• 9.378.044 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 18 februari 2010

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Gangsterboys

Als de begin twintigers Mahmut en Apo tot hun eigen verrassing leerling-gangsters mogen worden, komen ze er snel achter dat het echte gangsterleven toch heel anders is dan ze hadden verwacht. Voor ze zich zelf echter gangster mogen noemen, moeten ze zich eerst bewijzen en door vernederende ontgroeningsperiode heen. Als ze eindelijk het vertrouwen van hun bazen hebben gewonnen en hun eerste echte opdracht krijgen, verknallen ze die echter. Vanaf dat moment ziet hun toekomst er plotseling angstaanjagend somber uit. Om hun kansen te keren zullen ze nu een echt gevaarlijke list moeten verzinnen.

avatar van Ant

Ant

brabusRUS schreef:

Heeft Yes-R enige toegevoegde waarde in deze film?

Heeft YES-R enige toegevoegde waarde in deze wereld

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Bagger !!

avatar van DBTim

DBTim

Geen leuk verhaal, geen leuke karakters, echt totaal geen humor in deze film. Weer de standaard 'acteurs' voor dit soort Nederlandse films. Muziek is echt verschrikkelijk.

Wat een schijtfilm!

avatar van Arbiter

Arbiter

Tja, dat heb je met Hollandse films. Altijd slecht, zelfs Zwartboek vind ik erg saai zo een hoge rating is teveel voor Zwartboek.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Arbiter schreef:

Als ik zeg dat je gelijk hebt, ben je dan blij en maak je voortaan niet meer van dit soort debiliserende opmerkingen?

avatar van vrossi

vrossi

het is mischien al eerder gezegd, maar toch zeg ik het nog een keer.

Wat een ongeloofelijke kut film.

Laat alle acteurs een hoge boom opzoeken voor de tijd en moeite die ze hierin hebben gestopt. Wat een schande...

avatar van TM Scarface

TM Scarface

Het is wel een aardige film.

Hem een keer op tv kijken is denk ik genoeg.

Heb hem zelf in de bios gezien.

Maar na 3 keer (2 keer thuis) kijken had ik het eerlijk gezegd wel weer gezien.

Het is zowiezo een film wat je moet aantrekken.

Als je niet van '(hiphop)gangster/wangster' gescheld en straattaal films houdt moet je deze zeker niet kijken,

Het is meer een film voor de wat jongere(12 t/m +/-26 jaar).

avatar van geefkleur

geefkleur

ik heb deze film gewoon te vaak gezien, maar zou hem zo weer willen bekijken.

avatar van van duijn

van duijn

heb de eerste 2.5 minuut gezien en meteen uitgedrukt. leek me echt een klotefilm.

avatar van dominion

dominion

Echt een leuke Nederlandse Komedie.

Vond echt dat Yes-r en Murdaturk een goede duo waren.

Het verhaal is ook heel grappig.

En door sommige personages lag ik echt dubbel zoals Jeroen Koningsbrugge en de Voodoo dokter.

Ook vond ik de muziek heel leuk.

Maar het is een film die je ook maar een keer hoeft te zien.

Maar toch heb ik lekker gelachen.

3,5

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Hahahaha wat valt er nog over dit soort films te zeggen. Vooral te weten dat die lui echt "NIET" stoer zijn, en met een budget dat graag wel willen lijken!

0,5 * Want het niveau kwam echt niet hoger gewoon. Voor de lol nog afgekeken.....

avatar van kleez

kleez

NightSpirit schreef:

Inderdaad... Vooral die Yes-r ofzo, OMG wat slecht. Echt zó verschrikkelijk slecht.

avatar van klapgeest

klapgeest

Jeetje wat een slechte film!

Zeldzaam!!

Dissen kunnen ze niet maar met acteren bereiken ze echt een dieptepunt.

Verder wil ik er verder geen woorden aan vuil maken, zonde van mijn tijd!

avatar van LopatTjai

LopatTjai

Haha ik kon wel lachen om de humor

avatar van El ralpho

El ralpho

Gangsterloos!

Een grote grap deze film. En dan bedoel ik dat niet in de positieve zin van het woord.

