• 9.375.064 stemmen

Geregisseerd door: Jonathan Hensleigh

Met onder meer: Ray Stevenson, Vincent D'Onofrio en Christopher Walken

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Kill the Irishman

"The man the mob couldn't kill."

Het waargebeurde verhaal over de opkomst en ondergang van de Ierse vakbondsleider Danny Greene (Ray Stevenson), die in de jaren 70 bekendheid kreeg door zijn gedurfde bereidheid om de Italiaanse maffia te trotseren. Opgegroeid in de straten van Cleveland raakt Greene in contact met de lokale maffia, maar na het vormen van een alliantie met de beruchte gangster John Nardi (Vincent D'Onofrio) en de gevreesde Shondor Birns (Christopher Walken), begint Greene te ontdekken dat hij de potentie heeft om zelf zo machtig te worden als zijn tegenstanders. Na het overleven van aanslagen op zijn leven krijgt hij de reputatie onaantastbaar te zijn.

Danny Greene

Val Kilmer/christopher walken:D:D

Vinnie jones :d

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Hem ken ik van de Engelse documentaire "Crime Inc." Bevat onder andere authentieke beelden over de aanslag op zijn leven. Weer een film om naar uit te kijken.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Scorsese gaat ook al een The Irishman maken met de Niro, Pesci en Pacino. Daar verheug ik mij toch een stuk meer op. Haal Kilmer uit deze film en gooi hem daarbij, helemaal af.

avatar van ThaMovieVoter

The Cube

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Wel een filmpje voor mij denk ik. Al overtuigt de trailer me niet echt.

avatar van schram101

schram101

Kan wel wat worden dit!

avatar van Guinness

Guinness

Dit lijkt me wel wat.

Wanneer wordt deze in de bioscoop verwacht?

Basterds

weet iemand hoe lang de film gaat duren

ik heb net op facebook gekeken maar de film gaat maar 107 minuten duren

avatar van FMHZ

FMHZ

Hij komt 19 April al uit in de videotheek.

FMHZ schreef:

Hij komt 19 April al uit in de videotheek.

wat jammer toch dat acteurs als val kilmer en christopher walken eindigen als STD

Basterds

hoe weten jullie dat de film al 19 April in de videotheek ligt,(waar hebben jullie dat gelezen)

maar met zo Cast zoals Val Kilmer en Christopher Walken

moet zo film gewoon in de Bios komen,

of hebben we hoge verwachtingen van een dikke B FILM

als die niet in een bios komt

avatar van Filmclub

Filmclub

Basterds schreef:

maar met zo Cast zoals Val Kilmer en Christopher Walken

moet zo film gewoon in de Bios komen,

Actuele datum is 26 april in de videotheek. Film komt in Nederland onder de naam Bulletproof Gangster.

Basterds

heb de film net gekeken,

het is toeg wel slecht dat deze film niet in de bios komt.

avatar van depri83

depri83

Is dit een soort van Amerikaanse Snatch?

Wij vermelden de Nederlandse videotheek releasedata.

De film komt hier op 26 april uit onder de titel Bulletproof Gangster.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Persoonlijk vond ik het niet echt een hoogvlieger.In sommige scenes had wat meer diepgang in gemogen.Acteerwerk was matig (had overtuigender en realistischer gemogen), maar kon er mee door. De hoofdrolspeler kwam mij niet echt bekend voor, maar deed het wel redelijk goed alleen ik miste zijn Ierse accent? beetje vreemd. Verder komen er wel veel bekende koppen in voor, acteurs die wij allemaal kennen van verschillende films.Je zou eigenlijk zeggen dat het een opgeraapt zootje van acteurs zijn, maar ze pasten WEL allemaal goed in hun rol.

Gewoon een leuke film voor 's avonds, maar geen film waar je "echt" moet voor gaan zitten.Tevens is deze film niet bioscoopwaardig.

een 3 oftewel een 6

avatar van papaEd

papaEd

Vermakelijke film die echt de sfeer uitstraalt van de jaren 70. Goed acteerwerk en een verrassend einde.

avatar van gauke

gauke

Charismatische Ray Stevenson draagt dit stoere, solide gangster verhaal, zowel in energieke als fysieke zin. Film doet denken aan Scorsese prenten (bijv. Goodfellas), maar is minder van kwaliteit.

