• 9.373.905 stemmen

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

Releasedatum: 17 juni 2010

• Netflix Vanaf 22 februari op Netflix

Plot Letters to Juliet

"What if you had a second chance to find true love?"

Een jonge Amerikaanse vrouw (Amanda Seyfried) gaat op vakantie naar het prachtige Verona in Italië. Daar vindt ze een ''Letter to Juliet'', een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Hierdoor begint ze een zoektocht naar de geliefden uit de brief...

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Een behoorlijk zoet filmpje is dit. Op zich is het een standaard filmpje waarvan we er al zovelen hebben gezien. En toch heeft het me wel vermaakt. Alhoewel ik me toch wat minder in kon leven in de liefde tussen de twee hoofdpersonen. Ik vond hem te stijfjes en haar te oppervlakkig. Wel krijg je schitterende beelden van Toscane te zien en de jacht van grootmoeders op haar jeugdliefde is wel lief om naar te kijken.

avatar van black mamba

black mamba

Normaal kunnen dit soort zeemzoeterige films mij niet bekoren, maar deze had wel iets. Ik weet niet waar het precies aan ligt (goed geacteerd, prachtige locatie, leuk verhaal?) maar deze vond ik wel degelijk aangenaam om te bekijken, zou hem zeker nog wel een keertje willen zien.

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Fran schreef:

bij mij lag het denk ik ook voor een groot deel aan hem. hij was totaal niet de romantische prins op een witte paard. meer een arrogant brits balletje! wrong choice in my opinion!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

MiekieMow schreef:

Ja, ik vond hem ook wel minder goed in zijn rol dan haar.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een mooi Romantiek/Dramafilm...

Prachtig verhaal...

Prachtig mooi omgeving van Italië...

Mooi HD kwaliteit...

Mooi achtergrond muziek (Dolby Digital/DTS)...

Uitstekend acteerwerk...

Bekende actrice Amanda Seyfried speelt zeer goed...

Jammer dat deze laatste film: regie Gary Winick pas overleden...

avatar van Kippie.

Kippie.

Een twijfelgevalletje tussen 2,5* en 3*. De sfeer is fenomenaal neergezet, het gevoel om naar Italië af te willen reizen bleef de gehele film bij me aanwezig. Mooie sfeerbeelden van smalle straatjes, uitgestrekte wijnvelden en een grote familie aan een eettafel. Dit soort dingen lijken misschien onbelangrijk, maar maken de film net iets beter. Seyfried, Bernal en Redgrave leveren redelijk acteerwerk af. Uitvoering van het verhaal vond ik alleen matig. Ik denk er nog even over na.

avatar van Starlady

Starlady

Vanochtend de film Letters to Julliet gekeken. Een zeer zoetsappige film met veel romantiek. De omgeving waarin de film is gefilmd is daadwerkelijk prachtig. Je krijgt hierdoor helemaal zin om een ticket Italie te boeken en lekker de binnenlanden te ontdekken. Ik vond de film lekker wegkijken. Ook vind ik dat Amanda Seyfried erg aan het groeien is in haar acteercapaciteiten. Van kleine rolenl naar meerdere hoofdrollen.

avatar van Nelusje

Nelusje

Ben normaal niet van de romantische films, maar dit vond ik echt een toppertje. Het hele romantische idee van zoeken naar de ware liefde is prachtig verbeeld, zowel de vreugde als het verdriet. Acteurs waren ook top. Het leukste is de extreme karakters uit de diverse landen, gewoon een topper!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Heel leuke film. De settings zijn echt prachtig en geven een groot pluspunt aan de film. Ik ben zelf ook in sommige plaatsjes geweest waar de film werd opgenomen en het leek er zelfs op dat het hotel waarin het drietal verbleef (met het zwembad), het hotel was waar ik toen verbleef. Dat even terzijde. Het acteerwerk is leuk (sympathieke acteurs). Maar wat de film ook nog net wat anders maakt dan al die andere romcoms die tegenwoordig op de markt worden gebracht zijn de plotwendingen. Sommige dingen zijn wel voorspelbaar (bijv. dat Charlie op het laatste van die muur zou vallen) maar toch was ik wel benieuwd naar het échte einde. Natuurlijk zag ik aankomen dat Charlie en Sophie bij elkaar zouden komen, maar ik was benieuwd naar de manier waarop. Al met al is dit een zeer vermakelijke film die ik gerust kan aanraden. De film kwam in ieder geval boven mijn verwachtingen uit. Deze zal ik vast nog eens zien.

avatar van juliegirlxoxo

juliegirlxoxo

Ik heb deze film gezien onderweg naar Verona zelf...
Ik had persoonlijk wat meer gehoopt om meer Verona te zien in de film,je ziet vooral landschappen,niet dat dat erg is maar ik vond het jammer dat je het echte verona gedeelte maar enkele minuten zag.

