Genre: Komedie / Actie
Met onder meer: Michael Cera, Ellen Wong en Mary Elizabeth Winstead
Releasedatum: 25 november 2010
Bekijk via CANAL+
Plot Scott Pilgrim vs. the World
"An epic of epic epicness."
Scott Pilgrim is een 23-jarige nonchalante goedzak uit Toronto, waar hij samenwoont met zijn beste vriend, de homoseksuele Wallace Wells. Scott speelt basgitaar in zijn eigen band 'Sex Bob-Omb' en date tot ieders afkeuring met de pas 17-jarige Chinese Knives Chau. Wanneer echter het meisje Ramona V. Flowers nieuw in de stad arriveert, is Scott tot over zijn oren verliefd. Maar om een afspraakje met haar te krijgen, moet hij de zeven kwaadaardige exen van Ramona verslaan.
- Trailer (YouTube)
- Scott Pilgrim Vs. the World (MusicMeter)
- Scott Pilgrim vs. The World (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Gideon Graves
Stacey Pilgrim
Julie Powers
- 20220 berichten
Scott Pilgrim vs. the World is een wervelwind, die door computerland dendert en grappige onzin verzamelt.
Michael Cera is geknipt (
) voor deze superhelden-nerd-rol. Hij is geestig nonchalant, mimiektechnisch uitmuntend, hoeft niet te vechten om sympathie te vergaren en toch ook cool als het moet.
Drie ogen zouden niet misstaan bij het kijken van deze detailmagneet. Goede vondsten worden op je afgevuurd, oneliners popelen in een lange rij, de editing is gelikt door honderd tongen en de muziek is bewapend met genoeg munitie (drie oren zijn ook een pré).
Genoeg fijne verwijzingen, waarvan die van Seinfeld nog het meest in het oog/oor springt. De betreffende sitcom staat ook prima in de lijn van het dumpen van latere exen door kolderieke redenen.
Tja, het ruime eerste uur (zo'n 75 minuten) zijn net zo vermakelijk als een koffer vol met wulpse vrouwen (feestje, ontmoeting tussen Scott en Ramona - waarbij ze saampjes in een werkelijk drukke huiskamer lijken te staan, de scènes in Ramona's woning, de flitsende gevechten, de humor - die in bepaalde fases lekker melig is, etc.), maar helaas verliest de film, vanaf de scène met die tweeling en hun lelijke draken, mijn interesse. Het wordt allemaal een beetje van hetzelfde - 5 exen hadden beter in het plaatje gepast, dat dus makkelijk zo'n 20 -30 minuten korter had mogen duren. Wright verslikt zich op den duur ook een beetje in de nerderige glitter en glamour.
Gelukkig zijn er nog genoeg genietbare zaken te zien/horen in het laatste uur. Oneliners als "Getting a life!" terwijl Scott zojuist een UP heeft geplukt, zijn verrukkelijk. Ook het geluid van vallende muntjes klinkt heerlijk, met Super Mario Bros in het achterhoofd.
Scott Pilgrim vs. the World is een film, die je zo weer kunt opzetten, zodra de aftiteling is afgelopen. We mogen nog veel verwachten van Edgar Wright.
10, 9, 8, 7, 6, 5, 4*
Continue?
- Yep!
Fryce
Ben echt erg prettig verast door deze film! Lekker vernieuwend en erg leuk om naar te kijken. Ziet er ook erg strak uit!
Rafke Pafke
Wist niet goed wat ik hier van moest verwachten maar het is me prima bevallen.
Het slaat allemaal nergens op natuurlijk, maar de meese scenes zijn knap in elkaar gestoken en zitten vol met leuke vondsten, zowat alle personages worden goed neergezet en visueel wordt je overdonderd.
Hoewel het verhaal compleet van de pot gerukt is blijft het geinig, alleen naar het einde verminderde mijn interesse wat.
Dit lijkt me wel een film die de tand des tijds wellicht moeilijk gaat doorstaan omdat er zoveel gerefereerd wordt naar de wereld van games, internet, multimedia zoals we dit momenteel kennen.
De nummers van sex-bomb-omb klinken trouwens ook erg lekker!
Rafke Pafke
Ik kon er niet aan weerstaan om deze film nog eens te herbekijken. En dat zegt natuurlijk al iets. De beginscene heb ik zelfs al een keertje of 4 herbekeken.
Zoals al meer gezegd vind ik het eerste deel van deze film helemaal top. Het spelplezier van de acteurs is ook erg aanstekelijk vind ik.
