• 9.376.805 stemmen

Geregisseerd door: Jeff King

Met onder meer: Steve Austin, Laura Vandervoort en Walton Goggins

Plot Damage

"Bring the pain."

John Brickner (Steve Austin) is 'on parole' en net uit de gevangenis. Eenmaal terug in de maatschappij heeft hij door de slechte economie moeite rond te komen. John ziet zich dan ook gedwongen zich in te laten met geheime en illegale vechtwedstrijden om zodoende aan geld te komen.

avatar van DiDa

DiDa

Lijkt me wel weer leuk. Gewoon lekker simpel vechttoernooitje. Verstand op nul en lekker kijken...

avatar van DiDa

DiDa

De film komt 5 oktober 2009 al uit in de UK. De USA release staat pas voor januari 2010. Hier gebeurd hetzelfde als met Seagal's The Keeper. Het lijkt erop dat deze dtv films eerder in de UK uitkomen dan in de US...

avatar van stef89

stef89

Damage is nu ook al te d**nload** op dvdrip.

Is inderdaad appart dat hij in Amerika begin volgend jaar pas uitkomt.

avatar van Ninto

Ninto

Inderdaad. Ik zag hem net ook al te koop staan *winkwink*.

avatar van Abri

Abri

Gisteren deze film gekeken met een paar vrienden: biertje, jointje en wat te snacken.. eindelijk weer eens een ouderwetse beukfilm, dachten we..

Maar het viel helaas een beetje tegen, vecht-scenes waren wel ok maar de rest van de film was ontzettend langzaam.

We zaten ons ook te ergeren aan Walton Goggins. Hij probeerde heel geforceerd een soort wannabe-Brad-Pitt-fightclub neer te zetten..

Twee sterren: Vecht-scenes wel ok + Laura Vandervoort

avatar van MGpower

MGpower

Zeer onderhoudende film, met niet alleen vechten, vechten en nog eens vechten zoals we van onder andere Jean Claude van Damme en Steven Seagal gewend zijn. Er zit ook een zeer goede verhaal lijn in. Goede acteerprestaties, het was niet moeilijk om met de personage's mee te voelen.
Enneh... Ik ben helemaal verliefd op Laura in de rol van Frankie She's pretty

Ik ben het trouwens helemaal niet eens met de omschrijving die hier bovenaan staat. Mijnheer heeft geen moeite rond te komen... Want hij heeft 2!! banen waar hij er later 1 van kwijtraakt. En hij ging vechten omdat hij heel snel een grote hoeveelheid geld nodig had om het kind te kunnen redden.

avatar van Yort

Yort

Vette vechtfilm met een verhaal, altijd goed. Zeker een aanrader als je van dit soort films houdt.

@ Abri, dat jij vindt dat de film 'ontzettend langzaam ' was lag denk ik aan andere dingen.. Ik vond juist het tegenovergestelde, heb me geen moment verveeld.

@ MGpower, inderdaad een slechte omschrijving van de film, raar dat ze dat niet veranderd hebben. Overigens denk ik wel dat dat nog zal gebeuren want het klopt gewoon niet.

avatar van Ossenkar

Ossenkar

Een verhaal over een bekeerde uit de gevangenis ontslagen moordenaar die in een bar wat tikken uitdeelt en zo werk vind.

Actiefilm? ik vind het eerder een drama zeker het acteerwerk van de zogenaamde manager die hem wou laten vechten.

ik vind het geheel ongeloofwaardig en kreeg zowat de slappe lach toen ik hoorde wat de reden was om toch maar de ring/kooi in te stappen.

eenmaal in de kooi is alles heel simpel net als alle andere `helden` is deze kerel niet kapot te krijgen.

Het krijgt hierdoor teveel het karate-kid effect.

Ik geef een half sterretje dit is een Bagger-film!

avatar van Ninto

Ninto

Gaat wel. Je moet geen topper verwachten, dan is het best vermakelijk.

avatar van MGpower

MGpower

Ossenkar schreef:

Ik geef een half sterretje dit is een Bagger-film!

Weer zo'n stomme ******* die alleen sterren geeft op eigen mening... wanneer leren jullie eens om te stemmen op hoe alles in elkaar steekt? (verhaal, regie, acteren, special FX, en nog een heel hoop dingen.)

Daarnaast zeg je dat de kerel niet kapot te krijgen is... Das nieuw voor mij, want hij heeft flinke klappen gehad.

Je revieuw is gebaseerd op lucht

avatar van Prudh

Prudh

Ha. Die Steve Austin toch. Probeert hij zowaar een tikkeltje meer diepte aan zijn personage te geven. Jammer dat hij een reus is met een koeiennek en een kale kop. Hij komt niet geloofwaardig over als ouwe goedzak. Met een uitgangspunt als dit moet de film daarom simpelweg knokken zijn, a la Van Damme. Nu zijn er teveel onnozele personages met eigen probleempjes, nutteloze plotwendingen etc. Ik wil knokkerij zien verdomme, knokkerij!

