• 9.376.805 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Jeremy Sims

Met onder meer: Brendan Cowell, Jacqueline McKenzie en Aden Young

Plot Beneath Hill 60

"After Gallipoli there was still a war to be won."

1916, België. De '1st Australian Tunnelling Company', onder leiding van Oliver Woodward, wordt naar het west-front bij Zillebeke, ten zuiden van Ieper gestuurd om de diepe tunnels onder de Duitse stellingen bij de beruchte Hill 60 in gereedheid te brengen voor de ontploffing in de ochtend van 7 juni 1917.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Captain Oliver Woodward

William McBride

Lt. Robert Clayton

avatar van Voodoo

Voodoo

Trailer op youtube ziet er goed uit. ik ga hem maar even binnen halen....

avatar van RickZ

RickZ

Oorlogsdrama over groepje Australisch mijnwerkers in WO I en hun embarmelijke omstandigheden tegen de Duitsers (Fritzen zoals ze het zelf zeggen), onderhoudend maar niet spannend.

Voodoo schreef:

Trailer op youtube ziet er goed uit. ik ga hem maar even binnen halen....

Ik zou een snellere internetverbinding nemen, 10 dagen later en nog steeds geen review.

avatar van Aernout

Aernout

Goede film die toch ondergewaardeerd wordt door het Amerikaanse IMDB. 1e WW oorlog films horen nou eenmaal meer dialoog te zijn dan continu actie.

Acteer prestaties zijn niet altijd even goed maar kunnen er mee door!

avatar van Rednas 2

Rednas 2

Filmisch toch wel een van betere WO1 films die ik tot nu toe gezien heb. Het verhaal berust op de waar gebeurde "mijnenoorlog" in de buurt van de Belgische stad Ieper. Het e.e.a. is wel behoorlijk geromantiseerd, maar ondanks dat vond ik de film zeker de moeite waard.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Lekker wegkijkende oorlogsdrama volgens klassieke opbouw, beetje romantiek, , beetje broederschap, beetje verschikkingen. Maar de verschrikkingen zijn vrij oppervlakkig. De bange jonge soldaten worden als uitzondering neergezet, terwijl dat in werkelijkheid eerder de regel was. De heldendom is wel iets beter en wat gematigder dan gemiddeld weergegeven. Ik heb een zwak voor Australische films en ook WO I interesseert me.

avatar van pukkie88

pukkie88

Goede onderhoudende film. Zeker de moeite waard!

Beelden en acteer werk zijn goed!

Zeer goede en onderhoudende film de historische feiten zijn zeer accuraat.

avatar van Theunissen

Omdat ik vorige week nog in Verdun (zeer indrukwekkend om het te zien) was zal ik deze film zeker gaan bekijken.

avatar van Theunissen

Mooi en boeiend oorlogsdrama. Ook best wel indrukwekkend en soms aangrijpend. De voor mij onbekende acteurs deden het voortreffelijk. Veel mij wel op dat velen in de film niet echt een flinke snor of baard hadden terwijl day toch een uitzondering op de regel was in de eerste wereldoorlog.

avatar van erikholtrop

erikholtrop

Mooie film, interessant onderwerp. De focus ligt echt op het graven van de tunnels en minder op de verschrikkingen van de oorlog.

avatar van marcuss

marcuss

heeft me altyd geboeid en geintereseerd de vreselijkste oorlog die er is geweest, nu dankzij deze film ook meer aandacht voor de tunneliers,vond het vanaf begin tot eind zeer boeiende film,heb genoten,en tuurlijk gelet op details zoals haarverzorging en angst (shellshock) jammer .maar doet aan de film zelf niks af. vandaar 4.5 en geen 5.

avatar van SonDua

SonDua

Theunissen schreef:

Helemaal mee eens, daarom 4*

avatar van tal1b

tal1b

opzich niks met de acteerprestaties.Alleen ik hoopte iets te verwachten zoals tunnelrats. maar helaas..

vond het wat eentonig, en sommige stukken sullig zelfs.