Veel van de verwijzigingen in de film naar muziek, games, ... lijken eerder herkenbaar voor mensen van mijn generatie (jonge dertigers) dan voor de huidige generatie van twintigers die Scott en zijn vrienden in deze film toch zijn.
En naast al het visuele geweld zitten hier enkele mooie, soms zelfs naieve dialogen in.
Ik trek mijn stem op naar 4*
- 20220 berichten
De beginscène is niet zo bijzonder toch?
Rafke Pafke
Vind ik wel! Alleen al hoe het Universal logo in beeld komt. De intrede van Knives en haar gesprekjes met Kim en Young Neil vind ik hilarisch! Om nog maar te zwijgen van het Ubercoole moment dat er gezegd wordt :
"-Okay, let's start with Launchpad Mcquack...
° That's not the actual title of the song!
* We are Sex-Bob-Omb! 1-2-3-4!!!"
En die muziek die dan losbarst. Heerlijk vind ik dat.
En die verwijzing naar ducktales... Echt, ik kan hier een pagina volschrijven met wat ik allemaal goed en grappig aan die beginscene vindt!
- 20220 berichten
Dat Universal logo, en het Aracade muziekje, is inderdaad prachtig, maar is niet de beginscène. De beginscène eindigt voor mij waar the Sex-Bom-Omb! beginnen met spelen. Maar dacht al dat je daar op doelde.
- 20220 berichten
Oké, dan begrijp ik het.
Sowieso is het ruime eerste uur geweldig.
Outblasty
Wat een belachelijke film. Ik vind Michael Cera normaal eigenlijk wel grappig en ook het superhelden idee spreekt mij in sommige films wel aan (Kick-Ass vond ik wel leuk). Slechtste film die ik in lange tijd gezien heb. 1,5* voor de paar leuke opmerkingen die er tussen zaten.
Chr.s
Verrassend leuk filmpje. De humor werkt erg goed en de geflipte montage en personages zijn erg tof. Meevaller!
jappieBM
met een verhaal dat in potentie zeker tot de slechtste film ooit gemaakt zou kunnen leiden, ben ik met zulke laag mogelijke verwachtingen de film gaan bekijken. En tegen alle verwachtingen in was het ondanks het compleet ridicule uitgangspunt prima uit te houden.
Niet mijn genre, toch een verbazingwekkend lekkere film
Pelagatti
Erg leuke en vlotte film. De snelle montage en actie elementen spraken mij erg aan. Het verhaal zelf is verder niet geweldig sterk, maar dat maakt bij deze film niet uit. De muziek is cool, leuke droge situaties en grappen en een ouderwets sterke Michael Cera! Zeker een aanrader voor de game en Cera liefhebber!
Leno
Leuke, originele film met een cast die uitstekend op hun plaats is en ziet de film er visueel prachtig uit. De film was denk ik te eigenzinnig om succesvol te zijn in de bios maar juist die eigenzinnige stijl maakt deze film tot een bijzonder geslaagde komedie.
Gon1234
Ik vond het een leuke film om te zien, met erg mooie visuele effecten, alleen over het verhaal ben ik minder te spreken...
Het verhaal ontbrak namelijk in deze film. Het verhaal gaat puur om de gevechten met de 7 ex-en, en meer dan dat krijg je eigenlijk nauwelijks te zien.
Ze hadden in mijn ogen beter een paar ex-en weg kunnen laten en het verhaal wat meer ruimte en diepte mogen geven. Halverwege de film zakte ik zelfs even weg, omdat het wat eentonig begon te worden en ik besefte dat er nog 4 ex-en moesten komen.
Maar ondanks mijn telleurstelling in het verhaal, moet ik wel zeggen dat de gevechten met de ex-en wel erg vet en origineel waren! Het was echt een plezier om naar te kijken, en je werd ook constant verrast doordat er telkens veel verschil zat in de manier waarop ze vechten en wat er tijdens het gevecht gebeurde.
Het is een film die het vooral van zijn visuele aspecten moet hebben. Als je dat weg laat blijft er namelijk nog maar weinig van de film over. Maar laat dat nou net iets zijn waar de makers van deze film erg goed in zijn! Zo goed, dat ik deze film -ondanks het slechte verhaal- een flinke voldoende geef!
3,5ster (7)
Chainsaw
Heerlijk kleurrijk, vlot en amusant, deze Scott Pilgrim vs. the World. Had geen idee wat ik kon verwachten, maar Edgar Wright heeft wederom niet teleurgesteld. Ook in zijn nieuwste film staat absurde, en soms heerlijke gortdroge, humor centraal. Maar wellicht nog belangrijker is het beeld; de geweldige effecten, talloze visuele grappen en het geweldige kleurgebruik springen vrijwel vanaf de eerste seconde in het oog. Goede visuals, sterke karakters, een leuk en origineel script en al met al gewoon een ontzettend hoog amusementsgehalte. En ook de cast is prima, hoewel Michael Cera nu ook wel eens een andere rol mag gaan spelen.
