Joy (2010)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 8 april 2010
Bekijk via Videoland
Plot Joy
Joy is een emotioneel beschadigde tiener, die door haar ouders is achtergelaten even na haar geboorte en sindsdien opgroeide in weeshuizen. Het enige doel waar Joy nog écht voor leeft is het vinden van haar biologische moeder. Deze zoektocht naar iets of iemand om aan vast te klampen, dreigt Joy fataal te worden.
Joy
John-John
Bewaker opvanghuis
Automobilist liften
Eerste moeder
Het scenario is geschreven door Helena van der Meulen, die ook het scenario schreef voor de prachtige film Bluebird, eveneens een film van Mijke de Jong.
Nog geen releasedatum bekend. Ergens in 2010...?!
A-film heeft de film zelfs nog niet ingevoerd in hun database...
Volgens de site van idtv is er in mei 2009 gedraaid. Daar spreken ze ook over een release van 'ergens' in 2010.
Quido
8 april.
Joy, de nieuwe film van regisseur Mijke de Jong, is geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn. De Berlinale, die plaatsvindt van 11 tot 21 februari, krijgt daarmee de wereldpremière van Joy. Dit maakte producent Frans van Gestel van IDTV Film dinsdag bekend.
Bron: AD
Starmaster501
Ze waren vorig schooljaar bij onze school een scene aan het filmen, waarop ik natuurlijk op de achtergrond sta. Whaha kijk er al naar uit om di scene bij onze school te zien
Knisper
Film lijkt niet echt een succes te zijn in de bioscopen. Bij mijn voorstelling was er verder ook niemand. Toch is Joy best een goede, en toch ook wel een vrij nare film. Het dicht op de huid zitten is zoals zo vaak wel efficiënt, maar met betrekking tot dergelijke 'slice-of-life'-films is er hier maar weinig nieuws onder de zon; vandaar ook mijn gemiddelde cijfer.
Mescaline
Deze Nederlandse drama film gaan kijken zonder al te veel verwachtingen, en grotendeels door de voor mij onbekende Samira Maas is deze film kijk baar geworden.
Waar ik vaak mee zit in Nederlandse film is het acteer-niveau, maar dat viel gelukkig bij deze film goed mee!
Het verhaal is zeker niet bijzonder maar wel goed uitgewerkt, mede door de korte speelduur heeft de film ook niet echt inzinkingen.
Toch heb ik nog wel een minpunt, het verhaal werkt toe naar een nog al onbevredigend einde, als of er even snel een einde aan gemaakt moest worden.
Al met al is dit toch wel een degelijke Nederlandse film geworden, vandaar ook 3 sterren.
amazingpertini
Waar heb je deze film kunnen zien?
Mescaline
Waar heb je deze film kunnen zien?
Cinema Paradiso, is een filmclub in de buurt van Etten-Leur,Roosendaal & Bergen op Zoom, ze draaien films die vaak niet meer in de bios draaien
Nadientjuh
Is ook te zien op het NFF in Utrecht.
za 25-9 16:15 RE2
zo 26-9 22:00 CITY
ma 27-9 20:00 MO1
Jack Sparrow
Erg goed deze film, met schitterend acteerwerk van Samira Maas. Aangrijpend verhaal van een tiener die als kind is achtergelaten en als wees opgroeit. De emoties van Joy worden op een overtuigende en boeiende manier gefilmd; erg dicht op de huid wat het extra sterk maakt. Ook de sounddesign helpt daarbij. Je hoort regelmatig alleen de ademhaling van Joy. De camera blijft steeds bij Joy wat haar emoties alleen maar versterkt. Overtuigend script en fijne montage. Een nominatie van de Gouden Kalf voor beste film/regie/actrice zou meer dan terecht zijn! Tweede film die ik van Mijke de Jong, na het ook al sterke Bluebird, zie. Ik ga zeker meer van haar kijken.
Hannes791
Film heeft de meeste gouden kalf nominaties, terwijl bijna niemand de film kent/heeft gezien
Jack Sparrow
7 nominaties op het NFF Meer dan terecht! Nu binnenhalen die Gouden Kalveren......
jtsterkenburg
Ik vind Bluebird misschien wel de mooiste Nederlandse film die ik ken. Hoop hem nog een keer te kunnen zien nu die een Gouden Kalf heeft gewonnen. Wat een stelletje zeurpieten trouwens bij de uitreiking, ik vind het juist een enorm goed teken dat de jury zo een onbekende "kleine" film laat winnen. Weet iemand nog of hij ergens draait?
Nergens. Benieuwd of A-film hem opnieuw in de bioscoop krijgt.
Mijke de Jong suggereerde het wel op TV, nog voor ze won.
Simon Smith (crew films)
Er zijn vast filmhuizen in het land die de film (nogmaals) gaan draaien.
Jack Sparrow
Terechte winnaar; jammer van de kritiek; het gaat uiteindelijk om kwaliteit en niet om bezoekersaantallen.
Dat moet ik nog zien. Vast niet veel.
Een Gouden Kalf zorgt zo en zo voor hogere bezoekersaantallen en extra publiciteit voor de film. Ik denk dat veel filmhuizen dat risico wel durven nemen.
mr.shhh
Prachtige film.
Ben geen fan van het Nederlandse genre maar deze film heeft enorm veel indruk gemaakt. Ken weinig actrices die zo rauw over kunnen komen. Terrechte winnaar
Artkramer
Zeer benieuwd, vond de voorgaande 2 films van Mijke heel erg sterk. Eén van de weinige goede Nederlandse filmmakers.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Facing Ali
Documentaire, 2009

Akiresu to Kame
Komedie, 2008
accordionshopliftingbiological mothervrouwelijke regisseurbuskersearch for mother