• 9.378.910 stemmen

Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 september 2010

Plot Machete

"He was given an offer he couldn't refuse..."

Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.

Sartana Rivera

Von's Henchman

Michael Booth

avatar van Theunissen

Filmkriebel schreef:

Release date België : 8 december.

Volstrekt belachelijk, als je weet dat DVD en Bluray al overal op het web te vinden zijn en de film in Nederland al sinds september in de bios verscheen. Dan klaagt de filmindustrie dat ze miljoenenverliezen lijden

Volgens mij gaat het om een andere Machete (met Monica Bellucci).

Denk het niet, aangezien wij de posters van deze film ook pas laatst in de bios zagen verschijnen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zeker weten dat het deze Machete is. De poster stond in de kranten.

avatar van Theunissen

Als ik op de site van de Euroscoop kijk staat daar toch een andere Machete op.

Ik zie trouwens nu ook dat in België "The Joneses" draait (in augustus al gezien).

avatar van N811

N811

wanneer is die te koop?

avatar van barcam

barcam

Sublieme ode aan de jaren 80 macho film. Robert Rodriguez heeft weer een fantastische film geleverd met over de top geweld, heerlijke cast, onnozele humor, slechte oneliners, aantrekkelijke sexy dames. Even goed als Death Proof en zonder overbodig geleuter zoals bij Tarantino. Eén van de beste films van dit jaar.

avatar van Waackx

Waackx

Ik had er veel verwacht maar de film heeft niet aan de verwachtingen kunnen voldoen.

Na een goeie openingscene verwacht je lekker veel slachtpartijen en bloed maar dat valt eigenlijk wel mee.

Hoe verder we het einde naderen, hoe minder vaak we Danny Trejo in actie zien.

In plaats daarvan krijg je veel onnodige lange dialogen tussen de acteurs.

Dat het verhaal op veel punten ongeloofwaardig is neem ik de film niet eens zo kwalijk maar wat ik wel vervelend vind dat de nevenpersonages op een gegeven moment meer aandacht krijgen dan Machete zelf.

Ik ben toch echt voor Machte wezen kijken.

De cast was wel aardig,ookal was Seagal veels te dik om serieus te nemen.

Danny Trejo,Jeff Fahey en de man die de dominee speelde waren het sterkst.

Geweldige scene trouwens met die dominee ("God has mercy, I don't !").

Andere goeie scene was dat Machete op een gegeven moment die 2 naakte dames ziet in het zwembad (heerlijke muziek eronder).

Ookal was het wel vreemd om te zien hoe de 24-jarige Lohan aan het zoenen is met de 66-jarige Trejo(overigens hij ziet er goed uit voor zijn leeftijd).

Het eindegevecht was wel een beetje teleurstellend maar voor de rest kijkt het lekker weg.

Maar het is helaas geen tweede Kill Bill geworden.

De film had alles in zich om een cult-klassieker te worden maar door een gebrekkig verhaal en het gebrek aan meer actie en bloed maakt het voor een "tja wel aardig"-filmpie voor mij.

Misschien als de film 10 jaar geleden gemaakt (dus ook met een jongere Trejo) was het een wel klassieker geworden.

Maar wel leuk voor Danny Trejo die eindelijk is doorgebroken dankzij Rodriguez.

avatar van patrick17

patrick17

Allereerst wat een ontzettend lelijke vent is die Danny Trejo !

Zijn vele rollen als bad guy doet nu zijn werking door de hoofdrol in deze film te verkrijgen.

De film is voor mij vermakelijk, maar overdreven. Dessalniettemin is de film nooit vervelend

en verveelt het op geen moment.

De actie scene's waren goed te doen. Waren vermakelijk te noemen.

Michelle Rodriquez ziet er erg goed uit in deze film.

Steven Seagal als de bad guy, was ook wel eens iets anders dan dat we gewend zijn

van hem. De film had geen verrassingen naar mij mening.

Vermakelijke film wel te noemen. Overdreven dus maar zeker te doen in de actie gerne.

