Genre: Biografie / Sport
Geregisseerd door: David O. Russell
Met onder meer: Mark Wahlberg, Christian Bale en Amy Adams
Releasedatum: 24 maart 2011
Plot The Fighter
"Every dream deserves a fighting chance."
'The Fighter' vertelt het verhaal van "Irish" Mickey Ward (Mark Wahlberg), een vechter uit Lowell, Massachusetts die op het punt staat zijn handschoenen in de ring te gooien, als zijn halfbroer, voormalig bokser Dicky Eklund (Christian Bale), na een gevangenisstraf weer in zijn leven komt. Om weer met zichzelf in het reine te komen, helpt hij zijn halfbroertje door hem te trainen voor de kampioenschappen in de lichtgewichtcategorie.
Micky Ward
Cathy "Pork" Eklund
Cindy "Tar" Eklund
Donna Eklund Jaynes
Puthenaer
Na een half uurtje afgezet. Vond er weinig aan. Zeker na het lezen van de recensies hier snap ik niet zo goed waarom ik niet in het verhaal kon komen....:S? Misschien volgende week nog maar eens een poging wagen dan, voor ik stem.
ralfsjam
heb ik ook wel eens, dan is de tijd en de gemoedstoestand gewoon net niet goed voor een film, en een week later wel! ga hem maar wel kijken!
De GeuS
Een erg leuke film, met af en toe iets teveel een 'Rocky' setting, maar goed. In elk geval eindelijk weer een rol van Christian Bale waar ik hem erg goed (en grappig) vond acteren; dikke 3,5*
Nohands
Een hele goede boks film, altijd dat vergelijk met Rocky word ik zo moe van. Zoals bekend is een bokser bijna altijd iemand uit een achterstandswijk of stad waar dan ook ter wereld de enige manier om zichzelf omhoog te werken en te vechten om in ieder geval nog iets te bereiken. (zoals vele andere sporten)
Mooie film gewoon klaar uit, ik vond Christian Bale echt supergoed en geloofwaardig spelen en zie je de laatste jaren als acteur gewoon groeien, Mark Wahlberg speelde goed maar kan inderdaad beter, hopelijk gaat hij ook nog groeien in de jaren als acteur voor hem.
Ik heb er van genoten, en hopelijk vele andere met mij!!!
legkoning
hele goede film!
Heb na het kijken van de film de originele documentaire die in de film nagemaakt is gekeken, daaraan zie je dat het allemaal erg mooi na is gemaakt en nergens overdreven!
Le Professionnel
Mooie drama-boksfilm Christian Bale speelt weer een wereldrol.
filmsjefke
Goede film met een goed verhaal (zoals eerder gezegd is het verhaal bij films over boksen wel vaak hetzelfde maargoed het is dan ook gebaseerd op waargebeurde feiten).
ik lees hierboven vaak dat christian bale als enige de credits krijgt (zo komt het over in ieder geval) maar ik moet kwijt dat mark wahlberg ook een zeer goede prestatie neerzet, bale z'n personage is gewoon interresanter waardoor de acteerprestaties van wahlberg misschien iets minder tot z'n recht komen maar deze zijn ook zeker vermeldbaar !!.
Le Professionnel
Inderdaad Wahlberg zet ook een zeer goede prestatie neer.
Justinw
And the Oscar for Best Supporting Actor goes to Christian Bale.
Ja doet het weer geweldig, en verdient de Oscar ook al heb ik nog niet eens de andere vier genomineerden bekeken in hun desbetreffende films.
Mark Wahlberg is ook weer erg sterk, maar valt toch zeker in het niet bij Bale.
Regie is weinig over te zeggen, maar toch is de opbouw te weinig vernieuwend en lijkt dit echt z'n film te zijn die speciaal voor de Oscars word gemaakt. De enige Oscar die het verdient heb ik al genoemd. Maar voor de rest is het toch allemaal de standaard geworden.
erpunited
Goede film. Goed verhaal. Goed geacteerd. Op een gegeven moment een beetje te langdradig. Maar zeker een goede film om een keer te kijken
Mr.Whiseguy
Niet een zeer sterke film, maar wel 1 die heel vermakelijk is. Christian Bale wat een acteur, eindelijk dat iedereen achter hem staat. Wahlberg doet het ook goed, maar laten we de iets kleinere rollen niet vergeten. De latere coach en de vader van Wahlberg zetten ook een zeer goede prestatie neer.
Fonk
Aardige film waarin met name Christian Bale erg overtuigend overkwam. Het verhaal kwam wel erg traag op gang en het einde verliep naar mijn mening iets te snel. Het duurde gewoon te lang voordat Dicky zichzelf bij elkaar raapte en zijn broer ging helpen.
Het boksen vond ik erg slecht gedaan, je zag duidelijk dat de klappen de lichamen niet raakte en dat er geluid overheen was geplakt. Een duidelijk minpunt van de film.
Ook vond ik al die zussen maar vaag, het leek wel Ma Flodder. Nu weet ik niet of ik de film slecht moet vinden of juist dien te waarderen vanwege de aparte stijl.
