Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 9 september 2010
Plot Machete
"He was given an offer he couldn't refuse..."
Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.
Machete
Von Jackson
Von's Henchman
Michael Booth
Blacksad
Geweldig filmvermaak. Op de bank onderuitgezakt, verstand op 0 en kijken! De over-the-top actie is helemaal super, en past precies in de sfeer die de film uitstraalt. Ik heb enorm genoten va Planet Terror die eruit zag als B-film, en dat heb ik hierbij ook gedaan.
En geweldig om Danny Trejo nu eens een hoofdrol te zien spelen. Niet dat ik verwacht dat ie dat veel vaker zal gaan doen, aangezien zijn acteerprestaties niet van de bovenste plank zijn. En ook Seagal vond ik geweldig, hoewel ik normaal niks van die vent moet hebben.
JohnMovieLover
Het was een vermakelijke film, maar die ouwe rukker op het einde met Alba vind ik helemaal niks. Daarnaast was alles zo overdreven en fake, het zat een beetje tussen een A en B film in. Acteerwerk was niet geweldig, ik had trouwens nog nooit een film met trejo gezien en daar was ik ook blij om na het zien van deze film. De actie was niet geweldig, het verhaal al helemaal niet.
Eerlijk gezegd vind ik het een beetje een overrated film, een 6.5 op imdb zou het maximaal waard zijn. Omdat er goede acteurs inspelen, die overigens slecht werk leveren, vind ik het nog geen hoog cijfer waard. *3
MrCyCrO
Heerlijke film om naar te kijken! Zelfs Steven Seagal was goed in deze film
bobbydigital01
Leuke film ik heb er van genoten.
Ook van de dames die er in mee spelen,ik hou er zo van.
Ook een leuke rol voor seagal,die kleine rol was al tien keer beter dan al z'n laatste 10 films bij elkaar.
Ik hoop dat we daar ooit nog iets vets van gaan zien....
bobbydigital01
Heerlijke film om naar te kijken! Zelfs Steven Seagal was goed in deze film
ja inderdaad!!!! ik bel de krant
wu-tang
iets vets gaan we dan zeker zien hahaha
maar ind vond seagal ook een leuke rol neerzetten en had daar zeker meer van willen zien
normaal erger ik me dood aan die arrogante zak , die hele legers met z,n blote handen aankan zonder zelf ook maar 1 klap te krijgen , en mocht die dat dan toch krijgen ja dan wordt die pas echt boos haha
maar in machete had die een rol die hem op zijn lijf is geschreven ,
mock turtle
Nou, om maar gelijk bij het eind te beginnen: de sterfscene van Steven Seagal was echt waardeloos slecht geacteerd. Nu kan je van Seagal sowieso niet te veel verwachten, maar in deze film heeft Seagal wat mij betreft een nieuw diepterecord gevestigd.
Verder een lekker maffe film, met veel geweld, heel veel heel mooie vrouwen en een verhaal dat er telkens nét even iets te dik bovenop ligt.
Martijnnn
Ja klopt. Ergens was dat verschrikkelijk. Maar vond het zo goed in de film passen dat het de eerste keer was dat ik steven seagull echt kon waarderen.
Nicholas
Aardige film. Leuke momentjes, met die voice-overs van zo'n preview movies guy. Jessica Alba en Michelle Rodriguez, ook niet onaardig om naar te kijken. Genoeg actie. Don Johnson.
Maar ook simpele dialogen, simpele karakters, slechte oneliners (muv "They just fucked with the wrong Mexican!") en een hoofdrolspeler die het voor mij niet heeft.
Poepgezicht
Ben er niet kapot van, jammer genoeg.
Denk dat diepgaande dialogen totaal niet in de film zouden passen. Haalt de hele snelheid er uit + de film neemt zichzelf niet serieus. Had je iets anders dan simpele dialogen verwacht, en simpele karakters verwacht voordat je ging kijken?
