Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Dustin Hoffman, Robert De Niro en Anne Heche
Gesproken taal: Albanees en Engels
Releasedatum: 23 april 1998
Plot Wag the Dog
"A comedy about truth, justice and other special effects."
Minder dan twee weken voor de verkiezingen wordt de president van de Verenigde Staten beschuldigd van seksueel wangedrag. Het Witte Huis roept de hulp in van adviseur Brean, een briljant intrigant en image-builder. Brean bedenkt het ultieme scenario: hij creëert een nog groter en beter verhaal en ensceneert een dreigende oorlog tussen Amerika en Albanië, de fictieve vijand van dienst. Om dit onwaarschijnlijke verhaal geloofwaardiger maken, gaat Brean te rade bij de flamboyante Hollywood-producer Motts en zijn entourage. Samen orkestreren ze nooit eerder gezien globaal conflict.
Stanley Motss
Tracy Lime
CIA Agent Charles Young
Director
Jordy
Net als (het bijna gelijktijdig uitgekomen) Primary Colors vond ik dit maar een matige film. Een paar grappige ideeën, maar niet echt al te boeiend uitgewerkt. De goede cast maakte het voor me ook niet goed. 2 en een halve ster.
Ralfke
- 2075 stemmen
Leuk dat het 'gedoe' met Clinton later kwam dan deze film. Gedurende de Lewinsky-affaire werd deze film zowaar een hit in de USA. Zeer goede soundtrack trouwens van Mark Knopfler!
Tonyvdb
Deze is zeker niet slecht, noch onvergetelijk .
3,5 of 4 ... mmmmmm .... ik bekijk 'm wel nog 'ns een keer ...
Voorlopig :
***' 3,5 op 5 ***'
cornelis
"I run this show. I say where it ends, when it ends"
Mooie en belangwekkende film.
Yak
En zo goed getimed dat het wel God's persoonlijke ingreep leek.
Ik vond hem ook erg leuk. Erg goed om één probleem (de aanranding van het meisje) uit de weg te helpen door met een groter probleem te komen (een oorlog in scène zetten). 3,5*
Wolverine
Denk dat als hij in 2003 was gemaakt dat er flinke censuur in de VS was geweest, recht in het kruis van Bush deze film, mooi. Alleen bij Bush gaat het om de economische problemen te camoufleren.
FisherKing
Denk dat als hij in 2003 was gemaakt dat er flinke censuur in de VS was geweest.
Hoe zouden ze dat hebben moeten doen ?
Vond het een erg goede film die laat zien hoe de kijkers/volk met nep-nieuws "lekker" het bos in worden gestuurd. Geeft ook weer eens aan hoe belangrijk het is elk "nieuws"-gegeven niet kritiekloos aan te nemen.
Wolverine
Toen deze film uitkwam was het verhaal zelfs nog actueler als dat het nu zou zijn. Viel middenin het Clinton-Lewinsky gebeuren.
Clinton was okay en wat minder oorlogszuchtig. Bush had de fictieve oorlog niet nodig om de aandacht af te leiden, die voert hem in werkelijkheid.
Maar die bewegingen van massavernietigingswapens in Irak op de sateliet vastgelegd met commentaar voorzien van Powell zouden het niet gek hebben gedaan als onderdeel van de film. Net als de ingehuurde juichende mensen rond de binnenrijdende Amerikaanse tanks in Bagdad.
Hobbes
Clinton was okay en wat minder oorlogszuchtig.
kosovo, servie, somalie...
kosovo, servie, somalie...
Iets anders van opzet als je het over oorlogsvoering hebt en wat weinig olie aanwezig.
Binnenkort krijgen we de massavernietigingswapens in Irak alsnog te zien gefilmd vanuit een studio in de VS. Wag the Dog.
Hobbes
maar nog steeds volgens het principe "zeg het met bommen, we zien wel wat er overblijft"
Clinton was niet beter dan Bush, Clinton was iets minder slecht dan Bush. Da's nogal een verschil.
BoordAppel
Hij kwam iig een stuk sympathieker en intelligenter over.
pinky
- 1999 stemmen
En of Amerika veranderd is. Deze is nog maar net een jaar of 5 oud, maar het zal nog lang duren voor ze daar weer zo'n film aan kunnen. Wag the Dog is een bijzonder amusante film, maar met zoveel raakvlakken met de werkelijkheid dat het af en toe pijnlijk wordt. Alsof Bush, voor hij president werd, hem nog gauw even bekeken heeft om wat goeie ideëen op te doen. Natuurlijk wordt het hier in het belachelijke getrokken, maar die definitie van satire als "uitvergrote werkelijkheid" lijkt toch aardig van toepassing...
En, sorry, De Niro aanbidders, maar deze keer wordt hij bij vlagen van het scherm gespeeld door die andere grote - maar jammerlijk uit de mode geraakte - acteur Dustin Hoffman. Die eerste scènes van Hoffman: vreselijk goed.
****
Thriller
Deze film vind ik zo briljant omdat het een keer een oprechte parodie is op de eigen Amerikaanse politiek, geweldig!****
lngrid
Leuk idee dat natuurlijk fantastisch getimed was, maar ik vond de film verder eerder irritant dan grappig. Te plat.
Aaaa Hoffman
"En, sorry, De Niro aanbidders, maar deze keer wordt hij bij vlagen van het scherm gespeeld door die andere grote - maar jammerlijk uit de mode geraakte - acteur Dustin Hoffman."
Mee eens...
****
Mee eens.
Anatolia
How wacht! Ik zie nu dat ik het er niet helemaal mee eens ben.
Hoezo 'uit de mode geraakt'?
Anatolia
Gisteren waren er op het journaal beelden uit de stad (of dorp) van de Amerikaanse soldaat die is ontvoerd in Irak.
De beelden bevestigden het realiteitsgehalte van deze film.
GFM
Eerste half uur van deze film is ijzersterk...maar daarna wordt het geheel toch wat gezapig, hij blijft hangen in het midden tussen een waarschuwing, een parodie en een speelfilm....
Ik miste iets, al kan ik niet aangeven wat precies, een echte topper die deze film in het eertse half uur lijkt te worden wordt het niet...
Omdat je toch het gevoel hebt dat er een kern van realiteit in zit 3*
De Niro wordt iddaad bij vlagen van het scherm gespeeld door Hoffman
V
De Niro en Hoffman spelen twee totaal verschillende personages. De Niro introvert en Hoffman extravert, waardoor Hoffman zeker meer in het oog springt. Maar om nu te zeggen dat De Niro bij vlagen van het scherm gespeeld wordt door Hoffman vind ik erg overdreven.
GFM
Ik begrijp dat het moeilijk blijft voor jou als De Niro fan als je iets negatiefs over hem leest. Toegegeven: ze spelen inddaad 2 verschillende personages. Toch ben ik, en ik ken ook andere met deze mening, van mening dat de Niro nou niet bepaald zijn sterkste rol neerzet in deze film.. Waar ik Hoffman juist heel sterk vond in deze film...
V
Ik heb dan ook nergens vermeld dat ik dit de sterkste rol van De Niro vind. Ook ik vind Hoffman erg goed in deze film. Neemt niet weg dat ik de zin
zwaar overtrokken vind. Maar goed, ieder zijn mening

Mississippi Burning
Misdaad / Drama, 1988