Genre: Drama / Muziek
Met onder meer: Jeff Bridges, Maggie Gyllenhaal en Colin Farrell
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 25 maart 2010
Plot Crazy Heart
"The harder the life, the sweeter the song."
Ooit was hij één van de grootste performers en inspireerde hij generaties countryzangers, maar vandaag is Bad Blake (Jeff Bridges) slechts een schaduw van zichzelf. Zijn leven speelt zich af tussen concertzalen en goedkope motels en hij probeert, tevergeefs en zonder passie, zijn oude succes over te brengen aan de laatste fans die nog naar zijn optredens komen. Wanneer zijn pad dat van Jean (Maggie Gyllenhaal), een jonge lokale journaliste, kruist, vindt Bad de smaak van het leven terug. Maar hij moet aanspraak doen op hetgeen hem het meest dierbaar is, zijn muziek, om te voorkomen dat hij ingehaald wordt zijn oude demonen: alcohol en zelfvernietiging.
Bad Blake
Bear
Steven Reynolds
Manager
dutchtuga
Inderdaad een prima vertolking van Jeff Bridges en als country liefhebber valt er op muzikaal gebied ook genoeg te genieten, maar wat is dit verder zo standaard als maar kan. Visueel wil het echt nergens interessant worden en het script krabbelt zich op fragmentarische wijze voort richting een climax waar je uiteindelijk een leeg gevoel aan overhoudt. Crazy Heart is nergens een indringend portret van een aan lager wal geraakte country zanger en ook het wereldje van de country muziek wordt maar zeer oppervlakkig behandeld. Dat de oscar voor beste acteur naar Bridges is gegaan is logisch, maar tegelijk ook wel erg voorspelbaar. Net als de hele film trouwens. Prima wegkijkertje, maar zoals een andere user ook al opmerkte: overbodig.
Sergio
Jeff Bridges is uitstekend en dat is ook de enige reden om deze film te gaan zien.
smeetsm
wel aardige film. Vraag me alleen af of Bridge echt zelf zingt..zo ja, dan doet hij dat meer dan goed..
Leland Palmer
Mooie film, met een ijzersterke rol van Jeff Bridges. Echt heel bijzonder wordt het voor de rest nergens, maar de film kent toch wel een paar mooie scénes en wist me vooral dankzij het karakter 'Bad Blake' van de eerste tot de laatste minuut te boeien.
De film kent een mooi tempo, een lekker sfeertje en bij vlagen toch ook nog wel een leuk country-nummer, zoals het leuke en voor mij al bekende 'If I Needed You'. Lang niet gehoord, wel weer eens leuk.
Wel jammer van de ietwat ongeloofwaardige ontwikkeling tussen Bad en Jean, waar Jean wat mij betreft zwaar overdrijft, maar oké. Leuke rol van Farrell nog en ook goed gezongen door beide mannen, al weet ik niet in hoeverre ze beide ook écht zingen.
Visueel vond ik het erg mooi. Een paar prachtige shots van de uitgerekte landschappen, wat donkere kroegjes en veel zonnige omgevingen. Ik ben bang dat dit een film is die niet echt lang zal blijven hangen, maar dat weet je maar nooit. Voor nu drie sterren, met kans op verhoging.
Jeff Bridges speelt inderdaad goed maar de film kon me persoonlijk niet raken wel goede cast maar om hem voor deze film de Oscar te geven daar heb ik mijn bedenkingen over.
Hij had natuurlijk de oscar veel eerder moeten krijgen.
En zal hem volgend jaar kunnen verdedigen met zijn rol in de remake van True Grit.
fivipat
Zeer geloofwaardige Jeff Bridges. En die Maggie Gyllenhaal is voor mij ook top. Mooi stel. Heel even in het begin "dude dejavu" grappige verwijziging in eerste scene waarin blake zijn gig heeft in een bowlingbaan. maar al snel was dat er af.
Wilderness
Volgens mij zingt hij zelf wel? Ik zag Jeff ook tussen de clip van We Are The World 2010 staan al hoeft dat natuurlijk niet meteen wat te zeggen.
B_B
- 1969 berichten
Kan me eigenlijk wel redelijk vinden in bovenstaande meningen.
Toch vind ik dit niet echt een overbodige film. Er wordt niets nieuws gedaan maar de inslag is toch net iets anders dan in vergelijkbare films en het wordt toch allemaal lekker vermakelijk gebracht. Wat vooral mist is wat diepgang is zijn muzikale karakter. Je ziet hem nu af en toe een hitje spelen maar het creatieve proces dat vooraf gaat aan het schrijven van een nummer wordt wel erg simpel en oppervlakkig gebracht. Hij pingelt eventjes wat simpele dingen, mompelt wat zinnetjes en aan het eind van de film heeft hij een fantastisch nummer.
