- Home
Geregisseerd door: Jonathan Hensleigh
Met onder meer: Ray Stevenson, Vincent D'Onofrio en Christopher Walken
Bekijk via SkyShowtime
Plot Kill the Irishman
"The man the mob couldn't kill."
Het waargebeurde verhaal over de opkomst en ondergang van de Ierse vakbondsleider Danny Greene (Ray Stevenson), die in de jaren 70 bekendheid kreeg door zijn gedurfde bereidheid om de Italiaanse maffia te trotseren. Opgegroeid in de straten van Cleveland raakt Greene in contact met de lokale maffia, maar na het vormen van een alliantie met de beruchte gangster John Nardi (Vincent D'Onofrio) en de gevreesde Shondor Birns (Christopher Walken), begint Greene te ontdekken dat hij de potentie heeft om zelf zo machtig te worden als zijn tegenstanders. Na het overleven van aanslagen op zijn leven krijgt hij de reputatie onaantastbaar te zijn.
Danny Greene
Grace O'Keefe
Jerry Merke
Art Sneperger
SaNDuTjE
Redelijk standaard verteld rise-and-fall-verhaal dat lekker wegkijkt maar vooral erg doorsnee is.
Een vergelijking maken met Goodfellas vind ik een beetje te ver gaan aangezien die in elk opzicht minimaal een klasse beter is. Het voelt allemaal een beetje aan als net niet. Stevenson vond ik geen beste keuze in de rol van Greene. Wat betreft uiterlijk en uitstraling totaal niet gangsterwaardig en in mijn ogen eerder komisch dan gevreesd. Walker speelt een aardig maar een helaas een te kleine rol om indruk te maken en Kilmer lukt het niet om een overtuigend agent/vriend van een gangster te spelen en voegt eigenlijk weinig toe aan het geheel. ik had gehoopt op een mooie confrontatie/dialoog tussen de 2 maar dat mocht niet zo zijn. Zoals al eerder vermeldt hier stoorde ik me ook aan het feit dat de in Ierland/Engeland opgegroeide Green geen cent accent meekrijgt van Stevenson maar wel vol trots over zijn beliefde vaderland blijft preken. Dat in tegenstelling tot Vinnie Jones die daar overduidelijk weer geen moeite mee had.
Visueel gezien ook erg standaard en weinig creatief. De actie en de vele ontploffingen zijn goed genoeg om het sentiment te doorbreken en de scenes worden ondersteunt door hier en daar wat aardige muziek.
Geen vervelende film maar voor mij niet meer dan redelijk.
Vascago
Goede film met een erg fijne 70's sfeer en een uitstekende soundtrack. Het levensverhaal van Danny Greene had wat mij betreft wel wat langer uitgestrekt mogen worden. Af en toe had ik het gevoel dat er teveel in te kort tijdsbestek werd gepropt. Dat deed een klein beetje afbreuk aan de film.
Het acteerwerk was aardig, maar niet veel meer dan dat. Alleen het rolletje van Paul Sorvino vond ik er wel bovenuit steken, maar die rol kon ie denk ik dromen.
Fijn verhaal verder dat simpel wegkijkt. 4* , niets meer, niets minder.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ja, eindelijk weer een topper in zijn soort!! Al jaren stellen de maffia-films die ik kijk teleur, maar Kill The Irishman heeft alles in zich waar ik tijden naar zocht. Sowieso heb ik altijd wel wat met die Ieren. Balls of steel hebben ze zeker. Lijken de Italiaantjes hier wel een stel watjes bij. Een Ier die geen alcohol drinkt, die zie je zelden, maar Danny heeft dit niet nodig. Hij werkt zich steeds verder op en kan uiteindelijk iedereen recht in de ogen kijken. Naarmate de film vordert krijg je ook steeds meer sympathie voor de man.
Vele bekende acteurs en dan vooral aan de Italiaanse zijde. De halve cast uit Goodfellas en andere bekende maffiafilms komen voorbij, maar dat vind ik persoonlijk een pluspunt. Verrassend was de rol van Vincent D'Onofrio als John Nardi. Het was even wennen om hem als onderbaas te zien, maar hij was zeker een aanvulling.
