• 9.373.540 stemmen

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

Releasedatum: 17 juni 2010

• Netflix Vanaf 22 februari op Netflix

Plot Letters to Juliet

"What if you had a second chance to find true love?"

Een jonge Amerikaanse vrouw (Amanda Seyfried) gaat op vakantie naar het prachtige Verona in Italië. Daar vindt ze een ''Letter to Juliet'', een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Hierdoor begint ze een zoektocht naar de geliefden uit de brief...

avatar van SzJoowNiejCah

SzJoowNiejCah

romantisssssch vanzelfsprekend. maar ook zó humorvol! mooie shots. puik gespeeld. niet bijster voorspelbaar maar wel netjes geplaatste cliché-scènes [inclusief balkon mèt klim en liefdesverklaring, yep]

leuk leuk leuk. nice gecast ook. en oe wat is die christopher egan een hunk

avatar van wwelover

wwelover

Hele fijne film, ondanks dat het vol zit met clichés. Maar ik ben redelijk snel tevreden bij dit soort films. Fijne sfeer, leuke humor en romantiek. Al vond ik het nou echt een film voor het genre drama. Al was ik soms wel geraakt, maar dat komt omdat ik een softie ben. En een heel groot pluspunt is natuurlijk de prachtige Italiaanse omgeving. Ik heb echt genoten. Leuke cast ook, al heb ik Seyfried beter zien spelen.

avatar van AlphaCentauri

AlphaCentauri

O.a. door de reacties hier de film gezien. Ik vond het een teleurstelling. Niet echt grappig, matige acteerprestaties, matig script wel leuke beelden als je naar Italie gaat.

avatar van kaatje18

kaatje18

Deze film is echt heel mooi!!! Echt een aanrader. Hij is zoooo romantisch. Aan de trailer kun je al zien dat het een goeie film is.

avatar van TeunD

TeunD

Ik ging een beetje met gemixte gevoelens naar deze film toe. Hij zag er wel leuk uit opzich maar zeker niet super uit. Ik was bang dat ik teleurgesteld zou gaan worden.

De film zelf steekt best leuk in elkaar en is zeker niet slaapverwekkend. Ja, het is het 'standaard' liefdesverhaaltje. Meisje heeft een vriend, wordt verliefd op iemand anders, ander blijkt iemand anders te hebben en uiteindelijk komen ze toch samen. Toch vond ik het in deze film in een erg leuk jasje gestoken!

Desondanks dat het standaard is krijgt ie een welverdiende 4/5!

avatar van DeCol

DeCol

Op voorhand wist ik dat deze film heel zoetsappig zou zijn, maar omdat het zich deels in Toscane afspeelde was ik wel geïnteresseerd. Vorige week liep in nog in de steegjes van Siena, vandaag zag ik zij erin lopen. Toscane is een erg mooie streek en dat is in de film zeker te aanschouwen. De zoektocht naar Lorenzo zit boordevol sfeer, is leuk en soms grappig. Het verhaal rond Sophie zelf zie je mijlenver aankomen en ook al had ik het verwacht, was het einde echt teveel van het goede.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wat was dit een schattig filmpje!

Echt een feel-good movie met de leuke en adorable Amanda Seyfried in de hoofdrol. Wat een leuke meid is dat toch, vooral in dit soort films. Verhaal stelde niet veel voor, maar werd wel leuk gebracht. De locatie was geweldig, en een grote toevoeging voor deze film, zonder de mooie locatie was de hele film gelijk minder geweest. Acteerwerk was op Seyfried na, matig. Christopher Egan vond ik echt een minpunt in deze film, wat een kneus en dan niet op een aandoenlijke manier. Gelukkig stonden de twee oudjes er dan tegenover, want die waren gewoon te schattig voor woorden.

De film vond ik ook iets te lang duren, vooral tegen het einde werd het teveel gerekt. Maar ik ben gek op een zoetsappig einde dus dat zal wel goed. De film gaf me echt een goed gevoel en dat is best wat waard.

avatar van Aapje81

Aapje81

Amanda Seyfried is een van die actrices die bij mij niets fout kan doen. Hoe slecht een film ook is er is altijd de garantie dat zij iets goeds neerzet. Tel daarbij de uitstekende Vanessa Redgrave en altijd leuke Franco Nero en je hebt een ultra zoete maar wel erg mooie film.

