• 9.379.407 stemmen

Met onder meer: Jeff Bridges, Maggie Gyllenhaal en Colin Farrell

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 25 maart 2010

Plot Crazy Heart

"The harder the life, the sweeter the song."

Ooit was hij één van de grootste performers en inspireerde hij generaties countryzangers, maar vandaag is Bad Blake (Jeff Bridges) slechts een schaduw van zichzelf. Zijn leven speelt zich af tussen concertzalen en goedkope motels en hij probeert, tevergeefs en zonder passie, zijn oude succes over te brengen aan de laatste fans die nog naar zijn optredens komen. Wanneer zijn pad dat van Jean (Maggie Gyllenhaal), een jonge lokale journaliste, kruist, vindt Bad de smaak van het leven terug. Maar hij moet aanspraak doen op hetgeen hem het meest dierbaar is, zijn muziek, om te voorkomen dat hij ingehaald wordt zijn oude demonen: alcohol en zelfvernietiging.

avatar van M21

M21

Heerlijke film, met een sterke Jeff Bridges.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Een film over een hele bijzondere man met een bijzonder maar ook beetje tragisch verhaal die langzaam maar zeker naar de afgrond aan het zakken is. Wat zette Jeff Bridges deze rol sterk neer zeg. Zijn level van "rock-bottom"werd wel heel goed beeldend neergezet toen hij van het podium af moest rennen om in een ton te kotsen terwijl zijn zonnebril erin valt. Om vervolgens de zonnebril weer af te vegen en het podium weer op te strompelen. Tekenender kon het bijna niet.

De muziek in de film vond ik ook erg goed. Volgens mij zong Jeff Bridges ook echt en speelde de band ook echt, of heb ik dat mis ? Het gaf de film ook een lekkere sfeer. Ja, prachtig neergezet.

avatar van Theunissen

De tweede film (na Black Swan) die me deed denken aan The Wrestler en deze zelfs nog meer. Het verhaal is best goed en de multifunctionele Jeff Bridges speelde de rol van Bad Blake uitstekend. Een echte vrolijke film is het niet, hoewel hij wel goed eindigt voor hem. En inderdaad Jeff Bridges zong zelf wat hem niet slecht afging. Hij heeft de Oscar voor deze rol meer dan verdiend.

avatar van Decec

Decec

Zeker geen slechte film...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Jeff Bridges speelt redelijk, maar hij drinkt

ondanks alcoholisme...

Prima camerawerk...

Leuk country muziek erbij...

avatar van david bohm

david bohm

Dat de film begint met Mr Blake die optreedt in een bowlingbaan vind ik wel geinig. De rest van de film heb ik als een vrij intense rit ervaren. Verrassend lekkere muziek, mooie plaatjes van het Westen van de VS en haar luchten plus een boeiend personage zorgen hiervoor.

Mr Bridges heeft charisma, zoveel is zeker, waardoor de romance tussen Mr Blake en Ms Gyllenhaal toch wat geloofwaardiger wordt. Goeie one-liners daar grossiert The Love Cowboy ook in trouwens. Wat ik knap vind is dat Mr Bridges een alcoholist weet neer te zetten met enige waardigheid.
Vier Texaanse sterren

avatar van ledenjes

ledenjes

Heerlijke film! Goede acteerprestaties (Colin Farell verbaasde me in deze film), heerlijke muziek, goeie sfeer. Een echt doorleefde film. Een genot om naar te kijken.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Mijn verwachtingen voor Crazy Heart waren hoog. Behoorlijk hoog. Ik bedoel, Jeff Bridges als een laag aan wal geraakte countryzanger, dat klinkt mij goed in de oren. En eerlijk is eerlijk, Bridges is ontzettend sterk in zijn rol. Een geloofwaardige rol, waarin het charisma van de topacteur heel sterk uit de verf komt. Verder een soundtrack en setting die zorgen voor een fijne sfeer. Gewoon goed verzorgd.