4 sterren.
freek_93
Met Cera in de hoofdrol, een naar mijn mening enorme droogkloot, is dit een hele goede film geworden! Ik vind de rol perfect bij hem passen en hij speelt hem heel goed!
Het is een hele goede actie comedy geworden met goede humor. Apart verhaal met aparte exen wat het extra leuk maakt!
xbubbles
Wat een maffe film. Het verhaal was heel lastig te volgen, voor zover het er in zat. Ik hou op zich wel van een gekke, grappige film op zijn tijd. Maar ik vond deze vrij saai en er zat voor mij maar weinig spanning in.
Cera speelde wel heel leuk de 'awkward' jongen, en ook Winstead had een goede rol neergezet. Maar nee, ik hoef hem niet nog een keer te zien.
Baldur
Eerste uur is erg leuk, tof gemonteerd en visueel veel coole details. Daarna gaat het allemaal te lang door en verliest de film eigenlijk zijn kracht.
tommykonijn
Gistermiddag deze film bij user jimcarrey gek op Blu-Ray gezien (de eerste keer voor mij). Ik had wel eens van het verhaal gehoord in een filmpje op YouTube, maar verder wist ik niet wat ik van deze film kon verwachten.
Ik moet zeggen dat de Blu-Ray me goed is bevallen. Het zag er goed uit, mooie en heldere kwaliteit. Over de film zelf ben ik ook best enthousiast. In het begin was het even erin komen maar de film weet zich te ontpoppen tot een erg vermakelijk schouwspel. Regelmatig heb ik moeten lachen om de droge commentaren die in beeld verschenen en omschrijvingen. Ik snap dat mensen zich er aan kunnen irriteren, ik vond het persoonlijk erg leuk bedacht. De personages zijn leuk, sommige weliswaar wat aan de overdreven kant. Maar dat is eigenlijk de hele film. Als je zit te wachten op een serieus verhaal is het misschien beter deze over te slaan. Ook voor mij was het soms even wennen aan het hoge overdrevenheid-gehalte. Zo vond ik het erg vreemd dat telkens als er zo'n gevecht plaats vond de aanwezigen min of meer deden of het een van de normaalste zaken van de wereld was. Maar aan de andere kant, misschien moet ik daar niet eens bij stil staan. Gewoon verstand op nul en genieten, want ik moet er dan ook weer bij zeggen dat die gevechten goed in beeld werden gebracht.
Scott Pilgrim vs. the World is voor mij een zeer positieve verrassing. De film heeft een leuk, overdreven verhaal met leuk acteerwerk en een leuk happy-end
De film hangt zeker wel tegen de 4 sterren aan, maar die durf ik 'm nog nét niet te geven. Misschien bij een volgende keer dat ik hem zie. In ieder geval is dit een film die ik zeker wel kan aanraden voor een vermakelijke middag of avond, ik heb me er namelijk prima mee vermaakt!
jimcarrey gek
Ik -zoals tommykonijn al gezegd heeft- heb hem gister gezien op blu-ray. Ik had weleens eerder een film op blu-ray gezien, en vind het wel merkbaar betere kwaliteit, zowel in geluid als in beeld. Hier ga ik natuurlijk niet op letten bij het punt, aangezien dit aan blu-ray licht en niet aan de film.
Ten eerste de acteurs en actrices, Micheal Cera is geniaal gekozen als Scott Pilgrim. Hij komt echt over als een nonchalante goedzak, en als ik niet beter zou weten zou ik denken dat hij in het echt ook zo was. Mary en Ellen zetten allebei een geniale rol neer als de vrouwelijke antagonisten.
Het verhaal is, imo, geniaal. Het is apart, maar ook leuk. Het is slim bedacht, maar ook simpel. Alhoewel het wel even duurt voordat het verhaal goed op gang komt, en op het einde lijkt het een beetje "gerushed". Aangezien het gebasseerd is op een hele comic-book reeks van 1200 pagina's is het ook wel moeilijk om het verhaal in een twee uur durende film te zetten, maar van mij had het ook in 2 films gemogen, maar ik denk ook niet dat dat de goed keuze voor het brede publiek was geweest.
