• 9.379.560 stemmen

Geregisseerd door: Ruben Fleischer

Met onder meer: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg en Emma Stone

Plot Zombieland

"Nut up or shut up."

Twee mannen genaamd Columbus (Jesse Eissenberg) en Tallahassee (Woody Harrelson) moeten zien te overleven in een wereld die overbevolkt is door zombies. Tijdens hun strijd met overleving bundelen ze krachten met Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin), die ook een manier hebben gevonden om in leven te blijven. Tijdens hun strijd moeten ze zich afvragen wat erger is, van elkaar afhankelijk moeten zijn of toch maar aan de zombies overgeven.

Bill Murray

Clown Zombie

Zombie Meter Maid (onvermeld)

Hippie Girl (onvermeld)

Bicycle Zombie (onvermeld)

Dennissssss schreef:

Waar staat dat dan? Wel goed lezen! Ik heb het over categorie A t/m D acteurs!

Dat staat in je eerste bericht dat je markeerde als mening, je schreef daar: ''... Had dan een echte A-acteur genomen ...'' Waarmee je impliceerde dat Bill Murray wel een A-acteur is, maar geen echte. Anders had je het woord 'echte' weg moeten/kunnen laten.

Dat zijn voorbeelden.

Inderdaad, en dat je Bill Murray daar niet onder schaart, is/vind ik onjuist.

Dennissssss schreef:

Als dat het verhaal achter deze scene is, dan heb je gelijk. Er zijn domme mensen en die doen domme dingen. Dat is geloofwaardig, maar zo kwam het niet op mij over.

Ik heb je dus overtuigd van de geloofwaardigheid, maar je vertrouwt nog steeds op wat je eerder vond/zag?

Dennissssss schreef:

Je begrijpt me verkeerd, misschien heb ik het niet goed getypt.

Eén van de twee...

Dennissssss schreef:

Met een andere acteur, was dat deel van die scene met Murray, ook ongeloofwaardig geweest. Maar de gehele scene was beter overgekomen dan.

Maar je gaf net toe dat de geloofwaardigheid in orde is? Misschien moet je de film gewoon nog een keer kijken... met de kennis van nu.

P.s. werk je die spoilertags nog even bij, ajb?

avatar van Dennissssss

Dennissssss

En ik heb het woordje "echte" toch nader verklaard?!! Dat ik het niet zie als A en B acteurs, maar A,B,C en D acteurs! En dan noem ik hem een B-acteur, dus net niet de top!

En dat jij hem dan wel een A-acteur vind, ja dat mag.

Ik zeg dat het zo niet op mij over kwam. Dan hadden ze zijn rol verder uit moeten breiden dat hij dom is. En trouwens, hij speelt toch zichzelf? Is hij in het echt dom dan?

Meneer Bungel

- Over A- en B-acteurs: een aardig stukje. Laten we hier verder maar de uitdrukking agree to disagree toepassen.

- Alsof slimme mensen nooit domme acties uitvoeren, geen grap kunnen uithalen die verkeerd uitpakt? En daarbij hoeft iemand die zichzelf speelt in een film niet altijd de keuzes te maken die hij in het echte leven wel zou maken, zie ook een film als Gewoon Hans (2009).

En voor de laatste keer: spoilertags, ajb!

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Ik heb alles achter de spoiler over Murray, de zombie en Julia Roberts! Wat wil je nog meer?

Meneer Bungel

Eerder nog niet, meen ik, maar ik kan me vergissen.

Wat wil je nog meer?

Een reactie op mijn tweede argument in het voorgaande stukje:

avatar van _Se7en_

_Se7en_

• 2041 berichten

Anjin schreef:
vraag me af wat er eigenlijk te lachen vielt...

O ja ik weet het al die jongen, kon die meisjes zo naar beneden halen met met de besturing
van die actractie terwijl een 10 min. geleden die naar zijn grootje was geschoten..

heel knap

Waardeloze film met 10 min Bill Murray in beeld..

Wat een waardeloze recensie. Zeg dan gewoon niks, scheelt weer ruimte voor iemand die wat zinnigs te zeggen heeft.