Maar over naar de film,de zoektocht was op sommige momenten echt hilarisch,je zou meteen denken dat ze eerst de juiste hadden gevonden maar dat bleek dan toch niet te zijn,acteerwerk was half en half

avatar van Thieu92

Thieu92

Een romantische film met op de "achtergrond" la belle Italia kan gewoon weg niet mislukken. En dat deed het ook niet. Ik zette achtergrond tussen aanhalingstekens omdat Italië in deze film wel zijn stempel drukt. Hetzelfde verhaal in een ander land zou gewoonweg niet hetzelfde zijn.

avatar van Triple G

Triple G

Heerlijke film. Je moet natuurlijk een beetje van zit soort zoete feelgood movies houden maar de schitterende achtergrond van Toscane in combinatie met sterk en overtuigend acteerwerk maken van deze film een prachtwerk in het genre.

avatar van Jolene.

Jolene.

Ik blijf er van houden !

Voor de vrouwen onder ons: zeker bekijken.

Mannen: Doe je vrouwtje een plezier en kijk eens mee.

En als ze huilt... Tjah, dan huil je maar gewoon mee!

avatar van Rutte

Rutte

Mier en mier zoet.

Het vergezochte verhaal wist mij eigenlijk nauwelijks te raken, net zoals de te verwachten opbloeiende liefde tussen de twee hoofdrolspelers. Ik vond dat er te weinig chemie was tussen die twee.

Waar deze film het naar mijn mening echt van moet hebben zijn de verrukkelijk mooie beelden van de Toscane, temeer omdat ik er zelf al vaker ben geweest en alles dus heel herkenbaar was.

Vandaar dan ook toch een krappe voldoende.

avatar van Basso23

Basso23

Oh wat verschrikkelijk zoetsappig... lang geleden dat ik zo iets heb gezien... daarbij reden ze in sommige scenes links in plaats van rechts en kwamen verschillende achtergrond figuren in meerdere scenes terug... haha ben zeker de enige die dat gezien heeft...

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Meest zoete film die ik ooit heb gezien.

Ik heb zo'n spijt dat ik deze film heb gezien. Ik raad daarom elke jonge af om deze film te kijken. Het is allemaal zo vreselijk zoetsappig, overdreven en cliché. Het leek af en toe net een Bertoli reclame. Ook die klein zoon, Christopher Egan, zet een vreselijk slechte prestatie neer. Enig positieve aan deze film is Gael García Bernal en de mooie Italiaanse beelden.

Mij viel het trouwens ook op, dat die auto's links reden, maar dat was gewoon een foutje denk ik. Er is volgens IMDB alleen gefilmd in de VS en Italië.

avatar van Linjo

Linjo

Af en toe stukken doorgespoeld, dit was echt slecht acteerwerk en het verhaal had echt wel beter gebracht kunnen worden.

1,5 voor de landschappen. Echt niet mijn ding.

avatar van RoFFeL

RoFFeL

geweldige film, heerlijke liefde en Italië komt weer een plekje hoger in mijn favo lijstje enkel door deze film!

avatar van scorsese

Goeie film waarin een stel op een pre-huwelijksreis gaat, maar meer met andere dingen bezig zijn dan met elkaar. Een goed verhaal dat eigenlijk twee liefdesverhalen zijn, een oude en een nieuwe. Het verloop is voorspelbaar, maar niet storend. Verder genoeg mooie plaatjes van het schilderachtige Verona en een leuke rol van Amanda Seyfried.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Heel aardig plot maar het was toch lastig om geboeid te blijven.

avatar van Melvv

Melvv

Absolute topper. Goed acteerwerk en wat is Amanda Seyfried toch een prachtige actrice.

avatar van BBarbie

BBarbie

Origineel idee, dat op alleraardigste wijze wordt uitgewerkt. Leuk bovendien om Vanessa Redgrave en Fabio Testi weer eens te zien. De rol van Sophie is Amanda Seyfried op het lijf geschreven. Prima tijdverdrijf. Schitterende opnamen van Verona en Toscane.

avatar van Lof78

Lof78

Ik weet dat mensen erg met zichzelf bezig kunnen zijn, maar zo overdreven dat Gael Garcia zijn rol neerzet is wel erg over the top. Het verhaal is mierzoet, had persoonlijk andere hoofdrol spelers genomen (die britse hoofdrolspeler was te houterig en stijf) ..Seyfried had weinig uitdrukkingen in haar gezicht waardoor ze niet geloofwaardig oogde ...de film keek verder prettig weg (mooie landschappen en steden als Siena en Verona) en Redgrave zat ook goed op haar plaats!