avatar van Raynay

Raynay

Een aangrijpende film die een realistisch beeld neerzet van WO I.

avatar van armand 1

armand 1

Een prachtige oorlogsfilm voormij hoeft dit niet meer tezijn.

avatar van Chupacabras

Chupacabras

Boeiende film, weinig oorlogactie, maar wel een goed verhaal en onderhoudende film.

avatar van xa4_is_hier

xa4_is_hier

RickZ schreef:

sommige mensen hebben ook nog een leven.. vreemd hae??

avatar van heder

heder

De film kon mij niet echt boeien. De verhaallijnen van thuis verstoorde het hele verhaal.

xa4_is_hier schreef:

sommige mensen hebben ook nog een leven.. vreemd hae??

Volgens mij bedoelde hij dat sarcastisch, ik vond het wel humor hebben

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Deze Australische film is me erg meegevallen. Op basis van de trailer verwachtte ik een oversentimenteel fiasco als Passchendaele, maar dan bleek niet het geval te zijn. De personages zijn goed uitgewerkt en de juiste acteurs zijn gekozen. Dat ook de Duitse zijde wordt belicht vond ik bewonderenswaardig

Beneath Hill 60 is met name erg spannend, bij vlagen zelfs claustrofobisch, en weet een prima sfeer te schetsen. Nadelig vond ik de te dik aangezette muziek, alsmede de langdradigheid. Wie daardoor heen bijt, treft een prima film die meer weg heeft van een thriller dan van een oorlogsfilm. Verplichte boodschappen als 'oorlog is waanzin' zitten er dan ook subtiel in en dat werkt veel beter dan in de Canadese WO-I-film uit 2008.

avatar van blurp194

blurp194

Onderhoudende oorlogsfilm over de ietwat vergeten idioterie in de eerste wereldoorlog, waar tunnels bouwen en daar enorme hoeveelheden springstof in samenpakken tot een hoge kunst verheven werd. Wat de film niet lukt is om de ongetwijfeld enorm claustrofobische omgeving van die tunnels over te brengen - wat in Das Boot wel echt indrukwekkend en angstaanjagend werd, blijft hier nogal abstract. Daar had toch echt meer in gezeten, lijkt me dan.

Verder is de opbouw van het verhaal met het romantische bijplot - bijna een verplicht cliche - maar dat komt op mij niet storend over.

Goed geacteerd, met nog een pluspuntje extra dat de Duitsers Duits spreken. Wel met een wat raar accent geloof ik...

avatar van b00ts

b00ts

Leuk film. Wel, zoals hierboven ook al iemand schrijft, zeker in het begin erg geromantiseerd. Beetje overdreven zo nu en dan bijvoorbeeld de diverse scenes met die officier met die snor. Ik heb me echter niet verveeld. Het verhaal is op ware feiten gebaseerd. Aardig om de verhoudingen tussen de Ozzies en de Britten te zien.

avatar van woopie

woopie

Inderdaad een onderhoudende film. Spannend kan ik het niet noemen, maar een lekker sfeertje zit er wel degelijk in. Ook deze fim heb ik met volle attentie uitgekeken. Leuk!

avatar van @quikfit

@quikfit

Een vrij realistische oorlogs film met een klein romantisch tintje dat goed bij die tijd hoort.

Goed geacteerd.

avatar van cinefiel1

cinefiel1

De film vertelt het buitengewone verhaal van Oliver Woodward. In 1916 moest hij afstand doen van zijn jonge geliefde, omdat hij naar het Westerse front in Duitsland moest. Woodward en zijn geheime peloton van Australische tunnelbouwers gaan de tunnels in, op zoek naar een aantal krachtige explosieven die de oorlog nog wel eens een heel andere wending zouden kunnen geven...

Deze omschrijving slaat dus nergens op...... en zeker niet op de inhoud van de film.

avatar van cinefiel1

cinefiel1

Creatieve vertaling van IBDM dus.

Speelt zich af aan het Westelijk front (Frankrijk & België) en geeft nogal een realistische kijk op de Australian Tunnelers - een eenheid samengesteld uit mijnwerkers die weinig of geen gevechtservaring hadden.