Voor de liefhebbers van Amanda Seyfried of zoete romantiek is dit een prachtfilm.

avatar van Theunissen

Ondanks dat ik de eerste drie kwartier gemist heb (ik kwam er gelijk in bij het zien van Amanda Seyfried en dan ben ik eigenlijk al gelijk verkocht) was dit best een fraaie romantische film. Uiteraard is het een mierenzoet verhaal en ook cliché maar daarom niet te min zat het best mooi in elkaar en de beelden waren ook fraai (niet alleen die van Amanda Seyfried). Op het einde kwam er zelf één of andere vochtige substantie in mijn ogen

Met de cast zat het overigens best goed want buiten dat Amanda Seyfried een fraai verschijning is speelde ze haar rol goed, De rest deed het ook aardig. Ook was het leuk om Gael García Bernal weer eens terug te zien in een film. Ik heb hem wel niet zoveel in de film gezien omdat ik zoals eerder gezegd de eerste drie kwartier gemist heb (waarschijnlijk zal hij daar meer in zijn voorgekomen).

Omdat ik de film niet helemaal heb kunnen zien (zal ongetwijfeld nog wel komen omdat ze hem nu uitzenden op Film 1) beloon ik hem nu met een nipte voldoende maar zal ik die eventueel bijstellen bij het zien van de hele film.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Een behoorlijk zoet filmpje is dit. Op zich is het een standaard filmpje waarvan we er al zovelen hebben gezien. En toch heeft het me wel vermaakt. Alhoewel ik me toch wat minder in kon leven in de liefde tussen de twee hoofdpersonen. Ik vond hem te stijfjes en haar te oppervlakkig. Wel krijg je schitterende beelden van Toscane te zien en de jacht van grootmoeders op haar jeugdliefde is wel lief om naar te kijken.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een mooi Romantiek/Dramafilm...

Prachtig verhaal...

Prachtig mooi omgeving van Italië...

Mooi HD kwaliteit...

Mooi achtergrond muziek (Dolby Digital/DTS)...

Uitstekend acteerwerk...

Bekende actrice Amanda Seyfried speelt zeer goed...

Jammer dat deze laatste film: regie Gary Winick pas overleden...

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Heel leuke film. De settings zijn echt prachtig en geven een groot pluspunt aan de film. Ik ben zelf ook in sommige plaatsjes geweest waar de film werd opgenomen en het leek er zelfs op dat het hotel waarin het drietal verbleef (met het zwembad), het hotel was waar ik toen verbleef. Dat even terzijde. Het acteerwerk is leuk (sympathieke acteurs). Maar wat de film ook nog net wat anders maakt dan al die andere romcoms die tegenwoordig op de markt worden gebracht zijn de plotwendingen. Sommige dingen zijn wel voorspelbaar (bijv. dat Charlie op het laatste van die muur zou vallen) maar toch was ik wel benieuwd naar het échte einde. Natuurlijk zag ik aankomen dat Charlie en Sophie bij elkaar zouden komen, maar ik was benieuwd naar de manier waarop. Al met al is dit een zeer vermakelijke film die ik gerust kan aanraden. De film kwam in ieder geval boven mijn verwachtingen uit. Deze zal ik vast nog eens zien.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Meest zoete film die ik ooit heb gezien.

Ik heb zo'n spijt dat ik deze film heb gezien. Ik raad daarom elke jonge af om deze film te kijken. Het is allemaal zo vreselijk zoetsappig, overdreven en cliché. Het leek af en toe net een Bertoli reclame. Ook die klein zoon, Christopher Egan, zet een vreselijk slechte prestatie neer. Enig positieve aan deze film is Gael García Bernal en de mooie Italiaanse beelden.