3.0 *

avatar van Nycos

Nycos

Good stuff !

avatar van Chupacabras

Chupacabras

Heerlijke actiefilm tarantino style, maar zeker niet een mindere variant !!

Heb aantal keren goed kunnen lachen om de overdreven actie en oneliners.

Je moet ervan houden, maar ik vond het een te gekke film !

avatar van jeeke21

jeeke21

Inderdaad ! Wat heeft die man een lelijke smoel !! Maar dat doet het 'm juist in deze film !

En steven Seagal in de rol van de bad guy was toch wel een verrassing !

De scenes met de opgefokte auto's vond ik er toch wel een beetje over , leek me een beetje Cars achtig...

Maar toch een prima film welke ik met plezier heb uitgekeken !! Had eerlijk gezegd veel minder verwacht ..

een dikee 4*

avatar van b00ts

b00ts

Wat een bagger. Dat De Niro zich voor deze prent heeft laten inhuren. Erg overdreven allemaal maar niets eens heel erg slecht geacteerd. De actie..... sja......iemands darmen gebruiken om uit een raam te springen. Het absolute hoogtepunt of dieptepunt, was dat Seagal met een machete in zijn eigen darmen stond te draaien.... Erg knap.

avatar van yeyo

yeyo

b00ts schreef:

Dat De Niro zich voor deze prent heeft laten inhuren..

Ja, echt een ware misser tussen meesterwerken als Righteous Kill, Hide and Seek; Analyze That en Meet the Parents 3.

avatar van mrwhite

mrwhite

yeyo schreef:

avatar van b00ts

b00ts

Sorry..... Wederom heeft laten inhuren voor een dergelijk 'meesterstuk'.......

avatar van Pete_033

Pete_033

yeyo schreef:

Vergeleken die films is dit een meesterwerk Al kunnen we dat nog niet zeggen over MtP3 maar denk niet dat die ineens vele malen beter is dan zijn voorgangers..

avatar van ASman

ASman

patrick17 schreef:

Allereerst wat een ontzettend lelijke vent is die Danny Trejo !

Heyhey , wel een beetje respect voor wat ze normaal een 'karakterkop' noemen

Straks wil hij het misschien met je komen uitvechten.

avatar van Minotaures

Minotaures

Die vent mag wel 65+ zijn, maar volgens mij schopt die nog steeds kont.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Robert Rodriguez doet het weer! De trailer die we kenden uit zijn eerdere Grindhouse is uitgebreid tot een volle film die zijn weerga niet kent. Zet een paar coole personages neer, gespeeld door onder andere Michelle Rodriguez, Steven Seagal en natuurlijk Danny Trejo, voeg vette actie en over-the-top-effecten toe en het plaatje is compleet.

Het verhaal gaat natuurlijk nergens over. Wel stoorde ik me een beetje aan de CGI-effecten en de film blies mij niet zo weg als Planet Terror. Desondanks mag het vervolg komen!

avatar van Friac

Friac

Dé teleurstelling bij Machete was dat het geen Planet Terror is. Planet Terror was pure Grindhousestijl en een heerlijke knipoog naar de oude trashcinema, zowel inhoudelijk als vormelijk. Het lag er moddervet op dat er geparodieerd werd, weliswaar met een bijzonder warm hart voor deze vergane vorm van undergroundcinema. Planet Terror is een schitterende film, en de trailer van Machete was eveneens briljant.

Aanvankelijk was ik dus erg blij met het nieuws dat Machete compleet uitgewerkt ging worden. Helaas koos Rodriguez niet voor een gelijkaardige uitwerking als in Planet Terror, maar oogt het uiteindelijke resultaat veel meer gestandariseerd en Hollywoodiaans. De knipoog lijkt te vervagen, en Machete zakt door tot een gewone traditionele actiefilm, zij het dan natuurlijk wel ééntje in overdrive.

