• 9.376.795 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Keoni Waxman

Met onder meer: Steven Seagal en Mike Dopud

Plot A Dangerous Man

"For Shane Daniels, fighting for freedom is a way of life."

Nadat hij zes jaar lang vast heeft gezeten in de gevangenis voor iets wat hij niet gedaan heeft, wordt Shane Daniels (Steven Seagal) weer vrijgelaten met alleen maar de excuses van de staat Arizona. In de eerste paar uur van zijn vrijheid wordt Shane getuige van een uit de hand gelopen politie controle waarbij twee doden vallen, waaronder een agent. De daders hebben echter nog twee dingen achtergelaten; een zak gevuld met geld en een vrouw. Het is nu aan Shane zich een weg te vechten door de corrupte stad en de vrouw in veiligheid te stellen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Lui

Lui (crew films)

De nieuwste Seagal-film. Hopelijk gaat het weer eens de goede kant op!

DiDa

De trailer zal binnenkort verschijnen volgens Voltage Pictures.

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Cover ziet er wel gaaf uit! Hopelijk weer zo'n topper als Urban Justice of Pistol Whipped!

DiDa

Volgens Play.com wordt On The Run aka Dangerous Man op 28 december 2009 gereleased in the UK.

Maar dat lijkt mij nogal heel vlug. De film is nog in post-production.

We wachten het af...

On The Run trailer:

YouTube - On the Run Trailer

avatar van Kooltje

Kooltje

Je was me net voor DiDa

leuke trailer. maar eerst nog ff the keeper

avatar van 606

Zo die seagal heeft er zin in net als ik trouwens

avatar van Falcon103

Falcon103

ziet er weer netjes uit, al heb ik ook weer een stukje gezien waar hij een stuntdouble gebruikt tijdens het vechten toch wel jammer

avatar van AHWA

AHWA

Trailer ziet er nog best goed uit ook.

avatar van Falcon103

Falcon103

Titel verandert in "A Dangerous Man"

of ben ik nou gek

avatar van Lui

Lui (crew films)

Klopt inderdaad.

Het is hier nu ook aangepast + een andere poster!

DiDa

Misschien verandert het nog wel een keer in compleet iets anders...iets zoals Danger For Justice....ha ha

Nieuwe cover vanuit Engeland:

Dangerous Man [DVD] [2009]: Amazon.co.uk: Steven Seagal: DVD

Niet mooi dus....

DiDa

Vandaag is de releasedatum in de UK. Reviews zullen snel volgen...

DiDa

De eerste reviews zijn een feit. Goed nieuws: heel veel actie en coole vechtscenes met Seagal. Slecht nieuws: 20-25% van de film Seagal is voicedubbed.....

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Ga hem nu maar kijken.

Als ik er aan denk zal ik even een kleine mening geven.

*de edit*

Zonder twijfel de beste Seagal film van de afgelopen 6 tot 8 jaar.(ok, daar was dan ook echt niet veel voor nodig). Lekker ouderwets knokken, rammen, breken, snijden, schieten, martelen en beulen in een stijl die ik van hem niet direct gewend ben.

Zelfs het acteerwerk van zo goed als iedereen in deze film voldoet ruimschoots aan hetgeen je verwacht te krijgen in een B-film.

Daarom 2.5* (wat voor een Seagal film al snel té veel is), omdat het oude tijden doet herleven en misschien zelfs een belofte voor de toekomst in petto heeft.

DiDa

Is de voicedubbing heel erg of valt het mee?

SSeagal

vanavond ga ik hem kijken, ik zag deze film al bovenop de olielaag drijven van de pindkaaspot

DiDa

Heerlijk om het jaar te eindigen met een nieuwe Steven Seagal film. Als het een goede is natuurlijk. Maar wees gerust. A Dangerous Man is namelijk een van de betere DTV films van Seagal. Sterker nog: zo dient een Seagal te zijn.

De enige die dit blijkbaar begrijpt is regisseur Keoni Waxman. Na het voortreffelijke The Keeper brengt hij Seagal weer naar zijn oude roots met A Dangerous Man. Deze film windt er geen doekjes om. Keiharde actie met een zeer dodelijke Seagal die in deze film wederom laat zien dat hij nog steeds de moves heeft. Seagal schiet, slaat en beukt erop los. En dat is wat de fans willen zien toch?