Een 6,5 juist vanwege Christian Bale.
krumel
en erg goed film
kvond voornamelijk de acteerprestaties van christian bale erg goed
het verhaal is inderdaad bijna altijd hetzelfde bij dit soort films, maar dat maakt deze film er niet slechter op
vooral de band met zijn familie en de spanning tussen de familie en wahlberg vind ik erg goed in beeld gebracht
Partyboooi
Goei filmpke, uiteraard een puike prestatie van Chritian Bale, dat had ik al overal gelezen en niets is minder waar. Sowieso wel een fan van hem sinds American Psycho!
Boksfilms zijn vaak hetzelfde, maar wel vaak goed (behalve Rocky 2 t/m 101). Hier wordt ook nog eens een blik gegeven in de armoedige wijk waar Micky en Dicky opgroeiden en eigenlijk nooit zijn weggegaan. Een van de betere tot dusver welke ik dit prille jaar gezien heb.
3.5 **
Ik kan alleen maar meegaan met de vele lofuitingen hier, want dit is gewoon een erg goede film. Het verhaal sprak me van tevoren niet eens zo heel aan, maar de uitwerking is gewoon erg goed, waarbij de sterke cast hier ook een flink steentje aan bijdraagt.
Eindelijk lijkt Christian Bale dan toch zijn langverwachte Oscar te gaan krijgen. Het begin van zijn carrière was veelbelovend, maar de laatste paar jaar vond ik hem redelijk weggezakt. Hier laat hij echter een flink staaltje acteerwerk zien. Overtuigend en vooral zijn omdraai nadat hij uit de gevangenis komt, is sterk en geloofwaardig. Hoewel Mark Wahlberg misschien iets verbleekt naast Bale, speelt ook hij goed, evenals Melissa Leo en Amy Adams.
De regie en soundtrack zijn verder degelijk, maar niet echt bijzonder of memorabel. Het zijn echter de acteurs, die ervoor zorgen dat deze film een hoog niveau behaald, een niveau waar ik erg van heb genoten zelfs.
Leland Palmer
Mooi dat-ie zo goed beviel. Kan me in je stukje vinden. En Bale krijgt die Oscar natuurlijk.
manifestos
Ik heb deze film in twee keer gezien, het verhaal sprak me niet aan, maar omdat hij veel in de prijzen viel óf nominaties had wilde ik hem toch zien. Ik vond het een mooie film, ondanks het niet mijn soort genre is. Christian Bale is in deze film weer heel goed bezig, prachtig. Mark wahlberg vond ik minder. Ik vind hem nog steeds houterig spelen, ook al kon hij in deze film aardig bewegen (bokser..
). De regie was heel goed gedaan, ik vond degene die de vader van Micky speelde ook erg goed in zijn rol zitten. Het is een aanrader als je van een drama houdt.
mer1973
Vandaag voor de 2 x gezien. Mooi rauw drama waarbij het acteerwerk van Christian Bale met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Maak maar plaats op de schouw voor je beeldje.
boemboem27
na een half uurtje afgezet kon mij toen nog niet boeien.
komt misschien later in de film,maar mijn geduld raakte op
Melosi
Wat een slappe film.
Ik vond de gevechten er erg slap uitzien vooral door de manier van vechten van Micky, hij staat gewoon plat op zijn voeten wat vechters nooit doen daarnaast zijn gehele houding tijdens het aanvallen was hilarisch. Het verhaal was nou ook niet echt je van het.
kortom niet de moeite waard
Zeer middle-of-the-road.
Het enige echt opvallende aan deze film is dat het geen rise & fall, maar eerder een fall & rise verhaaltje is. Daarmee is het meeste dan ook wel gezegd, de rest laat zich allemaal raden.
Bale laat z'n kunnen weer eens zien (al zal z'n fysiek waarschijnlijk wel weer de meeste aandacht opeisen), de rest van de cast is best oké maar redelijk onopvallend.
Visueel is het zéér matig, de soundtrack herbergt wel een aantal betere tracks. Af en toe wat dregiende geruis te horen, best oké. Op zich is die hele familie verder veel boeiender dan de boksbroertjes zelf. Wat een vreselijk gespuis, best effectief neergezet.
Boksscenes zijn verder best sterk, maar vormen niet meteen het zwaartepunt van de film. Het is vooral een dramatje rond twee broers waarbij verloren dromen toch weer zegevieren. De vleesgeworden American Dream dus.
Op zich niet slecht maar een weinig opvallende film die enkel en alleen leunt op de presentatie van één acteur, en da's gewoon te weinig om een echt goede film te maken.
deGVR
Normaal gesproken vind ik Christian Bale niet zo'n goede acteur, maar nu speelde 'ie iedereen eruit. Goeie (boks)film.