Ik moet er toch even het beeld bijhalen, met geweldige special effects, en aparte bewerking, die je niet in veel films ziet, is het qua beeld toch wel een van de mooiste films die ik gezien heb. Natuurlijk helpt blu-ray, zoals eerder vermeld, hieraan mee, maar ik geloof dat het zonder blu-ray ook mooi is.
Ik ben een gamer, en voor een gamer is dit een nog leukere film. Er zijn harstikke veel game verwijzingen, sommige subtiel, sommige niet. Dit is gewoon een klein genot voor mij: De zelda geluiden, de 8-bit intro,....
Scott Pilgrim is geniaal, en door deze film ben ik oko geinteresseerd in de comics, en mischien komen die nog wel. Eigenlijk wil ik wel een vervolg, maar waarop zouden ze dat moeten baseren? Weet ik niet, maar ik hoop...
tommykonijn
de 8-bit intro,....
Ik ben niet echt een gamer, maar ik vond die Universal intro inderdaad geweldig
Friac
Bijzonder leuke en originele film, ik heb er erg van genoten.
Michael Cera blijft voor mij wel een curiosum. Op een manier acteert hij met zijn typisch stemmetje bijzonder irritant, maar vaak weet hij dit in zijn voordeel om te buigen en voegt een extra "touch" toe aan de kenmerkende humor.
Het werd nooit zo goed als de vaak aangehaalde 8-bit intro met het Universallogo, maar ik heb mijn hart kunnen ophalen aan de mix tussen film en computerspel. Deze mengvorm zorgt er ook voor dat het tempo van de film bijzonder hoog ligt; op geen enkel moment loert de verveling om de hoek.
De humor is bij momenten érg tienerfilm-achtig (en is aldus soms banaal), maar op de meeste ogenblikken werkt het wonderwel.
Scott Pilgrim vs The World oogt bijzonder fris, heeft een leuke verzameling acteurs en bevat voldoende geslaagde humor. Een 4* is hier wel op zijn plaats.
Ik ben niet echt een gamer, maar ik vond die Universal intro inderdaad geweldig
Zalig gewoon. Dat zette direct de juiste toon voor deze film! Als direct met een brede smile op mijn gezicht die er niet meer af te krijgen was
De hele openingsscene (tot aan de begintitels) vond ik trouwens schitterend!
crowdsurfer
Wat een zeikfilm. Verschillende keren in slaap gevallen, terug gespoeld en geprobeerd zonder resultaat
slowdrive
Je zou denken ziet er dom uit en toch is het zo'n gave film, leuk om naar te kijken en hier en daar word er eens gelachen. Helemaal in de sfeer van een videogame. Leuke, hilarische film.
TimZor
Heel flauw maar erg vermakelijk ! Kan er eigenlijk weinig meer van maken.
De zogenaamde Game-elementen ervaarde ik als zeer postief !
Redelijke film waarin een jongen verliefd wordt op een meisje, maar eerst haar zeven ex-vriendjes moet verslaan. Een beetje een eigenzinnige film waarbij de originaliteit soms goed uitpakt, maar soms ook niet. De visuele stijl is een mix tussen stripboeken en computergames. Echter heb je de battles op een gegeven moment wel gezien.
EW101
Film waarbij 't meer om stijl gaat dan wat anders.
De film zag er goed uit en sommige acteurs hadden er echt zin(en geven een vermakelijke prestatie) .
Daarnaast zag de actie er toch wel goed uit.
Helaas is de film het eerste half uur heel saai en is Michael Cera vrij irritant(net als in Superbad). Ik kreeg soms plaatsvervangende schaamte toen hij in beeld kwam. Ik moest m'n hand tegenhouden om niet 'm eigen kop in te slaan van ergernis.
De muziek die de band maakt klinkt dan ook verschrikkelijk. Enkele klasgenoten, die ook een muziekband hebben maken veel leukere muziek naar mijn mening.
De humor raakte me ook niet altijd.
Katharina
Supergrappige en originele film!! Echt leuk gemaakt, zag er allemaal goed uit!!

'Scott Pilgrim The Anime' brengt volledige cast uit Edgar Wright-film terug

De vijf best beoordeelde films van de vandaag jarige Aubrey Plaza (38)

20 Days in Mariupol

Ohikkoshi
Drama, 1993

Akai Tenshi
Oorlog / Drama, 1966
videogameskateboardencanadaex-boyfriendex-girlfriendtoronto, canadagebaseerd op stripanimated scenedatingguitar player uitmakenbased on graphic novelgroup of friendswhippinghipsterunderage girlfriendunconsciousnessgirl fight veganpost-credits scenereflectivegarage bandband competition amusedexuberant