Waxman had de beschikking over een lager budget dan The Keeper maar toch weet hij de film er professioneel en gelikt uit te laten zien (net zoals The Keeper). Seagal en de overige castleden hebben er zin in en dat straalt van het scherm af. Ook hebben we wederom een interessante bad guy (Byron Mann).

De film verveelt geen moment omdat we van de ene naar de andere actiescene flitsen. Gelukkig heeft Waxman de film simpel gehouden en probeert ons niet te verwarren met diverse er niet toe doende verhaallijnen. De actie is verder lekker verdeeld en gedoseerd. Schietpartijen, explosies en Seagal die heel veel vecht in aikidostijl. Wat willen we nog meer?

Uh...tja misschien nog een film van regisseur Keoni Waxman. Want voor Born To Raise Hell is hij vanwege familieomstandigheden afgehaakt en is vervangen door ene Lauro Chartrand.

En dan is het altijd maar weer afwachten wat we dan gaan krijgen. Maar A Dangerous Man hebben de fans in ieder geval in de pocket.

En ja, die voicedubbing (die overigens wel meevalt en bijna niet opvalt) is de film vergeven....

avatar van joerve

joerve

Wanneer krijgt die man nou eens een oscar?

avatar van Kooltje

Kooltje

Ik vond de film nogal matig vergeleken met DTK & The Keeper. De gevechten zijn allemaal versneld, dit zie je tegoed en het stoorde mij. De actie is verder wel ok, met wat schieten en explosies. Ik vind het weer een stap naar beneden. Er is weer de voice dub en seagal is nog wel producer :S. van deze film. Neem dan ff de moeite om je 'eigen' film fatsoenlijk af te maken. Wanneer komt deze hier uit? The Keeper is ook nog steeds niet uit .

avatar van Marco77

Marco77

Mijn eerste comment op MM hoewel ik hier zowat dagelijks zit te kijken Heb deze zojuist zitten kijken en moet zeggen voor degene die de "ouwe" Seagal nog kennen ...dit is een heerlijke gouwe ouwe. Seagal zoals we hem kennen...rammen, knokken, schieten...alle ingrediënten zitten erin.....de man had al eerdere goede films maar dit is heerlijk ouderwets. Idd wat versnelde acties en knokken echter dat kon mij verder niet storen. Naar mjjn mening een toppertje in zijn genre.

avatar van Nohands

Nohands

joerve schreef:

Wanneer krijgt die man nou eens een oscar?

Als hij belooft te stoppen met films maken?

avatar van aristo

aristo

laten we nou eerlijk zijn ben altijd een grote fan van hem geweest maar de laatste jaren is het gewoon bagger,de man begint steeds zachter te praten(zal hij interesant vinden ) denk ik.hij is zo vet als een pad en kan bijna niet meer uit zijn ogen kijken die zitte helemaal dicht, alle vecht partijen zijn in slow motion nou dat zegt al wat voor deze vechtsport nee de man is gewoon op de NICO is niet meer en begin nou niet over zijn leeftijd want de aikido grootmeesters zelf zijn over de 80 en beoefenen de sport nog steeds met best snelle actie s de beste man heeft zijn tempel dicht laten slippe en daar heeft hij nou last van STEVEN eerst maar eens wat afvallen jongen dan zal het een stuk beter gaan.

SSeagal

Er waren (voornamelijk de fans duh! ) nogal positieve dingen te lezen over A dangerous man en met vol goede moed ging ik deze film dan ook bekijken, helaas kom ik toch tot een veel negatievere beoordeling....

Het is haast onbegrijpelijk dat Keoni Waxman van The Keeper ook deze onder handen nam, want het resultaat was vele malen minder dan The Keeper.

Allereerst Steven Seagal, aan hem ligt het niet echt, hij heeft er op zich wel zin in, alleen is hij te weinig in beeld. Over de gehele film gezien is hij misschien nog net de helft van de film aanwezig in scene's.

