Down and Out in Beverly Hills (1986)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Paul Mazursky
Met onder meer: Nick Nolte, Richard Dreyfuss en Bette Midler
IMDb beoordeling: 6,2 (20.411)
Gesproken taal: Engels, Spaans en Mandarijn
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Down and Out in Beverly Hills
"See what happens when a dirty bum meets the filthy rich."
Een zwerver, Jerry Baskin, wordt verlaten door zijn hond en hij besluit zijn leven te beëindigen. Hij wil verdrinken in het zwembad van een miljonair. Dave redt hem en zijn vrouw Barbara, die zich bezig houdt met Yoga en Guru's, en de huishoudster waar iedereen in huis een relatie mee lijkt te hebben, halen de zwerver binnen. Hij blijft een hele tijd en het leven van de familie zal nooit meer hetzelfde zijn. Remake van Boudu sauvé des eaux uit 1932 van Jean Renoir.
Jerry Baskin
Matisse
Dr. Von Zimmer
Sidney Waxman
Jordy
Vroeger 12 keer gezien deze film, maar al een tijdje niet meer. Ik weet nog dat ik 'm grappig vond. Leuke rol van Nolte als zwerver en van Dreyfuss als de miljonair. 3 sterren.
Blindfold
Ik heb deze heeeeeeel lang geleden gezien, maar kan er niet echt veel zinnigs over zeggen. 3 stemmen dan
neo
leuke film.nick nolte zet een vermakelijke rol neer.bette midler vond ik wat minder,aangezien ik haar ook eigenlijk wel een grote muts vind.richard dreyfuss was ook wel grappig.
FisherKing
Nolte is fantastisch; Jammer genoeg dat die andere twee meedoen..
hugohei
Gebaseerd op een Franse film uit 1932 (van Jean Renoir) 'Boudu sauvé des eaux'.
roda
Down and out in Beverly Hills is eindelijk uitgebracht op dvd, ik heb hem vanmorgen gekocht bij de bijenkorf in Maastricht voor 17.99.
roda
Nolte is fantastisch; Jammer genoeg dat die andere twee meedoen..
wat is mis met Richard Dreyfuss
Dreyfuss is een briljant acteur.
mstoffer
Dreyfuss wordt steeds beter naarmate hij ouder wordt. Max Bickford (zondagavond laat, RTL4) is briljant.
Ik ken het origineel, Boudu; die is eigenlijk nog leuker, lees anarchistischer. De hoofdpersoon is daar volstrekt onaangepast en egocentrisch. Ook hier is de film op zijn Hollywood's wat toegankelijker gemaakt. Wel mooie rol van Nolte trouwens.
Egbertbos
Dit was toch de eerste Disney film met schutting taal? Bette Midler zecht een aantal malen FUCK?
of ben ik hier mis mee?
FisherKing
Bette Midler zecht hier veel ja, sguttinge enzo.
wackyboy
Als ik aan Nick Nolte denk, denk ik altijd meteen aan z'n rol in deze film. Vreemd eigenlijk, want hij heeft echt in veel betere films gespeeld. (Affliction bijvoorbeeld) Maar goed, misschien lag deze rol hem goed, zodat hij hem met extra veel verve kon spelen. Later ging hij nog eventjes echt down en out en werd hij totaal lazerus en/of aan de dope gearresteerd door the cops. Op de mugshots die daar later van te zien waren, leek hij precies op de zwerver die hij in deze film neerzet.
mikey
Grappige comedy of manners over een zwerver dat infiltreerd in een elitaire/ordinaire familie en de spanning begint te stijgen. Erg veel leuke rollen, hilarische grappen en veel vaart. 3.5
Purmerend
Nick Nolte is geweldig als zwerver en dan vooral de manier hoe hij loopt of beter gezegd zwalkt. Ook de reactie's en het nadoen van mensen van die hond zijn leuk. 3*
Waku
Leuke komedie met inderdaad een uitspringende rol van Nolte als zwerver. Tja, kan ook niet anders, hij speelt practisch zich zelf.
DDT
Leuke jaren 80 film,ik kijk graag terug naar die jaren 80 films,zaten veel komesche tussen alsook highschool movies enzo..i love it
goodfella75
Een verschrikkelijke film, ondanks de medewerking van een altijd prima Nolte. Doet verlangen naar het origineel van Jean Renoir!
Sergio
Het leven in bekendste rijkeluis-wijk van Los Angeles met Nick Nolte als zwerver wordt erg komisch geparodieerd.
Dk2008
Ik vind dit maar een matige film, zeker als komedie en het heeft meer weg van een soort familie(komedie) film. Wat dat betreft vond ik dit waarschijnlijk vroeger ook al, in een tijd waar de tv in de huiskamer stond en je "met z'n allen" erom heen zat. Het zal vooral daarom wel een soort van klassiekertje in zijn soort zijn....
Bette Midler, die ik, sinds ik op MM zit, herontdekt hebt, heeft echt betere rollen gespeeld. Wel een aardige film om nog eens te zien, maar meer dan dat toch niet, de film begint tamelijk dramatisch waarna er grappige momenten volgen maar vaak ook wel saai en komisch wordt het niet echt. De hond Matisse (Mike) steelt nog wel de show. 2.0
DDT
1 van de betere jaren 80 films hoor, puur nostalgie uit men tienerjaren.Kheb toch wel af en toe goed gelachen met al die situaties daar thuis
Redelijke film waarin een zwerver wordt opgenomen door een rijk gezin die zo zijn effect heeft op alle gezinsleden. De film begint zeker leuk, maar wordt tijdens de tweede helft wel wat eentonig. De cast doet het wel goed en Beverly Hills vormt een leuk decor voor deze jaren '80 komedie. Een nipte 3.0 sterren.