En tóch viel de film me behoorlijk tegen. Het geheel blijft behoorlijk aan de oppervlakte kleven en op de rol van Bridges na wil er weinig bijzonders gebeuren. Weinig interessante bijkarakters (of matig uitgewerkt) en weinig verrassingen qua script. Had ook het gevoel dat veel plotpunten even worden aangehaald of aangestipt, maar geen van hen krijgt ook daadwerkelijk een bevredigende uitwerking. De film staat steeds eventjes stil, maar gaat daarna weer verder. Daardoor werd het moeilijk echt in de film te komen.

Nipt 3,5 sterren. Vooral voor Bridges.

avatar van olbo

olbo

Dat ik deze zo lang links heb laten liggen (ik hou niet van country). Dat was dus niet nodig geweest want dit is een prima filmpje.

avatar van Jacquestheone

Jacquestheone

Wij hebben genoten van deze Music Movie. Het was inhoudelijk en muzikaal heerlijk om naar te kijken. De muziek is een aanrader om te hebben (speel het zelf vaak af). Mensen die van rauwe Country houden moeten deze zeker maar eens zien. Jeff Bridges is top en kan nog muziek maken ook.

Voor de echte liefhebbers hier muziek info in het Engels:

The soundtrack to "Crazy Heart" is excellent! This is one of the best soundtracks of last year. All of the tracks on here are excellent! Note: There are 2 different editions to this soundtrack, this review is on the deluxe edition, which has 6 or 7 more tracks than the regular edition and it is packaged in a digipak case. Ik persoonlijk denk dat dit (the deluxe edition) een mooiere versie is van de soundtrack.

Track Listing

1. Hold On You (Jeff Bridges)

2. Hello Trouble (Buck Owens)

3. My Baby's Gone (Louvin Brothers)

4. Somebody Else (Stephen Bruton) (Instrumental)

5. Somebody Else (Jeff Bridges)

6. I Don't Know (Ryan Bingham)

7. Wesley's Piano (Tom Canning)

8. Fallin' & Flyin' (Jeff Bridges)

9. Searching (For Someone Like You) (Kitty Wells)

10. I Don't Know (Jeff Bridges)

11. Once A Gambler (Lightnin Hopkins)

12. Are You Sure Hank Done It This Way (Waylon Jennings)

13. I Let the Freight Train Carry Me On (Delmore Brothers)

14. Color of the Blues (George Jones)

15. Joy (Lucinda Williams)

16. Fallin' & Flyin' (Colin Farrell & Jeff Bridges)

17. Gone, Gone, Gone (Colin Farrell)

18. If I Needed You (Townes Van Zandt)

19. Reflecting Light (Sam Phillips)

20. Mal Hombre (Lydia Mendoza)

21. Live Forever (Robert Duvall)

22. Brand New Angel (Jeff Bridges)

23. The Weary Kind (Ryan Bingham)

avatar van Jacquestheone

Jacquestheone

Nog even vergeten:

Geef de film een 4,5 en de muziek een 5+

avatar van benni

benni

Ben zeer verrast, vooral na enige wat negatievere kritieken hier. Maar wat een klasse film en muziek. Jeff zingt alle nummers zelf. En ik vind het goed!. Hoe vaak komt het voor dat een acteur zelf zingt.!!!. Nu ben ik een beetje hobby muzikant, dus beetje bevooroordeeld! Maar wat een goede film, had toch op imdb hogere cijfers verwacht! Zijn ze toch meer country liefhebberiger dan hier!

Sfeer is gewoon ok in de film, en dat vind ik toch wel zwaar meewegen! Toch denk je af en toe even aan the BIG L. als je Jeff zo ziet. En bedenk ik d at ik die ook maar eens snel weer zien moet....

