• 9.379.946 stemmen

Met onder meer: Danny Trejo, Jessica Alba en Robert De Niro

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 september 2010

Plot Machete

"He was given an offer he couldn't refuse..."

Machete (Danny Trejo) is een voormalig lid van de Mexicaanse Federale Politie die tegenwoordig leeggeklopt door de drugsbaas Torrez (Steven Seagal) over de straten van Texas zwerft. Schoorvoetend neemt hij een aanbod aan van spindoctor Benz (Jeff Fahey) om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Bedrogen en met de kansen tegen hem gekeerd vlucht hij. Machete weet contact te leggen met Luz (Michelle Rodriguez), die als het hoofd van 'het Netwerk' veel connecties en wapens heeft. Daarnaast krijgt hij ook hulp van Padre (Cheech Marin), zijn 'heilige' broer. Ondertussen wordt hij achtervolgd door Sartana (Jessica Alba), een sexy ICE-agent die Machete als een kans ziet om hogerop te komen.

Sartana Rivera

Michael Booth

avatar van Goldenskull

Goldenskull

SpikeR schreef:
als er met een machine geweer wordt rond gemaaid en daarbij alleen de wapens van tientallen uit de handen wordt geschoten, vind ik dat onrealistisch, die koppen die je in het begin ziet rollen kan ik wel handelen, ik kreeg toen wel het idee wat voor soort film het was

Ik zeg ook helemaal niet dat het niet onrealistisch is, het is inderdaad onrealistisch. Wat mij betreft aanleiding om te lachen, niet om kritiek te leveren. Het was ook helemaal niet de intentie om het realistisch te maken/laten lijken.

avatar van dikdiver

dikdiver

top film, goede aktie, iedereen kan het verhaal volgen, dus verstand op nul.

cast is tiptop, Trejo op z'n best, Fahey speelt lekker de badguy.

De niro kan wel beter.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Wat een verschrikkelijke over de top film is dit zeg. Ik vond The Expendables al erg maar dit slaat werkelijk alles.

En die Danny Trejo met zijn neppe norse kop.......

Pff, .... nee, dit is niet wat ik er van verwacht had.

Een paar vecht scenes waren aardig en daarom nog net aan een tweetje maar het gemiddelde is net als de film: Te overdreven!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nou, dan vind ik je nog heel redelijk met een 2,5.

Maar je hebt niet eens gestemd zie ik ?

Maar lijkt deze film dan erg op The Expendables kwa film en actie of niet?

Want dan weet ik wat ik kan verwachten.

avatar van wu-tang

wu-tang

duh dat wist je toch op voorhand voor mij had het nog wel wat meer over de top gemogen !!!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ja ik moest eerst even wat andere recensies schrijven en daarna ging ik op allemaal stemmen

Maar ja, ik wist op voorhand dat dit overdreven zou zijn maar het stond me dus blijkbaar niet aan. Daar waar ik dat bij the Expendables nog wel redelijk had. Komt misschien ook mede door de grotere namen en het betere acteerwerk! Dus die kun je nog best is bekijken TragieStar!

En een 2,5 is inderdaad wat te hoog Laat ik er maar een 2 van maken

TragieStar.* schreef:

Maar lijkt deze film dan erg op The Expendables kwa film en actie of niet?

Want dan weet ik wat ik kan verwachten.

Nee deze films lijken totaal niet op elkaar. Waar The Expendables een heftige aktiefilm is, is Machete een film in het genre van Grindhouse. Dat is natuurlijk niet erg vreemd aangezien deze film is gebaseerd op een fake trailer uit Grindhouse. Verwacht slechte acteerprestaties en een gecreëerde ouderwetse B-film look. SFx zijn best goed te doen en zeker niet zoals bijvoorbeeld The A-team wat echt te slecht voor woorden is. Die 3 films zijn dé 3 over-the-top aktiefilms van dit moment maar geen van allen zijn ze met elkaar vergelijkbaar. Qua aktie zit er bij lange na niet zoveel in als The Expendables, maar het eind gevecht is wel enigsinds van het zelfde kaliber; veel explosies, veel kogels, veel doden en veel bloed.