Op die manier krijg je een vermakelijke brok actiecinema met de nodige onnozelheid (de Padre was een grappig personage, al had ik me hem nog interessanter voorgesteld op basis van de oorspronkelijke Machete-trailer). Maar er wordt teveel geprobeerd een degelijk verhaal te vertellen en de maatschappelijke kritiek wordt veel te onverholen geserveerd. Dit alles zorgt ervoor dat Machete zijn "punch" als pulpcinema verliest, ondanks zijn overdreven scènes van geweld voelt het aan als een normale actiefilm.

Entertainend, zeker en vast. Maar voor de échte pastiche hou ik het wel bij Planet Terror.

Zo kut dat t gaaf is. wat een film!

avatar van skipy05

skipy05

Goede actie film. Maar toch viel hij mij wat tegen. Had er iets meer van verwacht. Waren stukken die te lang duurde of te saai waren. Niet echt een fan van Danny Trejo. Jessica Alba speelde maar slecht, lang geleden dat ik die nog eens goed zien spelen heb. De rest van de acteurs deden het wel goed.

avatar van timburton

timburton

Theunissen schreef:

Als ik op de site van de Euroscoop kijk staat daar toch een andere Machete op.

Lach maar. Wij zijn eerder met Amerikaanse films. België meestal met Europese films. Dan zou ik toch liever in België willen wonen.

Wat een enorm slechte film. De verhaallijn slaat nergens op, de dialogen minimaal, evenals de actie. Ik had meer hak werk verwacht. Het lijkt er ook een beetje op dat de regisseur een opgefokte Mexicaan is en furieus op Amerika. Of in ieder geval, zo komt het op mij over.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Hoewel ze mooie dingen laat zien, is de rol van Lindsay Lohan totaal overbodig. De hele film wordt tegen het einde toe een zootje, met een totaal teleurstellend eindgevecht als apotheose. Maar een rol als deze ligt Steven Seagal wel beter als die van flik. Het eerste deel was trouwens ook best vermakelijk.

avatar van wimaroca

wimaroca

Mooie lachfilm,

De taal lijkt later te zijn ingesproken,maar dat mag de pret niet drukken

mooi om 'm 1 keer te kijken

avatar van djelle

djelle

Als Danny Trejo niet kan omschreven worden als meest herkenbare en coolste badass van Hollywood weet ik het ook niet meer. Met zijn imposant figuur, volgetatoeëerd lichaam, grimmige stem en vettig lang haar staat het woord 'slechterik' als het ware op zijn hoofd geschreven. Wat hem nog het meest uniek maakt is zijn grauwe gemene kop die wat wegheeft van een platgewalste tortilla, en zo indrukwekkend veel groeven en kraters telt dat NASA zich zou vergissen van maanoppervlak.

Het zal dan ook niemand verbazen dat hij ook in het echte leven een criminele carriere achter de rug heeft, en in de filmwereld vooral gevraagd wordt om losgeslagen schurkenrollen te vertolken. Iets wat hij goed doet, overigens. Robert Rodriguez brengt daar met Machete eindelijk eens verandering in, en op 66 jarige leeftijd heeft de Mexicaans-Amerikaanse bulldozer meteen ook zijn eerste echte hoofdrol binnen. Het moet wel de ultieme plagerij zijn, want Rodriguez gaf Trejo al personages vernoemd naar een of ander mes sinds het begin. Een van de voorwaarden voor Trejo's voorwaardelijke invrijheidstelling waren destijds immers dat hij geen scherpe voorwerpen bij zich mocht hebben, en nu heet hij dus Kapmes (Machete).

Rodriguez' geweldig gevoel voor humor en ironie uit zich ook in de film, en de opeenstapeling hilarisch foute scenes, gevatte dialogen, rake oneliners en leuke knipogen zijn haast niet bij te houden. Van een bad guy spelende Steven Seagal die eigenlijk een beetje zijn eigen verwaande zelf nadoet tot en met een sexy Michelle Rodriguez als rebellerende kat, het zit er allemaal in. Of wat dacht u van Cheech Marin als eigenzinnige rambopriester, Robert De Niro als corrupte senatoryankee, Lindsay Logan als wulpse gangsterdochter, een gepimpte motor met minigun en een onvervalste lading blote grieten die vooral in bepaalde posities en/of context bijzonder grappig werken. Liefhebbers zullen ook veel plezier beleven aan enkele ludieke verwijzingen naar andere films als Desperado, en de geestige rol van Jeff Fahey die voor de eerste keer in zijn leven opvallend goed speelt.

