Genre: Komedie / Actie
Met onder meer: Michael Cera, Ellen Wong en Mary Elizabeth Winstead
Releasedatum: 25 november 2010
Bekijk via CANAL+
Plot Scott Pilgrim vs. the World
"An epic of epic epicness."
Scott Pilgrim is een 23-jarige nonchalante goedzak uit Toronto, waar hij samenwoont met zijn beste vriend, de homoseksuele Wallace Wells. Scott speelt basgitaar in zijn eigen band 'Sex Bob-Omb' en date tot ieders afkeuring met de pas 17-jarige Chinese Knives Chau. Wanneer echter het meisje Ramona V. Flowers nieuw in de stad arriveert, is Scott tot over zijn oren verliefd. Maar om een afspraakje met haar te krijgen, moet hij de zeven kwaadaardige exen van Ramona verslaan.
- Trailer (YouTube)
- Scott Pilgrim Vs. the World (MusicMeter)
- Scott Pilgrim vs. The World (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Gideon Graves
Stacey Pilgrim
Julie Powers
Rosicky
...maar voor mij voornamelijk een film die je kijkt omdat je zin hebt om een film te kijken.
No shit, Sherlock. Ik doe niet anders dan films kijken omdat ik er zin in heb.
Glacius
Leuke tienerkomedie met een originele aanpak van een vrij standaard liefdesverhaal. De grappen zijn erg geslaagd, maar helaas zakt de film de laatste 30 min toch zwaar in. Erg jammer, want de rest van de film heb ik erg genoten. En ja, de effecten worden op den duur een tikkeltje eentonig, daar waar ze in het begin nog vrij zuinig en daardoor fris aanwezig waren. Wel leuk om bepaalde game soundtracks te horen, met name van Zelda
Keane1983
De manier van filmen is vrij verfrissend te noemen en in het begin van de film vond ik het een genot om naar te kijken. Er zitten een aantal goed geslaagde scenes in en de humor is er en der hylarisch te noemen.
Het gebruik van oude game themes maken het geheel dan af en schept (althans voor mij) veel herkenning.
De film bevat soms wel erg mooi geschoten scenes...niet de lokaties maar op de manier waarop er gefilmt is.
Nu dit posieve gezegt te hebben, komen de wat minder lovende kritieken.
Het verhaal is vrij standaard en valt in mijn ogen constant in herhaling. Met name de exen vond ik niet heel erg denderend....ookal draaid de film hier om!!!
Na ongeveer 60 min. zat ik toch wel op de klok te kijken hoelang dat hij nog zou duren...ik denk niet dat dit de bedoeling kan zijn geweest.
De film vliegt van de hak op de tak en is daardoor soms moeilijk te volgen.
Al met al een aardige "komedie/actie" film maar zeer zeker niet geslaagd.
Van mij een 3.0*
Yves dB
Enorm tegengeslagen, had er meer van verwacht. Stripverhaalachtige effecten begonnen me de keel uit te hangen.
AHWA
Zaterdag ga ik hem dan eindelijk in de bioscoop bekijken
RyanReynolds
Dit is de grappigste film van het jaar.
Ik moest bijna om alles lachen.
En wat is die ramona een lekkerding zeg.
Dus dit is gwn een briljante film.
Met goeie acteurs, vooral chris evans was briljant.
Mister Movie
Hehehe Ik heb em afgelopen zomer al gezien
Als Aller eerste
Misschien vanavond anders vrijdag of zaterdag weer
AHWA
streeter
geplaatst: 16 augustus
Mister Movie
geplaatst: 23 augustus
Partyboooi
Dit is de grappigste film van het jaar.
Ik moest bijna om alles lachen.
En wat is die ramona een lekkerding zeg.
Dus dit is gwn een briljante film.
Met goeie acteurs, vooral chris evans was briljant.
Kijken naar iemand die zit te poepen is nog grappiger...
1 van de slechtste films van het jaar vind ik. Totaal geen verhaal, losse flarden, Michael Cera die op mijn zenuwen werkt na 15 min. Niet voor mij weggelegd zeg maar
GastHeer
Ik ben het in dit geval met p-boi eens, heb spijt dat ik de film helemaal afgekeken heb..
Delta65
Ik vind de film té raar. Het boeide me niet en het werd irritant. Wel aardig bedacht en soms is het heel grappig.
Rosicky
Zo gaat het lekker met het gemiddelde
. Ik ben bang dat Scott Pilgrim niet de erkenning krijgt die 'ie verdient.
John Lee Hooker
Ik zat vanmiddag in de Subway een broodje te eten met een krant. Daarin stond deze film best hoog aangeschreven. Blijkbaar hebben die redacteurs nogal een andere smaak dan mij. Want wat is dit een ongelooflijk saaie troep zeg. Ik heb helemaal niet gelachen, de zaal volgens mij ook niet. Er is echt niks grappigs aan te treffen. Her en der komt er een opmerking voorbij waarvan ik dacht: ja, ok.... is dat nou zo leuk of wat...?
