• 9.374.105 stemmen

Met onder meer: Jean-Paul Belmondo, Jean Desailly en Robert Hossein

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 29 april 1982

Plot Le Professionnel

De Franse geheimagent Joss Baumont wordt naar een Afrikaans land gestuurd om president Njala te vermoorden. Echter op het laatste moment slaat het politieke klimaat om en levert de Franse geheime dienst hem over aan de Afrikaanse autoriteiten en wordt hij veroordeeld tot langdurige gevangenschap. Na een gewaagde ontsnapping keert hij terug naar Frankrijk en informeert hij met opzet zijn voormalige bazen van zijn aanwezigheid en belooft hen Njala te vermoorden, die net in het land is gearriveerd voor een officieel bezoek.

Commissaire Rosen

Salvatore Volfoni

L'inspecteur Farges

avatar van bramnoor

bramnoor

Een Must om te zien alleen al om de geweldige muziek van Ennio Morricone.

Kippevel

avatar van janusjanus

janusjanus

Geweldige film zelfs na 23 jaar een genot om naar te kijken..

avatar van gertina

gertina

is er iemand die mij deze dvd wil lenen ik kan deze dvd nergens vinden ik heb hem voor het eerst in Anrwerpen gezien toen hij net uit was en nog steeds een heerlijke film

avatar van FisherKing

FisherKing

bramnoor schreef:

Alleen al om de geweldige muziek van Ennio Morricone.

Inderdaad.

Fantastische songs waaronder het toch wel bekende Chi Mai. IMDB

avatar van liefvis

liefvis

Beste film

weer en weer

avatar van thunderball

thunderball

Deze film ooit in de bioscoop gezien als Belmondofan (in mijn tienertijd) en het was vooral de muziek die indruk maakte (maar in 81/82 had ik nog nooit van Morricone gehoord).

Ik weet nog dat ik weken eerder naar een rerelease van Dr.No ging en toen zag je van deze film de trealer:

zag je Belmondo en Hossein de letters van de titel op het scherm knallen. Echt gaaf!!

Goede autoachtervolging, had je vaak in Belmondofilms, met hem zelf achter het stuur en lekker veel blikschade!

Ik vind de scene waarin wordt besproken wat te doen tegen Belmondo's karakter en je Hossein aan die tafel zwijgzaam in beeld ziet erg goed. Wanneer er dan gevraagd wordt wie hem gaat stoppen zegt Hossein: Moi! Super cool!

Alleen het einde vind ik wat jammer, had ik wel wat optimistischer en anders gewild.

4 sterren!

avatar van robertus65

robertus65

Ik kijk nog altijd graag naar die typische klassieke Franse misdaad/actie films met de bekende ingrediënten, dit is er één van. Dit wordt nog versterkt door de goede muziek van Morricone. Belmonde is ook gewoon weer ijzersterk.

Quentin

Jammer dat er geen Nederlandse dvd meer verkrijgbaar is.

avatar van Wouter

Welke dvd is aan te raden?

Quentin

Er was ooit een dvd met Nederlandse ondertitels, maar die is inmiddels OOP. Franse dvd heeft Engelse audio maar geen subs, beste optie is de Duitse dvd met de originele geluidsband en Duitse ondertiteling.

avatar van Enigma

Enigma

Franse topfilm met een geweldige Belmondo

avatar van Betamax

Betamax

Prima franse aktie film.

Leuk om er weer eens naar te kijken.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Topfilm met schitterende muziek ( Chi mai.....die altijd aanwezig is )

van Morricone.

Belmondo in topvorm....alle stunts zijn dus ook van em zelf.

Heb em eindelijk hier thuis liggen ( Samen met LE MARGINAL ).

Weer even nostalgie kijken.