Muziek is niet mijn ding maar het hele country wereldje wordt wel leuk gebracht en de liedjes zelf irriteren nergens. Jeff Bridges is dan ook wel weer charismatisch genoeg om de optredens te doen werken en het personage zet hij ook erg leuk neer.
Helaas staan de voorspelbaarheid, oppervlakkigheid en visuele armoe een hogere score in de weg.
Leo1954
- 2073 berichten
Ben niet zo'n countrymusic man, maar o boy, in deze film was het érg goed. Twee topacteurs, Jeff Bridges en Maggie Gyllenhaal. Ik heb volop genoten van deze film, een mooie typische Amerikaanse film. Heerlijke sfeer, de nodige romantiek, het is een hele kunst omdat in een lekkere film om te zetten. En dat vond ik, een lekkere film. Alle azijnpissers die dit een overbodige film vinden en hem toch nog drie sterren geven, dat gaat er bij mij niet in. Een overbodige film geef je de laagste waardering mogelijk.
B_B
- 1969 berichten
Een overbodige film geef je de laagste waardering mogelijk.
Overbodig wil toch niet zeggen dat de film niet vermakelijk kan zijn of goed in elkaar kan zitten? Waarom dan meteen de laagste score geven? Nogal rare redenering lijkt me.
Filmkriebel
Crazy Heart heeft een grote troef, en dat is Jeff Bridges. Ik vond het één van zijn beste rollen punt. Hoe hij zo overtuigend een alcoholische, rondzwervende countryzanger vertolkt, die probeert om niet in eenzaamheid en vergetelheid te raken. Hij was zalig om aan het werk te zien en heeft de Oscar voor beste acteur dubbel en dik verdiend.
Het verhaal hield niet zoveel in, en vond ik ook nooit bijzonder. Het is gewoon het verhaal van een man, zoals er zovelen zijn neem ik aan. Er is niks dramatisch, tragedisch of uitzonderlijk aan Bad Blake, noch aan de vrij ordinaire romance met Jeannie, en dat haalt flink wat uit de film. Zonder Bridges was dit zonder meer een slaapverwekkende film geweest. Mijn cijfer ligt ergens tussen 3 en 3,5. Moeilijk... maar toch een 3* wegens het weinig imponerende verhaal...
Waku
Verbluffend mooie rol van Jeff Bridges als uitgerangeerde country zanger.Door drank misbruik is hij alles kwijt geraakt ,enkel wat resteert is zijn muziek. De optredens in de kleine cafeetjes en bowlingzalen zijn sfeervol in beeld gebracht.
Grootste verrassing zijn wel de vocale zang kwalitieten van met name Bridges maar ook Farell als aanstormend talent Tommy.
Beide heren kunnen echt zingen.!!!!
"Crazy Heart"is een heerlijke film.
4*/4,5*
markel66
Zeker de moeite waard, goed verhaal en ook goed neergezet door vooral Bridges en Gyllenhaal.
ook de muziek is goed, ben er ook nog niet uit of ze nou zelf zingen of niet ??? .
Montorsi
Niet slecht, maar allemaal een beetje slap en uitgespeld. Jammer dat er geen gedegen opbouw in die hele relatie tussen Bridges en Gyllenhaal zat. Verder is de film zowat alles wat je er van verwacht qua verhaal en muziek, inderdaad The Wrestler in country-vorm.. Bridge doet het inderdaad wel erg goed, maar daar was ik ook niet bang voor. Had er niet zo gek veel van verwacht, en het viel uiteindelijk nog wel mee. Ook omdat het soms ook wel komisch is. De drama kant was echter niet echt de moeite waard.
markel66
Ze zingen zelf, staat in de eindcredits
Dan kan ik de film alleen nog maar meer waarderen.
BenicioDelToro
Zucht... Waarom draait deze film nou helemaal NERGENS? Nou ja, bijna nergens dan. Wil hem graag zien, maar dat wordt me haast onmogelijk gemaakt.
pieter_kerkhof
In een setting van mooie sferische beelden van de uitgestrektheid van de VS (Texas) weet de film - met name door Bridges - te overtuigen. De film lijkt zich te ontwikkelen tot feelgoodmovie maar is het dat uiteindelijk (gelukkig) niet. Het concept doet inderdaad veel aan The Wrestler denken. Hoewel geen fan van country wist de muziek me wel te bekoren in deze film.