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Zo'n film waar erg weinig op aan te merken valt, maar écht meeslepend vond ik Crazy Heart niet. Een zeer conventionele vertelling die ook nog eens heel onopvallend in beeld wordt gebracht. De muziek is wel niet slecht (hoewel niet meteen m'n ding) en uiteraard kun je dit soort rol altijd overlaten aan Jeff Bridges. Nu niet dat we 'm dit nog nooit eerder zagen doen, maar Bridges komt toch prima voor de dag.

Degelijk, maar volgens mij kan een prent rond een bezopen countryzanger op retour iets beters opleveren. Veel sfeer toverde regisseur Scott Cooper nu niet echt op het doek, en het resultaat is wat mij betreft dan ook maar een steriele bedoening.

avatar van helleke

helleke

Redelijk goeie film met enkele verbluffende acteerprestaties.

Bridges speelt schitterend.

Ondanks dat ik helemaal geen country fan ben, was het toch zeer genietbaar.

3,5 sterren

avatar van blurp194

blurp194

Jeff Bridges zit heel goed in deze rol. Acteert hij eigenlijk wel - of is hij dit? Heel knap.

Tijdens de film wel diep onder de indruk, maar, nou ik er even over nadenk vind ik wel dat er vooral uit het verhaal wel wat meer te halen was geweest. T'is niet verkeerd, maar er had echt wel wat meer diepgang, wat meer drama, een beetje meer een scherp randje in gemogen. De sfeer mis ik dan weer niet, en steriel blijft het ook niet - het is meer alsof het verhaal verteld wordt door iemand die het een beetje vlak houdt, en de echte rottigheid voor het gemak maar vergeten is.

avatar van starbright boy

Twee pluspunten trekken deze film boven de middelmaat uit. De ene is Jeff Bridges die een zeer fraaie en gelaagde rol neerzet, laagjes die eigenlijk in het verdere script en in de bijrollen een beetje ontbreken. En in samenhang daarmee, de muziek. Het wordt namelijk behoorlijk geloofwaardig gemaakt dat Bridges een man speelt met een flinke staat van dienst in de countrywereld door een flink aantal sterke nummers en opvallend goede concertbeelden. Bridges speelt de rol getroubleerd, met een verleden en met een enorme charme waardoor je zelfs gelooft dat een journaliste van in de 30 voor 'm valt.

De films zwakheden heb ik eigenlijk al eerder genoemd. Het verhaal is weinig bijzonder en niet al te subtiel. Wat aan de oppervlakkige kant. En het blijft de Jeff Bridges-show, de andere karakters, inclusief die van Gyllenhaal zijn dunnetjes.

Zonder Bridges en de muziek was dit erg matig geweest, nu is het 3.0* waard.

avatar van rep_robert

Mooi drama dat eigenlijk vooral overeind wordt gehouden door de prima acterende Bridges en de aanstekelijke muziek. Normaal niet mijn genre, maar het past perfect binnen de film. Qua verhaalverloop weinig bijzonders gezien en Gyllenhaal's rol vond ik ook niet altijd overtuigend en kon wel beter uitgewerkt worden. Wat toch een euvel van de film is.

Typisch voorbeeld van een one man show.

avatar van Film Pegasus

Ik had hier hetzelfde probleem als bij The Wrestler (om ook maar het vergelijk te maken). In tegenstelling tot Black Swan (nu we toch vergelijken) gaan Crazy Heart en The Wrestler, meer over een man die heel z'n leven heeft gegeven voor een bepaalde passie, daar fysiek de gevolgen van draagt, en dan tot het besef komt dat hij niets anders kan en het te laat is om andere belangrijke zaken een plaats te geven in z'n leven. Black Swan ging vooral over de doorgedreven passie van iemand die meer eist dan goed is voor een mens, wat op korte termijn z'n gevolgen heeft.

