Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Jonathan Auf Der Heide
Met onder meer: Oscar Redding, Arthur Angel en Paul Ashcroft
Gesproken taal: Engels en Iers
Plot Van Diemen's Land
"Hunger is a strange silence"
Het verhaal van Alexander Pearce, de meest gevreesde misdadiger uit Australië. In 1822 ontsnapten Pearce en een paar mede-misdadigers uit Macquarie Harbour, een plaats waar zij zwaar gestraft werden. Ze trekken de Australische wildernis in...
Robert Greenhill
Logan
dutchtuga
Goede promotie:
NOS Headlines - Kotsende bioscoopgangers - Nieuws - headlines.nos.nl
Trailer ziet er prima uit.
Kaiser
Het is vast niet walgelijk, er zit cannibalisme in en Australiers zijn extreem zeikerig en christelijk, ook een land waar belachelijk veel films verboden worden. Heb er een jaar gewoond en is een land van grote tegenstellingen tussen de extreme christelijke zeikcultuur en losse hedonisten. Toen ik er woonde werd ken park er volgens mij ook verboden.
Een grote tegenvaller de mooie beelden kunnen deze prent niet redden en de film wordt de nek omgedraaid door de vreselijke soundtrack.
mcdaktari
en toch wil hem zien, het schrikt me niet af want wie weet vind ik hem wel goed. Wil het eerst zelf kijken daarna zullen we wel zien of het een grote tegenvaller is.
eppy
gisteren opgezet, maar hij deed me niks, sterker ik vond 'm maar saai.
en de beelden van het eiland en haar natuur zijn wel mooi, maar ik kijk dan liever naar earth in HD......
Bombong
Na het zien van deze film blijven die kotsende en flauwvallende Australische bioscoopbezoekers mij een raadsel. De film is traag en totaal niet sensatiebelust in beeld gebracht. Een gemiddeld tv-avondje laat meer geweld en gruwel zien. Het beruchte gesmak (ook in de trailer) is alleen in het begin van de film te horen en te zien en daar gaat het dus helemaal niet om mensenvlees!
Drekskiebel
gisteren gezien, vond hem mee vallen. Luguber was hij ook niet.
Overleven is leven. Deed me denken aan de film Alive.
RickZ
Historisch drama over Australische gevangenen op de vlucht in de bushbush. Oninteressant verhaal dat in een half uurtje ook verteld had kunnen worden, en het einde wordt even snel afgeraffeld met een paar zinnetjes hoe het afliep (terwijl ze juist DAT hadden moeten verfilmen, ipv dat geleuter in het bos).
mixmaster
tja , dat het echt gebeurd is , is op zich al luguber genoeg maar deze film is natuurlijk veel en veel te langdradig en helemaal niet zo goor .
hij is wel realistisch en de wildernis is prachtig maar het duurd maar en het duurd maar , veel te veel van hetzelfde de hele film lang.
hier had veel meer ingezeten , jammer gemiste kans .
Bombong
Ik vond trouwens een van de acteurs -degene die midden op de poster staat - in deze film erg op Daniel Day Lewis lijken. Zou het wellicht zo zijn dat in Australie van elke acteur uit Europa een evenknie rondloopt?
brucecampbell
Degelijke film over een bende die moet zien te overleven ten koste van alles en iedereen. Spijtig dat we niet te zien krijgen hoe Pearce nu daadwerkelijk de bewoonde wereld terugziet of wordt opgepakt .
Soms aangrijpend, soms een beetje teveel van hetzelfde, maar goed genoeg voor anderhalf uur vermaak.
TheThirdMark
Typisch niemendalletje eigenlijk. Het is geen horror en al helemaal geen thriller. Eerder een verschrikkelijk drama. En dan in de zin dat het een drama is om te kijken.
Film heeft ongeveer 104 minuten nodig om op gang te komen. De beelden zelf konden mij ook niet direct boeien op de overzicht momenten na. Het kannibalisme speelt ook nergens geen belangrijke rol en hetgeen er van in beeld komt is niets zeggend (dus ook niet schokkend oid).
