• 9.379.484 stemmen

Geregisseerd door: David O. Russell

Met onder meer: Mark Wahlberg, Christian Bale en Amy Adams

Releasedatum: 24 maart 2011

Plot The Fighter

"Every dream deserves a fighting chance."

'The Fighter' vertelt het verhaal van "Irish" Mickey Ward (Mark Wahlberg), een vechter uit Lowell, Massachusetts die op het punt staat zijn handschoenen in de ring te gooien, als zijn halfbroer, voormalig bokser Dicky Eklund (Christian Bale), na een gevangenisstraf weer in zijn leven komt. Om weer met zichzelf in het reine te komen, helpt hij zijn halfbroertje door hem te trainen voor de kampioenschappen in de lichtgewichtcategorie.

Dicky Eklund

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

avatar van tevelenco

tevelenco

Niet de topper waar ik op had gehoopt gezien het hoge gemiddelde hier.

Vooral in het begin vond ik de film ronduit saai en heb ik me redelijk gestoord aan de maffe familie van Dicky en Mickey.

Later werd het wel wat beter maar ECHT goed werd hij voor mij nergens.

En ook de akteerprestaties vond ik niet ECHT bijzonder.

Maar door het wat betere 2de gedeelte van de film scoort hij net een krappe voldoende.

avatar van AHWA

AHWA

Veel beter dan ik had verwacht. Helemaal niet saai, maar erg boeiend juist, mede door het sterke acteerwerk van Bale en Adams, en Wahlberg kan ook goed mee. Het is vooral schrijnend hoe die familie van Ward eruitziet en zich gedraagt, maar aan de andere kant had het ook iets komisch. Het verhaal is redelijk eenvoudig, maar toch worden de meeste cliches omzeild en blijft het tempo er goed in zitten.

avatar van yeyo

yeyo

Hakunamatafaka schreef:

Christian Bale. De nieuwe god.

In dat geval word ik atheïst.

avatar van helleke

helleke

Zeker geen slechte film.

Walhberg doet waar hij zijn carrière mee begonnen is, als bokser (en vervolgens rapper Marky Mark).

Staat voor zijn laatste kamp alleszins mooi afgetraind.

Goeie acteerprestaties, al waren sommige vechtscènes (waar hij de lever van zijn opponent bewerkt) niet echt geloofwaardig.

Niettemin 3,5 sterren.

avatar van Loisb

Loisb

Goede film en zeker het kijken waard. Geweldige acteerprestaties en vooral die van Christian Bale en Amy Adams. Mark Warlhberg doet het zeker niet slecht. Zeker niet saai, maar boeiend tot de laatste minuut.

avatar van joostus

joostus

Hoe in vredesnaam kan deze film al zo vaak zijn gezien en ook al genomineerd voor de oscars, terwijl hij pas over ruim een maand uit is??

avatar van Hakunamatafaka

Hakunamatafaka

yeyo schreef:

In dat geval word ik atheïst.

Jij haat Christian Bale :O?

avatar van yeyo

yeyo

Nee hoor, maar 'goddelijk' vind ik hem al evenmin.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

helleke schreef:

Walhberg doet waar hij zijn carrière mee begonnen is, als bokser

Klopt niet.

Prachtige film.

Ik heb niet zo veel met Christian Bale, maar wát zet hij hier een rol neer zeg. Hij overvleugelt Wahlbergs rol eigenlijk compleet. Een veel dankbaarder rol ook.

Alom geweldig gespeelde bijpersonages ook. Die zussen , ik moest meteen denken aan een vrouwelijke variant van de Pikeys uit Snatch!

Sterk verhaal verder dat door Russell uiterst vakkundig wordt neergezet. Een paar geweldige scenes; de scene dat ze samen over straat lopen voor de camera's en iedereen begroeten is nu al classic.

Dikke 4*!

avatar van pamelita

pamelita

Een heel goeie film!!!!

avatar van usr14112

usr14112

Sterke film met een werkelijk waanzinnige acteerprestatie van Bale. Jezus wat kan die vent zich in een rol verplaatsen en inleven zeg. Op zich best een voorspelbaar verhaal maar toch heel goed uitgewerkt waardoor de film geen moment verveelt en het einde toch een echt hoogtepunt bereikt. Prachtig hoe de familie wordt neergezet met die typetjes.

avatar van vundezz

vundezz

Geniale film! Bale sterk geacteerd! Wahlberg solid as a rock!

niet verwacht dat deze film zo goed zou zijn! Bale heft de toekomst!

avatar van RickZ

RickZ

Drama over een bokser met zijn broer als coach, niet zo boeiend allemaal, voorspelbaar, onvoldoende onderhoudend maar aardig genoeg om uit te kijken.

avatar van Film-Master

Film-Master

Vind het een toffe film,mooi verhaal en goed in beeld gebracht.Acteerprestaties waren ook uitstekend.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

erg goed boksdrama, wat vooral echt goed gemaakt is door het acteerwerk, over bale is al genoeg gezegt maar wat zet die man een prestatie neer, al die awards zijn meer dan terecht..ik vond amy adams ook goed als bezitterige vriendin die ook wat van haar leven wilde maken, en melissa leo vond k ook overtuigend..wahlberg zelf was oke maar niet super wat deze film toch misschien nodig had..het verhaal is goed..niet uitmuntend of super orgineel want ja boksfilms waarbij het zo afloopt is natuurlijk al vaker gedaan maar het is wel goed uitgewerkt..ik vond het een erg goede film om naar te kijken met goede beelden en een goed verhaal en natuurlijk de acteerprestaties die super waren..

avatar van Respekked

Respekked

kos schreef:

Prachtige film.

