The Loved Ones (2009)
Geregisseerd door: Sean Byrne
Met onder meer: Xavier Samuel, Jessica McNamee en Richard Wilson
Plot The Loved Ones
"Don't break her heart"
Brent is een 17-jarige student die nog steeds treurt om het verlies van zijn vader. Hij wordt uitgenodigd voor het schoolfeest door het meest stille meisje van de hele school, Lola. Maar Brent weigert en hij wordt ontvoerd door Lola en haar vader. Hij zal moeten vechten om de macabere verrassing, die Lola en haar vader voor hem in petto hebben, te overleven.
Brent Mitchell
Carla
Judith
Bright Eyes
Bottleneck
Inderdaad, maar deze schijnt erg realistisch te zijn. Best benieuwd eigenlijk.
Lui (crew films)
Postertje geplaatst. Ik moet zeggen dat de film mij nu een stuk oninteressanter lijkt.
Shinobi
Ziet er interessant uit, gaat zeker nooit uitkomen in de bios hier. Dan maar via de bekende weg binnenhalen.
j0zman
Waarom krijgt deze film zo'n hoge waardering? Het is geen slechte film, maar zo bijzonder vond ik hem niet.
bobbydigital01
lekkere harde film,je moet er van houden en ik vond hem heerlijk
mixmaster
behoorlijk zieke film met de nodige martel scenes , een topper in zijn genre.
je moet ervan houden , ik heb er in ieder geval met veel plezier naar gekeken , mede door het goede acteerwerk is deze film er 1 om niet snel te vergeten !
_Casper_
Goeie horror film! je kan merken dat het geen amerikaanse horror film is > niet dat typische gegil en slecht geacteer werk. Maar een leuk interessant verhaal en goed acteer werk! FIlm kijkt erg lekker weg en is zeker een aanrader om te zien
dikke 3 sterren (net geen 3.5 ster)
barcam
Fantastische Australische horrorfilm.
Goede zware metalen soundtrack, over de top martelingen met liters ketchup, zwarte humor, uitstekende acteurs.
Topper!!!
vranque
Inderdaad niet slecht. De ergenis omtrent het eeuwige deja vu gevoel verloor het toch van de uitstekende sfeer.
scorepio
WTF was het woord dat ik regelmatig slaakte bij het bekijken van deze film. Het was voor mij al een hele tijd geleden dat ik zo'n geschift en fris filmpje zag. Het is idd weer torture porn , maar dan toch net weer anders en met een snuifje ( zwarte ) humor en uitstekende acteerprestaties.
Hou je van films als martyrs , saw en hostel ? Dan moet je deze beslist kijken want deze behoort tot de toppers.
Inland Rabbit
Een lastige en zoals al eens gezegd werd op Twitch, je kan maar beter niet de trailer zien. De film film profileert zich als een horror film met zwarte humor, maar hoelang duurt het voordat het zover is? Leuk, om zo je publiek op de proef te stellen.
Tsjah. de film is ook lastig te peilen, want echt gorey horror is het verder ook niet. Meer high school shit met zwarte humor, ERG zwarte humor.
Het enige wat me stoorde is 1 van de zijlijnen, die van de vriend. Er waren 2 zijlijnen naast het hoofdverhaal en waar er 1 nog wel logisch was, is de ander gewoon niet echt nodig.
Verder zitten er ook best wat oneffenheden en plotholes in de film, maar je kijkt zo'n film toch voor de sfeer en de humor en niet voor een kloppend vehaal. Niets te klagen, prima avond gehad. Komt er nog eens bij dat alles best origineel en twisted in elkaar steekt. "Leuk!"
Heftige horror.
Niet dat de gore de spuigaten uitloopt, maar dankzij enige psychologische aanpak wordt de spanning soms bijna onuithoudbaar. De uitstekende acteerprestaties, prettige soundtrack en het fijne camerawerk helpen uiteraard ook mee. Alsmede het simpele maar doeltreffende plot die tot aan het einde toe nieuwsgierig maakt.
Zeer goed.
Martyr
Anders dan de poster doet vermoeden blijkt deze film een verrassende horror te zijn die de gore en de psychologische martelgang goed weet te doseren.