Mijn mening:

The Expendables 5.0*

Machete 3.0*

The A-team 0.5*

avatar van Q Jones

Q Jones

Red is ook leuk een mengeling van The Expendables en The A-team, komt bij mij uit op 3,5*

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Ben het bijna met je eens Thorak, maar de A-Team zou je best als komedie kunnen zien, dan is die prima te doen

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

Vond het over te top hoewel bedoeld beetje jammer soms, voor de rest de moeite waard.

avatar van Reinbo

Gave poster die nieuwe.

Thorak

Deze is ook wel gaaf, past goed bij het type film. Die vouwen maken het af

Voor de echte fans komt er ook een action figure van Machete uit....

avatar van TimZor

TimZor

ik hoef hem niet te hebben maar de figure is wel heeeel goed gemaakt dat zie je niet vaak

avatar van evdb27

evdb27

Een ware ode aan het B-film genre (oftewel Grindhouse). Dat betekend dus over the top acteren, veel actie, een dun verhaal en vooral overdreven veel en bloedig geweld. Machete heeft dat allemaal inclusief de clichés van dommige bad guys, rauwe good guys en veel sexy vrouwen. Als je niet van deze dingen houdt moet je deze film dus vooral niet gaan kijken. De onbekendheid van dit soort films (of de bedoeling ervan) is goed terug te zien in de grote verschillen tussen diverse recensies. Maar ook in de bioscoop waar de helft kostelijk zat te lachen terwijl de andere helft hoofdschuddend zat te denken aan het geld wat ze zojuist verspild hadden aan een kaartje.

Toen Quintin Tarantino en Robert Rodriguez het nodig vonden om de goedkope film uit de ranzige bioscoopjes uit de jaren 70 terug onder de aandacht te brengen besloten ze om elk een film te maken en deze uit te brengen als één project onder de naam Grindhouse. Om beide films (Deathproof (Tarantino) en Planet Terror (Rodriguez)) compleet te maken werden ze aan elkaar ‘gelijmd’ met trailers van films die niet bestaan. Zo dus ook de trailer van Machete. Maar deze trailer viel zo in de smaak bij het publiek dat Rodriguez besloot er een film van te maken.

Ik neem aan dat de meeste filmliefhebbers bovenstaande wel weten. Als je Planet Terror gezien hebt weet je ook wat voor onzin je kan verwachten in Machete.

Natuurlijk moet het thema van vluchtelingen, mensenhandel en misbruik van illegale Mexicanen serieus genomen worden. Maar de gemiddelde B-film gaat over grootschalige drugshandel, prostitutie, vergaande corruptie of andere ellende en daar hoor je nooit iemand over, het hoort erbij.

Robert DeNiro heeft zichtbaar plezier in zijn rol als The Senator. Hij heeft in de laatste jaren wel laten zien dat hij zich niet altijd even serieus neemt en past daarom wel goed in deze film. Want als er één ding is wat je niet moet doen aan Grindhouse films is ze serieus nemen.

avatar van doodah

doodah

bah, wat is dit voor een vieze poster. Geef mij de vorige maar!

avatar van Jessman

Jessman

1 ster van wege de bekende acteurs voor de rest is het een zwak verhaal en erg slecht gespeeld

avatar van panjoe

panjoe

Vanavond herzien en wat is dit toch een heerlijke film. Robert Rodriguez zet met Machete de lijn voort die hij met From Dusk 'till Dawn, Planet Terror en Sin City heeft ingezet. Hij heeft voor mij de poort geopend naar een geheel nieuwe sectie binnen wat je kan typeren als "testosteronfilms", wat eigenlijk de enige sectie van dat genre is die mij echt aanspreekt. Dit zijn films die rijk zijn aan smakelijke oneliners, epische personages, vindingrijke actie en top-shelf vrouwelijk schoon rondom een vermakelijk plot met een flinke dosis graphic violence.

Net zoals in deze films zijn in Machete de editing en cinematografie op en top in orde. De casting van Stephen Seagal als slechterik vond ik bovendien zeer vermakelijk, ik heb smakelijk gelachen om zijn overdreven acteerwerk. Minder was Robert DeNiro, die wel echt kán acteren maar (misschien daardoor wel) af en toe toch net iets te geforceerd overdreven overkomt. Een ander minpuntje was het af en toe voorspelbare plot, maar wat wil je met een film die centraal staat om een man die dood en verderf zaait met een machete.