Prachtig!!!!!!!

avatar van Zinema

Net even een slag beter dan Le Marginal is deze eerdere classic met Belmondo. Ook de muziek is hier uitzonderlijk sterk. De vet aangezette tune van Morricone. Het einde blijft erg stoer. Goed.

avatar van aerts007

aerts007

Belmondo schittert in deze prima film.

avatar van Ramon K

Ramon K

Quentin schreef:

Die is ook niet meer te verkrijgen, maar er is wel een dubbelaar (met Profi 2??). Maar ik kan niet achterhalen of die dvd Duitse ondertiteling heeft. Weet jij er meer van?

Quentin

Die heb ik ook aangeschaft, zit gewoon exact hetzelfde schijfje in. Profi 2 is Solitaire, Le (1987)

avatar van domkey

domkey

Zowiezo een topper. Het betere franse werk .

avatar van Ramon K

Ramon K

Quentin schreef:

Bedankt voor de info! Gaat op de wishlist.

avatar van gjnt

gjnt

Heb deze film begin jaren 80 in de bioscoop gezien en vanavond weer eens terug gezien. Blijft een goede film ondanks zijn leeftijd. Goed verhaal met fantastische muziek.

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Klassieker onder de Franse films Belmondo is absoluut top.

avatar van ewalk

ewalk

JPB doet zijn ding goed en nog 1 ding: Chi Mai!

avatar van pgm

pgm

Deze film is puur genieten voor mij, snelle en goede actie, spannend tot het einde, en die koelbloedigheid van Belmondo als Joss, en hoe hij het politiekorps en andere instellingen oprolt is goed te smaken.

Love it !

avatar van Elementofone

Elementofone

Huh? Waarom komt deze film twee keer in drie dagen tijd, op dezelfde zender nota bene?

avatar van thunderball

thunderball

Elementofone schreef:

Stuur een klachtbrief, dat zal ze leren!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Fraaie prent met een uitermate coole Belmondo als 'Le Professionnel'. Goed begin, met de gevangenschap, de ontsnapping en de terugkeer. Het prachtige en steeds terugkerende 'Chi Mai' van Ennio Morricone zorgt regelmatig voor het nodige kippenvel in dit sfeervolle filmpje.

Baumont deed me soms, dankzij wat heerlijk grappige en dwaze acties, een beetje denken aan Mesrine (Vincent Cassel in de Public Enemy-films). Scénes zoals de auto-achtervolging of de mooi opgezette dood van Rosen tot het einde zijn érg cool, zoals eigenlijk de hele film. Dikke voldoende.

avatar van Biosguru

Biosguru

Irritante soundtrack van Morricone.

avatar van Noodless

Noodless

Eindelijk eens gezien !

Alleen al voor de muziek....

Het verhaal biedt heel wat leuke momenten zoals de autorace in Parijs, de spitsvondige ideeën van Belmondo die altijd een stapje voor is op de politie en zijn bazen, de goed geplande handelingen van de held met vaak een luchtige knipoog en een waardig slot. De cast mag er ook wezen. Mooie film! 8/10

avatar van Film Pegasus

Ik ben niet bepaald een Belmondo-fans, maar deze film was op zich zeker niet slecht. Je merkt wel dat hij wat verouderd is. Het lukt niet echt om sfeer op te bouwen, maar eens de achtervolging wordt opgedreven wordt het toch wat boeiend. We hebben veel te danken aan de muziek van Morricone. De muziek werd 10 jaar eerder al geschreven en al meerdere keren gebruikt, maar vooral bekend in deze Le Professionnel dankzij Belmondo die het nummer Chi Mai mooi vond.

De film zelf kabbelt wat voort, maar zoals gezegd af en toe opgeleefd door de muziek. Maar ook de autoachtervolging en het einde maken nog wel wat goed.

avatar van Movsin

Movsin

Zelfs de muziek van Morricone is aan deze film vergooid. Opzet van deze film is de atletische "audace" van Belmondo etaleren, wat vrouwelijk schoon er tussen, en wat reclame voor mobiele sponsors. Als het ooit de bedoeling was enige politieke intrige aan de kaak te stellen dan kan je pas werkelijk spreken van een flop.