• 9.375.076 stemmen

Geregisseerd door: Tim Blake Nelson

Met onder meer: David Arquette, Steve Buscemi en Harvey Keitel

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot The Grey Zone

Het verhaal van Dr. Miklos Nyiszli die in dienst was bij Dr. Mengele, bekend als de 'Engel des doods', en van de Joodse gevangenen van het 'Sonderkommando', die verplicht waren te werken in het crematorium van Auschwitz. Hun traumatische ervaringen verplaatsten hun morele besef naar een soort grijze zone.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Thorak

Thorak

Wat een slechte film was dit zeg!

Het acteer werk viel dan nog redelijk mee al had dat beter gekund.

Maar de fouten die in deze film voorkwamen waren gewoon niet meer te tellen.

Om nog maar te zweigen over de talen die gesproken zouden moeyten zijn maar gewoon engels waren.

Alle figurant duitsers spraken wel duits!

Had die dan ook gewoon engels laten spreken!

Het feit van alle gruweldaden die in deze film voorkwamen (die naar mijn idee nogal meevielen aangezien het meeste suggestief of buiten beeld gebeurden), maakt de film er echt niet beter op.

Ook niet omdat ze waar gebeurd zijn.

Neem bijvoorbeeld de films "Saving private Ryan" of "Enemy at the gates" (ok een slecht voorbeeld omdat dit wel 2 goede film zijn!) deze films zijn niet goed omdat er gruelijkheden in voor kwamen, maar gewoon omdat het goed in elkaar zat en er goed in geacteerd werd.

Het feit van de ontbrekende muziek vond ik dan weer een plus punt, zeker omdat het stukje aan het eind waar wel muziek bij zat er daardoor juist heftiger uit kwam.

Verder kan ik helaas geen pluspunt aan deze film toekennen.

avatar van savi_7

savi_7

weinig sfeer hangt er rond deze film

avatar van luukg

luukg

Ik vond het een mooie film!

avatar van Pierre1

Pierre1

joyce.b schreef:

amerikaanse productie...

altijd maar amerika.

weet iemand of er films in dit genre ( niet het algemene oorlogsgenre, maar het specifiekere een gruwelijk aspect uit welke oorlog dan ook- genre) van bijvoorbeeld japanse of duitse of poolse makelij zijn?

of van yougho-slavische of zuid afrikaanse makelij?

Stalingrad?

avatar van =michael=

=michael=

De bedoeling van deze film is dat het realistisch is en daar moet je van houden. ik vind hem wel erg goed. het is gewoon de harde waarheid

avatar van Timmy757

Timmy757

joyce.b schreef:

amerikaanse productie...

altijd maar amerika.

of van yougho-slavische of zuid afrikaanse makelij?

Ostatni Etap een film van Poolse makelij, in 1949 opgenomen in het vroegere Auschwitz...

avatar van donnie darko

donnie darko

heb deze hier thuis nog liggen. Ga hem wel eens kijken, maar heb er niet echt veel zin in op het moment.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Ik vond dit een verrassend goede film.

Ben het inderdaad wel eens over de gesproken taal in de film en over de foutjes in de film, maar door de gruwelscenes vind ik hem wel verrassend goed.

avatar van Waku

Waku

Behoorlijk confronterend oorlogsdrama afspelend in een van de grootste vernietigingskampen die de oorlog heeft gekend. De film valt het beste te vergelijken met het eveneens schokkende miniserie "Holocaust"...

Dat de film nauwelijks gebruik maakt van een soundtrack geeft "The Grey Zone"een nog grimmiger en soberder karakter.Flink nadeel is wel dat Keitel in zijn rol als kampcommandant met engels accent doormompelt.

Verder voldoet deze "Grey Zone" aan de eisen en aan de verwachtingen waarin hij moet voldoen. Een kil huiveringwekkend verhaal over een misselijkmakende

periode. De film ontziet niets.

Gruwelijk goed.

avatar van tinman

tinman

Ik vond de film wel oke . deze film laat weer eens zien hoe gruwelijk de oorlog was .en dan moet je toch wel even door de paar foutjes heen kijken.

avatar van Bartholomeus N

Bartholomeus N

Ik heb weinig in te brengen op de samenvatting en de comments van hierboven.

