• 9.373.530 stemmen

Met onder meer: Samira Maas, Coosje Smid en Dragan Bakema

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 8 april 2010

Plot Joy

Joy is een emotioneel beschadigde tiener, die door haar ouders is achtergelaten even na haar geboorte en sindsdien opgroeide in weeshuizen. Het enige doel waar Joy nog écht voor leeft is het vinden van haar biologische moeder. Deze zoektocht naar iets of iemand om aan vast te klampen, dreigt Joy fataal te worden.

Het scenario is geschreven door Helena van der Meulen, die ook het scenario schreef voor de prachtige film Bluebird, eveneens een film van Mijke de Jong.

Quido

Nog dit jaar in de bios?

Nog geen releasedatum bekend. Ergens in 2010...?!

A-film heeft de film zelfs nog niet ingevoerd in hun database...

avatar van gotti

Volgens de site van idtv is er in mei 2009 gedraaid. Daar spreken ze ook over een release van 'ergens' in 2010.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Het wordt waarschijnlijk begin april.

8 april.

Joy, de nieuwe film van regisseur Mijke de Jong, is geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn. De Berlinale, die plaatsvindt van 11 tot 21 februari, krijgt daarmee de wereldpremière van Joy. Dit maakte producent Frans van Gestel van IDTV Film dinsdag bekend.

Bron: AD

Joyy

goeie film!

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Ze waren vorig schooljaar bij onze school een scene aan het filmen, waarop ik natuurlijk op de achtergrond sta. Whaha kijk er al naar uit om di scene bij onze school te zien

avatar van Knisper

Knisper

Film lijkt niet echt een succes te zijn in de bioscopen. Bij mijn voorstelling was er verder ook niemand. Toch is Joy best een goede, en toch ook wel een vrij nare film. Het dicht op de huid zitten is zoals zo vaak wel efficiënt, maar met betrekking tot dergelijke 'slice-of-life'-films is er hier maar weinig nieuws onder de zon; vandaar ook mijn gemiddelde cijfer.

Quido

Vanaf 11 november op DVD.

avatar van Mescaline

Mescaline

Deze Nederlandse drama film gaan kijken zonder al te veel verwachtingen, en grotendeels door de voor mij onbekende Samira Maas is deze film kijk baar geworden.

Waar ik vaak mee zit in Nederlandse film is het acteer-niveau, maar dat viel gelukkig bij deze film goed mee!

Het verhaal is zeker niet bijzonder maar wel goed uitgewerkt, mede door de korte speelduur heeft de film ook niet echt inzinkingen.

Toch heb ik nog wel een minpunt, het verhaal werkt toe naar een nog al onbevredigend einde, als of er even snel een einde aan gemaakt moest worden.

Al met al is dit toch wel een degelijke Nederlandse film geworden, vandaar ook 3 sterren.

Mescaline schreef:

Waar heb je deze film kunnen zien?

avatar van Mescaline

Mescaline

amazingpertini schreef:

Waar heb je deze film kunnen zien?

Cinema Paradiso, is een filmclub in de buurt van Etten-Leur,Roosendaal & Bergen op Zoom, ze draaien films die vaak niet meer in de bios draaien

Is ook te zien op het NFF in Utrecht.

za 25-9 16:15 RE2

zo 26-9 22:00 CITY

ma 27-9 20:00 MO1

Jack Sparrow

Erg goed deze film, met schitterend acteerwerk van Samira Maas. Aangrijpend verhaal van een tiener die als kind is achtergelaten en als wees opgroeit. De emoties van Joy worden op een overtuigende en boeiende manier gefilmd; erg dicht op de huid wat het extra sterk maakt. Ook de sounddesign helpt daarbij. Je hoort regelmatig alleen de ademhaling van Joy. De camera blijft steeds bij Joy wat haar emoties alleen maar versterkt. Overtuigend script en fijne montage. Een nominatie van de Gouden Kalf voor beste film/regie/actrice zou meer dan terecht zijn! Tweede film die ik van Mijke de Jong, na het ook al sterke Bluebird, zie. Ik ga zeker meer van haar kijken.

avatar van Hannes791

Hannes791

Film heeft de meeste gouden kalf nominaties, terwijl bijna niemand de film kent/heeft gezien

Jack Sparrow

7 nominaties op het NFF Meer dan terecht! Nu binnenhalen die Gouden Kalveren......

avatar van jtsterkenburg

jtsterkenburg

Ik vind Bluebird misschien wel de mooiste Nederlandse film die ik ken. Hoop hem nog een keer te kunnen zien nu die een Gouden Kalf heeft gewonnen. Wat een stelletje zeurpieten trouwens bij de uitreiking, ik vind het juist een enorm goed teken dat de jury zo een onbekende "kleine" film laat winnen. Weet iemand nog of hij ergens draait?

avatar van Bartt88

Bartt88

Zozo, een gouden kalf. Die moet ik maar eens snel gaan zien.

jtsterkenburg schreef:

Nergens. Benieuwd of A-film hem opnieuw in de bioscoop krijgt.

avatar van starbright boy

Mijke de Jong suggereerde het wel op TV, nog voor ze won.

avatar van Wouter

Maar die gaat daar niet over. Bioscopen moeten ook willen.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Er zijn vast filmhuizen in het land die de film (nogmaals) gaan draaien.

avatar van Wouter

Dat moet ik nog zien. Vast niet veel.

Jack Sparrow

Terechte winnaar; jammer van de kritiek; het gaat uiteindelijk om kwaliteit en niet om bezoekersaantallen.

Wouter schreef:

Dat moet ik nog zien. Vast niet veel.

Een Gouden Kalf zorgt zo en zo voor hogere bezoekersaantallen en extra publiciteit voor de film. Ik denk dat veel filmhuizen dat risico wel durven nemen.

avatar van Wouter

Ik denk dat je het kalf te hoog inschat. We weten het snel.

avatar van mr.shhh

mr.shhh

Prachtige film.

Ben geen fan van het Nederlandse genre maar deze film heeft enorm veel indruk gemaakt. Ken weinig actrices die zo rauw over kunnen komen. Terrechte winnaar

avatar van Artkramer

Artkramer

Zeer benieuwd, vond de voorgaande 2 films van Mijke heel erg sterk. Eén van de weinige goede Nederlandse filmmakers.