• 9.374.505 stemmen

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Spaans

Releasedatum: 17 juni 2010

• Netflix Vanaf 22 februari op Netflix

Plot Letters to Juliet

"What if you had a second chance to find true love?"

Een jonge Amerikaanse vrouw (Amanda Seyfried) gaat op vakantie naar het prachtige Verona in Italië. Daar vindt ze een ''Letter to Juliet'', een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Hierdoor begint ze een zoektocht naar de geliefden uit de brief...

Net gekeken, en inderdaad .. jeetje zeg ! wat was dit een mierzoet filmpje!!

Ik hou ontzettend van chickflicks en romantische stories mits ..ik niet van te voren het hele verhaal al kan gokken.

Ik had sowiezo al 1 punt hoger gegeven als die Brit gespeeld zou zijn door iemand als Hugh Dancy bijvoorbeeld.., wat was dit een lelijk en onboeiend persoon (what's his name?)!

Amanda seyfried speelt best aardig..maar ze is in deze film toch vooral mooi en heeft totaal geen eigen inbreng in haar personage.. jammer is dat, want ik vind eigenlijk dat ze hier niet een heel ander iemand neer zet dan bijvoorbeeld in Chloé.

Best grappig om een keertje te zien, maar zeker geen topper.

avatar van Tranquiloz

Tranquiloz

Cliché of niet, I like it

avatar van timburton

timburton

Dennis the movie schreef:

Ik wil er met mijn vriendin heengaan. Is hij geschikt?

Ik heb de film met mijn vriendin gekeken, daarna hadden we zeer emotionele seks. Geen grapje. Kijken dus.

avatar van kurdmanx

kurdmanx

avatar van Flexje

Flexje

Een beetje KRO Memories The Movie. Het was leuk op een manier zoals het ook leuk is om naar kabbellend water te kijken.

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Misschien wel de meest clichématige en dus voorspelbare bakvisfilm die ik ooit zag. Compleet met tenenkrommende bakvismuziek. Waar was ik ook weer? O ja, tijd voor zeer emotionele seks.

avatar van jhnadien

jhnadien

Idd cliché film, maar wel een heerlijke cliché film. vind m 4 sterren waard.

avatar van nairobi

nairobi

kurdmanx schreef:

nee joh, The Notebook is uniek is zijn genre

avatar van Aapje81

Aapje81

Amanda Seyfried is een van die actrices die bij mij niets fout kan doen. Hoe slecht een film ook is er is altijd de garantie dat zij iets goeds neerzet. Tel daarbij de uitstekende Vanessa Redgrave en altijd leuke Franco Nero en je hebt een ultra zoete maar wel erg mooie film.

Voor de liefhebbers van Amanda Seyfried of zoete romantiek is dit een prachtfilm.

avatar van rose

rose

Flinterdun verhaaltje natuurlijk maar o zo goed te behappen.
Mooie beelden van Italie. En wat een leuke en mooie oma! Een ieder van ons mag hopen er zo uit te zien op de leeftijd!
Het voorlezen van de brief op de bruiloft was voor mij het snottermoment.

avatar van neli123

neli123

Ik wordt altijd zo warm van alleen die trailer en die poster..

Maar ik weet niet of ik hem moet halen.

avatar van rose

rose

neli123 schreef:

Ik wordt altijd zo warm van alleen die trailer en die poster..

Maar ik weet niet of ik hem moet halen.

Ik zou het doen. Krijg je geen spijt van!

avatar van Keane1983

Keane1983

Cliche's, voorspelbaar, mierzoet!!!

Klopt allemaal, maar het is zo heerlijk om naar te kijken. Een goed passende soundtrack, leuk uitgewerkte personages en een vermakelijke doch voorspelbaarde verhaallijn.

Acteerwerk is netjes gedaan en overtuigend.

Tel dat en de prachte omgevingen van Italie bij elkaar op en je hebt een geweldige mix voor een romantische film.

Ik heb me niet gestoord aan hetgene wat helemaal bovenin staat, ik heb me op de bank neer gezet en van het begin tot het einde mee laten voeren met het verhaal.

Van mij een goede voldoende...een 3.5*

avatar van janwauters

janwauters

leuke feelgoodmovie, zeemerig zoet

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Lekker zondagavondfilmpje ondanks de hoge dosis voorspelbaarheid en clichés. Gewoon een filmpje dat je goed gezind maakt.

Een pluspunt zijn de mooie beelden van de prachtige streek Verona, je zou er zowaar zelf naartoe willen na het bekijken van deze film.

