zit ie vol met afgaanse "shit" of wat voor shit dan ook, maar ik vond de film goed.
lau12345
Vond het een zeer goede film .
Heb me er uitermate mee vermaakt .
4.5* dik verdiend .
revengeyo
ik ga hem dan ook maar ff proberen.. misdaad films liggen mij wel....
_Moonwalker
Jean Reno is mijn held. Ieder film waarin hij speelt is zeker de moeite waard om te kijken.
En weer een prachtig film, met goede muziek, goede acteurs en een goed verhaal. Prachtig gewoon, hollywood kan veel leren van de Franse film makers.
rtt
Wat een vreselijke kleuterpraat. Je geeft een 0,5 aan een film waarvan je van tevoren wist dat het jouw genre niet is. Het is als het eten van rode kool wat je niet lust en daar een cijfer aan geven.
Kijk voortaan naar films die je wel graag wilt zien en vel daar je oordeel over. Ik moet deze film nog zien maar kan me bijna niet voorstellen dat een 0.5 een rechtvaardig cijfer is. Door jouw kleuter gedrag haal je het gemiddelde omlaag en je verhaal levert totaal geen bijdrage voor de lezers hier.
revengeyo
ik ga hem dan ook maar ff proberen.. misdaad films liggen mij wel....
niet veel aan

MR 73
Misdaad / Drama, 2008

Kill the Irishman
Misdaad / Biografie, 2011
gebaseerd op boekbegraafplaatsontvoeringjachtonderzoekschietenwraakmoordmaffiagangsterziekenhuiswreedheidgeweldleft for dead