De film zit vol met overdreven stoerdoenerij van de personages Mahmut en Apo. Waarbij sommige opmerkingen van het personage van Yes-R nog best voor een glimlach op het gezicht weten te zorgen slaan die van het personage van Önder Dogan meestal volledig dood. De 2 zijn simpelweg niet gewaagd aan elkaar.

Verder heb ik dan nog niet gesproken over de vele belachelijke bijrollen waarin o.a. bekende nederlanders zich op een pijnlijk onleuke manier van hun beste kant proberen te laten zien. Het dieptepunt hiervan vond ik toch wel Beau van Erven dorens, die zichzelf volkomen belachelijk maakt met zijn tenenkrommende acteerprestaties. Heel zijn personage wat hij neerzet is ook gewoon kansloos en zielig. Get a life man..De brijrol van Georgina Verbaan was ook niet om over naar huis te schrijven. Tevens valt hetzelfde te zeggen over de bijrollen van de voodoo dokter uit Afrika en later zijn vervanger..tijdens het bekijken van de film kreeg ik echt last van plaatsvervangende schaamte voor de Nederlandse filmindustrie. En dan die lachwekkende eindscene...nee mensen

Enkele leuke grappen zorgden ervoor dat er toch doorgekeken werd, maar hoe verder je in de film geraakt hoe dramatischer en lachwekkender het geheel wordt.

Één lichtpuntje: de scene met Jeroen van Koningsbrugge is hilarisch Ook al vertolkt hij het brabantse accent niet perfect; alsnog leuk gedaan! Ach, ik ben en blijf een brabander dus kon ik bij deze scene een flinker lachpartij niet onderdrukken. Eindhovuh de gekste!!

Met deze scene als een van de weinige pluspunten is de film over zijn algemeen simpelweg waardeloos te noemen. Zelfs de raps van Darryl hebben meer diepgang..

avatar van nightbreed

nightbreed

Deze ga ik vanavond heerlijk overslaan.

avatar van El ralpho

El ralpho

verstandig zelfs het 8 uur journaal is interessanter dan deze rommel

avatar van IbrahimVision

IbrahimVision

Echt een bagger film. Acteerwerk was - x, en het verhaal sloeg nergens op.

avatar van kaka20

kaka20

Gelukkig vooraf niet al te hoge verwachtingen van deze film.

Slecht geacteerd daarbij een verhaal dat ik totaal nergens op vind slaan.

Het viel me nog mee dat ik deze film heb afgekeken.

avatar van jordidj1

jordidj1

Toch wel redelijke film voor 1 avondje. Een keer kijken is wel genoeg. Ik vond hem wel grappig op een paar momenten.
Beau van Erven-Dorens was toch wel erg slecht in deze film!

avatar van Aapje81

Aapje81

Ik heb in 2010 een paar erg slechte Nederlandse films gezien maar dat het altijd slechter kan bewijst dit gedrocht. Eigenlijk zijn er nauwelijks woorden voor om te beschrijven wat er allemaal fout is aan deze film. Voor mij zijn het vooral de overdreven stereotypes die mij erg irriteren.

Daarnaast is de humor verschrikkelijk lomp, de acteerprestraties ondermaats en over het scenario zullen we het helemaal niet hebben. De enige reden dat ik dit misbaksel een kans heb gegeven is vanwege een klein rolletje van Gaby Blaaser. Echter komt van haar alleen een foto in beeld dus ook op dat vlak kwam ik bedrogen uit.

Mag met stip naar de top 3 van de flop 100

avatar van Theunissen

Mijn god wat is Nederland toch goed in het voortbrengen van een hoop zooi films. Daar valt deze film, vooral bedoeld voor de allochtonen in Nederland, ook onder. De film staat betiteld als een komedie/misdaad en dat laatste klopt ook wel maar te lachen viel er totaal niets. Ik moest er eerder van huilen zo slecht was het allemaal. Het verhaal is totaal belachelijk en hetzelfde geldt voor de acteurs (wat is die Beau van Erven Dorens toch een vreselijk figuur) die echt dramatisch slecht waren. De muziek in de film was ook niet om aan te horen. Snel vergeten deze zooi.

avatar van david bohm

david bohm

Begin van de film had ik zoiets van dit zal een stijlfiguur zijn, een poging tot een originele intro. Maar het gaat 82 minuten door op dezelfde infantiele wijze.