Mij viel het trouwens ook op, dat die auto's links reden, maar dat was gewoon een foutje denk ik. Er is volgens IMDB alleen gefilmd in de VS en Italië.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een stel op een pre-huwelijksreis gaat, maar meer met andere dingen bezig zijn dan met elkaar. Een goed verhaal dat eigenlijk twee liefdesverhalen zijn, een oude en een nieuwe. Het verloop is voorspelbaar, maar niet storend. Verder genoeg mooie plaatjes van het schilderachtige Verona en een leuke rol van Amanda Seyfried.

avatar van BBarbie

BBarbie

Origineel idee, dat op alleraardigste wijze wordt uitgewerkt. Leuk bovendien om Vanessa Redgrave en Fabio Testi weer eens te zien. De rol van Sophie is Amanda Seyfried op het lijf geschreven. Prima tijdverdrijf. Schitterende opnamen van Verona en Toscane.

avatar van zzz_dafnuh_zzz

zzz_dafnuh_zzz

Oh, wat heb ik genoten van deze film. Heerlijk romantisch.

Ook de omgeving zorgt voor een extra laagje aan de film en de romantiek.

Ik zal deze zeker aanraden bij mijn vriendinnen. Heerlijk wegzwijmelen op de bank..

avatar van dualcia

dualcia

Letters to Juliet. Op de een of andere vage manier had ik in mijn hoofd zitten dat dit een romantisch drama was.Tegen beter weten in en met gebrek aan iets beters toch maar op televisie opgezet.

Na enkele minuten wordt door de luchtige sfeer al duidelijk dat dit gewoon een romantische komedie is, zoals we deze al vele malen gezien hebben. Erg? Absoluut niet. Ik kies een standaard romantische komedie boven een middelmatig romantisch drama elke dag van de week! Ik vroeg me wel meteen af waar ik met dat romantisch drama vandaan kwam. Dat is waarschijnlijk in mijn hoofd gekomen door Dear John die rond diezelfde tijd uitkwam: Ook met Seyfried.

Enfin, Letters to Juliet. Een grote commercial voor het perfecte, romantische Italië. Niet vreemd dat ze in de VS allemaal in bosjes naar Rome, Verona of Florence vertrekken om maar iets mee te pikken van de romantische, authentieke sfeer die het land in deze film uitstraalt. Geen arrogante Italianen die je als Engels-sprekende toerist niet willen verstaan, geen getoeter op een tweebaansweg waar 5 rijen auto's naast elkaar rijden, geen drukte. Ik kreeg zelfs een beetje kriebels om ook lekker op een wijngaard op het Italiaanse platteland te gaan werken.

Voor de rest is het verhaal zoet, heel zoet. Het moment dat Charlie zijn intrede doet, weet je al hoe het gaat lopen. (Je vergeet op een gegeven moment zelfs dat Victor ook nog bestaat.) Gelukkig liep het verhaal van Claire ook met een goed eind af, waardoor ik de rest van het zoete, cliché verhaal ook wel kan accepteren.

avatar van rep_robert

Letters to Juliet is zo'n typische romcom die relatief hoog scoort ten opzichte van genregenoten uit bijvoorbeeld de jaren 90.

Dit is wel ten onrechte, want het is een behoorlijk oppervlakkige film geworden. De film duurt 105 minuten, maar het voelt aan alsof je er 40 minuten naar kijkt. Je kan dit als positief opvatten omdat het niet heeft verveelt. Dat klopt inderdaad. Maar toch zie ik het eerder negatief. De diepgang in de personages ontbreekt compleet, de zoektocht bevat 0,0 (romantische) spanning en de desbetreffende climax die bij de hele zoektocht hoort is ook totaal niet aanwezig. Het kon me op het eind dus ook totaal niet boeien dat Claire haar geliefde terug vond, juist omdat die hele zoektocht niet leuk werd gebracht.

Het is verder allemaal te mierzoet en zonder schwung uitgewerkt. Dit breekt de film dan ook op. De romantische momenten voelen zelf verder ook veel te geforceerd aan en Seyfried's lovestory haalt ook niet het gemiddelde niveau van een leuke romcom.