Hill 60 is een heuvel in Zillebeke (België) waar op 7 juni 1917 de Duitse eerste linie werd opgeblazen.

Mijnkrater 7/6/1917 Hill 60 (Zillebeke - WOI) - Wereldoorlog I - Inventaris Onroerend Erfgoed - inventaris.vioe.be

avatar van Elmotje

Elmotje

Zeer goede film!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Soms kwam dit wel werkje wel wat amateuristisch over hoor. De acteurs waren niet altijd echt overtuigend, soms waren de special-effects wat matig en de muziek was het grootste min punt van dat alles.

Toch wel een spannend verhaal met een paar fraaie beelden. In het begin wat rommelig, maar zodra we naar Hill 60 gaan begint de film goed op gang te komen!

3 sterren!

avatar van Minotaures

Minotaures

''Hill 60, take a look.''
- ''Is that it?''
''What were you expecting, ...? F*cking Matterhorn?''

Uiteraard spreken oorlogsfilm mij aan en er zijn zat films die ik heb gezien over verschillende oorlogen. 1ste WO is niet echt iets wat ik een uiterst interessante thema vind, vergelijken met de 2de WO. Uiteindelijk viel dit reuze mee.

Een aangrijpend en realistische film over waargebeurde momenten temidden van het 1ste WO. Je volgt hier een groep Australische tunnelwerkers onder leiding van Woodward met een aantal zware, maar zeer belangrijke missies die moeten worden volbracht.

Het verhaal is interessant, mede dankzij dat het toen daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. De tunnels zien er goed uit, zowel Hill 60 als de loopgravennetwerk en verschillende Duitse en Engelse gevechtsposten.

De personages bestaan vrijwel uit jonge mannen, zo tussen de 16 tot misschien de 35. Ook de afwerking is goed in elkaar gedaan. Tijdens de gevechten tussendoor krijg je beelden van Woodward en zijn verloofde ongeveer een half jaar voor de oorlog. Dat is ook goed en duidelijk afgewerkt en stoorde gelukkig niet. Dat allemaal omdat het op een juiste moment begon en eindigde, om zo weer over te schakelen naar de gebeurtenissen die tijdens 1916 afspeelden.

Wat ook nog als extra is gedaan zijn toegevoegde beelden van de tegenpartij. Terwijl de geallieerden druk zijn met het graven, proberen Duitse tunnelbouwers te achterhalen wat hun positie is om zo een tegenaanval voor te bereiden. En gelukkig wordt er gewoon duidelijk Duits gesproken.

Camerawerk ziet er ook netjes uit. Je voelt gewoon wat de mannen daar meemaken en soms lijkt het net of je evenzwaar als hun - in zo'n snikhete, smalle maar vooral claustrofobische tunnels - ademt. Zelfde tijdens gevechten onderwater, moeten de mannen hier muisstil zijn, want elke harde geluid of knal kan je positie verraden aan de vijanden, die natuurlijk op verschillende plekken afluisteren.
Het gehele sfeer over zulk soort situatie's is duidelijk en goed op beeld overgekomen.

Je ziet niet superveel actie en grote gevechten. Het gaat immers over een eenheid tunnelwerkers die meer dan de helft van de dag enkele meters onder de grond bevinden. Dus dat is niet zo gek. Maar bij hun 1ste missie; het uitschakelen van een zware mitrailleursnest, was het best spannend. Want hun liepen recht op zo'n positie. Ook het einde, met hun grote aanval om Hill 60 in te nemen is spannend. Ik had nooit gedacht dat de explosie van toen de allerergste was, waar je in Engeland en Ierland wat schokken kon voelen. Indrukwekkend gedaan.

Een spannend en aangrijpende 1ste WO film met een feitelijk verhaal.

avatar van mixmaster

mixmaster

geweldige film met hele goeie acteerprestaties en prachtig camerawerk.

alles is zeer realistisch gefilmd en komt dan ook zeer overtuigend over.

ja , dit is een onderschat meesterwerkje.