Thomas83
Toch niet zo goed als de recensies en Oscar-nominaties deden hopen. Veel daarvan zijn wel voor de acteerprestaties, en daar ligt het nou niet bepaald aan. Wahlberg is en blijft een houten klaas en geeft helemaal niks mee aan zijn rol, maar Christian Bale en Amy Adams zijn gewoon briljant. Als je Adams ziet spelen is gewoon amper te geloven dat dit dezelfde actrice is die in Doubt dat lieve en onschuldige nonnetje speelt. Ze doet echt zoveel met haar uitdrukkingen en hele uitstraling. Christian Bale kruipt ook helemaal in zijn rol. Aan het begin van de film vond ik hem tegen de grens van overacteren aan zitten, maar later (vanaf het moment dat hij in de gevangenis belandt en niet meer zo vaak high is eigenlijk)wordt zijn spel wat meer subtiel.
Subtiliteit miste ik dan wel weer in sommige scènes. Vaak lag het er wel erg dik bovenop allemaal en de dialogen waren soms wat stom. Verder kwam ik ook gewoon lange tijd helemaal niet in de film, simpelweg omdat ik die hele familie totaal niet onsympathiek vond. Wat een tuig, sowieso praktisch heel dat dorpje. Heb niet zoveel met van die white trash. Zeer enge zusjes ook, zelden zoveel lelijke vrouwen bij elkaar zien zitten. Vond het ook maar een beetje komisch dat een moeder (Melissa Leo is ook weer fantastisch als slechterik) haar zoons Dicky en Micky noemt.
Na ongeveer een uur kwam ik wel meer in de film. Typisch genoeg net op het moment dat de film wat meer conventioneel wordt en zich focust op de sportieve opmars van Micky. Het laatste gevecht, tegen een overtuigende en itimiderend ogende tegenstander, is lekker meeslepend. Dat is een knappe prestatie vanwege de bekende clichés als de held die eindeloos klappen krijgt om op het einde het met een paar klappen op te lossen. In het echte boksen zal dat vast vaak ook zo gaan, maar het voelt toch wat flauw, in elk geval doordat we het al zo vaak hebben gezien. En doordat al die mensen die elkaar haten opeens wel dikke vriendjes lijken
Het hoogtepunt was overigens voor mij de scène even daarvoor, als Dicky langsgaat bij Charlene. Wat een spel van Bale en Adams hier. Nagenoeg perfect geacteerd. 3.0*.
JunkX
Ik had mezelf voorgenomen om mezelf te registreren op deze site wanneer ik slechte recensies zou lezen over deze film.
Ik gebruik moviemeter al lange tijd als waar het voor bedoeld is. Jammer genoeg word ik vaak misleid door slecht commentaar van mensen die een goede film niet kunnen waarderen voor wat ie is. Gelukkig ben ik vrij koppig en kijk ik ze toch. Moet ik toegeven dat wat ik een slechte film vind ook vaak wordt bevestigt door de gevestigde orde.
Dus bij deze:
Wat een geweldige Film!
Hier en daar een traan gelaten, gelachen, verrast, en op het puntje van mijn stoel gezeten. Mark Wahlberg deed het fantastisch Maar zoals de rest ook zegt: Christian Bale had een rol waar je je ziel en zaligheid in kwijt kunt. En dat deed hij ook.
Mijn beste van 2011 en het jaar moet nog beginnen.
Ps: Als je ooit in de buurt van aso's hebt geleefd weet je dat bepaalde personages in de film het heel erg goed doen.
MOVIEMETER RULES!
Uitstekende waargebeurd film met een uitmundende Christian Bale (Oscar waardig) en ook weer een prima rol van de onderschatte Wahlberg ook een kleine cameo van topbokser George Foreman als Fight Announcer. De vrouwelijke rol is van de geweldige Melissa Leo
die beter en beter wordt.
Mondragon
Duurt eventjes 20-30 minuten voordat je echt helemaal in de film komt, maar dan wordt hij ook echt supergoed vind ik. Vooral Bale vond ik echt erg goed spelen. Lan zomaar een Oscar winnen.
stfuympos
Ik ben mischien wel de grootste Bale fan maar hier zet hij toch een vrij simpele rol neer, hij kopieert gewoon de echte wat je vaak genoeg ziet in de tv kantine.
Nee hij bewijst maar weer eens hoe goed ie is ook al was het de laatste jaren iets minder hoewel hij in The Prestige ook gewoon super was.
O ja, fijne film overigens en iedereen deed het eigenlijk wel goed.
Leuk knok partijtje tussen de vrouwtjes.

De vijf beste films van de vandaag jarige Christian Bale (48)

Julianne Moore gecast voor hoofdrol in filmversie 'Dear Evan Hansen'

The Prestige
Mystery / Drama, 2006

Walk the Line
Muziek / Biografie, 2005
irish-americanbokserbiografiefamily business sportdisfunctioneel gezinfamily conflicthometownboxing trainercrack addictlowell massachusettsblue collar workerchurch bells documentaire filmproductieboxer shortsjumping ropeshadow boxing duringcreditsstingerboksenprofessional athleteblack sheepdevoted girlfriendlocal hero biopic