Bridges zingt.
En hoe! Werkelijk fantastisch.
Iets wat helaas minder geldt voor het doorsnee verhaaltje. Gelukkig maken de acteerprestaties een hoop goed, evenals de sterke liedjes.
Bridges acteert uitstekend, maar ook hij zit opgesloten in een verhaal dat het laatste half uur behoorlijk uit de bocht vliegt. Een goedkope dosis sentiment en voorspelbaarheid ronden het geheel naar beneden af. Toch zeker geen gekke film, waarbij het eerste anderhalf uur beter is.
Goed.
wibro
Prima verwoord. Ondanks het goede acteren van Jeff Bridges en zeker ook Maggie Gyllenhaal een film die ik heel snel vergeten zal zijn.
Jack Sparrow
Veel kritiek op deze film; niet geheel begrijpelijk. Okee; de film kent elementen die vaker zijn vertoond maar goed welke film kan tegenwoordig nog echt vernieuwend en origineel zijn. Bijna geen een, overal zit wel leentjebuur in. Maar goed; deze film, Bridges acteert geweldig, terecht een Oscar. Wat een sterke rol zet hij hier neer, je leeft de gehele tijd met hem mee. Ook Maggie Gyllenhaal acteert geweldig. Eigenlijk zijn ook alle bijrollen sterk ingevuld, met uitschieters van Robert Duvall en Colin Farell. Sterke soundtrack ook. Jammer dat deze film niet eerder is aangekocht en niet veel in de bioscopen draait. Ik heb het geluk gehad dat de Must See in Groningen deze heeft aangekocht, hulde daarvoor! Deze film verdient echter meer!
surfdude
Was halverwege de film en vroeg mij nog af wanneer die zal beginnen ,heb die volledig uitgezien das dan ook het enigste positieve dat ik kan zeggen over de film
Norma
Zonder Jeff Bridges was er niet veel bijzonders overgebleven van Crazy Heart, maar de man zet de rol die hem op het lijf geschreven lijkt te zijn heel behoorlijk neer en kan nog zingen ook! Meteen de attractie van de film, want inhoudelijk gebeurt er weinig spannends.
De man drinkt (of zuipt, beter gezegd), zingt een liedje, slaapt zijn roes uit, rijdt naar de volgende gig (wat enkele sfeervolle plaatjes van de ruimte die ze in de States nog wél hebben oplevert) and so on. Het leven van Bad Blake, maar ook meteen het verhaal van Crazy Heart. Een kalm drama, weinig verheffend maar tamelijk sfeervol, en wat country muziek; als je ervoor in de stemming bent kijkt het wel prettig weg. Vergeet die Oscar, want dat schept toch een beetje een verwachting die niet echt wordt waargemaakt.
Filmkriebel
Niet wat de film in zijn geheel betreft, maar toch wel wat het acteerwerk betreft vond ik. Het is Bridges die maakt dat je de film uitkijkt.
override100
mooi film van begin tot eind prima.en wat nog leuk was
hij heeft zelf gezongen
Sutherland
Prachtige film. Alhoewel ik Colin Firth de Oscar het meeste had gegund, kan ik toch echt niet om de acteerprestaties van Jeff Bridges heen. Heel goed gedaan!
Vond het ook een meeslepend verhaal, verveeld me geen moment en alhoewel ik geen country liefhebber ben, vond ik de liedjes toch wel erg mooi. Vooral toen ik in de eindcredits zag dat het zelf gezongen is!
Mooi gedaan!
maurice74
Flauw liefdesverhaal en onbenullige songs van fictieve countryzanger Bad Blakes. Bridges acteert geweldig, maar film heeft verder weinig om het lijf.
Obbie
Ben al jaren fan van Jeff Bridges en de oscar is dik verdiend maarrr... maarrr.. ik blijf toch met een onbevredigd gevoel achter. Prestaties van de acteurs zijn allemaal goed, regie is goed, script ook, maar ik vind het net allemaal te netjes. Ik mis het scherpe randje zoals bv. bij The Wrestler wel het geval was.
Desondanks geen moment verveeld, wat overigens geheel op het conto komt van Jeff Bridges.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Suzhou He
Drama / Romantiek, 2000

Biutiful
Drama, 2010
taxicountry muziekjournalistgitaarbarmusicusalcoholismezangergeheugentexanalcoholischdrinkschuldbiscuit