• 9.376.464 stemmen

Met onder meer: Jeff Bridges, Maggie Gyllenhaal en Colin Farrell

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 25 maart 2010

Plot Crazy Heart

"The harder the life, the sweeter the song."

Ooit was hij één van de grootste performers en inspireerde hij generaties countryzangers, maar vandaag is Bad Blake (Jeff Bridges) slechts een schaduw van zichzelf. Zijn leven speelt zich af tussen concertzalen en goedkope motels en hij probeert, tevergeefs en zonder passie, zijn oude succes over te brengen aan de laatste fans die nog naar zijn optredens komen. Wanneer zijn pad dat van Jean (Maggie Gyllenhaal), een jonge lokale journaliste, kruist, vindt Bad de smaak van het leven terug. Maar hij moet aanspraak doen op hetgeen hem het meest dierbaar is, zijn muziek, om te voorkomen dat hij ingehaald wordt zijn oude demonen: alcohol en zelfvernietiging.

avatar van chrismans12

chrismans12

Trailer ziet er geweldig uit!

avatar van missl

missl

bridges is genomineerd voor een golden globe voor deze rol.

trailer ziet er interessant uit, al hoef ik voor een film met brigdes helemaal geen trailer te zien om er al benieuwd naar te zijn.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Ik ben ook heel erg benieuwd. Die poster moet ik trouwens echt in mijn appartement hebben. Wat een brilliant acteur.

avatar van 10-StepKill

10-StepKill

Ben zeer benieuwd of Bridges de globe gaat winnen. Ga deze film iig kijken.

avatar van interista2001

interista2001

gewonnen

avatar van Mischa

Mischa

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

3 Oscarnominaties

Beste Acteur (Jeff Bridges)

Beste Vrouwelijke Bijrol (Maggie Gyllenhaal)

Beste Origineel Nummer (The Weary Kind)

avatar van doodah

doodah

Ziet er veelbelovend uit.

avatar van moviefan87

moviefan87

Mischa schreef:

Is er nog steeds geen zicht op een Nederlandse releasedatum?

Ik zag vandaag op de coming soon lijst van een bioscoop dat de film op 25 maart uitkomt. Maar weet niet of dat echt klopt, want heb nog niks over een distributiedeal gehoord.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

laat ik beginnen met het grote min-puntje, het verhaal! flinterdun en van kilometers afstand te zien hoe het afloopt. maar goed...

daar tegenover staat een sterke verfilming van dit verhaal.

Bridges heeft op mij een voorsprong omdat hij in mijn top drie van acteurs staat, daarom keek ik uit naar deze film, en ja... hij doet het weer! perfect acteer werk waar hij zijn prachtige kop weer perfect gebruikt. hij alleen laat zien in deze film hoe je een film moet dragen.

deze kleine 2 uur nam me mee in een simpel maar aangrijpend verhaal, en toen het afgelopen was wilde ik eigenlijk meer van dit simpele verhaal! mijn gevoel zegt een 4.5 maar het verhaal doet me neigen naar een 4. het is moeilijk om te geven. maar ik ga (hoe veel ik Bridges ook waardeer) toch naar een 4. maar ik ga er "dik" achter zetten. dus

4 (dik)

ga deze film kijken!!!

avatar van Fabian123

Fabian123

FIlm heeft inderdaad niet veel om het lijf. Bridges speelt sterk, ik was bang dat dit de serieuze variant van The Dude zou worden, maar dat was gelukkig niet het geval. Toch vond ik hem niet veelzijdig genoeg acteren om echt een diepe indruk achter te laten. Het telefoongesprek met zijn zoon had veel aangrijpender kunnen zijn . Geef die Oscar maar aan Jeremy Renner.

avatar van Jasper72

Jasper72

Grote tegenvaller. De Oscarcommissie lijkt wat te hebben met getroebleerde zangers (Walk the Line, Ray) dus dat is ook geen verrassing meer. Bridges acteert goed, zoals altijd, maar niks bijzonders. Verder standaardscript dat nergens de middelmaat ontstijgt. Met acteurs als Farrell, Gyllenhaal en Duvall had ik véél meer verwacht dan deze dertien in een dozijn film. Om die reden maar 2*.

avatar van custom22

custom22

vermakelijke film. verwacht naderhand niet meer op stap te gaan want dat zit er gevoelsmatig niet meer in als je hem gezien hebt

Bridges speelt erg goed. ik weet niet of het oscar material is, maar er is weinig op aan te merken. zoals eerder verteld zie je het verhaal al mijlenver aankomen. en toch boeit het genoeg. denk een beetje aan A lovesong for Bobby long en The Wrestler. Als je daar van houdt zit je goed.

avatar van takeshi

takeshi

Zoals hierboven vermeld, het verhaal stelt niet veel voor. De film is dan ook primair een karakterstudie van een 'has-been'.