Vele explosies en aanslagen zijn er te zien. Geen saai moment is er te bekennen. Je wordt in het verhaal gezogen en hoopt dat Danny iedereen overleeft. Uiteindelijk is zijn naam blijven hangen en is hij een legende geworden. De Ierse Klaas Bruinsma uit de film de Dominee. Beiden figuren waar ik geen hekel aan kan hebben. Danny vermoordt niemand die het ook niet echt verdient heeft. Straight to the point, niet eromheen lullend of achterbaks. Gewoon een keiharde Ier die er genoeg van heeft om als een soort slaaf door het leven te moeten.
Linda Cardellini en Laura Ramsey zorgen voor de nodige eye-candy. Ik had nog wel iets meer info willen hebben waar Joan met hun kinderen naartoe is gegaan en of ze hierna nog ooit contact hebben gehad. Door de skipping in tijd werden dit soort plotjes soms een beetje verwaarloosd.
De sfeer is prima. Lekker grauw zoals het er daar in de jaren 70 ook uit gezien moet hebben.
Ook de echte journaalstukjes die erin verwerkt zijn vond ik gaaf gedaan.
Ik ben enthousiast en dat geeft me weer hoop dat er in de toekomst weer meer van dit soort pareltjes gemaakt zullen worden. Zeker gaan zien mensen als je ruim anderhalf uur wil genieten! 4 sterren.
Sergio Leone
Niet slecht, maar in geen enkel opzicht top.
Weer maar eens een rise-&-fall verhaal over een crimineel. Nogal bekend en ook nogal afgezaagd, vind ik. Waar ik me ook aan begin te ergeren is de romance van de crimineel. Altijd direct een knap mieke zien en in een volgende scène zijn ze bij wijze van spreken gelukkig getrouwd.
Het acteerwerk dan. Ray Stevenson vond ik niet overtuigend. Zijn rol als gangster kwam echt niet over. De bijrollen (nogal aan de hoge kant - was moeilijk om alle personages uiteen te houden) waren wel goed. Had Christopher Walken wat meer screentime gehad, was de film wat beter geweest. Die man heeft het nog. Val Kilmer was natuurlijk ook wel goed in z'n klein rollertje. Wat me opviel was dat de man nogal enorm verdikt is.
Voorts best goeie sfeer, camerawerk meestal wel ok.
Een nipte 3,5*
Dit waargebeurde symphatieke verhaal over de Ierse Danny Greene is een shot in de roos de film is erg authentiek en is heerlijk geschoten in een jaren '70 setting ook vele goede bijrollen van oudgedienden o.a, Paul Sorvino, Tony Lo Bianco, Robert Davi, Christopher Walken en ja Val Kilmer die eindelijk weer een goede rol neer zet als Joe Manditski, ook
Vinnie Jones en Vincent D'Onofrio spelen geloofwaardige rollen en voor het vrouwelijke schoon moeten we bij Laura Ramsey en de nog veel mooiere Linda Cardellini (http://www.imdb.com/title/tt0108757/combined) zijn. Trouwens de in het echt ook Ier Ray Stevenson was geweldig in zijn rol als de toch symphatieke Danny Greene.
Mislukt.
Mislukt klinkt wat zwaar, maar het benadert wel de waarheid omtrent dit standaard formulewerkje dat nogal leentjebuurt bij de vele maffiafilmpjes die wel origineel of goed zijn. Stevenson is een vreemde eend in de bijt, maar op zijn minst aanwezig. Dat kan eigenlijk niet gezegd worden van de enkele minuten in meerdere segmenten verknipte Walken, die beschamend acteert op de automatische piloot. Kilmer laat nog eens overduidelijk zien waarom ook hij lang geleden in het B-circuit geraakte.
Halverwege is de film al zo ontzettend rommelig en lijken de bij elkaar geraapte scenes niets minder dan een excuus voor losse macho-sketches die kant nog wal raken. Wederom vallen de matige acteerprestaties op, alsmede de idiote vertelstructuur en niet werkende zij-plotjes. Om van de lelijke CGI-explosies en belachelijke dialogen maar te zwijgen. Tegen het einde voelt een en ander zelfs aan als een parodie op de gemiddelde maffia-film.
Doorsnee.
