• 9.374.495 stemmen

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Carl Reiner

Met onder meer: John Candy, Karen Austin en Kerri Green

Plot Summer Rental

"John Candy is about to face the most devastating experience known to man—the family vacation."

Jack Chester is geheel doorgedraaid door zijn werk en wordt verplicht op vakantie gestuurd. Met zijn familie vertrekt hij naar Florida, waar hij al snel een totale chaos ontketent. Door de zon verbrand, doet hij alles verkeerd, dat hij maar verkeerd kan doen.

Jack Chester

Angus MacLachlan

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Summer Rental

Opzicht een aardige komediefilm maar aan de andere kant soms ook wat erg gemakkelijk gemaakt, of zelfs heel erg flauw. Maar toch moet ik bekennen dat dit gewoon vreselijk aardig familievermaak is.

John Candy doet prima zijn rol en ook de rest van de cast zit lekker in hun rollen, Candy is ook een van de betere dingen van de film, zeker soms komisch is hij maar wauw ? nou, nee. Dan zie ik hem toch nog liever in een rol als Uncle Buck dan dit, ook dacht ik aan de poster dat deze film net ietsje grappiger zou gaan worden dan wat eruit kwam maar zoveel valt er nou hier ook weer niet over te zeuren vind ik, komedie's zijn altijd een van mijn favoriete genre's en daar zitten soms ook vreselijk slechte tussen maar ik denk dat het voor Candy erg moeilijk is om mij een vreselijk slechte komedie te tonen, en echt vreselijk erg dat die komiek dood is, alweer een lange tijd geleden, maar goed ik begin van de film af te wijken .

De muziek van de film was ook wel erg aardig moet ik zeggen maar niet top, helemaal niet zelfs. Gewoon een leuk filmpje voor de Zaterdagavond voor met het hele gezin maar verwacht absoluut niet een of andere top komedie die helemaal uit zijn dak gaat, want Candy kan beter maar laat hier absoluut ook weer in zien dat hij komisch talent had en dat hij daar ondanks zijn dood nog steeds mensen mee weet te vermaken.

avatar van scorsese

Matige film waarin een man zijn gezin meeneemt op vakantie naar de zee. Een verhaaltje van niks en de film zelf is nogal fragmentarisch. Gelukkig duurt het allemaal niet te lang en is het hier en daar zeker wel vermakelijk. John Candy is prima gecast in deze onbezonnen jaren '80 comedie.

Speelt handig in op de populariteit van National Lampoon's Vacation.

De grappen zijn echter van minder 'niveau'; te flauw of juist niet flauw genoeg en sommige grappen zijn hopeloos gedateerd.

Toch, voor de fans van John Candy en voor wie toe is aan nonsense / feelgood zomers vermaak (verstand op nul, mag die uitdrukking inmiddels weer?), is het toch best aangenaam kijkplezier. Krappe 3*

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Kleine maar fijne vakantiefilm met de typische John Candy humor. Zoals vaker in zijn komedies speelt hij hier de middelmatige burger, symbool van het Amerikaanse consumentisme, dat ook vaak bespot wordt in zijn films (de chique restaurants, de zonneklopperscultuur, plastische chirurgie...). Het stond als een paal boven water dat elke situatie wel in een fiasco zou ontaarden en dat hij zou deelnemen aan de zeilrace . Ik vond het allemaal best te doen al zou ik niet elke week, zelfs elke maand een Candy komedie bekijken.