Machete is een A-film met een dikke knipoog naar en veel respect voor B-films. Ik had na hem in de bioscoop gezien te hebben een 4,0* gegeven en die laat ik mooi staan .

avatar van intezar

intezar

SnakeDoc schreef:

Wat een verschrikkelijke over de top film is dit zeg. Echt alles in deze film is overdreven en helaas was er voor mij meer om aan te ergeren dan om van te genieten.

De bedoeling was juist om over de top te gaan. Je gaat toch een horrorfilm ook niet beschuldigen van het feit dat het te eng was?

Je hebt de verkeerde film gekozen.

avatar van TimZor

TimZor

Tsja soms begrijp ik de recensies ook niet hoor zie de poster of trailer (en/of reggiseur) en je weet al wat voor film je gaat krijgen en dan nog raar vinden dat het over te top is, of dat het overkomt als een oude B-film ? Want zeg nou zelf je heb een trailer daarin zie je Trejo met iemand zijn darmen in zijn hand naar beneden springen alsog het een touw is om maar een van de trailer voorbeelden te noemen en dan nog denk je nog goh lijkt me wel een mooie totaal niet over the top actiefilm

Ik heb hem alweer herzien een vriendin wilde graag nog er naar toe maar niemand wilde mee en toch gebeurd wat ik al dacht hij is met 0,5 omhoog gegaan wordt nu toch een 4 !

avatar van Johnny Chops

Johnny Chops

Mensen die een term zoals, onrealistisch gebruiken bij de hedendaagse films, moeten helemaal geen film meer gaan kijken!
daar kan ik altijd om lachen, 98% vd films zijn onrealistisch.

maar ff ontopic, vermakelijke film, Danny trejo in de hoofdrol, stoere en ietwat komische rol, aantal bloedrige scenes,maar zou zo in 1997 gemaakt kunnen zijn.geweldige scene, waar trejo aan darmen, door een raam naar beneden springt, erg origineel vond ik
michelle rodriguez wordt alleen maar mooier! Jessica Alba had wat sexier gekleed mogen gaan

mooie hak en steek scenes met de machete, geweldig.
de layer die net doet lijken of je het inderdaad in 1997 in de bios zit te kijken
je hoeft deze film dus echt niet in Full HD te kijken
liefhebbers van planet terror, zullen deze film ook erg leuk vinden, ook al is het verhaal eenvoudiger.

Johnny Chops schreef:
Zo origineel is dat niet, in Dead Snow gebeurt dat ook al en volgens mij heb ik zelfs ook al wel eerder in meer B-zombie-films gezien...

avatar van cm_punk

cm_punk

Wat een film! Nergens verveeld. Actie spatte van het scherm. De nodige humor zat er ook genoeg in (Deniro die huppelt voor zijn leven:P). Gelukkig waren de rollen van Steven Seagal en Lindsay Lohan beperkt.

Gave one-liners zaten er ook in. Machete doesn't text

En later in de film

I thought Machete never texted?
Machete improvises

Jammer dat de confrontatie tussen Trejo en Seagal zo kort was. Seagal kon vast nog wel wat Akido shit laten zien

Als de film deze feeling weer gaat geven, bij herzien, verhoog ik mijn stem!

Owja: Alba = Lekker-Lekker
Michelle = Stoer-Lekker

avatar van louisvf

louisvf

Zalige poster!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ja, ik vind hem ook veel beter dan de vorige, maar om te zeggen dat deze geweldig is? Nee, dat niet.

avatar van Darkiie

Darkiie

Overdreven filmpje ,

Trejo niks aan ,

(L) Jessica

avatar van happie

happie

Heerlijke over de top aktiefilm. Trejo kan in de simpele hoofdrol weinig fout doen. Ook erg leuk is die "90 aktiefilm"stem bij de promo filmpjes van de senator.

Wat mij betreft:

avatar van ayko7

ayko7

Leuk,, lekker alles overdreven..heb ik veel gelachen..

avatar van Tonypulp

Tonypulp

louisvf schreef:

Zalige poster!

Inderdaad Geniale poster, lekker groots en fout.

avatar van wu-tang

wu-tang

deze fim zou nu toch wel een beetje winst gemaakt hebben dan is er meer hoop voor de vervolgen hehe

avatar van Capo_Fortissimus

Capo_Fortissimus

Viel me heel erg tegen.... te slecht dit helaas.