Het is gewoon vrij standaard Amerikaans allemaal. Die special effects waren niks aan. Het maakt er een chaotische boel van, van het al slappe verhaal.
Hij ontmoet een Chinees meisje, daarna 'n andere chick die heel veel boze exen tot beschikking heeft. That's it. Al die gevechten zijn maar saai.
Het onbreekt de film niet aan vaart met al die snelle overgangen. Maar de manier waarop er werd geswitcht tussen 'actie' en emotionele problemen was nogal hak op de tak en daarom kwamen beide niet geloofwaardig over.
Michael Cera vind ik 'n enorme zoutzak, hij zett geen boeiende rol neer.
En de muziek die de band speelt is vreselijk.
Niets aan.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11918 berichten
Wordt daar wel vaker mee vergeleken... Kick Ass vond ik briljant, deze niet meer dan aardig. Een ratjetoe van losse scenes die even vaak raak waren als misten. Een te lang uitgesponnen finale. Nipt 3,0*
JamesB009
Een erg leuke komedie! Heel veel humor, zeer goede timing en lekker snel. Verder erg goede / grappige special effects. Zeker een aanrader, gegarandeerd een leuke avond.
snellejelle1985
niet mijn ding, wel origineel! zie veel goede beoordelingen en kan dat goed snappen, maar ik had een totaal andere film verwacht en het viel mij gewoon tegen!
maar wel lekker fris in elkaar gezet! leuke vechtscenes dat zeker, maar had gewoon een heel andere film verwacht
snellejelle1985
trouwens kick ass vond ik helemaal geweldig dus snap eigenlijk ook niet waarom deze niet....
kayseritr
wat ik niet aan de titel snap is waarom is het vs the world.. wat heeft hij met de wereld te maken hij reist niet de wereld af of wat dan ook... het hoor gewoon te zijn scott pilgrim vs the seven exes ofzo.... snap die vs the world gedeelte niet helemaal
CRu
Wat een fantastische film! Verhaal is dun, maar zo blijft er precies genoeg ruimte over voor alle grappen en grollen. (Young Neil bijvoorbeeld)
Je moet wel enige connectie hebben met de 'oude' games om alles even grappig te vinden. En enige affiniteit met gruizige gitaarmuziek helpt om het bandje gedeelte leuk te vinden.
Mooie Comic effecten verwerkt. Deze moet ik zeker nog een keer of wat zien om alle casual-en verstopte grappen op te merken. En nog een keer om hard te lachen om alle flauwigheden. En nog een keer vanwege Ramona. En in de tussentijd genieten van de vormgeving.
JacoBaco
Gruizige gitaarmuziek.. Je bedoelt dus geile gitaarmuziek.
Deze film heeft weer een hoogtepunt bereikt voor mij in de filmwereld. Dat had ik niet zo snel verwacht na het vrij recentelijke Kick-Ass. In Scott Pilgrim zitten sublieme personages. Sommige soms maar 10 minuten, maar ze laten een grote en blijvende indruk achter. De enige die mij niets deden waren de Katayanagi twins. De film zit vol subtiele grapjes en heeft voor mij geen irritatiepuntjes. Net geen 5,0*, maar wat niet is, kan nog komen.
JacoBaco
Omdat jij erg van DJ-muziek houdt natuurlijk.
Maar ze zeggen geen woord, ze drukken een paar knoppen in en wat maken ze eigenlijk voor muziek? Ik hoorde alleen maar tonen en dat klonk nogal monotoon. En tot slot dat gevecht met de Draken en die .... Gorilla? Vond ik ook helemaal niet zo bijzonder. Maar ik heb het niet als storend ervaren. In tegendeel.
Tonypulp
Dat sowieso
. Maar de hele opzet van die scene was hard, groots en vooral iets spectaculairder dan de rest.

'Scott Pilgrim The Anime' brengt volledige cast uit Edgar Wright-film terug

De vijf best beoordeelde films van de vandaag jarige Aubrey Plaza (38)

20 Days in Mariupol

Ohikkoshi
Drama, 1993

Akai Tenshi
Drama / Oorlog, 1966
videogameskateboardencanadaex-boyfriendex-girlfriendtoronto, canadagebaseerd op stripanimated scenedatingguitar player uitmakenbased on graphic novelgroup of friendswhippinghipsterunderage girlfriendunconsciousnessgirl fight veganpost-credits scenereflectivegarage bandband competition amusedexuberant