My Cousin Vinny (1992)
Komedie / Misdaad
120 minuten
geregisseerd door Jonathan Lynn
met Joe Pesci, Marisa Tomei en Ralph Macchio
De New Yorkse tieners Bill en Stan reizen door het zuiden. Wanneer ze per ongeluk iets meenemen uit een winkel zonder te betalen worden ze opgepakt voor een moord die ze niet gepleegd hebben. Ze kunnen geen advocaat betalen, en dus bellen ze de oom van Bill (Joe Pesci), die zegt advocaat te zijn en samen met zijn verloofde (Marisa Tomei) naar het zuiden afreist. Zijn talenten in de rechtszaal blijken echter een stuk minder te zijn dan hij de jongens deed denken.
Trailer
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (7,6 / 107060)trailer (YouTube)filmscore (MusicMeter)iTunes: € 9,99 / huur € 3,99Google Play: € 14,99 / huur € 3,99Gister gezien, onderhoudende komedie met hilarische momenten. Vooral die uitleg tijdens het verhoor over die grutten.
De acteurs leven zich lekker in hun rollen, maar een oscar is zéér overdreven.3*
Heeft deze film dan wel een Oscar gewonnen

(wat overigens zeer terecht zou zijn)
Hele fijne film, waar ik erg van heb genoten. 4 sterren van mij (3,14 is wel laag voor deze film trouwens).
Absoluut een aanrader
er zitten stukken in waar ik om heb zitten lachen, dit is een van de top films van joe pesci
maar dat is mijn mening
Ik zou hem iedereen aanraden
ik geef hem 5 sterren

Zeer goed verhaal en prachtig geacteerd.

Zoals 606 als zei vind ik ook de humor en de dialogen erg goed gedaan...
Als je zit te wachten op een meesterlijk script kan de film nog wel eens tegenvallen,maar als je ook maar 5 min naar de stijl van de film kijkt weet al meteen dat deze film niet al te serieus in elkaar is gezet en puur is om te vermaken...niet meer en niet minder dan dat..
Ik vond hem leuk..
3,5 ster
beetje flauwe komedie
En je hoofd te zien heb je ook geen gevoel voor humor.
Je lijkt me meer iemand voor SAW 3
Best leuk, film wordt gedragen door Pesci. Die kun je dat wel toevertrouwen.
Ben ik het niet mee eens, de film is erg goed, en niet alleen door een geweldige Pesci, maar ook door "de karate kid" (weet zijn echte naam niet meer) hij is ook erg grappig, ook Malisa Tomei is erg goed. De rechter en de 1ste advokaat vind ik ook brilliant gevonden, maar Pesci steelt de show
My Cousin Vinny kent een vlot begin met een geslaagde intro van Vinny de neef. Na een tijdje zakt het boeltje een beetje in met wat trage en zelfs lamlendige passages zoals de liefdesperikelen etc.
Gelukkig kan de film z'n niveau terug opkrikken vanaf Vinny de rechtzaal betreedt. Een vermakelijke finale volgt.
Joe Pesci is een acteur die mij niet altijd kan bekoren. Zijn opvliegende en vloekende rollen in Scorsese's films worden door velen subliem gevonden. Ik vind ze ook niet slecht, maar ik vind hem hier beter op dreef. Hij is menselijker, met een geweldig gevoel voor timing.
Over de bijrollen valt overigens ook niet te klagen. Een jonge Marisa Tomei is dan nog een zwakkere schakel (vooral dat rare accent doet haar een beetje de das om), maar is als eye candy met glans geslaagd.
De speelduur is misschien een tikkeltje te lang, waardoor het middenstuk niet genoeg kan boeien. De lange finale in de rechtzaal maakt dat echter goed, met dank aan een fantastische Joe Pesci.
- "Uh, uh, ... everything that guy just said is bullshit. Thank you."
Prachtige komedie, rijkelijk gevuld met hilarische dialogen en one-liners. Joe Pesci en vooral Marisa Tomei (een terechte Oscar) zijn in topvorm, maar ook de vertolkingen van Fred Gwynne (de rechter) en Austin Pendleton (de toegewezen advocaat) mogen er zijn. Zonder meer een van de betere Hollywood-komedies. Een film, die ook na een paar keer kijken nog steeds niet verveelt.
"I got no more use for this guy."
Maar het blijft een prima film, met fantastische humor en 2 puike hoofdrollen, namelijk die van Joe Pesci en Marisa Tomei.
Joe Pesci, meestal te zien in bijrollen in gangsterfilms heeft hier een pracht van hoofdrol te pakken evenals Tomei die helaas later wel weer naar de achtergrond was verdwenen, maar heden ten dagen toch weer af en toe in films opduikt.
Het samenspel tussen beiden in deze film is zonder twijfel prachtig, maar ook de andere acteurs dragen allemaal hun steentje bij.
Het verhaal is simpel maar goed en leuk gebracht, het einde laat zich raden, maar het blijft grandioos.
Ik heb nu meer dan 20 jaar na het verschijnen van deze film er nog evenveel plezier aan beleefd als de eerste keer, wat betekent dat de film na al die jaren nog steeds niets van zijn kracht heeft verloren.
Een komedie die een toppertje is voor mij !!
Anyway, het wordt vrij vlot formule-werk. Joe Pesci kan er eerst niks van en slaat een pleefiguur in de rechtszaal, maar de afloop laat zich wel raden. Desondanks toch een vermakelijke film, die wel lekker wegkeek en Joe Pesci is toch wel tof om te zien in dit soort rollen.

Ik heb wel eens gehoord dat men in het zuiden van de USA er schoon genoeg van heeft om als achterlijke boertjes te worden neergezet in films en misschien hebben ze daar wel gelijk in.
Echt top, knap hoor. Jammer dat dit soort top films zelden gemaakt worden.
Ik heb van begin tot het eind dubbel gelegen van het lachen. Ik heb erg genoten van deze film.
Niet alleen Joe Pesci, maar ook alle andere acteurs waren geweldig. Er zou eigenlijk een vervolg moeten komen. Jammer dat niet alle acteurs nog in leven zijn.

Het nadeel van de film is dat hij eigenlijk net een tikkeltje te lang duurt, maar gelukkig krijg je in ruil daarvoor wel meerdere erg leuke scenes!
De hoogtepunten zijn voor mij toch wel dat hij 200 dollar gaat innen en natuurlijk de scenes die zich afspelen rond een uur of 5 in de morgen.

Ik neig erg naar een 4, maar omdat de film hier en daar helaas wel wat kracht verliest hou ik het voorlopig op een dikke 3,5.
Het is goede humor, ik kijk deze film zo'n 6 keer per jaar, en hij blijft geweldig. Iedereen zou deze film een keer gezien moeten hebben.