Ferry11
Heerlijke, typisch amerikaanse, hylarische komedie met Nolte, Dreyfuss (briljant!) en Midler in topvorm! Jammer, ook deze film al sinds mensenheugenis niet meer verkrijgbaar (althans niet met nl ondertiteling).
Bacchero
Goede jaren 80 komedie waarbij Nick Nolte zijn rol als zwerver annex 'gezinsguru' met verve neerzet. Dreyfuss speelt hier zijn typisch chaotisch zenuwachtig typetje. Over de rest van de cast met Midler voorop valt ook niets slecht te zeggen. Een vermakelijke komedie met een origineel verhaal (idd het is wel een remake...).
Filmkriebel
Flink wat stemmen, weinig commentaren voor een best sympathieke komedie die het ook goed deed in de zalen destijds. Een clochard op zoek naar zijn hondje wil zelfmoord plegen in het zwembad van de rijke Whiteman familie maar wordt gered en geadopteerd binnen het gezin, met allerlei verwikkelingen die het gezin op hun kop zet. Niks gecompliceerds, met een wat hypocriete Dreyfuss die zich in de eerste plaats wil profileren als een altruïst, een homeless die van de situatie profiteert en enkele andere neurotische typetjes zoals de vrouw des huizes Barbara met haar goeroe en de aan anorexia lijdende dochter. Geen grootse film maar heb toch een paar keer smakelijk moeten lachen.
Leland Palmer
Geweldige film! Dit zijn toch van die (80's) films waar ik er helaas te weinig van tegenkom nog. Zal ook zijn omdat ik het gros al gefilterd / gezien heb. Maar dit was puur genieten. Een leuke cast en een heerlijk sfeertje daar in Beverly Hills. Een paar lekkere Budjes erbij en genieten maar van een luchtige film waarin veel te lachen valt. Ja, dat was een leuke zondagmiddag even.
ZAP!
De wereld in het klein en erg actueel. De zwerver zet iedereen terecht en niet zonder compassie te kakken, maar dan staat het gezin hem heel lief uit te glimlachen wanneer hij na vertrek weer een ranzig blikje zalm uit het afval vist... toch maar de luxe dan, als je mag kiezen.
Mazursky is een beetje mijn held, ook al heeft ie dit verhaal niet zelf bedacht (uiteindelijk gebaseerd op een toneelstuk van René Fauchois). Maar ook z'n rol in bv. 'Two Days in the Valley' is geweldig (hier heeft ie ook een klein rolletje). Eigenlijk moet ik alles van de beste man maar es opsnorren.
4,5*.
P.s. verhaal zou ook ideaal zijn voor een tv-serie update.
Ebenezer Scrooge
- 1997 berichten
Absurd lage waardering voor zo'n uiterst geestige film, waarin iedereen grappig is, zelfs de hond.
Jerry Baskin (Nick Nolte) is een zwerver die op een dag zijn hondje kwijtraakt. Op zoek naar zijn trouwe viervoeter komt hij terecht in een poepsjiek winkelcentrum waar hij direct door twee beveiligers naar buiten wordt gebonjourd: "Why don't you go downtown and take a bath!" Rouwend om het verlies van zijn hond probeert hij uiteindelijk zelfmoord te plegen in het zwembad van een rijkeluisfamilie.
De welgestelde familie Whiteman bloeit door de komst van de zwerver helemaal op; uitgebluste Barbara (Bette Midler) krijgt weer zin in seks, de zoon des huizes durft eindelijk uit de kast te komen. De film is daarmee ook een soort van feelgoodmovie. Maar wel één met een scherp randje.
Bijvoorbeeld wanneer Dave (Richard Dreyfuss) bij dat clubje zwervers gaat zitten en een zwerver tegen hem zegt: "You want a drink white man?" ..."How'd he know my name?" Haha.. Vervolgens beginnen ze luidkeels in koor te zingen:
"We are the bums, we are the homeless...." lol
Amerika wordt even goed op zijn nummer gezet; het neerkijken op arme mensen, de obsessie met ras.
Maar de absolute ster van de film is de hond, Matisse. Zo grappig gedaan met die verbaasde blikken steeds en het verhaaltje eromheen.
Film opent en sluit af met Once in a Lifetime van de Talking Heads.
Het is wel een maf dolkomisch avontuur. Ik heb me er prima mee vermaakt. Het einde is typisch 80s.
Nick Nolte speelt een soort dude. Wat als Jeff Bridges deze rol had gespeeld vroeg ik me af, dat was nog leuker geweest. Nolte doet het niet verkeerd, maar toch.
Ik ben altijd wel fan van Richard Dreyfuss. Dat driftige vind ik altijd wel komisch.
Opvallende bijrol van Little Richard, die je niet zo gauw in een film zou verwachten.
Phantasm
Had deze vroeger ook al eens gezien, leuk om nog een keer gezien te hebben.
Nu te koop
Dvd
€ 19,99
KopenDOWN&OUT IN BEVERLY DVD NL/FR
€ 49,10
KopenOriginal Soundtrack
€ 73,98
KopenHet laatste nieuws
'Tank Girl' krijgt gelimiteerde Blu-ray uitgave: 'Vrouwelijke versie van Mad Max'
'Bastarden' toont zich populair op streaming: 'IJzersterk grimmig drama'
Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?
Deze tien series worden deze week ontzettend veel gestreamd op Netflix
The Commitments
Komedie / Muziek, 1991