Nee, het is puur en alleen het luchtige Italiaanse sfeertje dat de film redt. Het hele plot is verder namelijk oninteressant en oppervlakkig.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Mierzoet, maar best te behappen. Schilderachtige setting...alhoewel, Italië is eigenlijk te flauw en uitgekauwd voor woorden, maar het voelt allemaal wel oprecht warm. Seyfried weet mij meer en meer te boeien, ook zonder degelijke tegenspeler. Letters to Juliet is weinig opvallend, maar binnen haar hokje zeker niet onaardig.

avatar van blurp194

blurp194

Mierzoet en cliche.

Eigenlijk is het enige dat de film een beetje optrekt de toch wel prachtige scene van Vanessa Redgrave, die eventjes laat zien hoe acteren precies werkt. Seyfried is daarbij vergeleken wel verdienstelijk, maar komt toch niet echt in de buurt. De echte stinkers zijn Bernal - die op zich nog wel mee heeft dat hij ook een nare rol te spelen heeft - en Christopher Egan, die meedogenloos door de mand valt.

De beelden zijn wel aardig, maar vervelen ook snel - weer het zoveelste shot van Verona in golden hour, de zoveelste wijngaard met het licht net tussen de ranken door. De muziek is ook al een beetje te gemakzuchtig, te zoetig.

Daarmee alleen genietbaar voor de kritiekloze romantici, die voor het gemak ook maar even vergeten dat Julia nooit echt bestaan heeft, maar bedacht is door een Engelsman die voor zover ik weet nooit in Verona geweest is. Stuur maar op die brieven.

avatar van Ste*

Ste*

• 2071 berichten

Mja, een prachtige Amanda Seyfried en Italië met een Bertolli-filter, maar dan heb je nog geen film. Het verhaal ontvouwt zich nogal simplistisch, binnen een weekje staat de sympathieke oma die iedereen wel wil ineens voor haar neus, om vanaf het eerste moment onafscheidelijk te zijn, en goh ze heeft een vervelende kleinzoon bij zich.

Ook allemaal erg voorspelbaar dat ze haar vervelende vriend uiteraard inruilt voor de zo mogelijk nog vervelendere Engelsman die wonder boven wonder toch de ware blijkt (gebaseerd op niks).

Als luchtig romantisch filmpje volstaat het net wel, of net niet, het is maar net hoe je pet staat.

avatar van IH88

IH88

“I'm sorry, I didn't know love had an expiration date.”

Zoetsappige film over een jonge vrouw die in Italië samen met een oude vrouw en haar kleinzoon op zoek gaat naar de grote verloren liefde van de oude vrouw. Seyfried, Verona, Toscane, de zomerse sfeer etc. Met een wijntje erbij is Letters to Juliet geen moment vervelend om naar te kijken. Het verhaal heeft de bekende en voorspelbare plotontwikkelingen en Egan is zeer matig als kleinzoon/love interest, maar door de sfeer en Seyfried valt het niet al te veel op.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Blijft heerlijk.

Uiterst cheesy natuurlijk, maar gelukkig herbergt deze film een geweldige sfeer. Dat Italiaanse platteland, die prachtige steden en die taal maken dit een weer genot om naar te kijken. Jammer van wat random popnummers richting het einde, paste niet echt bij de vibe, maar verder erg genietbaar.

Verhoging naar 4*

avatar van LiaKna

LiaKna

De film is heel erg zoet sappig. Dit zie je ook heel erg goed in hoe de film is gemaakt en hoe ze de film hebben gefilmd. De film ziet er eenvoudig uit.

Kijk hier mijn volledige beoordeling: review Letters to juliet

avatar van rainmist

rainmist

Deze films moeten er ook zijn! Morgen Goodfellas? Vast en zeker. Maar dit was van een prima niveau en de zoete kauw was goed te behappen. Indien je het met je partner op de bank bekijkt komt dat de beleving ten goede - wij hebben genoten - en schroom je niet voor een traantje.

