Genre: Misdaad / Actie
Met onder meer: Jean Reno, Kad Merad en Jean-Pierre Darroussin
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 6 mei 2010
Plot L'Immortel
"The revenge of the Professional."
Charly Matteï heeft de pagina van zijn wetteloze geschiedenis omgeslagen. Hij leeft sinds drie jaar een vredig, rustig leventje, toegewijd aan zijn vrouw en twee kinderen. Maar op een winterochtend wordt Charly voor dood achtergelaten op het parkeerterrein van een oude haven in Marseille, met 22 kogels in zijn lichaam. Hoe dan ook, Charly weigert te sterven...
Charly Matteï
Eva Matteï
Anatole Matteï
Padovano
Rodger
Prachtige goede franse film, Reno weer in een schitterende hoofdrol....
soms kijk je films maar 1 keer.. deze is zeker de moeite waard om voor een 2e keer te kijken....
4.0 ***
Een erg vermakelijke film dit, dat moet gezegd worden.
Het geheel is natuurlijk behoorlijk ongeloofwaardig, maar ach bij films als deze zie ik zulke zaken graag door de vingers. Hoewel het verhaal op zich niet zo erg origineel is, is de uitwerking dat op sommige punten zeker wel. Jean Reno acteert verder prima als de gansterbaas, die eigenlijk liever rust wil in zijn leven. Ik vond het wel grappig dat hij geen wraak wil nemen voor de aanslag op hem, maar wel onmiddelijk ingrijpt als men aan zijn vrienden of familie komt, dat soort acties kan ik altijd wel waarderen.
Verder is de film bij vlagen lekker hard en qua actie ziet het er grotendeels ook goed uit, vooral de actervolgingen zijn mooi, al is de montage af en toe een tikkeltje warrig. Maar al met al dus een prima filmpje, die eens wat anders loopt dan andere films in het genre.
centurion81
- 2068 berichten
- 1993 stemmen
Vermakelijke en best goede Franse misdaadfilm. Af en toe vond ik het lastig te bepalen wie wie precies was. Vond de film best spannend maar zat om de 1 of andere reden nooit op het puntje van mijn stoel. De film verliest punten omdat het geen goede mix weet neer te zetten tussen actie en diepgang. Ik kreeg het gevoel dat de regisseur geen duidelijke keuze heeft durven maken en daarom allebei de dingen niet écht goed uit heeft weten te werken.
back@one
De eerste actie-scene was indrukwekkend.. Voelde ze bijna zelf..
Een Franse film die absoluut niet tegenvalt. Knap die special effects/make-up, daar kan de Nederlandse filmindustrie nog een hoop van leren.
Geen top 10 film, maar zeker wel het kijken waard.
Handjes omhoog voor Jean Reno!
flavius
De Fransen komen met steeds betere films op de proppen. Dit is er zo'n voorbeeld van.
Een goed verhaal met een goede cast en spanning alom. Ik ben zeer te spreken over deze topper. Een erg goede film waarbij je je geen moment verveelt.
orbit
- 12092 berichten
Prima gangsterfilm met Reno, die weer zijn gebruikelijke stoïcijnse blikken trekt en een grote wraakactie begint. De politie gewoonlijk weer als schlemielen die de verkeerde prioriteiten stelt.
nightbreed
Goede film met goed acteerwerk. Helaas was de regie bij de aktiescenes heel erg irritant (als ik flitserige beelden en beelden van een schuddende camera wil zien dan schakel ik wel over naar MTV). Er was ook een achtervolgingsscene die duidelijk versneld werd afgespeeld. Door deze minpunten geen 4 maar een 3,5.
oemoemenoe
niet overtuigend verhaal en teveel sentimentele scenes die de vaart uit de film halen.
sommige acteurs deden wel goed hun best .
voornamelijk de bijrollen van de gangsters .
puckb96
sommige acteurs deden wel goed hun best .
voornamelijk de bijrollen van de gangsters .