Crazy heart is op één vlak wel leuker dan The Wrestler. Ik ben meer geïnteresseerd in muziek dan in worstelen. Daarmee is dan ook alles gezegd, want meer is er ook niet echt te zien in de film. De film draait rond Jeff Bridges natuurlijk, maar alle andere karakters verdwijnen gewoon in het niet en zijn er voor het decor. Niet moeiljk dat Bridges dan bijzonder opvalt hier. Want zo overtuigend was hij ook weer niet om absoluut die Oscar te hebben verdiend. Het gebrek aan sterke tegenspeler is hier wel jammer en zorgt ervoor dat het personage niet goed uit de verf komt. Ofwel moest Bridges maar meer kleur geven aan Bad Blake.

De sfeer is vooral te danken aan de muziek. Wel mooie muziek, maar het blijft een kwestie van smaak. En ik kan ook niet zeggen dat ik overdonderd ben. Ik veronderstel dat het laatste nummer de Oscar gewonnen heeft, voor mij sprong er niet echt een boven de rest uit.

Conclusie is dat ik niet het gevoel had dat ik mijn tijd had verspilt met deze film te bekijken, maar daar is dan ook veel mee gezegd. De topper die ik had verwacht is het niet geworden.

avatar van AC1

AC1

Wow, wat goed, zeg. Het is en blijft een simpel verhaaltje over de gevaren van alcohol maar het is lang geleden dat ik nog zo onder de indruk ben geweest van een film. De naturel van de acteurs en hun dialogen zijn gewoon een verademing. Zelfs het kind van 4 jaar verblufte me. En Jeff Bridges maakt met deze rol zijn misstappen (de overacting in Tron Legacy en geforceerdheid van True Grit) weer helemaal goed. De sfeer, de optredens, de fotografie ... ook dat zat allemaal goed. Ik twijfel of het nu dieper moest gaan of niet. De sentimentele nepdrama die soms naar boven kwam drijven in The Wrestler (o.a. Mickey en zijn dochter) vinden we hier gelukkig niet terug. Voorlopig dus 4 sterren.

Het is lang geleden maar Crazy Heart deed me denken aan Tender Mercies met Robert Duvall. De laatstgenoemde is de producer van deze film en speelt er zelfs een bescheiden rolletje in.

avatar van Tisik

Tisik

ledenjes schreef:

Jeff Bridges vond ik top zoals bijna altijd, Colin Farell echter vond ik hier compleet miscast.

avatar van dave

dave

Typisch muzikaal drama dat slechts leuk is om één keer in je leven te bekijken. Dit soort films voelen ondertussen wel aan als paddenstoelen die niet langer onder de grond wensen te verblijven. Ditmaal is het dus de beurt aan Otis 'Bad' Blake, die zich hier qua geënsceneerde carrièresprongen nog heeft ingehouden, doch voorts niettemin een volkomen voorspelbaar traject aflegt. Gelukkig speelt Bridges zijn rol zodanig voortreffelijk dat soms het ellendige 'Been There, Done That' gevoel vervaagd. Beetje jammer van een vreemde Gyllengaal, die als een mengsel tussen een dronken puber en naïeve tienermoeder het podium betreedt. Enfin, de muziek spreekt me eveneens niet bepaald aan, wat zodoende bijna resulteert in een krappe voldoende. Mijn hart zal niet gek genoeg zijn.

3,00 (2,75)

avatar van AC1

AC1

Muzikaal drama? Is Raging Bull een sportief drama?