Dacht zelfs even aan 4 sterren. Proost!

avatar van JessicaD

JessicaD

Letters to Juliet

Net als What to Expect When You’re Expecting is ook Letters to Juliet al jaren een favoriet van mij, al heb ik Letters to Juliet zelfs nog veel vaker gekeken. De film kwam zes jaar geleden uit in Nederland en werd al vrij snel één van mijn favoriete films. Inmiddels kan ik ook delen uit de film herkennen gezien ik in 2013 het balkon van Juliet in Verona heb bezocht. Leuk weetje is dat de schrijfvereniging uit Letters to Juliet ook in het echt bestaat, helaas krijg je nu een boete als je een briefje aan de muur plakt voor vernieling van de muur. Het mag alleen nog op de verwijderbare panels.

Romcom in Italië

Houd je van romcoms met het prachtige italië in de zomer als setting? Dan is Letters to Juliet dé film voor jou! Alles aan deze film roept warme gevoelens bij je op en alle shots in Italië zijn echt genieten geblazen; wat is dat land toch prachtig in de zomer. De perfecte setting om toerend door het land op zoek te gaan naar een verloren liefde genaamd Lorenzo Bartolini. Tussendoor zien we nog het verhaal van Sophie (Amanda Seyfried) en Victor (Gael García Bernal) die in eerste instantie naar Italië vertrokken als vervroegde huwelijksreis. Victor heeft echter iets anders in gedachten…

Intens genieten

Natuurlijk, hier en daar kun je vast voorspellen wat te gebeuren staat, maar de weg er naartoe is té leuk om het hinderlijk te vinden. En dat is zeker een kunst in een genre waarin films al snel op elkaar kunnen gaan lijken als ze eenzelfde format gebruiken. Letters to Juliet is echter intens genieten en met recht een film waar ik keer op keer wéér van geniet, met een lach en af en toe ook een traan.

De cast

In de tijd dat deze film uitkwam was Amanda Seyfried een actrice die je in elke film voorbij zag komen. Niet zonder reden, want het is een fantastische actrice in zowel dit romantische genre alsook in andere genres. Ze heeft fantastische chemie met tegenspeler Christopher Egan, wiens personages het in den beginne eigenlijk niet zo goed met elkaar kunnen vinden. Dit in tegenstelling tot de niet bestaande chemie met Gael García Bernal, wat misschien ook wel goed gespeeld is. Het benoemen waard is ook Vanessa Redgrave die de oma speelt van het personage van Egan (de bewuste vrouw uit de synopsis), van wie je direct gaat houden, maar die ook de sterren van de hemel speelt.

Conclusie

Als je houdt van romcoms is Letters to Juliet een film die je gezien moet hebben. Het Italiaanse landschap wordt prachtig weergeven en voegt zeker wat extra’s toe aan dat romantische gevoel. Ook zorgt het ervoor dat ik héél graag nog een keer naar Italië op vakantie wil. Je gaat houden van de personages en vooral van Vanessa Redgrave in de rol van Claire. Letters to Juliet is de ideale zomerfilm.

Deze recensie verscheen eerst op mijn blog. Deze is offline sinds 1 november 2024. Daarom heb ik alle recensies hiernaartoe verplaatst (om ze te behouden).

avatar van mrklm

mrklm

Tijdens een verblijf in Verona met haar verloofde [Gael García Bernal] ontdekt journaliste Sophie [Amanda Seyfried] een viertal vrouwen die de brieven beantwoorden die vrouwen achterlaten in ‘De Muur Van Julia’ uit Shakespeares ‘Romeo & Julia’. Ze beantwoordt zelfs een vijftig jaar oude brief en tot haar grote verrassing keert schrijfster Claire [Vanessa Redgrave] vervolgens terug naar Verona om Lorenzo Bartolini [Franco Nero], haar grote liefde van toen, op te sporen. Ondanks tegenstribbeling van Claires kleinzoon [Christopher Egan] krijgt Sophie toestemming om Claire te vergezellen tijdens haar zoektocht. Onderhoudend, maar oppervlakkig en voorspelbaar romantisch drama met prachtig camerawerk van Marco Pontecorvo.