Hoofdattractie blijft natuurlijk Trejo zelf, die zich mag uitleven als 'ex-federale' op wraaktoer en daarbij het liefst zijn voorkeurswapen gebruikt naar waar u 3 keer mag raden. De vele actiescenes zijn heerlijk over de top en zitten naast ingewanden ook vol met originele elementen. Machete krijgt bovendien al de lekkere wijven en stuurt geen smsberichten. Hij zegt niet veel maar als hij dat doet is het de helft van de keer een droge korte uitspraak die met gemak een John McClane kan evenaren. Perfect dus. En dan te zeggen dat Machete eerst een simpele neptrailer was uit de Grindhouse-films.

Het enige dat de prent een beetje ondermijnt is de dubbelzinnige allusie op de grensproblematiek, en een camera die verkeerd opgesteld staat in een douchescene met Jessica Alba. Voor de rest: topvermaak, een must voor liefhebbers van heerlijk foute cinema en een feest voor Danny Trejo fans.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Vermakelijk actiefilmpje...

Ik vond de film nochtans niet goed beginnen: die eerste scene vond ik wat over-the-top en ik hoopte dat dit gedurende de film wat ging beteren. Uiteraard blijven sommige actiescenes "erover gaan", maar ik had er geen slecht gevoel bij zoals bij die eerste actiescene.

Het verhaal is simpel, maar dat vind ik goed bij een actiefilm als deze. Je moet er niet te veel bij na te denken en eigenlijk hoef je enkel in je zetel zitten en van de film genieten. Want genieten, dat heb ik bij momenten wel gedaan. Er waren niet enkel de leuke actiescenes, maar daarnaast zat er ook flink wat humor in. De dingen die me het meest zijn bijgebleven is het SMSje van Machete en de bewakingsagenten van Benz.

Uiteraard was het ook leuk om zo'n topcast aan het werk te zien. Danny Trejo is echt wel de perfecte acteur voor deze rol. Hij ziet er uit alsof er al eens een tank over zijn gezicht is gereden, maar dat bedoel ik dan positief. Ook was ik blij dat Steven Seagal mocht meedoen in deze film. Hoewel hij veel tegenstanders heeft, vind ik hem geweldig. Toegegeven, een heel groot acteur is het niet, maar de rollen die hij moet spelen doet hij toch altijd (redelijk) goed.

Ik heb me dus goed geamuseerd met deze film, en ik zou het dus zeker niet erg vinden als ze die zogenaamde vervolgfilms zouden maken. (Al weet ik uiteraard dat dit voor te lachen was.)

avatar van djelle

djelle

Kr!kke schreef:

Machete als trailer was oorspronkelijk ook alleen maar om te lachen, dus wie weet... Er zijn allesinds alweer geruchten over een daadwerkelijke uitwerking van die vervolgen.

Fantastische grap trouwens. "Machete kills" en Machete kills again" Alsof hij dat nu nog niet genoeg gedaan heeft . Wat meteen ook een leuke pastiche vormt op die oude b film sequels die ook vaak in de trant waren van "Kills" en "Kills again".

avatar van tplstrltj

tplstrltj

Goede actiefilm die zeer dicht bij de realiteit staat; darmscene jwz. Danny Trejo is cool, alle chicks willen hem en natuurlijk lindsay lowan waarvan ik eerst dacht dat ze niet boven het water uit zouden komen en genoegen moest nemen met haar lelijke moeder die eigelijk helemaal niet zo lelijk is want als je haar in het echt tegen zou komen zou je zeggen "niet mis" maar verbleekt in de film natuurlijk bij jessica alba maar vooral michelle Rodriguez(L)

x