Dan zijn er opeens weer voice dubs, die wel degelijk opvallen en erger nog, ze komen midden in een gesprek van Seagal om vervolgens weer naar zijn eigen stem te switchen, wat heel raar overkomt. Het bevat misschien maar een minuut of 20 van de film bij elkaar, maar toch zeer storend. The Keeper had dit niet, maar het lijkt wel of het geld ineens op was.

Dan Keoni Waxman, was hij stoned ofzo? De vechtscene's in The Keeper waren goed gefilmd en prima te volgen en heerlijk cool, maar in deze film worden de vechtscenes onnodig versneld, rare close-ups komen er aan te pas en daar bovenop zijn alle vechtscenes in het donker. Er is dus bijna niks van te volgen en dat is erg jammer en een grote teleurstelling. Zelfs het eindgevecht met de main villian valt tegen, dus ook het laatste sprankje hoop komt daar te vervallen.

Verder ziet de film er wel ok uit, maar is gewoon ronduit saai, de bad guy vond ik niet overtuigend of afschrikwekkend en de rest van de film wordt opgevuld met tergend saaie shootouts en random blote tieten.

Is er dan niks positiefs? Wat ik wel eens wat anders vond was het hoge extreem geweld gehalte, met name afkomstig van Seagal. Seagal takelt de bad guys soms zo hard toe dat het naar horror neigt en je haast de bad guys als good guy wilt zien, op zich een leuke twist en een ander soort personage van Seagal. Daarnaast gaat Seagal ook qua woordenschat helemaal los en floepen er tevens weer wat leuke oneliners uit. Desondanks is dit helaas niet voldoende om de film echt leuk te maken.

A Dangerous man viel mij gewoon enorm tegen, en ik schrijf dit op gevoel net zoals ik de film op gevoel keek. Ik had ineens de behoefte om het laatste half uur door te spoelen en dat is nooit een goed teken. Sterker nog, ik vond KillSwitch nog iets vermakelijker ook al hadden de vechtscene's daarin niks met Aikido te maken, de film had nog wel genoeg waarde in zich om te blijven boeien, als was het meer op een soort komische manier.

Dangerous man had veel meer kunnen zijn, maar helaas blijkt ook Keoni niet capabel genoeg om een heerlijke ouderwetse Seagalfilm af te leveren. Met The Keeper bewees hij dat hij het kon, maar waarschijnlijk is het mis gegaan met het bewerken van het eindresultaat of wou Keoni hip gaan doen door alles te versnellen, wie zal het zeggen?

Vooralsnog hou ik het voor deze film op ** sterren, wellicht als ik hem eens herkijk na aanschaf in de toekomst dat ik ietsje hoger kan komen, maar ik vrees van niet...

avatar van MyLegacy.nl

MyLegacy.nl

Laat je niet te veel wijs maken.

Het blijft gewoon een Seagal film als altijd.

Niet meer..... en niet minder................

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Wtf is dtk??????

En waarom altijd die afkortingen van films, typ de naam in , dan weet men over welke film je `t hebt.

OHMSS, TND, FRWL....dan heb ik `t alleen maar over de bondfilms.

Maar even terug naar de film.....alweer een niemandalletje van de beste man Seagal.

Het niveau van NICO, ABOVE THE LAW ( dus geen ATL ), zal ie nooit , maar dan ook nooit meer evenaren....was trouwens ook nog een goed regisseur die Andrew Davis.

Toch blijven zijn films een beetje kleven, van.....hoe zal deze nou weer `s zijn.

Misschien de volgende keer beter....en dat voice-dubbing....

2*..........voor `t toch altijd proberen.

MyLegacy.nl schreef:

Laat je niet te veel wijs maken.

Het blijft gewoon een Seagal film als altijd.

Niet meer..... en niet minder................

Ik maak niemand iets wijs, vertel alleen mijn ervaring met de film Als jij hem wel goed vondt, prima toch

avatar van 606

Is het niemand opgevallen dat het maar 6 jaar is dat hij vastzat in de gevangenis ??

De correctie heb ik alvast toegepast

Er klopt meer niet aan het plot.

Gaat niet over deal met diamanten die uit de hand loopt.