Dikke 4*!

Verder ben ik ook erg enthousiast. Eindelijk weer een geweldige rol van Bale! Hele cast is goed overigens. Daarnaast is het verhaal is boeiend, grappig en ontroerend. Lekkere soundtrack ook, how you like me now?! Verder moest ik ook erg lachen om het hoofd van het zoontje van Bale. Nu al een boef!

avatar van gauke

gauke

Wat heb ik iedere keer een ontzag en bewondering voor de acteerprestaties van Christian Bale; ik denk dat ik geen acteur weet te benoemen die vooral in fysieke zin zoveel voor zijn rollen over heeft, gezond kan het niet zijn. Vreemd dat hij voor deze film pas zijn eerste Oscarnominatie gekregen heeft. Ik begrijp trouwens nog steeds niet wat het exacte verschil is tussen een hoofd- en bijrol en waarom Mark Wahlberg en Christian Bale alle twee geen hoofdrol spelen. In ieder geval zie ik uit naar 'The Dark Night Rises'.

Over The Fighter: een pakkend, clever, ontroerend, verrassend, levendig, melodramatisch, ook wat clichématig bokserdrama met het hart op de juiste plaats en met uitstekende acteerprestaties (vooral Bale is verbazingwekkend), spannende gevechten en stevig lichaamswerk.

avatar van Pistons

Pistons

Mwehhh.. De uitwerking is ordinair en zelfs een tikkeltje irritant, het verhaal is zo cliché als de meeste sportfilms al tientallen jaren zijn en de rol van Christian Bale valt hartstikke mee.

avatar van otherfool

otherfool

Oscar weekendje, nog even deze en Winter's Bone meegepikt.

Hoewel sportfanaat hoef je mij niet wakker te maken voor een potje professioneel knokken, maar gelukkig inspireert het menig (Amerikaans) film-maker tot grootse daden, van Rocky via Raging Bull naar Cinderella Man. Zeker ook omdat de vaak wat triestige afkomsten van de half ontklede matadoren vaak smeuïg genoeg zijn om de scenes tussen de mat-partijen mee te vullen.

Zo ook het geval met The Fighter. Met name het personage van de geflipte en verslaafde Dicky (wederom een tour de force van Bale) is genoeg voor een geslaagde film, en als je dan ook nog een compleet gestoorde redneck familie, de roomblanke Amy Adams en een heuse American Dream story in kunt zetten zit het over het algemeen wel snor. Ook leuk dat we de echte personages in de aftiteling nog even te zien krijgen.

Niet echt super (de gevechten vallen ook wat tegen), wel bovengemiddeld. 3 dikke sterren.

avatar van riinyosa

riinyosa

In tegenstelling tot wat de titel zou doen vermoeden is The Fighter allerminst een pure boksfilm. Sterker nog; het kleine aantal gevechten zijn fragmentarisch en niet al te spectaculair in beeld gebracht.

Wel is The Fighter een echte acteursfilm die fijne herinneringen aan Rocky oproept. Overall gezien wordt dat niveau niet gehaald (daarvoor blijft het verhaal te rechtlijnig en te voorspelbaar) maar dit all american tale heeft hart en ziel. Showsteler is de onberispelijke Christian Bale die hiervoor (eindelijk!) zijn eerste Oscar in ontvangst mocht nemen. Wahlberg levert puik werk af maar krijgt goed tegengas van een verrassende Amy Adams en een ontvlambare Melissa Leo.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Hakunamatafaka schreef:

Christian Bale. De nieuwe god.

Was die al . Geweldig dat die de Oscar gewonnen heeft. Jammer dat het nog zo lang duurt, voordat die uitkomt.

avatar van Film-Master

Film-Master

Melissa leo onterecht een oscar gewonnen vind ik,dat je met veel gescreeuw een oscar wint vind ik raar.

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Terechte oscar voor Bale.

avatar van mrkos

mrkos

Gewone boksfilm, niets meer en niets minder.. Goed geacteerd, bij vlagen goede muziek en kijkt lekker weg!

3,5

avatar van Archibald

Archibald

Lastig te beoordelen.

De film zou normaal 3.0* krijgen, maar door Christian Bale wil ik dit toch liften naar 3.5*. Ik vind het zeker en vast onterecht dat melissa leo een oscar won voor haar bijrol. Verder vond ik Amy Adams ook tegenvallen. Mark Wahlberg is nooit mijn 'favoriete' acteur geweest en dat bewijst hij hier nog maar eens.

Geniet van de familie, geniet van Christian Bale. Conclusie: de film heeft in mijn optiek namelijk weinig anders te bieden.

avatar van zwiemelaar

zwiemelaar

ik vond het wel de moeite waard om er naar te kijken, begin is alleen saai

avatar van SiNNeD

SiNNeD

Geweldige rol van Bale, heerlijke film.

avatar van mixmaster

mixmaster

mooie film , uitstekende acteerprestatie van Bale , mede dankzij hem is deze film een oscar waardige film .

een mooi portret over de bokscarriere van Mickey Ward , die ook goed neergezet is door Wahlberg.