Jammer dat je de film niet leuk vond, dat kan en mag natuurlijk.
Nicholas
Jammer dat je de film niet leuk vond, dat kan en mag natuurlijk.
Ik had geen diepgaande dialogen verwacht. Ik had het meer catchy en witty verwacht. Ik kreeg vooral saai.
paul83
Dat was gewoon briljant bedacht die sterfscene. Seagal is in al zijn films onverslaan en dat maakt deze scene zo goed.
Dstalker8
De sterfscene was voor mij ook een van de hoogtepunten, ik kon er wel om lachen
Keane1983
Actie op top niveau.
Verhaallijn stelt niet veel voor, maar de actie en een overkill aan gore maakt heel erg veel goed.
De manier van filmen..lekker rauw maakt het zeer amusant om naar te kijken.
Ook de cast is uitmuntend. Hoewel ik erbij moet zeggen dat er wel vrij vlak en mat word geacteerd.
Humor en actie wisselen zich in een rap tempo af. Een lust voor het oog.
Verder heb ik op deze film totaal geen op of aanmerkingen.
Van mij een dikke 4.0*
Mambanda
Vond hem niet bijzonder, het hele Grindhouse-gebeuren ken ik nou onderhand wel. Veel bloed en veel gore, maar het werkelijke verhaal word toch een beetje weggepropt hierdoor. Trejo is wel geknipt voor deze rol, de rest van de cast is oké.
Bar slechte smaak zou ik eerder stellen.
paul83
dankje paul, jij ook weer commentaar van hoog niveau!
Meestal onderbouwd iemand op deze site zijn mening. Blijkbaar kan je dat niet. Is niet erg hoor....
Martijnnn
haha dat is toch humor! Net als 'Machete don't text!'
DB10
Prima vermaakt. Lekker over-the-top vooral. Bijna twee uur lang genieten van lomp grote wapens
en het gezicht van Danny Trejo. 3.5*
Rickmans
Superfilm.... Heerlijk bloederig spektakel met grote fictie. Wat een cast trouwens. Heb ECHT genoten.
mikey
Leuke chaos van eervolle vermeldingen van onzinfilms van toen. Don, Robert en Seagal waren goed bezig maar de film kan hun niveau niet evenaren.
Awasiku
Mijn eerste kennis making met Rodriquez is de film ( de originele ) El Mariachi uit 1992
( de beste trouwens naar mijn mening uit de reeks ) . Zijn films moet het niet hebben van een sterke Verhaal , maar meer van de FUN .
FUN blinkt uit in o.a : Stupide grappige Oneliners , Over de top Acties & Shootouts , Flitsende Montage om maar een paar te noemen .
Machete is precies zo'n geval met de enige Mexicaanse Held ; Danny Trejo ( i'm a Mexican !! ) .
Slap verhaal , lekkere over the top Acties , genoeg bloed en schaarse geklede tot blote vrouwen kortom genoeg FUN . Met een typisch Rodriquez opening , deze keer een auto met op de achtegrond de prachtige Mexico ( tenminste wat daarop lijkt !! ) woestijn dat je bijna de Hitte kon voelen .
En om maar met de "auto" in huis te vallen en vervolgens de verschijning van een oude bekende als een lekkere "shallow" badguy ( Voor de eerste keer als slechterik !!! )
Het is trouwens de tweede keer voor zo ver ik weet dat Danny Trejo en deze oude bekende tegen over elkaar staan in een film . Trejo kreeg al eerder pakslaag van deze beste man met de wapperende handjes in een van zijn eerdere film ; Marked for ..
....??? uit 1990 .
Ik heb genoten van deze Machete , een expres zo gemaakte "B" film van een "C" film .
Voor de liefhebbers van dit soort genre .
En verw8 vooral geen diepgang , gewoon verstand op nul en een emmer Hot chicken wings
Machete don't text but will return in Machete Ride and Machete Rides again....!!!!!!!!

Machete Kills
2013