Italië en romantiek zijn nu eenmaal met elkaar verbonden. Ook prachtig hoe het Romeo & Juilet verhaaltje in een modern jasje is gestoken.

avatar van georgia?OMG!

georgia?OMG!

leuke romantische film en zeker leuk om een avondje daarvoor te gaan zitten hoor! echt een aanrader! net zoals mamma mia! moet je echt doen!

avatar van margo1

margo1

Fijne feelgood movie voor een romantische avond. Vanessa Redgrave is een geweldige actrice en geeft de film net dat duwtje wat ie nodig had.

En de brieven aan Julia (ja, die van Romeo) worden nog dagelijks in Verona op de muur geplakt.

Mierzoete film, m'n tanden vielen er bijna van uit..

avatar van daxclusive

daxclusive

Een slechte film... gisteren bekeken en vond het niets aan.

Opzich wel mooi hoe de film is opgebouwd in de stad Verona en het einde was redelijk.

Om nou te zeggen "Een boeiende, mooie film?" Absoluut niet.

Eigenlijk tijdverspilling geweest, zeker niet bijzonder en daarom ook maar 1 ster waard.

avatar van daxclusive

daxclusive

georgia?OMG! schreef:

Mamma Mia en Letters to Juliet zijn behoorlijk verschillend.
Als ik moet kiezen, zou ik Mammia Mia aanraden, daar zit humor in, leuke muziek en is een vermaak. Bij Letters to Juliet heb ik geen vermaak mee gekregen.

avatar van missl

missl

saai verhaal met soms vervelende hoofdpersonen, zelfs de mooie omgeving maakt deze voorspelbaarheid niet goed.

avatar van BonJovi

BonJovi

Movie_and_Music schreef:

Net gekeken, en inderdaad .. jeetje zeg ! wat was dit een mierzoet filmpje!!

Best grappig om een keertje te zien, maar zeker geen topper.

ik vind die Brit juist het hoogtepunt in deze film (misschien omdat ik van dat accent hou)

avatar van SunChaser

SunChaser

Ben gek op dit soort films maar er werd bijzonder slecht in geacteerd en het was langdradig.

avatar van SunChaser

SunChaser

Ik had er meer van verwacht, maar het sprankelde nergens. Die nepitaliaan is vreselijk met zn maniertjes maar t viel me wel mee dat ze van hem geen vreemdganger hebben gemaakt.

Tegenvaller, 2,5e ster

avatar van FullMoon

FullMoon

kurdmanx schreef:

Wat denk je zelf?

avatar van FullMoon

FullMoon

Zoetsappige vrouwenfilm, maar vanwege het vermaak: 3 sterren.

avatar van rox91

rox91

In het begin dacht ik, dit wordt niks.

Maar de film heeft me op een gegeven moment toch weten te raken. Het is wel weer een happy ending maar ik wist niet van tevoren dat dit zo af zou lopen. Het is een beetje ongelovig, een brief van 50 jaar oud achter een steen, maar een leuk verhaal!

avatar van Theunissen

Ondanks dat ik de eerste drie kwartier gemist heb (ik kwam er gelijk in bij het zien van Amanda Seyfried en dan ben ik eigenlijk al gelijk verkocht) was dit best een fraaie romantische film. Uiteraard is het een mierenzoet verhaal en ook cliché maar daarom niet te min zat het best mooi in elkaar en de beelden waren ook fraai (niet alleen die van Amanda Seyfried). Op het einde kwam er zelf één of andere vochtige substantie in mijn ogen

Met de cast zat het overigens best goed want buiten dat Amanda Seyfried een fraai verschijning is speelde ze haar rol goed, De rest deed het ook aardig. Ook was het leuk om Gael García Bernal weer eens terug te zien in een film. Ik heb hem wel niet zoveel in de film gezien omdat ik zoals eerder gezegd de eerste drie kwartier gemist heb (waarschijnlijk zal hij daar meer in zijn voorgekomen).

Omdat ik de film niet helemaal heb kunnen zien (zal ongetwijfeld nog wel komen omdat ze hem nu uitzenden op Film 1) beloon ik hem nu met een nipte voldoende maar zal ik die eventueel bijstellen bij het zien van de hele film.

avatar van Aapje81

Aapje81

Zeker doen Theunissen. Al is het maar voor Seyfried

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Ik vind deze film zeker geen 3 sterren waard. Viel erg tegen. Total geen romance-spanningen, geen onverwachte wendingen, geen grote glimlachen op mijn gezicht. Enige waar ik van kon genieten was het acteerwerk van Redgrave en de omgevingsshots van Ilalie (ik wil naar verona!).

Weelicht iets voor jonge meisjes die verliefd zijn en niet weten wat ze moeten doen?