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1955 berichten

Erg goede film. Totaal niet mijn genre. Maar ach, ik dacht laat ik het eens proberen. Maar ik vond de film zeer onderhoudend. Dit kwam door Jeff Bridges. Hij speeld zo goed. Ik vond hem gewoon irritant als personage, zo goed kwam hij over. Ik heb niks met country. Behalve een paar nummers van Dolly Parton. Maar toch blijft deze film boeiend. Er gebeurt niet eens zoveel. Ik vond Maggie niet zo goed gecast. Ik vond haar te jong en fris om met zo'n zuipschuit in zee te duiken.

avatar van VforVictor

VforVictor

Leuke goeie film, die ik per toeval op de tv zag vandaag, een goed acterende Jeff Bridges en de looks van Maggy Gyllenhaal maakte het simpele verhaal compleet, daarom 3,5

avatar van nachtschade

nachtschade

Aardige film, met een lekker rustig zaterdagavond tempo. Simpel verhaal, maar dat mocht de pret niet drukken. Kijkt lekker weg.

avatar van loer

loer

Maggy Gyllenhaal is perfect gecast in deze film. Ze zette het karakter van frisse alleenstaande moeder, girl next door type, primat neer. Natuurlijk is ze te jong voor Bad Blake. Maar daar kan ze dan weer haar moederlijke gevoelens op kwijt. Hij moet dan ook wel luisteren anders haakt ze af... teleurgesteld zoals ze is in mannen. En Jef Bridges? Daarvan wisten we al dat hij een excellent acteur is

avatar van Borisboyo

Borisboyo

Vond dit een prachtige film, zat er helemaal in bij wijze van spreken. Ik vond het heel ontroerend en mooi. Rustige film, met een rustig tempo, daar hou ik wel van.

avatar van eRCee

eRCee

• 1979 stemmen

Eens met starbright boy, verder gewoon een lekkere vrijdagavond film.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Zeer verfrissende fictieve biografie over een Country zanger. Waar deze film toch even goed wel een realistisch voorbeeld wil schetsen, van dat het leven van een zanger of een succesvol persoon niet altijd even makkelijk is. Hier speelt Jeff "The Dude" Bridges een ijzersterke emotionele rol van de countryzanger Bad Blake. Het gaat zoals het gaat, eerst ben je een groot succes en naderhand zak je steeds verder in de leegde en probeer je overal maar een succesje te maken. Blake mag dan na lang zoeken wel optreden in een stoffig stadje maar echt veel succes is het niet. Zijn alcoholprobleem blijft krassen maken. Naderhand lijkt er toch nog een beetje hoop te komen wanneer Blake in aanraking komt met alleenstaande moeder Jean. Wat we hier krijgen is ook even hartverwarmende affaire, en ook dat zoontje was erg goed. Maar helaas, de alcohol en de lompheid van Blake zitten weer zwaar in de weg en zorgt weer voor een pijnlijke afloop. Om nog maar over die scenes met Blake's zoon te zwijgen.

En toch vind ik dat alles gewoonweg prachtig is neergezet en de emotionaliteit sterk aanwezig is en bezorgt je zo nu en dan wel een brok in je keel en dan ook vooral het einde. Ook de rest van de crew was zeer aangenaam, zo vond ik dat bijrolletje van Collin Farrell gewoon weer prachtig en ook Maggie Gyllenhaal was magistraal. En verder.... ook de sfeer is heerlijk rustig en de ideale Amerikaanse countryomgeving zorgt voor een ideale achtergrond en er is ook genoeg gelegenheid voor een paar fraaie muziekoptrede's. Dit zijn nou romantische films waar ik wel van hou.

Klasse!

avatar van BBarbie

BBarbie

Jeff Bridges is fenomenaal, misschien wel z'n beste rol ooit. Dat én de fantastische soundtrack maken dit tot een van de beste country music-films ooit.

Enige minpunt is dat het verhaal een beetje voorspelbaar is. Dat geldt met name de ontwikkeling van de relatie van "Bad" met Jean (prima rol van Maggie Gyllenhaal).

Maar ze mogen niettemin van mij meer van zulke films maken.

avatar van Leno

Leno

Bridges brengt deze film naar een hoger niveau met zijn prachtige rol. Het verhaal is niet bijzonder maar wordt mooi gebracht. Toch is het puur Bridges die de film bijzonder maakt, knap hoe hij dat voor mekaar krijgt.