• 9.378.153 stemmen

Down and Out in Beverly Hills (1986)

Komedie | 97 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Paul Mazursky

Met onder meer: Nick Nolte, Richard Dreyfuss en Bette Midler

Gesproken taal: Engels, Spaans en Mandarijn

Releasedatum: 2 oktober 1986

Plot Down and Out in Beverly Hills

"See what happens when a dirty bum meets the filthy rich."

Een zwerver, Jerry Baskin, wordt verlaten door zijn hond en hij besluit zijn leven te beëindigen. Hij wil verdrinken in het zwembad van een miljonair. Dave redt hem en zijn vrouw Barbara, die zich bezig houdt met Yoga en Guru's, en de huishoudster waar iedereen in huis een relatie mee lijkt te hebben, halen de zwerver binnen. Hij blijft een hele tijd en het leven van de familie zal nooit meer hetzelfde zijn. Remake van Boudu sauvé des eaux uit 1932 van Jean Renoir.

Jerry Baskin

Max Whiteman

Dr. Von Zimmer

Sidney Waxman

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een zwerver wordt opgenomen door een rijk gezin die zo zijn effect heeft op alle gezinsleden. De film begint zeker leuk, maar wordt tijdens de tweede helft wel wat eentonig. De cast doet het wel goed en Beverly Hills vormt een leuk decor voor deze jaren '80 komedie. Een nipte 3.0 sterren.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Flink wat stemmen, weinig commentaren voor een best sympathieke komedie die het ook goed deed in de zalen destijds. Een clochard op zoek naar zijn hondje wil zelfmoord plegen in het zwembad van de rijke Whiteman familie maar wordt gered en geadopteerd binnen het gezin, met allerlei verwikkelingen die het gezin op hun kop zet. Niks gecompliceerds, met een wat hypocriete Dreyfuss die zich in de eerste plaats wil profileren als een altruïst, een homeless die van de situatie profiteert en enkele andere neurotische typetjes zoals de vrouw des huizes Barbara met haar goeroe en de aan anorexia lijdende dochter. Geen grootse film maar heb toch een paar keer smakelijk moeten lachen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Geweldige film! Dit zijn toch van die (80's) films waar ik er helaas te weinig van tegenkom nog. Zal ook zijn omdat ik het gros al gefilterd / gezien heb. Maar dit was puur genieten. Een leuke cast en een heerlijk sfeertje daar in Beverly Hills. Een paar lekkere Budjes erbij en genieten maar van een luchtige film waarin veel te lachen valt. Ja, dat was een leuke zondagmiddag even.

Het is wel een maf dolkomisch avontuur. Ik heb me er prima mee vermaakt. Het einde is typisch 80s.

Nick Nolte speelt een soort dude. Wat als Jeff Bridges deze rol had gespeeld vroeg ik me af, dat was nog leuker geweest. Nolte doet het niet verkeerd, maar toch.

Ik ben altijd wel fan van Richard Dreyfuss. Dat driftige vind ik altijd wel komisch.

Opvallende bijrol van Little Richard, die je niet zo gauw in een film zou verwachten.