JacoBaco
Deze film doet mij erg aan The Fighter denken. Goed, maar niet op het niveau van films als Cinderella Man en Million Dollar Baby. Voor Kill the Irishman een beetje hetzefde. Goed, maar niet zo goed als bijvoorbeeld Goodfellas of Casino.
Ik weet niet in hoeverre ze trouw zijn gebleven aan de originele gebeurtenissen, maar op youtube is veel te vinden over het leven van Danny Greene. In grote lijnen zal het wel kloppen.
Pas 2 weken geleden kwam ik erachter dat deze film bestaat en ik ben blij dat ik hem ben tegengekomen, want het is gewoon een goede film. Niet al te dramatisch, beetje humor, maar op veel momenten ook serieus. De echte (bloederige) lugubere maffia praktijken blijven wat achterwege. Ze zijn vooral erg fan van auto's opblazen. De soundtrack is natuurlijk fantastisch met vaak Ierse doedelzakmuziek. En het seventies tijdperk is ook vrij overtuigend.
En wat is heel erg belangrijk bij een maffia-film. De personages. Ook dat zit wel goed. Het draait natuurlijk vooral om Danny. Andere personages komen niet echt vaak aan bod en dan heb ik het over hele bekende als Steve Schirripa (Sopranos), Val Kilmer, Christopher Walken, Vinnie Jones en Robert Davi. Maar sommige zoals Davi hebben echt een (te) kleine rol en tijdens de films zie je eigenlijk voordurend bekende gezichten opduiken zoals Paul Sorvino. En wat Christopher Walken betreft. Ik krijg altijd weer het idee dat hij maar wat staat te improviseren. Ach ja, die man is gewoon geniaal briljant.
Kill the Irishman is niet de beste in zijn soort, maar buiten dat is hij het wel meer dan waard vind ik.
wwelover
Goede film, een een wat andere maffiafilm dan de bekende 'Spaghetti-maffia's', en natuurlijk de meeste dingen uit de film heb je wel eens eerder gezien, maar ik vond dat geen probleem. Het is waargebeurd, dus dat maakt het ook weer een stukje interessanter, en de nieuws-shots vond ik erg goed toegepast. Actie was goed, en de cast was natuurlijk erg sterk met een uitstekende Ray Stevenson, en een goede Val Kilmer. En Christopher Walken is natuurlijk altijd een held.
Meest opmerkelijke aan de film vind ik dat Tara reid, co-producer is :-P
Insignificance
Niet bepaald de meest subtiele vertelling, maar Hensleigh trekt wel vrij vlot van leer en gaat op die voet als een TGV door het leven van Greene. Jammer dat hij zo af en toe wat tijd inruimt voor onzinnige dingen (zeker in het slot zitten wat dat betreft wel wat scènes die geschrapt hadden mogen worden), waar bepaalde, meer interessante (misdaad)zaken enigszins afgeraffeld worden. Greene's opvallende handel en wandel houdt de boel daarentegen op scherp.
Waar de voice-over nogal faalt, geeft het gebruik van archiefbeelden (afgezien van die ene) de hoofdpersoon wel wat extra cachet. Stevenson is nog even wennen als de markante Ier, maar de rest van de cast beschikt over een aantal vermaarde koppen die hier helemaal passen. Wat evenzeer geldt voor een aantal afrekeningen. Een echt swingende of bijzondere film wordt het nergens, maar ik ben nog wel te porren voor dit soort verhaaltjes. En dan is dit best een aardige.
Minotaures
Een goed weergave van Greene's criminele deel in Cleveland.
De film is gebaseerd op feiten en is dus interessant om te volgen. Je zou deze met Scarface en Public Enemy Number One kunnen vergelijken. Allen dus met uitstekende kwaliteit.
Het verhaal is boeiend. Het begint vlak voordat Greene deelneemt aan criminele activiteiten en zo steeds hoger en hoger komt. Mede dankzij zijn houding, brutaal en vol vertrouwen snauwt die zijn tegenstanders, de politie en andere personen die hij niet mag af. Een geweldige personage en uitstekende acteerwerk van Stevenson. Ook ben ik bekend met de meeste films van Stevenson. Dit is toch zijn beste film tot zover, met het belangrijkste rol.