Helaas zijn de gevechten in deze film ook niet al te best, al was het maar omdat de tegenstanders compleet uit de lucht komen vallen. Ook waardeloos gefilmd trouwens. Steeds net niet de klappen in beeld brengen, zo kan ik het ook. Ten slotte moet de eindbaas een slechtkont moederneuker zijn, waarop gewroken moet worden. Nu is het gewoon een grote neger met een neusring die buiten het circuit vast een aardige gast is. Een grote misser, deze Damage. Die 102 minuten leken wel 2,5 uur.

avatar van tal1b

tal1b

brrrrrrrrrr wat een slechte film, slap acteerwerk, slappe acties, erg nep allemaal.

MGpower schreef:

duidelijk andere smaak in vechtfilms..

MGpower schreef:

(verhaal, regie, acteren, special FX, en nog een heel hoop dingen.)

deze punten, en een hele hoop andere dingen vond je 'n 3,5 waard?

nou ik niet iig

verhaal/regie: 13 in een dozijn

acteren: totaal niet overtuigend, echt een b film sfeer

special FX: niks speciaals aan

avatar van Draconian

Draconian

Zeker de moeite waard. Actie en drama.

avatar van el padrino

el padrino

sluit me aan bij draconian. 4

avatar van pmdk

pmdk

was da nu daarstraks was het een film uit 2010 en nu 2009 make up youre mind stemmen doe ik later wel als ik de film gezien heb maar ik wou toch ff deze opmerking plaatsen

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

ja, laten we ons daar eens druk om gaan maken zeg.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

Goeie vecht film

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Matige vechtfilm / drama, kan niet tippen aan 'Blood & Bone'.

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Prudh schreef:

Helemaal mee eens!

avatar van 606

Eerlijk gezegt vond ik deze film beter dan verwacht.

Acteren was heel goed en het verhaal was prima en emotioneel.

De actie was meer dan voldoende.

avatar van Waku

Waku

Snoeiharde vechtfilm.

Ondanks de bikkelharde en gevechten weet "Damage"

ook te boeien buiten deze soms bloedige duels.

Het verhaal is dun maar puik acteerwerk geeft de film zowaar meer diepgang.

Er zijn al talloze knokfilms op de markt maar "Damage"weet zich toch ( positief) te onderscheiden.

Geweldadig topvermaak.

avatar van wwelover

wwelover

Lekkere actiefilm met een briljante Steve Austin. Lekker om zich heen meppen en af entoe een droge opmerking. Gewoon lekker vermaak, waar je qua verhaal niet veel van moet verwachten. Lekker voorspelbaar maar wel leuk om eens te zien. Niet zo leuk als The Condemned maar toch aardig te doen. Maar je moet er wel van houden natuurlijk.

avatar van LucretiaBorg

LucretiaBorg

De reviews waren eerst wel een beetje hetzelfde, maar nou komen er ineens ook weer betere tussen en toch ben ik nou nog minder geïnteresseerd, dan een paar dagen terug. En ook maak je mij niet wijs dat deze film 3 of 4 sterren verdient, maar ja, ik heb 'm niet gezien, dus mag dat misschien niet zeggen, maar klinkt iig erg belabberd, helemaal toen het werd vergeleken met Steven Seagal (die al jaren niet eens meer zelf vécht in zijn eigen films, op die van die Nederlander na dan) en Jean-Claude van Damme, die sinds de begin jaren 90 geen fatsoenlijke film meer hebben gemaakt, dat is al een big clue iig!!!

En wie was Sean Austin ook al weer........

avatar van boemboem27

boemboem27

helemaal mijn genre.

Lekkere vette vechtfilm,dun verhaaltje maar wat een lekkere actie.

Steve Austin voor mij een nieuwe actie film-topper.

heb supergenoten...

avatar van bertje1983

bertje1983

vette echtfilm heb hem zojuist gezien

topper

avatar van bertje1983

bertje1983

Abri schreef:

Twee sterren: Vecht-scenes wel ok + Laura Vandervoort

mischien de joint achter wegen moeten laten

avatar van Skunky050

Skunky050

deze film is echt triest...

hij gedraagt zich nog rustiger dan steven segal!

en dan kan die ook nog nie eens goed vechten, maar showworstelen.

ze hadden beter een andere acteur uit kunnen zoeken, die van Crank bijvoorbeeld. of een andere speler uit Condemned!!!

avatar van RickZ

RickZ

Actieknokfilm met matige gevechten met veel bloed, en met vals en irritant dramatisch plotlijntje. Ondanks de stoot Laura Vandervoort erbij komt deze film netaan niet aan de voldoende.

Blood and Bone is trouwens een veel betere vechtknokfilm!

avatar van mrwhite

mrwhite

redelijke film alleen iets te traag.zo'n film moet snel en goed vooruit gaan vind ik.

laat dit toch een les zijn voor jeff king beter een film maken zonder dan met steven seagal.

al was dit natuurlijk ook geen hoogvlieger.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

zwak verhaal en zwak geacteerd. echter daar moet je deze film niet voor kijken. de vechtscenes zijn top. niet teveel bij nadenken.