• 9.377.445 stemmen

Met onder meer: Robert Pattinson, Emilie de Ravin en Pierce Brosnan

Releasedatum: 1 april 2010

Plot Remember Me

"Live in the moments."

Tyler Hawkins is een jongen die na de zelfmoord van zijn broer en de scheiding van zijn ouders in een staat van totale lethargie belandt. In schril contrast daarmee staat een jonge vrouw, Ally Craig (De Ravin), die een tragedie heeft meegemaakt maar daarna juist de carpe diem-filosofie omarmt. De twee krijgen wat met elkaar, maar niet al het emotionele puin is meteen geruimd.

avatar van Laurav

Laurav

Geweldige film, vooral het einde natuurlijk.
Wel jammer, ik had al gehoord dat het einde verrassend zou zijn, dus ik dacht al dat hij misschien zou overlijden.
Ik had het niet op deze manier verwacht, though.

Zeker een aanrader!

avatar van rtt

rtt

Een echte drama film en een topper. Het slot is om koude rillingen van te krijgen.

avatar van Flanagan

Flanagan

Eerste keer dat ik Robert Pattinson zag spelen want die Twilight saga films zijn niet mijn soort films.
Ik vond hem erg sterk en daar gaan we wel meer van horen hoop ik.
Emilie de Ravin een stuk minder en daar gaan we niet zo veel meer van horen denk ik.
Trage film (met name de eerste 30 minuten) maar prima opgebouwd en totaal niet storend.
Einde ook geweldig en en brok in mijn keel.
Toen de camera uitzoomde bij het WTC vond ik erg briljant..........kreeg ik toch ff een rilling van.

avatar van svenvandijk

svenvandijk

Mooie film had iets totaal anders verwacht maar dan moet ik ook zeggen dat ik niks ervan heb gelezen of de trailer bekeken, ik geen hem 4,5/5 een half puntje extra voor het mooie einde

avatar van Emmuze

Emmuze

Mooie film, het einde vond ik niet leuk, maar wel heel mooi, als je begrijpt wat ik bedoel. Robert Pattinson was erg leuk om naar te kijken, zijn personage klopte ook perfect. De jonge dame die zijn leven komt verfrissen, Emilie de Ravin, doet het ook oké, maar niet zo goed als Robert.

Ook heel mooi vond ik de liefde tussen broer en zus.

Sterke film. Aanrader!

avatar van donatos

donatos

Geweldige film, goed acteerwerk, een film met een moraal.

avatar van antilasergun

antilasergun

Wat een super film met een onverwacht einde.

Heb zitten huilen op de bank.

avatar van Spetie

Deze film viel niet tegen moet ik zeggen. Ik had van tevoren weinig verwachtingen en gedurende de eerste 45 minuten leken die ook uit te komen. Daarna wordt de film zowaar beter. Het verhaal komt wat meer los en Coulter slaagt er zelfs in af en toe wat moois te doen met de camera. Pattinson laat zowaar zien een beetje te kunnen acteren en het is ook altijd leuk om Chris Cooper weer tegen te komen in een film.

In het laatste half uur wordt mooi toegwerkt naarhet behoorlijk verrassende maar wel mooie einde. De keuze om Pattisons dood niet te laten zien doet de impact van de gebeurtenis veel goed. Voldoende, vooral dankzij het veel sterkere tweede gedeelte van de film.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Veel zielig gedoe op elkaar gestapeld, en dan een beetje een trage score erbij en je hebt een mooie dramafilm. Zo dachten de makers waarschijnlijk. De film is niet boeiend genoeg en de gebeurtenissen volgen elkaar op, zonder al te weinig boeiende ontwikkelingen. Er wordt wel aardig geacteerd. Het einde is apart maar ook niet meer dan dat, het komt als een blok uit de lucht vallen en is er niet voor veel meer dan wat "shock value".

Geweldige film. Een van de betere films die ik de laatste tijd heb gezien. Aan het einde was echt een kippevel moment.

Goed acteer werk van Brosnan en Pattinson. Met name Pierce Brosnan vond ik goed spelen

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Goede, onderhoudende film met diverse lagen. De achtergronden van de mensen zijn realistisch en echt. De acteerprestaties zijn ook goed, want je voelt het verdriet, de wanhoop, de moeite, etc.

Maar dan het einde. Oke, die zag ik niet aankomen! Een van de WTC-slachtoffers. Is dit ook gebaseerd op waarheid, of is het WTC erbij gehaald om sentimentele redenen?

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Deze film moet ik ook maar eens gaan kijken! Jullie lijken redelijk positief te zijn, althans de meeste van jullie.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Film die me van begin tot het eind wat ik verrassend vond boeide.

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede dramafilm die zoals al vaker verteld is wel wat langzaam begon.

Maar gaandeweg wordt de film steeds beter en begin je jezelf steeds meer in te leven in de personages.

Niet in de laatste plaats door de overtuigende akteerprestaties van de hoofdrolspelers die erg aan elkaar gewaagd zijn.

Tsja en dan dat einde.................indrukwekkend, ontroerend en totaal onverwacht.

avatar van Zymovie

Zymovie

Verrassend goeie film die me van begin tot einde boeide.