De personages zijn typisch wat je in andere misdaadfilms tegenkomt, kortom; criminele gasten met een eigen specaliteit en achtergrond uit verschillende landen. Je zou hier ook een paar acteurs van Goodfellas en (ik geloof ook) Donnie Brasco kunnen herkennen. Wel is het mij opgevallen dat Greene geen moordlustige crimineel is die tientallen doden heeft gepleegd. Het kan in werkelijkheid anders zijn, maar wat ik simpel van deze film uitmaak is dat het niet het geval is.
Pas in het 2de deel komen alle aanslagen met bommen en moordenaars aan bod. Dan begint een open contract op Greene's hoofd en kort daarna een bendeoorlog waarin tientallen bomontploffingen worden gepleegd. Je zou, als crimineel zijnde, eerder de metro nemen naar huis/werk dan met de auto. Stukken veiliger namelijk.
Visueel een geslaagd film, er zit een duidelijke sfeer in. De haarstijlen, kleding, auto's en gewoontes komen goed tot hun recht als 40 jaar geleden. En over de tempo en speelduur valt weinig op te merken. Je zou eerder zeggen dat het bij zulk soort films het ietsje langer mag duren dan 100 minuten. Met een aantal stukjes die voor wat humor zorgen, heeft deze film je genoeg te bieden om je te vermaken.
Een goede, waargebeurde mafia film met een bekende en legendarische Ierse mafia-icoon Danny Greene.
Mirckje
Film viel behoorlijk tegen. De trailer gaf een lekkere toon aan de film. Het tempo van de film was alleen niet goed, ging overal te snel langs en te oppervlakkig op in.
Wat wel leuk gedaan was de afwisseling van echte beelden die afgestemd waren op de gebeurtenissen van de film. Origineel en ook goed gedaan. Maakte het best even speciaal.
Jammer was alleen dat op het hoofdpersonage na, die wel cool was, dr te weinig op de personages in werd gegaan. Je kon je daardoor dr weinig om bekommeren wat er met ze gebeurde.
Dr was een personage wat me helemaal niet aanstond, die 'maffia' man die op het laatst zijn team kwam joinen. Acteerde heel slecht en paste ook totaal niet bij de rol.
Verhaal is gebasseerd op een echt gebeurd verhaal, dat maakte de film vooral cool. Maar er had hier veel en veel meer ingezeten.
Filmkriebel
Vlotte gangsterfilm zonder franjes... veel explosies en liquidaties zoals bij een echte misdaadfilm hoort. Niet al te veel diepgang ook... die harde Ierse kerel en de Italianen zijn zo stereotiep als maar kan, al is het hele verhaal van de Cleveland mafia oorlog echt gebeurd. Het verloop van de film is erg herkenbaar en werd al zovele malen voorgedaan dat het allemaal niet vernieuwend overkomt. Deze film kon even goed "Goodfellas II : Cleveland" geheten hebben. Als maffiafilm vond ik dit helemaal niet verkeerd.
booyo
In dit verhaal had echt veel meer gezeten.. Slecht uitgewerkt wil ik het nog net niet noemen, want het het is allemaal prima vermakelijk. Maar het is inderdaad vrij cliché allemaal, dialogen licht geforceerd stoer, waardoor het al met al toch voelt het als een gemiste kans.
gizmo_o
Uitstekende gangsterfilm, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, waarin een in de jaren 70 in Cleveland wonende Ierse gangster (Danny Greene) de lokale mafia tart op een zijn geheel eigen harde doch 'eerlijke' manier. Hierbij is het meest opvallend dat hij verscheidene liquidatie pogingen overleeft en een soort van cultstatus verwerft onder de inwoners, mafia & politie.
Greene wordt meer dan goed gespeeld door Stevenson die mij eerlijk gezegd als acteur nog vrij onbekend was. Het aantal bekende namen in deze film is groot, waarbij velen (i.h.b. Walken, Jones, D'Onofrio) sterke bijrollen neerzetten. Helaas vind ik Kilmer tegenvallen.