Martijnnn

Ja, er zit een foutje in de film. Het is dus een slechte film! Dat is eigenlijk dus zijn conclusie.

Volgens mij is dat geen foutje:

Meneer Bungel schreef:
Tjsa, de elektra van zo'n ding kan wel naar de knoppen zijn, maar de noodstop kan dan nog steeds werken. Iets met hydrauliek of zo...
Maar een echte techneut ben ik niet, dus wie weet?

Aan goofs trouwens geen gebrek.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Een zombiefilm zonder foutjes zou ik niet serieus nemen anders

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

Nadat ik het eerste seizoen van 'The Walking Dead' had gezien, wou ik meer zombie gerelateerde dingen zien. En volgens de vele reacties was dit de ultieme komedie met een zombie-uitbraak als thema. En om eerlijk te zijn vind ik dit best ook een goede komedie. Alleen jammer van het open einde, maar misschien hebben ze dat gedaan vanwege het vervolg die (hopelijk) uitkomt in 2013.

avatar van laundromat

laundromat

Onderhoudende film! Woody weet goed wat-ie doet. Komt wel over. En vind Jesse ook leuk. Zag hem niet als 'die' van The Social Network. Ben verder niet zo bekend met zombies, maar ze waren fijn in deze film

Ooh en I love goofs

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Jesse Eisenberg speelt Michael Cera. Met zombies. Dat levert - net als bij Michael Cera - een leuke gniffelfilm op, maar wel eentje waar helaas wat meer in had gezeten. Vooral meer (en brutere!) manieren om zombies af te maken waren welkom geweest, want als er één film zich daarvoor leent, dan is het deze wel; nu blijft het vaak een beetje tam. Gelukkig is de humor wel goed te pruimen, vooral het gedeelte in het huis van Bill Murray is eenvoudigweg hi-la-risch. Lang geleden dat ik weer eens zo smakelijk heb kunnen lachen om een filmgrap. Toch laat de film me met een beetje een leeg gevoel achter. Ik vermoed dat het komt doordat 'ie wat te kort is, en daarom extra overkomt als hap-slik-weg-entertainment. Vermakelijk hap-slik-weg-entertainment, dat zeker, maar hap-slik-weg-entertainment niettemin. Gelukkig is daar die woest aantrekkelijke Emma Stone om de pijn dan toch nog wat te verzachten.

avatar van laundromat

laundromat

Had wel bruter gemogen ja, killing the zombies.

avatar van Anjin

Anjin

Volgens mij is dat geen foutje:

Maar een echte techneut ben ik niet, dus wie weet?

Aan goofs trouwens geen gebrek.

Je zag toch duidelijk dat ze de hydrauliek naar z'n grootje schoten..

Anders stopt zo'n attractie niet,en daarna is ie weer als nieuw..

Rara hoe kan dat..

Meneer Bungel

Ik schatte in dat ze alleen de elektrische bediening kapot schoten (en dat de hydrauliek intact bleef), maar dat is er één voor de volgende kijkbeurt. Krijg je daarin van mij voor nu gelijk.

Maar als dat je enige argument is om de film 1 ster te geven, vind ik dat een beetje mager. Ja, de humor lag je kennelijk niet, maar wat had je dan verwacht van een komedie/horror met zombies?

avatar van scorsese

De oplichterstruc met de verloren ring zat al eerder in de film Shade.

avatar van Achilles

Achilles

Idee is in beginsel hetzelfde als bij Shaun of the Dead, maar vond de uitvoering hier minder.

Na deze en Natural Born Killers kort achter elkaar gekeken te hebben, begin ik Woody steeds mer te waarderen.

De onlogica en "foutjes" zijn natuurlijk scenes met een knipoog.

Het gevoel wat ik wel had is: ze rijden enorm veel door Zombieland, maar er zijn maar verrekte weinig zombies. Ach, laat ik hier dan ook maar met een knipoog naar kijken

avatar van RuudC

RuudC

Wat een gezeik over 'foutjes' hierboven. Ga lekker documentaires kijken of wacht op de allereerste wetenschappelijk correcte film.