Ik snap je nie, oemoemenoe. Het is gewoon keiharde misdaad. Gemeen, sinister en echt verhaal. Jean Reno is natuurlijk ook geweldig in the film. Jammer dat ze nou weer van die Amerikaanse titels moeten verzinnen zoals 22 bullets: l'immortel works fine for me!
david bohm
Rauwe film met mooie beelden en muziek waarin een gepensioneerde gangster wraak zoekt.
Stilistisch fraaie Franse film, met een verhaal wat ook een moderne opera had kunnen vertellen
De personages zijn interessant en worden goed vertolkt door de acteurs.
Puntjes van kritiek, het zijn nogal wat personages, het vele switchen van camera naar camera in een scene is storend plus het snelle switchen tussen scenes met verschillende tempo's is vermoeiend. Hierdoor wordt van de kijker best wat gevraagd om de aandacht erbij te houden.
Zit ook wat humor in deze film en een aantal schitterend gefilmde scenes.
Enfin, c'est un beau film. Trois et une demi-étoile
oemoemenoe
vlak na 22 kogels weer een bejaard oud lichaam aan gang helpen die dan een complete nietsontziende gangsterfamilie uit gaat moorden is voor mij erg ongeloofwaardig .
ik vind de film geen flop , maar iets meer met beide benen op degrond blijven als filmmaker doet een film vaak best wel goed.
de jonge gangsters vallen na 1 kogel al dood neer , laat staan een ouwe met 22...???
Rickmans
Lekkere trage (no-nonsense) maffiafim. Gefilmd in het mooie Marseille en Jean Reno in de hoofdrol. Beter scenario is er niet. Kijkt lekker weg. Beetje ongeloofwaardig, maar wat zou dat.
Aapje81
Jean Reno tilt deze film naar een hoger niveau. Hij is zeer charismatisch en overdonderend en verdiend eigenlijk beter dan deze nogal absurde en veel te geweldagdige film.
Hulde aan Reno en de rest snel vergeten.
Decec
Ik vond een goede actie/thriller film...
Bekende acteur Jean Reno speelt goed...
Prima Franse film...
Prima verhaal...
Zeker aanrader...
puckb96
Tja, das nou de film en het verhaal.........
Dennissssss
Hmm
Se7en days
Gewoon een heerlijke film. Het mooiste van de hele film vind ik toch de momenten waarop mensen niks zeggen op het moment dat je wel een reactie verwacht.
Zoals je niks zegt als je ruzie hebt en de ander helemaal gek wordt en wil weten waar je aan denkt. Je komt er in de film dus zelf achter wat er gaat gebeuren. Heerlijk!
Hmm
misdaad / actie staat hier. Ik had meer misdaad / drama ingeschat. Zit vrij weinig actie in de film. Een hoop geschiet dat wel, maar om dit nou onder actie films te scharen...Iig ik vond het een vermakelijke film. Een goede misdaad / drama film. Heb me niet verveelt en dat is al heel wat voor dit genre.
Ja vond ik ook, het is inderdaad misdaad/drama.
deLeeuw
- 1944 stemmen
Sterke film. Met mooie plaatjes, vooral in het begin. Echter zwakte het later wat af.
Het genre 'actie' komt juist wel tot zijn recht. Als je het mij vraagt, zelfs iets te veel. De constante schietpartijtjes begonnen op een gegeven moment te vervelen. Het ging allemaal wat te makkelijk en de spanning ontbrak. Daardoor ontstonden wat saaie plekken in het midden van de film.
L'immortel was niet vernieuwend en het einde was ook vrij voorspelbaar. Toch waren de acteerprestaties niet verkeerd en waren enkele momenten interessant om naar te kijken. Het ontbrak helaas aan een uniek recept, waardoor de film een, wel sterke, maar standaard gangsterfilm is..
Voor de liefhebbers van dit genre zeker aan te raden.