Het camerawerk, ondersteund door toffe Ierse deuntjes, doet de film goed. Het verhaal wordt prima opgebouwd en de actie gedoseerd gebracht. Het einde is sterk (uiteraard stond veel al vast, aangezien het gebaseerd is op waargebeurde feiten) en een passend slot van een gangsterleven.
Vinokourov
Uiteindelijk maar een zwak werk. Het probleem is dat de film veel te veel wil vertellen in korte tijd. Meeleven met Danny Greene, een simpele kerel die mafiabaas wordt, zit er nauwelijks in, laat staan dat je enige sympathie voelt voor andere bijkarakters. Zonde, want de film zag er door het jaren '70-sfeertje er super uit.
Decec
Een redelijk misdaadfilm...
Prima verhaal...
Altijd een maffia, een waargebeurd verhaal...
Redelijk acteerwerk...
Veel misdadiger...
Bekende acteurs Val Kilmer (zijn gezicht veranderd, dik geworden),
Christopher Walken, Bob Gunton en Paul Sorvino...
Redelijk mooi HD kwaliteit (soms oude films erbij)...
Geen moeite waard...
mr_erp
Redelijk vermakelijk filmpje.
De film duurt vrij lang en valt ook in herhaling met alle liquidaties.
Pluspuntje is de sfeer die wordt neergezet.
Maar verder is deze film gewoon geen hoogvlieger..
Jawaddedadde
Leuke verrassing.
Had me helemaal niet aan zo'n sterke maffiafilm verwacht. Deed me bij momenten wat denken naan Goodfellas, en aangezien die in m'n top tien prijkt is dat geen slechte vergelijking voor deze film.
Die Ray Stevenson (ik ken die gast helemaal niet
) draagt de hele film en speelt werkelijk de pannen van het dak. Tel daarbij een oerdegelijke ondersteunde cast die allemaal al wel eens in een of andere maffiafilm/misdaadfilm hebben meegespeeld, typische songs vanuit die periode, een prima aankleding en een boeiend verhaal, en je hebt een klein juweeltje in handen.
Erg sterk!
Gon1234
Eigenlijk zou ik deze film niet gaan kijken. Het verhaal leek mij namelijk niet zoveel aan, en erg eentonig en saai... Uiteindelijk heb ik een paar weken later toch maar besloten om de film te kijken, en gelukkig maar, want ik vind het een van de beste films die ik het afgelopen jaar gezien heb!
De film keek erg makkelijk weg doordat de beelden mooi waren, en het verhaal duidelijk was. Ook was de omgeving afwisselend, ik denk dat elke scène wel op een andere locatie geschoten werd waardoor elke scène weer nieuw een verfrissend over kwam! Ook het verhaal was erg interessant, een waargebeurd(!) verhaal over Danny Greene die het durft op te nemen tegen de Italiaanse Maffia! Verder zaten er leuke dialogen in, en werd er goed geacteerd. Het enige min-puntje was dat ik het einde nogal abrupt vond, maar aangezien het een waar gebeurd verhaal is denk ik dat ze er weinig anders mee hadden kunnen doen.
Ik zat te twijfelen tussen een 4* en een 4,5*. Uiteindelijk geef ik de film een 4* vanwege het eind dat ik niet echt sterk vond. Maar verder heb ik me erg vermaakt tijdens de film, en was het een erg grote verrassing! Zeker een aanrader!
NERD
Ik druf zo ver te gaan om deze film een van de beste mafiafilms ooit te noemen. De film heeft geen last van (over)hype, weinig mensen kennen deze film. Ik ook niet tot ik hem zag. Ray Stevenson speelt ge-wel-dig. Een op het eerste oog normale man die tegelijk behoorlijk ziek en toch ook sympathiek is.
Zoals gezegd, deze film heeft geen last van een hype gehad. Maar kan dat kwalitatief zeker aan, een prachtfilm. 4,5 sterren.
david bohm
Film die de opkomst en neergang van een clichématige 'rechtdoorzee' Ierse gangster volgt, met hier en daar authentiek ogende beelden die de boel wat versterken. Verder erg doorsnee naar mijn bescheiden mening. Doet denken aan een langgerekte, slappe aflevering van The Sopranos waar de cast van de serie is vervangen door minder charismatische types. Deze heren en dames kwijten zich overigens behoorlijk van hun taak. Het voorspelbare einde is in orde. Al met al redelijk.