De film ''Alive'' die hieronder (of hierboven, ligt aan je instellingen) vermeld wordt is een 4* film (imo) waar alles wel netjes behandeld wordt, hier echter helemaal niets.
mestreech16
Ik vondt hem enorm langdradig en oninteressant, wel mooie natuur beelden maar als ik die wil zien zet ik discovery channel wel op, heb het laatste kwartier met snelheid 8x afgespeeld om te zien of het mischien toch nog interessant werdt, helaas niet dus....
freeze
erg langdradig en de film was een beetje typisch in elkaar gezet.
over acteerwerk kun je natuurlijk vrij weinig zeggen, omdat er nauwelijks wat besproken werd.
de omgeving is het enige waar een voldoende voor staat, dus die krijgt van mij een 3.5 , maar de film een matige 2.5
usr14112
Film begon best goed. Aparte sfeer, mooie beelden. Maar na een half uur heb je het wel gezien. Je komt niet in de karakters vanwege de vreemde en ontbrekende dialogen. Daarom deed het me ook niet veel dat de één na de ander koud werd gemaakt. Het is een traag verhaal en een weinig boeiende film.
Kaiser
Aardige acteurs, mooie beelden en een vet verhaal.
De film had van mij nog wel een uurtje langer mogen duren met beelden van de 2e ontsnapping en aan het begin wat meer over gevangenis en het gevangenis leven. Had na het kijken beetje het idee dat je een stuk film hebt gezien en dat ik meer wilde. Al met al vermakelijke film die minder schockend was dan verwacht. Had meer ingezeten.
Killerkip
Guttegut, zit je op MM om te mieren**ken over spelling of om films te beoordelen
Begin leuk daarna meer van hetzelfde en standaard.
Te weinig spanning
Acteerwerk was wel goed en de natuur mooi.
RooieBloemkool
Van Diemen's Land
Een erg trage film die nergens op gang komt. De film speelt zich volledig af in de mooi in beeld gebrachte Australische bossen.
Van het begin tot het eind gaat de film over een groep ontsnapte gevangen in het bos. In de tussentijd worden ze ziek, krijgen ze ruzie of worden ze opgegeten door de kannibaal Pearce. Na de eerste dood, is gelijk al te voorspellen dat gedurende de hele film de één na de andere gevangene ook dood zal gaan. En mijn verwachting kwam uit..... Ook naast dit is het verhaal verder eigenlijk verre van interessant. De film bevat geen goed einde, waar lopen ze nou de hele film heen? Waarom krijgen we dit niet te zien aan het eind?
De acteerprestaties zijn redelijk te noemen, maar doordat het ontbrak aan goede dialogen, en doordat de regisseur de acteurs niet genoeg introduceert, is het een onvolgbare wirwar van personages. De hele film was mij onduidelijk wie nou wie was. Pas richting het einde werd mij dit langzaam duidelijk. Maar dat kwam ook omdat er al aardig wat dood waren. Erg slecht uitgewerkt dus.
Wel leuk om naderhand (in de aftiteling) te vernemen dat dit waargebeurd is.
Desondanks, saai en traag als stront.
kramersietse
Heeft U2 niet eens ooit in de jaren 80 een nummer over Van Diemen's Land geschreven en uitgebracht?
flyer
Wat een langdradige film wordt nergens spannend. Tip goed voor de prullenbak
erpunited
Ik vond de film langdradig. Het werd echt saai. Het acteren is redelijk. De film is wel mooi gemaakt. Daarvoor nog wat puntjes
Rednas 2
2 puntjes voor het sinistere sfeertje, maar meer ook niet. Ik had er meer van verwacht vanwege alle "ophef" die deze film in Australie te weeg zou hebben gebracht. Low budget, beetje zwerven door een bos, steeds de zelfde beelden, beperkte cast (die steeds kleiner werd)... Zo langdradig als de film verliep, zo abrupt en goedkoop was het einde, nog even snel een stukje tekst en dat was het dan. Er had meer in gezeten.
mcdaktari
En toch heeft deze film wel wat, vette aktie moet je niet verwachten maar het verhaal op zich sprak me wel aan.
FMHZ
ja zeker, op Rattle & Hum

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Spaanse film 'Nowhere' is één van de meest gestreamde niet-Engelstalige Netflix-films ooit

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Animals Are Beautiful People