Basterds

komt in de beurt van Goodfellas,

gewoon goed acteerwerk en zeker een raare einde

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Zeer goede film over de ierse gangster Greene.
Een paar flinke actiescenes, het verhaal is goed opgebouwd, en Stevenson speelt top.
Echt zo`n lekkere jaren `70 gangsterfilm die veel weg heeft van `t meesterwerk "Goodfellas", maar net niet in de buurt komt.
Gaat direct naar dvd, maar had wel bioscoopvoer geweest.
Heb me zeer vermaakt met deze zeer sterke film.
Dit vond ik ook wel interessant: klik
Oh ja, op `t laatste eind zie je de echte Greene nog even.[/spolier]

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Redelijk standaard verteld rise-and-fall-verhaal dat lekker wegkijkt maar vooral erg doorsnee is.

Een vergelijking maken met Goodfellas vind ik een beetje te ver gaan aangezien die in elk opzicht minimaal een klasse beter is. Het voelt allemaal een beetje aan als net niet. Stevenson vond ik geen beste keuze in de rol van Greene. Wat betreft uiterlijk en uitstraling totaal niet gangsterwaardig en in mijn ogen eerder komisch dan gevreesd. Walker speelt een aardig maar een helaas een te kleine rol om indruk te maken en Kilmer lukt het niet om een overtuigend agent/vriend van een gangster te spelen en voegt eigenlijk weinig toe aan het geheel. ik had gehoopt op een mooie confrontatie/dialoog tussen de 2 maar dat mocht niet zo zijn. Zoals al eerder vermeldt hier stoorde ik me ook aan het feit dat de in Ierland/Engeland opgegroeide Green geen cent accent meekrijgt van Stevenson maar wel vol trots over zijn beliefde vaderland blijft preken. Dat in tegenstelling tot Vinnie Jones die daar overduidelijk weer geen moeite mee had.

Visueel gezien ook erg standaard en weinig creatief. De actie en de vele ontploffingen zijn goed genoeg om het sentiment te doorbreken en de scenes worden ondersteunt door hier en daar wat aardige muziek.

Geen vervelende film maar voor mij niet meer dan redelijk.

avatar van Jeremiah1989

Jeremiah1989

lekkere heldenactie, Robin Hood

avatar van pooper

pooper

op het begin kon ik gewoon niet wennen aan de film, maar toen het bij het stukje kwam waarbij ze die motorbende gingen pwne werd het allemaal in een keer anders. de film begon traag maar werd steeds interessanter, val kilmer deed het vrij goed en soms irriteerde ik me ook wel aan het acteer werk van van sommigen, maar juist hoe langer ik keek, hoe fijner het voor mijn ogen werd. veel stukken waren heel voorspelbaar en dat vond ik jammer, had anders aangepakt kunnen worden. maar zoals ik al zij, hoe langer de film duurde hoe mooier die werd.

avatar van Waku

Waku

Geweldige misdaadfilm berust op ware feiten.

Met name de authentieke beelden tussendoor geven de film een extra tintje.

"Kill the Irishman" heeft verder alles wat een maffia verhaal in zich moet hebben.

Op sommige momenten is de film bikkelhard. Er zijn talloze afrekeningen die vooral explosief in beeld komen. Ray Stevenson (Rome) zet zeer overtuigend een rauwe vaksbondleider neer.

Met zijn imposante voorkomen geeft hij zijn rol nog wat extra diepgang .

Maar ook de bijrollen van de diverse maffiabazen zien er gelikt uit.

Oude rot Christopher Walken doet het prima en Vinnie Jones heeft eveneens een heerlijk misdaad hoofd. Ook ik vind dat de film zeker goed kan concureren met een klassieker als "Goodfellas". De geweldige ierse soundtrack die de fim ondersteunt maakt "Kill the Irisman" compleet.

avatar van filmsjefke

filmsjefke

Zeer goede film !!! goed uitgewerkt, verveeld nooit en goed geacteerd !!!.