• 9.371.874 stemmen

Kaiji: Jinsei Gyakuten Gêmu (2009)

Alternatieve titels: Gambling Apocalypse Kaiji / Ultimate Survivor Kaiji / カイジ / カイジ 人生逆転ゲーム

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Tôya Satô

Met onder meer: Tatsuya Fujiwara, Teruyuki Kagawa en Yuki Amami

Gesproken taal: Japans

Plot Kaiji: Jinsei Gyakuten Gêmu

Na het behalen van zijn middelbare school-diploma verhuist Kaiji Ito naar Japan. Daar vindt hij geen baan en hij slijt zijn dagen met gokken, drinken en het slopen van andermans auto's. Twee jaar later is er niet veel veranderd. Dan komt er een man genaamd Endo gokschulden bij hem innen. Endo geeft Kaiji twee opties: tien jaar schrapen om de schuld af te betalen of aan boord gaan bij een notoire kansspelboot om daar in één nacht de schuld terug te winnen plus wellicht nog veel extra's. Endo heeft duistere plannen en gaat er vanuit dat Kaiji toch niet terugkeert van het schip. Kaiji gaat dus de nacht van zijn leven tegemoet.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van groente12

groente12

Een live action Kaiji film?! Ik heb de trailer gezien ziet er vermakelijk uit. Hopelijk kan ik de film snel vinden en gaan kijken.

avatar van groente12

groente12

Ik heb de manga nog nooit gelezen. De anime serie heb ik wel gezien en die is echt geniaal. Helaas kan ik deze film niet de hemel in prijzen zoals de anime. Het verhaal is in principe het zelfde, maar er zijn wel heel veel scenes weg gelaten waaronder zeer vette momenten jammer. De emotie uitbarstingen van Kaiji en co is gelukkig aanwezig, maar wisselvallig. Het ene moment acteert Fujiwara als Kaiji goed en het andere moment tenenkrommend. Verder is de Zawa Zawa geluiden aanwezig die onmisbaar is bij een Fukumoto creatie. De muziek is totaal misplaatst bij veel scenes, en Endo is een vrouw! (Fukumoto product en vrouwen ??!). Matige film waarvan ik eigenlijk stiekem heb genoten.

avatar van Cellulord

Cellulord

leuk tussendoortje dat nog hoger had kunnen scoren indien die vervelende (bombastische holywood) muziek niet aanwezig was. Ook werd er soms wat teveel uitleg gegeven over hetgeen juist gebeurde, alsof de regiseur ons bij het handje nam en zei: "zo zit dat in mekaar". Buiten deze minpuntjes is dit een leuke film met lekker veel geschreew op zijn Japans, heerlijk