En zoals velen hier al vermeld hebben: dat einde..

Hele goede film,

Het begin lijkt zo'n standaard iets, vriendin vanuit weddenschap, gaat fout, later komen ze weer bij elkaar.

Maar het einde!

Niet verwacht (op die manier) en erg diep, hou ik van.

Aanrader.

Ijzersterk verhaal... prachtige film.. mss op het eind een iets meer laten zien, maar toch... Uitstekend acterende Pattinson! En dan Ruby Jerins(Caroline)

Menig dialoog van grote broer en klein zusje hebben deze film nog een extra gegeven.. Deze verdient een prijs.!!!

avatar van len2

len2

Heel aardig drama filmpje, zeker naar het einde toe. Verder zijn de personages goed uitgewerkt en blijft de film boeiend. De eindscene vliegt er onverwachts hard in.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Gisternacht gekeken. Aangeraden door me zus: een van de beste films ooit... Hoewel ik niet erg beïnvloedbaar ben door me zus, die Twilight ook een van de beste films ooit vind, gaf ik 'um een kans. Je weet het maar nooit...

Al bij al een aardig bovengemiddeld drama filmpje. Ik vond Robert echt het beste spelen van allen, hij maakt alles waar na Twilight dat hij wel degelijk kan acteren (hoewel Twilight's cast helemaal niet slecht is, alleen het verhaal...). De rest, afgezien van zijn kleine zusje, vond ik niet erg goed. Ik irriteerde me aan zijn, bijna american-pie, huisgenoot. Die bioscoopscène was misschien een stille hint? Nee, niet erg sterk gespeeld. Ook liepen bepaalde dialogen erg stroef en erg veel volgens het boekje. Terwijl de film juist uitstraalt om bijzonder te zijn. Verhaal was erg voorspelbaar, tot natuurlijk het verrassende einde. Wat ik wel kon waarderen.

3,5 ster

avatar van killer13

killer13

ik hou niet zo van zulke films, al helemaal niet als ze slecht aflopen! maar deze film wist me te boeien tot het einde. geweldig acteerwerk van alle acteurs, ijzersterk verhaal (wel redelijk voorspelbaar, maar maakt de film er niet slechter op!), ... alles blijft me bij, van het begin tot het einde. ik huil niet bij films, hooguit tranen in mn ogen maar deze film liet me toch wel naar een zakdoek grijpen!!!

avatar van Laoslander

Laoslander

Moet ik deze film zien??

Als deze à la The Notebook, Dear John of Twilight is dan begin ik er gewoon niet aan hoor. Bevooroordeeld of niet

avatar van maanmist

maanmist

Ben niet zo van reacties normaal gesproken maar maak voor deze film graag een uitzondering.

Voor mensen die een actiefilm verwachten zeg ik niet doen.

Maar inderdaad een geweldige film en wat een einde. Meer zeggen zou teveel zijn.

avatar van Hazeltje

Hazeltje

Prachtige Film.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ik wordt altijd wat zenuwachtig van Pattinson, zo ook weer in deze Remember Me. Wat een aparte gast, op acteervlak. Voor de rest vond ik deze film verrassend goed...

... vooral het einde slaat als een vliegtuig in. Schitterend. Echt even slikken geblazen toen 11 september op het schoolbord stond en we erachter komen dat Pattinson in één van de Twin Towers staat. Best emotioneel ook. Prachtig geschoten ook die scénes, vooral de keus om het niet te laten zien is goed en werkt. Ja, prachtig einde van de film dus.

Wel vermakelijk voor de rest - niet veel bijzonders. Het zijplot met z'n zusje (én vader Brosnan) is wel sterk overigens. Maakt het einde nog indrukwekkender. Voldoende.

avatar van johstripper

johstripper

Alles klopt aan deze film, prachtig verhaal, steengoed acteerwerk, onverwacht en sterk einde. 4,5*

Heel goed acteer werk! Veel verhalen in een film, allemaal verhalen die me aangrepen. Ook het eind had ik echt niet verwacht! Steengoede film!

avatar van Laoslander

Laoslander

een stemgemiddelde dat grotendeels door de twilightfans wordt bepaald dus

avatar van JSPR_G

JSPR_G

Bwoa, misschien voor een deel maar zeker niet grotendeels. Ik ben allesbehalve een Twilight fan en al zeker geen Pattinson-fan, maar deze film vind ik echt wel goed.

Remember Me heeft trouwens ook een hoger gemiddelde dan eender welke Twilight-film.

avatar van DaKKiE1984

DaKKiE1984

Laoslander schreef:

een stemgemiddelde dat grotendeels door de twilightfans wordt bepaald dus

Nou, ik heb nog nooit een twilight film gezien, maar deze krijgt van mij 4 sterren.

Mooi verhaal, goed geacteerd en prachtig verfilmd van begin tot einde.

avatar van habets1811

habets1811

Sterk verhaal, sterk geacteerd. Verrassend pakkend einde. Een van de betere films die ik de afgelopen tijd gezien heb.