Vereiste in zo'n geval is dat het centrale karakter interessant is en goed wordt neergezet door de acteur. In mijn opinie is dit ruimschoots het geval. Met een mindere acteur zou deze film het schip in zijn gegaan, maar Jeff Bridges weet met zijn uiterlijk en acteertalent meer dan genoeg body en geloofwaardigheid te geven aan de rol waardoor je meeleeft met zijn karakter en de film nergens gaat vervelen. Probeer de film maar eens in te beelden met bijvoorbeeld Nicolas Cage in de hoofdrol (zoals bijna het geval was geweest in The Wrestler, brrr)

Voeg daarbij de mooie beelden en de zeer lekker wegluisterende soundtrack en je hebt een film die met gemak een ruime voldoende scoort.

avatar van aspieren

aspieren

Mischa schreef:

Is er nog steeds geen zicht op een Nederlandse releasedatum?

is al gewoon binnen te halen via de bekende weg

avatar van Fets

Fets

Het verhaal stelt niks voor inderdaad. De sterren die ik aan deze film heb gegeven komen alleen door de ijzersterke rol van Jeff.

Jammer dat ze Colin Farrel met z'n Ierse accent genomen hebben voor de rol van country-zanger Tommy. Op dat gebied is de casting achter gebleven.

avatar van missl

missl

het verhaal is niet heel sterk maar wat is bridges toch een persoonlijheid. hij weet alles over te brengen, elk gevoel. hij draagt deze rol en zet een toprol neer.

farrel is totaal verkeerd gecast.

verder prachtige beelden en leuke muziek.

avatar van kramersietse

kramersietse

Hey Fets Domino!

Wat is er mis met de Irish accent van Colin Farell? Kan hoor, snap die opmerking niet helemaal.

avatar van LucretiaBorg

LucretiaBorg

missl schreef:

bridges is genomineerd voor een golden globe voor deze rol.

En hij heeft "The Spiritaward" gewonnen voor beste acteur. Veel van de prijzen gingen trouwens naar Precious, wat zou dat betekenen voor de Oscars. Deze film, Crazy Heart is niet helemaal mijn genre, maar alleen Jeff Bridges is al een lust voor mijn ogen, om zijn acteer prestaties dan, alhoewel hij er nog steeds goed uitziet. Hij had al eerder een Oscar moeten winnen, voor bv. "The Fisher King", van Terry Gilliam en het zal me niets verbazen dat hij hem dit jaar dan eindelijk gaat krijgen, soort van, 'moet wel' Award, want alle genomineerden zijn waarschijnlijk subliem, aangezien ik ze nog niet allemaal heb gezien, maar vanavond is de uitzending, dus ben benieuwd......

avatar van Mr Marchoso

Mr Marchoso

Oscar gewonnen. Ik ben benieuwd.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Jaja, ga hem dalijk kijken.

Ik ben ook benieuwd of Bridges hem verdiend heeft.

( denk het wel )

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Mooie film hoor, vooral Bridges is inderdaad oscarwaardig. Al verbleekt hij in ieder geval wel bij beste bijrol van Cristoph Waltz.

Geniale muziek van Ryan Bingham ( die ook zelf even in de film speelt ) en een sterk beeld van verlopen country zanger die toch terug komt. Deed me meer dan een keer denken aan walk the line.

Dikke 4

avatar van RickZ

RickZ

Muziekdrama over aan lager wal geraakt oudere countryzanger met drank- en familieproblemen. Het acteerwerk is prima in orde, het verhaal is echter saai en stelt weinig voor.

avatar van Jasper72

Jasper72

Natuurlijk een excuus Oscar voor Bridges hè, had 'ie namelijk al moeten krijgen voor The Big Lebowski. Net zoals bij Scorsese die pas zijn eerste Oscar kreeg voor The Departed. Er hangt dus geen waarde aan. Bridges is in Crazy Heart goed, maar niet goed genoeg voor een Oscar.

avatar van Macmanus

Macmanus

Overbodige film.

Acteerwerk zit wel snor, hoewel Bridges ook niet veel anders doet dan normaal. Maar hij draagt de film makkelijk. Helaas is het voor de rest armoe troef. Verhaal dat we al te veel hebben gezien, dit keer geen bio-pic. Dat geeft je toch een vrije weg voor een ander lopend verhaal, maar niks van dit. Visueel nog saaier en voorspelbaarder dan het verhaal. Van die films die zo degelijk zijn dat je het bijna niet slecht durft te noemen. Maar dit is erger dan slecht, dit is vreselijk overbodig.

1.5 sterren.

avatar van Montorsi

Montorsi

Komt 25-3 in de bioscopen in Nederland.

avatar van eppy

eppy

leuk om te kijken op een zondagmiddag, maar meer ook niet. het is een beetje een dertien in dozijn onderwerp aan het worden alcohollisme en het boeit me niet meer zoveel.

de drie is dan ook enkel en alleen voor de muziek want die was erg goed.

voor de rest een dertien in dozijn verhaal, met een jeff briges die hetzelfde truckje doet, niet echt oscar waardig matriaal. alleen het zingen dan.....

avatar van james_cameron

Natuurlijk is de magistrale, doorleefde rol van Bridges de voornaamste reden deze film te kijken, maar het is zeker niet de enige troef. Het subtiele script zit prachtig in elkaar, de supporting cast is uitstekend en visueel is de film zeer indrukwekkend. Ik ben geen fan van country-muziek, maar ook de songs zijn zeer goed gedaan. Mooie film al met al, wellicht iets te traag, maar geloofwaardig en emotioneel raak. Ik moest bij het zien van Bridges overigens herhaaldelijk denken aan Kris Kristofferson.

avatar van theetje67

theetje67