avatar van benthe

benthe

Tweede keer dat ik hem zag en nu ga ik van 4* naar 3,5. Zoals hierboven al gezegd werd, was de liefde tussen Sophie en Charlie niet realistisch, hij was namelijk stront en stront vervelend en totaal niet romantisch. Voor de rest prachtige beelden van Toscane wat deze film toch erg romantisch en lief maakt. Ook het verhaal is gewoon mooi.

avatar van marlijnzzz

marlijnzzz

Een geweldige feel good movie met een prachtig verhaal. De meeste romantische komedies zijn gebaseerd op elkaar en je hebt al gauw door wat er gebeurd. Bij deze film is dat niet helemaal waar. Je bent zo in het verhaal meegesleept. Kortom een geslaagde film.

avatar van zzz_dafnuh_zzz

zzz_dafnuh_zzz

Oh, wat heb ik genoten van deze film. Heerlijk romantisch.

Ook de omgeving zorgt voor een extra laagje aan de film en de romantiek.

Ik zal deze zeker aanraden bij mijn vriendinnen. Heerlijk wegzwijmelen op de bank..

avatar van Fryce

Fryce

Erg prettig filmpje. Lekker weinig denkwerk en een prettig gevoel.

avatar van dualcia

dualcia

Letters to Juliet. Op de een of andere vage manier had ik in mijn hoofd zitten dat dit een romantisch drama was.Tegen beter weten in en met gebrek aan iets beters toch maar op televisie opgezet.

Na enkele minuten wordt door de luchtige sfeer al duidelijk dat dit gewoon een romantische komedie is, zoals we deze al vele malen gezien hebben. Erg? Absoluut niet. Ik kies een standaard romantische komedie boven een middelmatig romantisch drama elke dag van de week! Ik vroeg me wel meteen af waar ik met dat romantisch drama vandaan kwam. Dat is waarschijnlijk in mijn hoofd gekomen door Dear John die rond diezelfde tijd uitkwam: Ook met Seyfried.

Enfin, Letters to Juliet. Een grote commercial voor het perfecte, romantische Italië. Niet vreemd dat ze in de VS allemaal in bosjes naar Rome, Verona of Florence vertrekken om maar iets mee te pikken van de romantische, authentieke sfeer die het land in deze film uitstraalt. Geen arrogante Italianen die je als Engels-sprekende toerist niet willen verstaan, geen getoeter op een tweebaansweg waar 5 rijen auto's naast elkaar rijden, geen drukte. Ik kreeg zelfs een beetje kriebels om ook lekker op een wijngaard op het Italiaanse platteland te gaan werken.

Voor de rest is het verhaal zoet, heel zoet. Het moment dat Charlie zijn intrede doet, weet je al hoe het gaat lopen. (Je vergeet op een gegeven moment zelfs dat Victor ook nog bestaat.) Gelukkig liep het verhaal van Claire ook met een goed eind af, waardoor ik de rest van het zoete, cliché verhaal ook wel kan accepteren.

avatar van rep_robert

Letters to Juliet is zo'n typische romcom die relatief hoog scoort ten opzichte van genregenoten uit bijvoorbeeld de jaren 90.

Dit is wel ten onrechte, want het is een behoorlijk oppervlakkige film geworden. De film duurt 105 minuten, maar het voelt aan alsof je er 40 minuten naar kijkt. Je kan dit als positief opvatten omdat het niet heeft verveelt. Dat klopt inderdaad. Maar toch zie ik het eerder negatief. De diepgang in de personages ontbreekt compleet, de zoektocht bevat 0,0 (romantische) spanning en de desbetreffende climax die bij de hele zoektocht hoort is ook totaal niet aanwezig. Het kon me op het eind dus ook totaal niet boeien dat Claire haar geliefde terug vond, juist omdat die hele zoektocht niet leuk werd gebracht.

Het is verder allemaal te mierzoet en zonder schwung uitgewerkt. Dit breekt de film dan ook op. De romantische momenten voelen zelf verder ook veel te geforceerd aan en Seyfried's lovestory haalt ook niet het gemiddelde niveau van een leuke romcom.

Nee, het is puur en alleen het luchtige Italiaanse sfeertje dat de film redt. Het hele plot is verder namelijk oninteressant en oppervlakkig.

avatar van arveladze

arveladze

Jammer dat Amanda niet topless ging... Wat een heerlijke borsten onder die jurkjes die ze droeg!!!