Het gaat er bij mij voornamelijk om dat ik van een film kan genieten en dat was hier zeker het geval. Al moet ik zeggen dat de eerste helft echt goed was en het laatste stuk pak 'm beet vanaf het moment dat Bill Murray doogeschoten wordt toch beduidend minder vanwege het grote blik clichés dat open getrokken wordt. Hoewel de hoofdrol gespeeld wordt door Jesse Eisenberg (die het in ieder geval wel leuk doet, zeker met zijn 'lessen'), wordt het al snel duidelijk dat het Woody Harrelson is die in de spotlights staat. Hij zorgt voor de meest hilarische momenten en zijn dwaze streken en fantastische uitspraken. Ik kwam niet meer bij van het lachen toen hij op die SUV stond en riep: "I want my caddy back! stupid little bitches" of met z'n "thank god for the rednecks".

Misschien zijn er wel wat weinig zombies, maar aan de andere kant kan een teveel daarin het het comedy aspect onderdrukken. Ik kan me bij Shaun Of The Dead ook geen gigantische hordes herinneren. Zombieland kan ook niet op tegen Engelse humor, maar sommige van de bizarre momenten zijn echt de moeite waard om eens gezien te worden.

avatar van LostCauze

LostCauze

Shaun of the Dead is wel 10 keer meer onzinnig dan deze film. Zit voor mij tussen die en Dawn of the Dead in. Kreeg ook af en toe het Left 4 Dead gevoel, erg tof. Deze film was echt supervermakelijk.

avatar van VHS1975

VHS1975

Ik heb me prima vermaakt met deze film. Vooral door Woody H.

avatar van Monkey68

Monkey68

Leuk filmpje voor een regenachtige zondagmiddag. Gaat nergens over maar heb me niet verveeld.

Martijnnn

Jawel hoor het gaat over Twee mannen genaamd Columbus en Tallahassee moeten zien te overleven in een wereld die overbevolkt is door zombies. Tijdens hun strijd met overleving bundelen ze krachten met Wichita en Little Rock, die ook een manier hebben gevonden om in leven te blijven. Tijdens hun strijd moeten ze zich afvragen wat erger is, van elkaar afhankelijk moeten zijn of toch maar aan de zombies overgeven.

Jup daar gaat het over!

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Nee, het gaat over het feit dat er soms een zombieplaag voor nodig is om een meisje te krijgen. Tenminste, dat haalde ik eruit.

Martijnnn

Dat is inderdaad de conclusie ja

Bult mensen maar wachten op die zombieplaag!

avatar van Arazi

Arazi

Het is jaren geleden dat ik voor het eerst MM bezocht. Ik heb nooit de tijd genomen een account te maken maar lees altijd graag de discussies op dit forum. Het was nu toch een keer tijd om me te mengen in de ''movie-madness.''

Zombieland; voor mij de (beste) leukste film van 2009. Na de trailer gezien te hebben had ik er redelijke verwachtingen van, die volledig zijn overtroffen. Vanaf de intro, die werkelijk fantastisch is, zat ik er helemaal in. Ik verwachte een luchtige survival adventure met zombies, maar kreeg een feel-good verhaal over een handvol heerlijke personages en hun kijk op het leven na de apocalyps. De stoere Tallahassee, de neurotische Colombus en de mysterieuze Witchita, ik gaf aan het eind van de film echt een beetje om deze characters en het voelde alsof je de reis had meegemaakt. Iedereen droomt er wel eens van om in een totaal lege wereld een dag door te brengen, en Zombieland vertolkt dit gevoel met glans.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Hah coole film.. Heb er mij erg mee vermaakt en de humor zit zeker goed.

avatar van kuno45

kuno45

Deze film vond ik zo leuk dat ik deze film nu al 3 keer heb gezien waarbij de derde keer teveel was.

Over 10 jaar nog maar een keertje kijken

twinkie

avatar van LostCauze

LostCauze

Karl van H. schreef:

Emma Stone is het nog bijna waard ook.

avatar van N23

N23

LostCauze schreef:

Emma Stone is het nog bijna waard ook.

Veel vrouwen zijn het waard @wanhopig zoeken naar zombievirus doet*