Toch een opmerking:

Voor een film over de Sonderkommando's kan het echt beter. Als je boeken leest over Sonderkommando's, dan mist deze film een aantal dingen. Emoties en gedachten van de mensen die in de gaskamers werkten mis ik. Toch is dit heel belangrijk in zo'n film.

avatar van kazin

kazin

Bartholomeus N schreef:

Ik heb weinig in te brengen op de samenvatting en de comments van hierboven.

Toch een opmerking:

4 mei op tv op rtl7 om 22:00

avatar van snip

snip

goeie film!!!!

avatar van shadowman

shadowman

Ik vind dat oorlogsfilms niet goed of slecht kunnen zijn. Acteerwerk misschien, maar het verhaal is en blijft de keiharde waarheid van die (****) nazi's.

Verder vind ik het zelf een goeie film, k vind het altijd interesant om naar oorlogs films te kijken (k wil niet echt droog en saai overkomen ofzo hoor ghehe)

avatar van shadowman

shadowman

Pierre1 schreef:

Stalingrad?

Volgens mij moet je dan of :

escape from sobibor

The Grey Zone

(die komen allebei vanavond)

en er was er nog 1 van buitenlandse makelij, maar die naam ben ik ff vergeten, maar dat zet ik er later nog ff op

avatar van gotti

shadowman schreef:

Wat een onzin. Een film beoordeel je als film, niet als verhaal. Ga dan maar boeken lezen...

avatar van veron35

veron35

gotti schreef:

Ben ik volledig met je eens.

avatar van Noud

Noud

Ik zit net een stukje te kijken en ik vind het wel bruut hoor. Iemand die dood inelkaar wordt gemept. Ik a zo wel naar Vita Bella kijken.

avatar van jeronimus72

jeronimus72

vage film..

avatar van Enigma

Enigma

luukg schreef:

Ik vond het een mooie film!

Mooie film ????

Dat staat er toch? .

avatar van christophel

christophel

avatar van =michael=

=michael=

christophel schreef:

-**2.0

Hoe kan je nu stemmen als je maar een klein gedeeltje hebt gezien???

avatar van christophel

christophel

christophel schreef:

-**2.0

nou klein gedeelte, heb hem nog een keer opgestart.....met veel moeite uitgekeken...nog steeds dezelfde mening..uiteraard verschrikkelijk wat er toen gebeurd is.

avatar van cdfk

cdfk

Heel verschrikkelijk, door merg en been.

Vooral de scene dat een oude man zijn eigen familie in de oven schuift...,maar eigenlijk is het een aaneenschakeling van afschuwelijke gebeurtenissen.

Goed dat deze film gemaakt is, een document.

een 5

avatar van Timecop

Timecop

redelijke film, soms aangrijpende scenes. de film pakte me na zo'n 45 min. pas. kijken waard dus.

avatar van guidovh

guidovh

Ik vond het eind best poetisch goed... Het irritante is dat taalgebruik soms, maar toch wel redelijk film, van mij krijgt hij een 3,5

avatar van DaanRiver

DaanRiver

lang geleden gezien, toen had de film wel indruk gemaakt..

net voor 1 euro aangeschaft, dus ik ga hem nog maar eens kijken en beoordelen

avatar van Carl

Carl

Ik kocht hem voor 1,50. De film vind ik echter het 10-voudige waard.

Waar om gezien te worden, en waard om herinnerd te worden.

De taal is inderdaad slordig. Ondertussen zou hollywood beter moeten weten.

Maar de realistische setting maakte veel goed, een bijzonder verhaal, wat ook nog eens een historische kern heeft.

Ook het bijna geheel ontbreken van muziek is uitstekend, en verhevigt de dramatiek.

een 4,5

avatar van Baggerman

Baggerman

Hé, de regisseur is die acteur uit: 'O, brother where art thou?' !

Zware kost deze enorm sobere film. De film doet totaal niet aan vals sentiment en is behoorlijk (subtiel) schokkend.

cdfk schreef:
Heel verschrikkelijk, door merg en been.

Inderdaad, die scene is wel heel afschuwelijk!