AlexvanRiel
Vermoeiend gemonteerd, cliché op cliché, Reno op automatische piloot, veel te nadrukkelijke soundtrack.
Absoluut dieptepunt is de achtervolgingsscene waarbij de motorrijder plots van de hoge rijbaan naar de lage rijbaan stuurt. Door de berm nog wel! Als je zo'n scene nog durft te gebruiken is de inspiratie wel erg ver heen. Of de scene aan de eettafel wanneer moeder vertelt wat een vlegels haar zonen wel niet waren op school. Daar gaan tenen van krommen.
Ik was er dus niet zo kapot van.
Zandadder
Matig verhaal, teveel toevalligheden, onwaarschijnlijkheden en clichés.
Toch visueel goed en goede actie, dat maakt het net een krappe voldoende.
Euro551
Dit is absoluut mijn favorite movie this time!
Wat een super film. Reno speelde deze rol echt magnifiek! Wat een klasse!
En de soundtrack van Laurence Ravey...prachtig
Enigzins matige en obligate Franse crime thriller. Geen enkele spanning of originaliteit. We zijn beter gewend uit dat land. Wonderbaarlijke wederopstanding van Reno, zelfs ijk littekens leken als sneeuw voor de zon te verdwijnen... 't is dat ik wel gangsterfilmpjes van hou.... 3*
helleke
Eenmaal ik mij er kon overzetten, van het totaal ongeloofwaardig begin (22x beschoten en het toch nog overleven), viel de film al bij al nog goed mee.
Ge wist natuurlijk al lang op voorhand welke wending de film ging maken, maar niettemin heb ik hem met plezier uitgekeken.
Jean Reno zet wederom een goeie vertolking neer.
3 sterren.
notoirefilmhater
Aardige film, maar had ook wel een half uurtje korter gekund.
Nomak
Niet meteen wat ik had verwacht, ik had een keiharde actiefilm verwacht, en ik dacht na de erg goede openingsscène dat dat exact was wat ik hier te zien zou krijgen. Overleven nadat men je heeft doorzeefd met 22 kogels klinkt al niet zo heel erg geloofwaardig, maar goed het waren blijkbaar slechte schutters. Dat onze net herstelde actieheld daarna ook nog eens met de motor spectaculair door de lucht vliegt, keihard neerkomt en daarna gewoon niets heeft, tja, dat is te veel van het goede voor een film waarin men toch realisme probeert na te streven. Ook die scène aan het einde van de film waar Jean Reno zich tot bloedens toe door tal van prikkeldraden weet te wurmen is nogal belachelijk. Komt natuurlijk nog net op tijd om zijn ontvoerde zoontje te redden. Jammer ook dat de film tegen dan een drama is, de actie is nog maar bijzaak.
Er zitten nog wel enkele goede momenten in de film, maar het zijn toch de actiescènes die me tegenvallen. Veel te hectisch gefilmd met een camera die de hele tijd staat te schudden. In sommige films werkt het, hier is het gewoon vervelend. Jean Reno weet zijn tegenstanders ook zonder enige moeite uit te schakelen. De schijnbaar harde onderwereldfiguren blijken ook allemaal watjes te zijn die met knikkende knieën huilie huilie gaan doen zodra er een vuurwapen wordt bovengehaald door Jean Reno. Enkel de laatste gangster wist zich nog sterk te houden.
Ik druk me misschien wat negatief uit en dan lijkt het wel alsof ik hier naar een zeer slechte film heb gekeken. Maar dat is het ook niet. Ik ben wel een actieliefhebber en heb me hier toch wel mee vermaakt, al is het zeker geen topfilm.

Felon

MR 73
Drama / Misdaad, 2008

Kill the Irishman
Misdaad / Biografie, 2011
gebaseerd op boekbegraafplaatsontvoeringjachtonderzoekschietenwraakmoordmaffiagangsterziekenhuiswreedheidgeweldleft for dead