Cartooneske vertolkingen, de acteurs lezen de belachelijke teksten keurig voor lijkt het. Dat gedoe over wraak en eer, oninteressant. Een vermoeiende en irritante vertoning. De humor is van een bedenkelijk niveau. Het is te hopen dat weinig tieners deze troep zien. Dat hier geld in gestoken is, wat een aanfluiting.

Slecht, geen komedie noch misdaadfilm maar een klucht. ½ lichtbruin sterretje

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Hele slechte wegkijkfilm waarin ze allerlei Nederlandse (semi) sterren hebben gestopt die zichzelf stuk voor stuk belachelijk maken door hun overacting. Echt tenenkromend hier en daar!

Vooral Yes-R, Dogan en "Bounty" hebben niks te zoeken in de filmwereld. Wat een schande dat blijkbaar tegenwoordig iedereen zonder enige acteerles gevolgd te hebben deel kan nemen aan een film waar toch een hoop geld in om gaat. Pure geldverspilling, maar erger nog tijdverspilling. Ik kan me bij vlagen wel vermaken met Mimoun, had hem een hoofdrol gegeven en de film was een meteen een ster meer waard!

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Wat duurt die film lang! Dat is wat je denkt als je hem zit te kijken. Ongeloofwaardig verhaal, slechte bijrollen, amper een glimlach op mijn gezicht gehad en de ontknoping is helemaal belachelijk!

Zonde van je tijd, niet kijken!

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Heel erg slecht, de film weet veel te lang situaties te verfilmen en wanneer ze dan eindelijk mogen uitpakken de laatste paar minuten raffelen ze het af alsof ze niet genoeg tijd hebben of iets dergelijks. Daarnaast is de film alles behalve grappig en het woord ''gangster'' is geen een keer in mijn hoofd opgekomen tijdens het kijken van deze film. Yes-R en Onder Dogan weten een best oké duo te vormen maar op film is dit het niet. Misschien een idee voor een tv programma, waar ik denk ik niet naar zal kijken, maar niet goed vertolkt om van, pietluttige vijanden naar beste vrienden te veranderen. Niet erg geslaagd deze onderlinge relaties. Ik kan best door zo'n slecht verhaal en acteer prestaties heen kijken, mocht het interessant of vermakelijk zijn vind ik het niet zo erg. Alleen schijtn gangsterboys in veel meer dingen te falen. Zo is de montage ook beren beren slecht, die zigzag beelden hadden totaal geen meerwaarde, leuk voor 3 keer maar omdat nou de hele film te doen: irritant. Ook de zogenaamde grappige heen en weer ''gesheez'' , omdat we ''uitleg'' nodig hebben wie wie is, heel erg pijnlijk. Alsof ze soort Goodfellas/snatch achtige sfeer wilde neerzetten, wat natuurlijk onmogelijk is om alleen al naar de cast te krijgen.

Nee, mij krijg je niet enthousiast over deze film. Toch niet de laagste punten omdat ik toch enige zelfspot tegenkwam en het niet al te serieus nemen van jezelf verdiend sowieso een halfpuntje. 1 ster

avatar van DVD-T

DVD-T

Toch niet zo slecht als ik verwacht had.

Goed wordt het nergens, maar kon vooral de zelfspot wel waarderen. Het verhaaltje is op een flitsende manier verteld, en blijft gewoon onderhouden. Veel niet of half geslaagde grappen, maar gelukkig ook enkele geslaagde. De straat taal had ik wel wat moeite mee. Had van mij wel ondertiteld mogen worden. John Jones als voodoo dokter is erg memorabel. Hoewel van Beau van Erven Dorens totaal niet kan acteren doet hij het best leuk.

avatar van wess16

wess16

Hup, op naar de Flop 100!

avatar van bp100

bp100

integendeel tot wat er allemaal word geschreven vind ik deze film zeer goed,... goed opgebouwd verhaal met af en toe eens een grapje, vooral met de voodoo dokter is deze film af en ik zou hem graag nog vaak zien

als je niet van geweld en scheldtaal houd is hij wel voledig af te raden

perfekte film

avatar van robertus65

robertus65

Is die eigenlijk op op Bluray?