Toontje G
Persoonlijk houd ik wel van maffia films en deze scoort voor mij ook boven gemiddeld. Soms valt de film wel eens in herhalingen maar hij blijft wel boeien.
cordiacovens
goede misdaadfilm met een erg sterke hoofdrolspeler, en goede bijrollen.
verveeld geen moment en lijkt realistisch te zijn, vond het er ook goed uitzien zowel production design als camerawerk. prima film die me net iets te simpel is om een topper te zijn, daarnaast vond ik dat de film Greene als een te goed persoon neerzet ik bedoel hij word opgehemeld, als het meer van 2 kanten was belicht was het beter geweest. alsnog prima
Aardige film over de Ierse vakbondsleider die het tegen iedereen opneemt. Een vrij standaard, en ook waargebeurd, rise-and-fall misdaadverhaal dat uiteraard gepaard gaat met een flink portie geweld. De film beslaat bijna 2 decennia en gaat hier eigenlijk in een te rap tempo doorheen. Een cast met flink wat bekende namen waarbij Ray Stevenson een goeie indruk maakt in de hoofdrol. Een dikke 3.0 sterren.
Onslaught
Goede en vermakelijke film.
Het verhaal gaat in een sneltreinvaart aan je voorbij en gaat niet al te diep in op het personage Danny Green, maar dat is niet storend aan deze film. De film belicht meer het feit dat een man het op neemt tegen de gevestigde orde en meerdere aanslagen op zijn leven wist te overleven.
De productie zit goed in elkaar en oogt niet goedkoop. Regie is goed en weet de jaren 70, hoewel ik deze zelf niet heb meegemaakt, goed over te brengen. Ook de Ierse muziek is fantastisch.
Het acteerwerk is goed en personages komen realistisch over.
Brooklyn
Standaard rise and fall ding zonder enige diepgang. Wordt wel heel weinig gedaan met het aanwezige acteertalent. Na een minuut al weer vergeten.
Leno
Prima film die door Stevenson gedragen wordt en prima bijrollen kent. Het verhaal is niet bijzonder en hebben we vaker gezien, maar de setting en het tijdsbeeld is uitstekend. Dankzij Stevenson komt het verhaal goed tot leven en weet tot het einde te boeien.
Brabants
Heerlijke gangsterfilm met het bekende scenario van de opkomt en teloorgang van een gangster. Op het eerste oog lijkt het niet serieus te zijn, aangezien de cast ieder op hun beurt de laatste tijd qua films niet echt met trots in de schijnwerpers hebben gestaan. Toch is dit waargebeurde verhaal prima neergezet en zou je haast denken dat de regisseur leentjebuur heeft gespeeld bij Scorsese. Echter komt deze film realistisch over en valt het prima samen met het baseren op waargebeurde feiten.
schram101
Ongekend hoog gemiddelde voor deze opvallend saaie misdaadfilm. Nu zijn films uit dit genre sowieso nooit de snelste, echter zo flauw als Kill the Irishman zie je ze zelden. Stevenson heeft het charisma van een aardappel wat natuurlijk ook al niet meehelpt. De aankleding mag er zijn maar dat is dan ook een van de lichtpuntjes.
Night's Watch
De combinatie van misdaad en actie gaat hier erg goed samen. De personages zijn geen actiehelden maar 'normale' gangster inclusief de harde dialogen die je vaak ziet in gangsterfilms. De gevolgen van de spanning met de Italiaanse maffia wordt op een actiefilm waardige manier weergegeven. Vooral de vele bommen die ontploffen. Het feit dat het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal maakt dit alleen maar beter.
Ik heb eigenlijk alleen positieve dingen om te zeggen. Het jaren '70 sfeertje wordt fijn weergegeven inclusief de mooie auto's van die tijd en de soundtrack is lekker. Het niveau bijvoorbeeld 'Godfather' of 'the Departed' haalt Kill the Irirshman niet maar vier sterren is het zeker waard.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

An American Crime
Biografie / Misdaad, 2007

Sin Nombre
Roadmovie / Drama, 2009
moordirish-americanmaffiacar explosiongarbage trucklongshoremanmultiple assassinations