Mooi zijn ook de trage shots die tot het uiterste worden doorgetrokken.
De sfeer is zoals je van meer Australische films uit dit genre gewend bent: met vlagen ranzig en freaky maar toch met een knipoog. Prima film.
Keane1983
Erg goede en heftige film,
Ik ben het helemaal eens met Zinema en Martyr hierboven.
Het is weer lang geleden dat ik zo een goede Thriller/Horror heb gezien.
Acteerwerk is overtuigend, alleen de verhaallijn is soms iets te voorspelbaar (niet storend).
Soundtrack is lekker vlot hoewel er film wordt omgesprongen met de muziek,...van lekker rustig naar ineens knal harde heavy metal!!!!
De gore is niet extreem maar net op het randje, door de emotionele lading van de film maakt het toch ondragelijk om naar te kijken.
Verder is dit een super film en krijgt van mij een dikke 4.0*
notnotfun
Uitgebracht op blu-ray (voor de liefhebber).
ken1976
Leuke vermakelijke film van Australische bodem.
Leuk verhaal , acteurs waren ook aardig en een paar (gore) horrorachtige scenes!
Ik heb er wel van genoten ,3 sterren!!
Terror-Freaker
Erg goede film!
Leuk concept en het loopt niet over van de gore.
Beetje jammer van het einde, maar desondanks met veel plezier gekeken.
notnotfun
Vanwaar de plotselinge belangstelling trouwens?
Inland Rabbit
Ik zoog eens lekker hard aan me rechterteen gisterochtend en opeens wist ik het, ik ging The Loved Ones kijken!
Keane1983
Uitgebracht op blu-ray (voor de liefhebber).
Waar is deze dan te koop? Heb op Bol.com gekeken!! Zeker via Amazone en dan niet NL sub?
Bottleneck
Een klein feestje deze film
Heb me eigenlijk geen seconde verveeld. Het verhaal stelt geen reet voor en is nogal ridicuul maar het heeft wel een gezonde dosis spanning en hardheid. Het lijkt inderdaad op Mum & Dad maar dit is wat grauwer, hoewel ook duidelijk met een knipoog. Soms te geforceerd weird maar het is leuk gefilmd, lekker zware soundtrack en je hebt zowaar te doen met het slachtoffer hoe ongeloofwaardig ook.
Zelfs 'over the top' toevoegingen zoals de verwilderde jongens in de kelder neem je voor lief omdat het weer zorgt voor verrassing en uitzichtloosheid. Alleen van het subplotje van z'n vriend en die rockbitch zie ik het nut niet zo, maar ook dat is vermakelijk om te volgen, lekker ongewoon.
Het einde vond ik wat abrupt en weinig memorabels, maar overall zijn er amper irritatiefactoren. Hoe de zoveelste psycho-family-update van grondlegger
The Texas Chainsaw Massacre toch nog boeiend gebracht kan worden.
Hierom vind ik Moviemeter nou toch zo fijn: anders leden die me enthousiast maken over een film die ik zonder de site nooit zou hebben gekend.
Dit klinkt als mijn soort film. Snel gaan kijken dus!
mcdaktari
Voor een horror film is dit wel een stevige horror, in het begin dacht ik even dat het qua verhaal in de richting van Mum & Dad ging maar dat was toch niet het geval. En voor diegene die zich afvragen waarom deze zo'n hoge waardering krijgt? nou gewoon om het feit dat het een prima horror film is, en als je niet van martel scene's e.d houd, dan moet je hier gewoon niet naar kijken. Maar voor hun die graag een heftige horror zien, die komen bij deze wel aan hun trekken dacht ik zo.
Martelhorror is gaaf. Psychohorror is gaaf.
Films als Mum & Dad zijn leuk.
O boy o boy o boy
Had trouwens wel verwacht dat Onderhond deze ook al zou hebben gezien. Meestal vind ik hem bij dit soort films ook wel terug.

Z

Eden Lake
Horror / Thriller, 2008

The Entity
Horror, 1982
dodenmiddelbare schoolfemale killerwraakpromontsnappenmartelentieneraustralian horroraustralian horror